x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !

סלט מעלי רג'לה
צמח בשרני חד-שנתי ממשפחת הרגלתיים. הוא מקובל מאוד
על ערביי הארץ כירק בר המשמש למאכל.
החומרים:
צרור גדול של רגלת הגינה (כ-½ ק"ג)
1-2 שיני שום קצוצות
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
 
הכנה:
שוטפים את ענפי הרג'לה ומסירים את הגבעולים העבים.
קוצצים כל גבעול על עליו לפיסות גדולות.
בסיר גדול, מביאים לרתיחה מים עם 1 כפית מלח. מוסיפים לסיר
את הגבעולים והעלים הקצוצים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש
ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. מעבירים את הרג'לה המבושלת 
לקערת מי קרח ומניחים להם להתקרר לגמרי.
מסננים את הרג'לה המבושלת  מהמים, וסוחטים קלות. מעברים את הרג'לה
לסיר רחב עם שמן הזית ומוסיפים פלפל שחור.
מבשלים עד לצמצום מרבי של הנוזלים, לבחוש לעתים קרובות !
לפני ההגשה מוסיפים לימון ואם יש צורך גם מלח ופלפל שחור  לפי הטעם.
מגישים עם כף חומוס או טחינה במרכז ופיתה לניגוב.
 
מקור המתכון : גולשים
ביטוח רכב – השוואת מחירים
בצע השוואה חכמה בין חברות הביטוח
וקבל את המחיר המתאים לך.

http://www.best-insurance.co.il
 

 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה