x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 

אתר המכיל מתכונים לבישול ללא גלוטן
 


טיפים להכנת עוגה מושלמת:
- לא רק אפשר, אלא אף מומלץ להכין את העוגה יום מראש. מרקמה משתפר כעבור יום.

- מאחר ומדובר בעוגה שוקולדית ועשירה, חשוב להקפיד להשתמש בשוקולד מריר איכותי.

- תערובת הביצים צריכה להתחמם ולא להתבשל. לכן, חשוב להקפיד שתחתית קרקעית קערת המתכת לא תבוא במגע עם מים אלא תתחמם מאדי המים בלבד.

- למה אופים בתוך תבנית עם מים? המים יוצרים אדים בתוך התנור ומונעים עלייה מהירה של העוגה, דבר שעלול לסדוק אותה.


עוגת שוקולד ללא גלוטן


חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:
8 ביצים
225 גרם חמאה
450 גרם שוקולד מריר

להכנת הציפוי:
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר


אופן הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה, מערבבים קלות ביצים. מניחים את הקערה על סיר עם מעט מים רותחים ומחממים על אש קטנה באופן שתחתית הקערה לא אמורה לגעת במים תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת בקערה חמימה למגע.

3. במיקסר, מקציפים את תערובת הביצים במהירות בינונית כ- 5 דקות עד שהקצף מסמיך מאוד ותופח. מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים להקציף עוד כ- 7-10 דקות, עד שמתקבל קצף בהיר ויציב שמגיע עד קצה הקערה.

4. ממיסים חמאה ושוקולד ומצננים לטמפרטורת החדר.

5. מעבירים כ- 1/4 מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.

6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ועטופה מבחוץ בנייר כסף.

7. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר ועמוקה. ממלאים את התבנית הגדולה במים עד מחצית גובה העוגה.

8. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגה תופחת ומתחיל להיווצר קרום על פניה.

9. מוציאים מהתנור (משאירים אותו פועל) ומכסים את פני העוגה בנייר כסף. מחזירים לתנור לכ-12 דקות נוספות, עד שהעוגה יציבה בצדדים אך עדיין רוטטת במרכז.

10. מצננים ושומרים בטמפרטורת החדר עד הציפוי.

11. מכינים את הציפוי: מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

12. מוזגים את הציפוי החם על העוגה ומצננים. שומרים עד 4 ימים בטמפרטורת חדר, או עד שבוע במקרר. מרקם העוגה משתפר ביום שלמחרת ולכן עדיף להכינה לפחות 12 שעות לפני ההגשה


***********************************************************************************************************************************************


מרנג שוקולד ללא גלוטן

טיפים להכנה מושלמת:

1. את הקרם יש להכין לילה לפני. מכיוון שהקרם מסמיך על האש יש לצננו היטב בכדי שיתקבל מרקם לא נוזלי.

2. כשמקציפים חלבונים, מומלץ להשתמש בקערת מתכת. חשוב להקפיד על כך שהקערה תהיה נקייה משומן ויבשה לחלוטין. חלמון הביצה הוא שומני ולכן יש להפריד את הביצים היטב בכדי שתתקבל הקצפה איכותית.

3. את הסוכר מוסיפים בהדרגה בגלל שהוא זה שמייצב את קצף החלבונים אך גם מכביד על המסה במשקלו. לכן, מתחילים בהקצפת החלבונים ומוסיפים את הסוכר באופן הדרגתי, כך שהוא נטמע היטב במסה.

4. הקפידו להשתמש גם באבקה וגם בסוכר. אם משתמשים רק בסוכר, המרנג עלול לצאת נוקשה בתהליך האפייה. אבקת הסוכר מעניקה לקצף פריכות, אך לא נוקשות.

5. ניתן להכין את המרנג מראש ולעטוף אותו היטב בקופסא אטומה היטב ולאחסנו במקום יבש.


מרנג שוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

מרנג שוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

מרנג שוקולד


חומרים להכנת קרם שוקולד חלב ושקדים:
1/2 כוס (100) גרם סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
1 כפית (5 גרם) אבקת קפה נמס
200 גרם חמאה
150 גרם שוקולד חלב
5 חלמונים
1/4 כוס (30 גרם) שקדים קצוצים לא מולבנים

למרנג: 
6 חלבונים
1/4 1 כוסות (240 גרם) סוכר
2 כוסות (240 גרם) אבקת סוכר
1 כוס (100 גרם) אגוזי לוז קלויים וטחונים

להכנת הקצפת:
500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
1 כף (12 גרם) סוכר


אופן ההכנה::
1. בסיר על אש בינונית מחממים סוכר, חלב וקפה נמס, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים חמאה ושוקולד חלב ומערבבים עד המסה.

