סלטים / דגנים וקטניות
סלטים בשילוב דגנים וקטניות (חְבּוּב, حبوب) מקובלים מאד במטבח הערבי.
דגנים מהווים בסיס לסלטים ולתבשילים זולים ומזינים,
המאפשרים האכלת פיות רבים, תוך שימוש מועט בבשר.
ממלכות קדומות הקימו אסמי ענק, בהם נאגרו דגנים לתקופות בצורת,
כמו בסיפור יוסף ואחיו במצרים.
עדויות אילמות לכך הם הממצאים הארכיאולוגיים במגידו, במצדה ובחצור. אסמי התבואה של העולם העתיק הניעו את גלגליה של תעשייה ענפה,
החל בשיירות עמוסות שקי חיטה, דרך מלווי שיירות,
פונדקי דרכים וח'אנים שהוקמו בנתיבי השיירות, טחנות קמח שהוקמו באפיקי נחלים,
והתפתחו בהדרגה ליישובי קבע.
שרידים לאותם ימים ניתן למצוא עד היום בבתים ערביים,
בדמות ממגורת חֵמר צמודה לקיר וכדי חרס מלאים בדגנים.
כל המתכונים במטבח הזה
חיפוש באתר הקלדו צירוף מילים/מילת מפתח המנוע ימצא עבורכם את הדף/דפים שבה מופיעה המילה
.jpg)
חברים תנו כמה דקות לחיים, כנסו רק לרגע,
|