סלט מעלי רג'לה צמח בשרני חד-שנתי ממשפחת הרגלתיים. הוא מקובל מאוד על ערביי הארץ כירק בר המשמש למאכל.
החומרים: צרור גדול של רגלת הגינה (כ-½ ק"ג) 1-2 שיני שום קצוצות 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/4 כוס מיץ לימון טרי מלח לפי הטעם פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1/4 כוס שמן זית
הכנה: שוטפים את ענפי הרג'לה ומסירים את הגבעולים העבים. קוצצים כל גבעול על עליו לפיסות גדולות. בסיר גדול, מביאים לרתיחה מים עם 1 כפית מלח. מוסיפים לסיר את הגבעולים והעלים הקצוצים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש ומסננים. מעבירים את הרג'לה המבושלת לקערת מי קרח ומניחים להם להתקרר לגמרי. מסננים את הרג'לה המבושלת מהמים, וסוחטים קלות. מעברים את הרג'לה
לסיר רחב עם שמן הזית ומוסיפים פלפל שחור.
מבשלים עד לצמצום מרבי של הנוזלים, לבחוש לעתים קרובות !
לפני ההגשה מוסיפים לימון ואם יש צורך גם מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מגישים עם כף חומוס או טחינה במרכז ופיתה לניגוב.
מקור המתכון : גולשים
.jpg)
|