2. מוסיפים חלמונים בזה אחר זה תוך כדי ערבוב מתמשך וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים שקדים ומצננים.

3. מעבירים את התערובת לקערה, עוטפים ומעבירים למקרר ללילה לפחות.

4. מכינים מרנג: מחממים תנור ל- 110 מעלות.

5. מציירים על 3 ניירות אפייה 3 עיגולים בקוטר 26 ס"מ. הופכים את הניירות ומניחים כל אחד מהם בתבנית תנור נפרדת.

6. במיקסר, מקציפים במהירות בינונית חלבונים וכ- 1/3 כוס סוכר עד לקבלת קצף לבן ורך שמתחילים להסתמן בתוכו גלים עדינים.

7. ממשיכים להקציף ומוסיפים בהדרגה עוד כ- 1/3 כוס מהסוכר. ממתינים עד שהסוכר נבלע לגמרי בקצף, מוסיפים את יתרת הסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף מבריק ויציב.

8. מוסיפים את אבקת הסוכר ואגוזי לוז ומקפלים עד איחוד.

9. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פיה חלקה. מזלפים 3 עיגולי מרנג על ניירות האפייה, בהתאם לסימון (מתחילים מהמרכז וממשיכים כלפי חוץ בספירלה שהולכת וגדלה).

10. אופים כשעתיים, עד שהמרנג מתקשה ונפרד בקלות מהנייר (אם המרנג מתחיל להזהיב באפייה, מנמיכים את חום התנור). מצננים. אם לא מגישים בסמוך להכנה שומרים בקופסא סגורה או עטוף היטב.

11. מכינים קרם: במיקסר, מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקצפת תפוחה ועדיין רכה.

12. מרכיבים: מניחים על צלחת הגשה עיגול מרנג אחד. מורחים מעליו כ- 1/3 מכמות קרם השוקולד ומזלפים מעל כ-1/3 מכמות הקצפת.

13. מניחים מעל שכבת הקצפת עיגול מרנג נוסף. מורחים מעליו 1/3 נוסף מכמות הקרם (כלומר, מחצית מהכמות שנותרה בקערה). מזלפים מעל 1/3 נוסף מכמות הקצפת (כלומר, מחצית מהכמות שנותרה בקערה). כך פעם נוספת- מרנג- קרם שוקולד-קצפת. מעטרים מעל עם 12-14 שקדים טבעיים שלמים, לא מולבנים.

14. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות. שומרים במקפיא ומעבירים למקרר כ- 3 שעות לפני ההגשה. ניתן להגיש את העוגה עד 3 ימים אחרי שהועברה למקרר, אך עדיף בסמוך להפשרה.



******************************************************************************************************************************************************

קיש בצל ללא גלוטן


טיפים לאפייה מוצלחת:
1. קמח תפוחי אדמה הוא נטול גלוטן ולכן מתפורר. השקדים הטחונים מונעים את התפוררותו.

2. בניגוד לבצק פריך, הבצק כאן יוצא רך ולכן מומלץ לרדדו לתבנית בידיים ולא באמצעות מערוך.

3. מכיוון שהבצק רך, יש להכניסו למקפיא כדי שיתקשה ויהיה נוח לעבודה. לכן, אגב, ניתן להכין את הקלתית מבעוד מועד ולשמור אותה בפריזר.

4. במלית משלבים גבינה לבנה וגבינה צהובה מאחר והגבינה הלבנה מסייעת בקשירת המסה בעוד שהגבינה הצהובה מזהיבה.


(צילום: נמרוד סונדרס)

(צילום: נמרוד סונדרס)

קיש בצל ללא גלוטן


חומרים לקלתית בקוטר 26 ס"מ:
לבצק המלוח:
200 גרם חמאה
4 חלמונים
3/4 1 כוסות (240 גרם) קמח תפו"א
1/3 2 כוסות (240 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
1 כף (10 גרם) מלח
100 מ"ל מים קרים

למלית:
25 גרם חמאה
750 גרם בצל פרוס לטבעות דקות (כ-5 בצלים גדולים)
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
75 גרם גבינה צהובה
250 גרם גבינה לבנה (5 או 9 אחוז)
2 כפות (20 גרם) קמח תפו"א
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
3 ביצים
1 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים


אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים לתערובת אחידה.

2. מוסיפים קמח תפו"א, שקדים, מלח ומים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתגבש יחד.

3. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח תפו"א.

4. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.

5. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ומצמידים בידיים לדפנות ולתחתית.

6. מכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות. כשהמלית מוכנה יוצקים אותה על הבצק הקפוא.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות

8. במחבת על אש בינונית נמוכה ממיסים חמאה. מוסיפים בצל ומים ומאדים את הבצל תוך כדי ערבוב, עד שהבצל שקוף. מסירים מהאש ומצננים מעט

9. מערבבים יחד גבינה צהובה, גבינה לבנה, קמח תפו"א, אבקת אפייה, ביצים, מלח ותבלינים. מוסיפים את הבצל המאודה.

