x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

חדשות אוכל ומסעדות

הדפס

סלטים מה-YNET:
 
 
 
***********************************************************************************************************************************************
 
חומוס
שקית גרגירי חומוס משרים לילה במים
טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
מלח, קצת פלפל

אופן הכנה:
מבשלים את החומוס ללא מלח במים במשך כשעה עד שניתן למעוך אותו בין האצבעות (עדיף עם 2 כפיות סודה זה גורם לחומוס להתרכך מהר).
טוחנים את החומוס בבלנד או מעבד מזון(יש לשמור את המים שבהם בושל החומוס שאם יצא סמיך מידי ניתן להוסיף קצת מים)
מוסייפם טחינה גולמית מלח פלפל ושמן זית מערבבים יחד

וניגוב נעים

 
************************************************************************************************************************************************** 
 
סלטים - כל מיני
אבל אם בכל זאת אז אני מאוד אוהבת סלט מתוק מעלים של תרד טריים עם חמוציות ומשמש מיובש חתוך קטן וצנוברים קלויים, ותפוזים שמפלטים אותם (להוציא רק את הבקבוקים בלי המעטפת), ועגבניות שרי, וויניגרט של חומץ בלסמי שמן זית מלח וסוכר טיפה והמיץ של התפוז...........ממש ממש טעים.......
****
גבינה לבנה מעורבבת עם פפריקה חריפה ושום וטיפה מלח
גבינה לבנה מעורבבת עם שומשום קלוי
גבינה לבנה מעורבבת עם בצל ירוק
גבינה לבנה מעורבבת עם סלמון
גבינה לבנה מעורבבת עם שמיר ומלפפון קצוץ דק דק

ולעשות לחם שום עם רוזמרין או בלי עם טיפה שמן זית
*******

סלט טבולה שהכנתי לפני שלושה שבועות והיה להיט עולמי.....

להשרות את הבורגול במים רותחים פי 3 מהכמות של הגרגירים....עד שסופג את המים....

להוסיף:

מלפפון, עגבניה (בלי הקליפה והגרעינים), בצל ירוק, הרבה כוסברה ופטרוזיליה ונענע, הכל קצוץ ממש ממש ממש קטן.....אבל ממש ממש ממש קטן.....

הרבה לימון ושמן זית ומלח כמובן.....

****************************************************************************************************************************************************
סלט עגבניות

לסלט עם העגבניות שרי והבזיליקום תוסיפי צנוברים קלויים זה מוסיף המון טעם
וסלט עם עלי בייבי (הנה מתכון קל להכנה ושווה אם בא לך )
חבילת עלי בייבי
1 מנגו חתוך לקוביות
גרעיני רימון
לרוטב:
שמן זית , בלסמי, לימון , מלח, פלפל, דבש, שום כתוש...
לערבב הכל לשפוך לסלט לפני ההגשה

ובתאבון !!!!!

****************************************************************************************************************************************************
סלטים:

קישור להורדת הקובץ:קובץ_סלטים_baronm.doc
http://www.myfiles.co.il/download.php?id=68C7D09E7
******************************************************************************************************************************************************

*סלט סיני פיקנטי:
-שקית כרוב וגזר קצוץ
-פלפל אדום,צהוב,ירוק
-חבילת בצל ירוק

לרוטב:
1/4 כוס שמן
1/4 כוס חומץ
4 כפות מיונז
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
2 גבעולי בצל ירוק
1 שן שום

כל החומרים של הרוטב לערבב היטב-עדיף בבלנדר.
-לשים בקערה את הכרוב וגזר קצוץ,
לחתוך את הפלפלים לקוביות קטנות
-להוריד מחבילת הבצל ירוק 2 גבעולים(בשביל הרוטב) ואת השאר לחתוך לחתיכות קטנות ולהוסיף לכרוב והפלפלים.
-לשפוך מעל הכל את הרוטב ולערבב היטב-סמוך לאכילה!

**************************************************************************************************************************************************
 סלט פצצה-סלט חסה עם צנוברים:
-כוס שמן,
-1/4 כוס דבש
-1/4 כוס סוכר
-1/4 כוס חומץ יין או חומץ+יין
-1 כף חרדל
-1/2 כפית מלח

לערבב את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.

בקערה לערבב:
-2 בצלים ירוקים קצוצים
-1 חבילה כרוב אדום קצוץ
-1 חבליה חסה קצוצה
-חצאי עגבניות שרי
-1/2 חבילה צנוברים
-1/2 חבילה שקדים פרוסים-לא חובה.

לערבב את כל הירקות יחד ולפני האכילה לשפוך את הרוטב מעל.
אפשר להוסיף-ובהמלצתי כדאי אפילו-קוביות גבינה מלוחה אם את רוצה שזה יהיה חלבי או לחילופין רצועות נקניק פסטרמה לבשרי.

וכמובן סלט מנצח אצלי בכל סעודה חלבית-סלט יווני אבל לזה בטוח יש לך מתכון

 
************************************************************************************************************************************************
מתכון לבורגול:

כוס וחצי בורגול- אני אוהבת את הגרוס עבה ולא את הדק
שטפתי אותו כמה פעמים, אפשר להשרות אותו טיפה במים ואז הוא נפתח יפה
טיגנתי בצל בסיר עם שמן זית,
הוספתי קופסת פטריות - לכמות הזאת אפשר אפילו יותר

אחרי שהכל מטוגן טוב מוסיפים מים מהברז (לא רותחים)
החישוב הוא כזה- בערך כוס וחצי מים על כל כוס בורגול (בניגוד לאורז זה לא כזה קריטי, אם את רואה שחסר- תוסיפי עוד במהלך הבישול)
מוסיפה תבלינים- מלח, פלפל, כמון, מרק עוף
נותנת למים לרתוח, מוסיפה את הבורגול השטוף וסוגרת את הסיר
כשהמים נספגים- מנמיכה את האש ומבשלת עד שכל המים מתאדים
תשאירי את הסיר סגור לעשר דקות

*****************************************************************************************************************************************************

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום