x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

פשטידת פסח:
 
מוצרים:
2 גביעי גבינה (או סקי או קוטג )
קמח תפו"א
גבינה צהובה מגורדת
ירק (שקית סנפרוסט 800 גרם)
3 בייצים
 
מבשלים את הירק קצת שלא יהיה קשה וקפוא
מערבבים את הגבינות +3 בייצים+ גבינ'צ +הירק שבחרתם
שמים קמח תפו"א עד שהבלילה ניראת מספיק סמיכה לפשטידה
שמים בתבנית עגולה (עדיף חד פעמי)
בתנור על 170 מעלות ל40-45 דק'
 
בתאבון
 
בלינצ'ס ממצות (ל-20 איש )
 
לוקחים 10 מצות
מרטיבים אותם טוב טוב ונותנים להם לשכב במגבת נקייה
עושים מילוי (מה שבא לכם )
אני עשיתי פירה עם פטריות מטוגנות
לוקחים את המצות חוצים אותם באמצע
לוקחים מהמילוי שמים בכל חצי ומגלגלים
לאחר כל גלגול של חצי מצה טובלים את הבלינצס מצה בביצה ומטגנים
 
יוצא יאמיייייייייייייייי
 
 
טליאור - מיכל
 
אני ארשום לך: לחמניות לפסח

1 ורבע כוסות מים
חצי כוס שמן
כפית מלח
כפית סוכר

שמים הכל לרתיחה ....
כשרתח מחכים חצי שעה...-40 דקות...

מוסיפים לסיר:
2 כוסות קמצ מצות...
4 ביצים -לערבב -שמים אחת אחת...

כדורים לתנור 160 מעלות כ 40 דקות או שכהן משחימות...
מוציאים טועמים יאמיייייי קריספיות מבחוץ מעט ורכות מבפנים


 
 
זיV
 
 עוגות לפסח שקיבלתי מאמא של חברה שלי שהיא אלופה בעוגות

בתאבון

עוגת שוקולד
200 גרם חמאה / מחמאה
250 גרם שוקולד מריר
¾ כוס סוכר
6 ביצים

להמיס חמאה ושוקולד עם חצי מכמות הסוכר, להוריד מהאש ולהוסיף 6 חלמונים (לשמור ¾ כוס בצד ולהשתמש בה לציפוי, או לעשות ציפוי בנפרד עם שוקולד וחלב / שמנת מתוקה) 100 גרם אגוזים קצוצים ו-3 כפות קמח מצה

להקציף 6 חלבונים עם החצי הנותר של הסוכר, לקפל לתערובת השוקולד ולהוסיף חצי חבילת שוקולד צ'יפס

לאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש

עוגת אגוזים
6 ביצים
כוס קמח מצה
½ כוס שמן
כוס סוכר
½ כוס קמח תפו"א
כוס אגוזים או שקדים קצוצים

להקציף חלבונים וסוכר ולערבב את כל היתר בנפרד
לקפל את התערובות ולאפות בחום בינוני עד שקיסם יוצא יבש


עוגת גבינה
5 ביצים
600 גרם גבינה לבנה
4 כפות קורנפלור
4 כפות פודינג וניל
1 גביע אשל
כוס סוכר

להקציף חלבונים עם ½ כוס סוכר
לערבב את יתר החומרים
לקפל את התערובות ולאפות בחום בינוני עד שהיא תופחת ואז להוריד את החום בהדרגה כל 10 דקות, עד ל-50 מעלות


**
לא ממש דיאטטי אבל מנסיון של שנה שעברה טעים-טעים

בראוניז כשרים לפסח

- מקציפים 4 ביצים עם 2 כוסות סוכר

- מוסיפים כוס שמן קנולה וכפית תמצית וניל, חבילת שוקולד מריר מומס (100 גרם), כוס קמח מצה תופח, ½ כפית מלח וכוס אגוזים ושקדים טחונים

30-40 דק' בחום בינוני

 
syc
 
יש לי מתכון לשתי עוגות שחיתות, אחת אפויה ובלי קמח בכלל והשנייה מוס,
בשתיהן יש המון שוקולד
פאדג' שוקולד
250 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
ן כף אבקת קקאו
1 כפית נס קפה.

הכנה: 1.ממיסים שוקולד וחמאה ומערבבים לקרם חלק.
2.מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
3.מקציפים חלמונים עם אבקת סוכר לתערובת תפוחה ובהירה.
4. מערבבים את השוקולד המומס עם תערובת החלמונים. מוסיפים את הקקאו והנס קפה ומערבבים.
5. מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת.
6. אופים בחום בינוני- גבוה (180 מעלות) 35 דקות, העודה צריכה להשאר קצת רוטטת אבל לא נוזלית.
מגישים קר. אפשר לעשות רוטב שוקולד או קצפת למעלה.