10. מוזגים את התערובת על גבי הקלתית. אופים כ- 35 דקות עד ששולי הקיש זהובים והמלית יציבה וזהובה.


*********************************************************************************************************************************************



בראוניז גבינה ושוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

בראוניז גבינה ושוקולד (צילום: נמרוד סונדרס)

בראוניז גבינה


חומרים לתבנית מלבנית בגודל 33*27 ס"מ:

לתחתית הבצק:
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 חלמונים
250 גרם קמח תפו"א
30 גרם אגוזי מלך טחונים
1 כפית אבקת אפייה

לשכבת הפירורים:
140 גרם (1 כוס) קמח תפו"א
1/2 כפית אבקת אפייה
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
25 גרם (2 כפות) סוכר חום
25 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון

לשכבת הבראוניז:
200 גרם חמאה
1 כוס (200 גרם) סוכר
200 גרם שוקולד מריר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3/4 כוס (100 גרם) קמח תפו"א
1/2 כפית (2 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח

לשכבת גבינה-שוקולד לבן:
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
150 גרם שוקולד לבן
375 גרם גבינה לבנה 9%
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
3 ביצים
2 כפות גדושות (25 גרם) קמח תפו"א


אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק הפריך: מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה, חלמונים וסוכר לתערובת קרמית. מוסיפים קמח תפו"א ואבקת אפייה ומעבדים עד איחוד. מצרפים את האגוזים ומעבדים קלות.

3. משטחים את הבצק בידיים בתחתית תבנית מרופדת בנייר אפייה ודוקרים מעט במזלג.

4. אופים כ-10 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים לצינון בצד.

5. מכינים את הפירורים: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את רכיבי השכבה עד שמתקבל בצק אחיד.

6. משטחים את הבצק בשכבה דקה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ- 15 דקות ב- 180 מעלות (מתחילים לאפות במקביל לאפיית התחתית), עד שהבצק זהוב בהיר. מוציאים ומניחים לצינון בצד. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ומשאירים אותו פועל.

7. מכינים את מלית הגבינה: בסיר על אש קטנה ממיסים חמאה וסוכר.

8. מסירים מהאש, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל וטורפים לתערובת אחידה.

9. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה ומבריקה.

10. משטחים את התערובת על הבצק האפוי ומקפיאים עד להרכבה עם שכבת הגבינה.

11. מכינים את שכבת הגבינה: בסיר קטן מרתיחים חלב. מסירים מהאש מוסיפים שוקולד לבן ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת אחידה.

12. בקערה, טורפים גבינה, סוכר וביצים. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן ומערבבים.

13. מוסיפים את קמח תפו"א ומערבבים היטב לתערובת חלקה.

14. משטחים את התערובת בעדינות מעל שכבת הבראוניס ואופים כ- 30 דקות. מוציאים מהתנור ומשאירים אותו פועל על 160 מעלות.

15. מרכיבים: מפוררים את שכבת הבצק האפויה לפירורים. מפזרים את הפירורים מעל שכבת הגבינה, מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור. מחזירים לתנור ואופים 20 דקות נוספות עד שהפירורים זהובים ושכבת הגבינה כמעט יציבה.

16. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעתיים על מנת להקל על הפריסה. פורסים לריבועים ומאחסנים בקופסא אטומה במקרר.


******************************************************************************************************************************************************

מרק עגבניות ללא גלוטן


מרכיבים:
1בצל - גדול, קצוץ
1גזר - קלוף, מגורר
פטרוזיליה - קצוצה
עגבנייה - קופסת עגבניות קלופות ומשומרות, חתוכות לרבעים
2 כף/ותאבקת מרק - מרק עוף, ו/או מרק בצל
2סוכרזית
פפריקה חריפה - מעט
פפריקה מתוקה - מעט
6 כוס/ותמים
2 כף/ותאורז
שמן

   

אופן ההכנה:
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הגזר ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והמים, ומתבלים באבקת מרק, סוכרזית ופפריקה חריפה ומתוקה.

מבשלים בסיר מכוסה ועל אש קטנה במשך כשעה וחצי, ובחצי שעה האחרונה מוסיפים את האורז.

****************************************************************************************

 

אתרי נוספים שיש בהם מתכונים ללא גלוטן...


http://www.cookeat.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F


http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/Types/10


http://www.mevashlim.com/Section/1471001.asp


http://www.barellife.co.il/140603/GlutenFree-Recipe-1


http://www.celiac.org.il/recipes.asp


http://www.carine.co.il/htmls/%D7%91%D7%9C%D7%99%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F.aspx?c0=13879&bsp=13070





 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום