סלט בורגול וחומוס
שילוב מוצלח של סלט הטבולי עם גרגירי חומוס.
.jpg)
החומרים: 1 כוס בורגול טחון בינוני (לטבולה) 2-3 שיני שום מרוסקות מיץ מ-2 לימונים גדולים מלח 6-7 כפות שמן זית 1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל במים עד שמתרכך. או קופסת גרגרי חומוס מסונן ושטוף. צרור גדול של עלי פטרוזיליה צרור נענע
ההכנה: 1. שוטפים את הבורגול בקערה עם מים, מחליפים את המים כמה פעמים, ואז משרים אותו בתוכם למשך 20-30 דקות, מסננים וסוחטים קלות. 2. מערבבים בקערה גדולה את השום המרוסק במיץ הלימון ומעט מלח, מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מכניסים לקערה את גרגרי החומוס המסוננים ומשרים כעשר דקות. 4. מוסיפים את הבורגול ומערבבים. 5. את עלי הפטרוזיליה והנענע יש לפרוס דק ביותר ולא לקצוץ במעבד מזון או בדרך אחרת, על מנת שלא יצאו מהם הנוזלים. השיטה היעילה ביותר היא לשמור את העלים בצרור, לשטוף בקערה
גדולה מאוד, להשרות כמה פעמים, לנער ולייבש במגבת. 6. עכשיו אוחזים את הגבעולים ביד שמאל על קרש החיתוך ובעזרת סכין גדולה וחדה מאוד פורסים הכי דק שמצליחים. אחר כך, בעזרת שני סכינים, אוספים וחותכים את הקיצוץ ליותר דק על ידי כך שמעבירים את הסכין החד על ערימת הקיצוץ. 7. ממש לפני ההגשה מערבבים את העלים בסלט. טועמים ומוסיפים מלח ועוד שמן או מיץ לימון אם יש צורך. 8. אפשר להוסיף בצלים ירוקים קצוצים דק או חצי פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים וקצוץ לקוביות זעירות.
זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
מותר לעשן בכל מקום !
.jpg)
|