עוגת מוס שוקולד:
350 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה (מחולקת לשניים)
2.5 כוסות קורנפלקס כתוש (הכי טעים עם ספיישלK, אפשר גם פיצפוצי אורז)
2 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר
1/2 צנצנת נוטלה

הכנה:
1.ממיסים 50 גרם שוקולד עם 50 גרם חמאה.
2. מערבבים את השוקולד המומס עם הנוטלה והקורנפלקס הכתוש ומשטחים בתבנית משומנת.
3. ממיסים 300 גרם שוקולד עם 50 גרם חמאה ומערבבים לקרם חלק.
4.מקציפים 2 שמנת מתוקה עם כוס סוכר.
5. מערבבים שמנת מוקצפת עם שוקולד מומס ומניחים עם הבסיס.
6. מקררים לפחות 6 שעות לפני ההגשה.

אפשר גם כאן לעשות ציפוי שוקולד מ 100 גרם שוקולד ו 50 גרם חמאה, או לדרר שוקולד למעלה.


בתיאבון וחג שמח!


ליאת
 
אורלי מאמי...קבלי מתכון לעוגת מוס מהממת בלי חמאה ובלי קמח וטעימה בטירוף...

המצרכים: תבנית 26

8 ביצים
2 וחצי חבילות שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
כפית נס קפה

מקציפים את החלבונים טוב טוב לפחות 8 דקות

מקציפים את הצהובים עם הסוכר עד לקצף בהיר

ממיסים את השוקולד בקערה שמעל אדים עם כפית נס קפה ו 2 כפות מים

מוסיפים את השוקולד לצהובים

מחברים בין הלבנים לבין התערובת של השוקולד בעדינות מירבית

אופים שליש מהתערובת בתבנית בערך 8 דקות עד שמתייצב

כשמתקרר שמים את שאר התערובת (שעמדה במקרר בינתיים) מעל החלק האפוי

מקציפים את הקצפת עם 2 כפות סוכר ושמים מעל העוגה

מעדן שחיתות



עלמה29
 
עוגת מוס נוטלה

הכי קל בעולם, הכי טעים בעולם, כשר לכל ימות השנה וגם לפסח, 5 דקות הכנה על השעון:

2 חבילות שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס ממרח שוקולד (נוטלה הכי טעים, אבל אפשר גם השחר או כלל ממרח אחר שאת אוהבת)

מכניסים את המרכיבים יחד לקערת מיקסר, מקציפים כ-5 דקות (עד שאת רואה שנהיה מרקם סמיך וקרמי יחסית, והצבע אחיד), שופכים לתבנית ומכניסים לפריזר ל-24 שעות.


 

שירשיר99
 
עוגת שוקולד לפסח

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

½ כוס שמנת מתוקה

200 גרם חמאה

3 כפות ברנדי

6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים

1 כוס סוכר

120 גרם אגוזים, טחונים
------------
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן וממיסים על אמבט אדים (סיר כפול)

מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והברנדי, בוחשים עד שהחמאה נמסה.

מצננים.

מוסיפים את החלמונים ומערבבים.

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב. מוסיפם את הקצף לתערובת

השוקולד ומקפלים לקבלת קציפה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים.

יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 50 דקות בחום בינוני (180 מעלות).

מעטרים באבקת סוכר
 
 ****
לחמניות לפסח/שרה בר   מאת: שרה בר
מצרכים
לחמניות לפסח

1/2 כוס שמן
1 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח מצה
1 כף סוכר
4 ביצים

אופן ההכנה
אופן הכנה

מחממים בסיר את המים ,השמן והמלח,מוסיפים את
הקמח מצה ובוחשים היטב, עד שהתערובת הופכת דביקה.
ומניחים להתקרר.
מוסיפים את הסוכר ובוחשים.
מוסיפים את הביצים זו אחר זו ובוחשים היטב.

בידיים לחות צרים כדורים ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.
(לא לשטח את הלחמניה כי הן מתפשטות)
אופים בחום 180 מעלות -20 דק’(עד התפיחה)
מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים עוד 20 דק’.
 
 
 
 
****
 

עוגת ג'פונז לפסח

 
באדיבות מיקי שמו מרשת "שמו הקונדיטוריה"


עוגת ג'פונז. שכבות של מתיקות (צ': יח"צ)
רשימת חומרים לבצק:
250 גר' חלבונים - 7 חלבונים
250 גר' סוכר - 11/4 כוסות
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
50 גר' קמח תפו"א
50 גר' קמח מצה

לקרם שוקולד לבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה -1/2 ליטר
100 גר' שוקולד לבן
20 גר' אינסטנט פודינג לבן

דקורציה:
100 גר' ריבת חלב
20 מ"ל חלב

הכנה:

1. לבצק: מקציפים את החלבונים והסוכר במהירות גבוהה, עד קבלת קצף יציב (עד כ-10 דקות)

2. מערבבים בקערה את החומרים היבשים ובעזרת מרית, ובתנועות קיפול ידניות, מקפלים אותם פנימה אל תוך קצף החלבונים עד קבלת מרקם אחיד.

