בצקים ומאפים
עָגִ'ין عجين
מאכלי הבצק והמאפים הם חלק בלתי-נפרד מהמטבח הערבי, כמנה ראשונה,
מנת ביניים או מנה אחרונה.
רוב המאפים במטבח הערבי מתקשרים לחאפלות הגדולות.
בכל מסיבה יש מאפים ולכל אירוע יש מאפה מיוחד. סוגי המליות מגוונים ביותר:
זעתר, סַבָּאנֶח' سبانخ (תרד בר),
עָוִוינֶה عوينة (צמח-בר הגדל בהרי צפון הארץ),
גבינת עיזים מלוחה או מתוקה ואף בשר עגל או כבש טחון.
המאפים המבוקשים ביותר הם :
סַמְבּוּסַק سمبوسك (כיסנים ממולאים בשר),
סְפִיחֶה صفيحة (מאפה בצק עלים או שמרים עם בשר),
שִישבָּארָק شيشبراك (כיסני בצק ובשר המוגשים ברוטב עגבניות,יוגורט וחמוד
במילוי בשר, סבנח, גבינה ולעיתים במילוי פטריות).
חיפוש באתר הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
.jpg)
חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
|