ביגלה ערבי
הבגלה המוכר משולי הכבישים באזורים שיש כפרים ערבים.
החומרים :
30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים (=ככף שמרים יבשים) 1/4 כוס מים פושרים 1.5 כפיות סוכר 1 ק"ג קמח רגיל 2.5 כוסות מים פושרים 2 כפיות גדושות מלח שומשום לציפוי
אופן הכנה : בקערית קטנה ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים + הסוכר .
נותנים לזה לתסוס/לתפוח כ-10 דקות. בקערת המערבל שמים את הקמח, השמרים התוססים ו-2.5 כוסות מים פושרים.
מעבדים עם וו הלישה משך 10 דקות במהירות איטית. מניחים לבצק לתפוח כשעה [הבצק ניתן כמובן גם ללישה ידנית] לאחר שההבצק הכפיל את נפחו, מוציאים לו את האויר, מוסיפים את המלח ולשים שוב. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים ומכדררים מהם כדורים. מניחים את הכדורים ל-5 דקות .
יצירת החור של הבייגלה: משחילים אצבע באמצע כדור, מנופפים בתנועת 'הולה הופ' על האצבע וכך נוצר חור הבייגלה.
מותחים אותו לגודל גדול, בערך שיבר קוטר.. מכינים בקערה/צלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום.
טובלים כל כעך במים ומיד בשומשום. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת.
בינתיים מחממים את התנור לחום גבוהה .(הלחמניות יאפו ש-2 סבבים בתבנית הגדולה של תנור סטנדרטי) אופים בתנור לוהט של 250 מעלות צלסיוס בין 10 לחמש עשרה דקות.
הצבע צריך להיות בהיר . [ניתן לאכול בליווי זעתר, מלח, סומק, או מטבל של שמן זית עם חומץ אורז ושום, או סתם כך]
מקור המתכון:גן עדן (פורום האוכל אורט) עפ"י סלווה ויוסוף
|