3. מרפדים בנייר אפייה, תבנית אפייה ביתית ומסמנים בעזרת עיפרון את קוטר תבנית העוגה.

4. סה"כ יש ליצור 3 עיגולים בקוטר התבנית. הופכים את נייר האפייה.

5. בעזרת שק זילוף, מזלפים בתנועות סיבוביות על העיגולים המסומנים עד אשר ממלאים את כל שטח העיגול.

6. אופים בטמפ' של 160 מעלות למשך כ-15 דקות.

7. לקרם שוקולד לבן: מרתיחים 1 מיכל שמנת מתוקה ויוצקים לקערה המכילה את 100 גר' שוקולד לבן החתוך לקוביות.
מערבבים עד להמסתו המוחלטת של השוקולד הלבן.

8. מקררים לטמפ' החדר ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.
 
********************
 

גפילטע פיש

באדיבות מסעדת סנדר


גפילטע פיש. חובה בכל פסח (צ': יח"צ)
קרפיון שלם (1-1.5 קילו)
2 ביצים קשות
2 ביצים חיות
2 בצלים
גזרים
כפית פלפל שחור
מלח על פי הטעם
2 כפות סוכר
100 גר' קמח מצה
2 עלי דפנה

הכנה:

1. את הקרפיון חותכים לפרוסות ומקלפים את העור מכול פרוסה (חשוב לשמור את חתיכות העור שלמות לשימוש בהמשך).

2. מוציאים את כל העצמות שניתן וטוחנים את פרוסות הדג (כולל העצמות שנותרו) במטחנת בשר עם בצל אחד ו- 2 ביצים קשות.

3. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל וקמח המצה ו- 2 ביצים חיות ולשים עד ליצירת עיסה אחידה.

4. מהעיסה שנוצרה יוצרים קציצות בגודל בינוני ואותן עוטפים בעור של הדג שקילפנו בתחילת ההכנה. את הקציצות מכניסים לתוך סיר כשבתחתיתו מניחים בצל, גזר פרוסים ועלי דפנה. מוסיפים עוד חצי כפית סוכר וחצי, כפית פלפל שחור ומים עד לכיסוי קציצות הדגים.

5. מביאים לרתיחה ומורידים לאש קטנה למשך כשעתיים. בכלי הגשה מניחים את הקציצות ויוצקים מעליהם את הרוטב בסיר. מעבירים למקרר למשך לילה עד שהרוטב נקרש.

6. מומלץ להגיש בליווי גזרים וחזרת ביתית חריפה בזמן הגשה ניתן לקשט את הדג עם הגזר ששימש כמצע לדגים בסיר

9. מקציפים את המיכל הנוסף של השמנת מתוקה + 20 גר' אינסטנט פודינג לבן + תערובת השוקולד והשמנת מהמקרר, עד קבלת קרם יציב.

10. לבסיס העוגה, מניחים שכבה אחת של ג'פונז שהכינונו מראש.

11. מקרם השוקולד הלבן, ממלאים עד 1/3 מגובה תבנית העוגה.

12. מעל הקרם מניחים ג'פונז נוסף ושוב ממלאים בקרם, מניחים ג'פונז נוסף ומכסים בקרם עד שיא גובה התבנית.

13. מיד לאחר סיום הרכבת העוגה, יש להכניסה להקפאה למשך כשעה.

14. מוציאים את העוגה מן המקפיא. מחממים את ריבת החלב + החלב למשך כ-30 שניות או עד קבלת תערובת נוזלית, אותה יש ליצוק על החלק העליון של העוגה.
 
 *******************
 

מאפי כרישה וגבינה אישיים

 

מאפים קטנים וטעימים מכרישה — ירק האביב, גבינות וקמח מצה (שנותר מהקניידלעך). מומלץ לאפות את המנה בכלים קטנים וחסיני חום ולהגישם חמים בתוך הכלי עם כפית, כמו סופלה



מאפי כרישה וגבינה אישיים. ירק האביב (צ': יח"צ)
חומרים ל-8 מאפים:
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן והירוק בהיר בלבד) חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ
2 כפות שמן זית
2 ביצים
150 גרם גבינת פטה מפוררת
1/2 כוס (60 גרם) גבינת פרמזן מגוררת דק
1 גביע (250 גרם) גבינת קוטג’
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס קמח מצה
פלפל שחור טחון טרי

הכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית וכרישה ומאדים כ-5 דקות, עד שהכרישה מתרככת. מצננים מעט. מעבירים לקערה.

3. מוסיפים ביצים, גבינות, שמנת מתוקה וקמח מצה, מפלפלים ומערבבים היטב.

4. יוצקים לתבניות אישיות משומנות בקוטר 8 ס”מ ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפים זהובים. ממתינים כ-5 דקות ומגישים.
 
 
 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום