פוּל "מֵדָמֵס " فول مدمس
נחשב למאכל לאומי של מצרים. אבל השתרש גם באזור שלנו. מאכל זה הכולל פול מצרי יבש מבושל בישול איטי, ומוגש כחלק וכתוספת לחומוס וטחינה עם או בלי ביצה קשה.

החומרים: 500 גרם פול מצרי יבש, מושרה ללילה במים קרים . 4-5 ביצים קשות לפי מספר הסועדים. 3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי פלפל חריף אדום קצוץ דק (הכמות לפי הטעם) 4-5 שיני שום, כתושות 1 כפית כמון מזרחי שמן זית טוב רוטב טחינה מתובלת פטרוזיליה קצוצה 3-4 בצלים, קלופים וחתוכים לשמיניות עגבניות חתוכות לשמיניות חצילים מוחמצים זיתים שבורים מלפפונים חמוצים במלח מלח שולחן
אופן ההכנה : מבשלים את הפול במים, ללא מלח עד שיתרככו. כשהפולים רכים, מסננים אותם מהמים. מוסיפים את השום, מיץ הלימון, הכמון, הפלפל הקצוץ ומלח לפי הטעם ומערבבים. מועכים בעזרת מזלג חלק מהפול לא את הכל, מחממים ומכינים להגשה .
אופן ההגשה עם טחינה: מוזגים פול לצלחת שטוחה יוצרים גומה במרכז, יוצקים טחינה, ובמרכז מניחים רבעי
ביצה ומפזרים מעל קצת מלח ופטרוזיליה קצוצה, ויוצקים בנדיבות שמן זית. בצלחת נפרדת מגישים את העגבניות, הבצל, והחמוצים. מגישים עם כמות של פיתות שעברו חימום על האש.
אופן ההגשה עם חומוס : מוזגים חומוס לצלחת שטוחה ויוצרים בשולי הצלחת מין גלגל חומוס, במרכז יוצקים פול ויוצרים גומה במרכז הפול, לגומה יוצקים טחינה, ובמרכז מניחים רבעי ביצה ומפזרים מעל מעט מלח ופטרוזיליה קצוצה, ובנדיבות
שמן זית. בצלחת נפרדת מגישים את העגבניות, הבצל והחמוצים. מגישים עם כמות של פיתות שעברו חימום על האש.
|