x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
  מתכונים -כי זה הכי טעים  
מתכונים טעימיים מנבחרי השפים
 
 

   אפליקציה לאתר    צור קשר
    דף הבית
    אפליקציה לאתר
    בשר/דגים/חמין
    תוספות
    עוגות / עוגיות/לחמים
    מתכוני גבינה למיניהם
    מרקים
    פשטידות/ לביבות
    סלטים
    פסח
    מתכונים לילדים ועוד
    כל מיני מתכונים טעימים
    עוגות שוקולד יאמי
    ספרי בישול
    דברים בלי בייצים-לאלרגים
    בישול ואפיה ללא גלוטן
    אתרים מומלצים
    תדמור מתכונים
    בישול עירקי
    בישול מרוקאי
    בישול טריפוליטאי
    מתכונים הונגריים
    חמוצים
    כל מיני מתכונים
    ספרי מתכונים

 



חמוצמוצים 

בשיטת כבישה זו המלפפונים החמוצים תמיד מצליחים, וגם אם הם גדלו בחורף בחממה הם יוצאים פריכים וטעימים. יש רק להקפיד לבחור מלפפונים קשים קטנטנים שבשרם ירקרק ולא לבן. 

החומרים (לצנצנת גדולה):
2 ק"ג מלפפונים חמוצים
10 שיני שום קלופות חצויות לאורך
1 פלפל ירוק חריף חצוי 2-5 גבעולי שמיר    
2-3 עלי דפנה
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור מים מלח
2-3 כפות חומץ טבעי   
נשיקה של לחם לא טרי במיוחד     

אופן ההכנה:

1. שוטפים את המלפפונים ומרחיקים מהם את שאריות הפרחים.
2. מפזרים בתחתית צנצנת גבוהה את השום והפלפל החריף ודוחסים לתוכה את המלפפונים וגבעולי השמיר. 
3. מרתיחים מי מלח לפי היחס הבא: כפית גדושה מלח על כל כוס מים ואחרי שהמים רותחים מכבים את האש. מחכים 2-3 דקות ושופכים את המים החמים והמלוחים על המלפפונים. מניחים נשיקה של לחם לא טרי במיוחד שמאיץ את התסיסה וסוגרים על בד גזה. מעמידים במקום מואר על אדן החלון.
4. אחרי בערך ארבעה ימים, כשהמלפפונים ומי הכבישה משנים את צבעם לצבע חאקי, המלפפונים מוכנים לטעימה וצריך לאכסן את הצנצנת במקרר. אם לא מעבירים למקרר, המלפפונים מאבדים מטעמם ומתקלקלים אחרי זמן קצר

שיטה נוספת...

ראש שום חתוך לפרוסות. קצוץ עלי שמיר. 2 פילפלים חריפים חתוכים לרצועות. כל זה בתחתית של צנצנת גדולה שיכולה להכיל לפחות קילו וחצי מלפפונים פצפוניים. בלאדי. היחס של הנוזלים זה ככה. על כל 6 כוסות מים (200מ"ל") כוס חומץ. ועל כוס נוזל כלל החומץ והמים כל כוס כף מלח שטוחה. יוצא יאמי יאמי תנסה. אותו מתכון טוב לשאר ירקות כגון: כרוב, כרובים וכל ירק שבא לכם לכבוש. מי שלא אוהב חומץ אפשר בלי רק מלח. ולכל הכמות רק חצי כוס חומץ. זה חובה זה מקשה את הירק ולא נותן לו להיות רופס כמו מרשמלו. 

 

 
האתר שייך להדסו'ש
 
האתר ניבנה בשנת 2007 ופעיל גם כיום