שולִבָּאטו
בורגול עם חציל ועגבניות, מאכל שאופך את הבורגול
לסוג מעולה של פתיתים עם תעם מיוחד.

החומרים :
1 חציל בלדי גדול חתוך לקוביות .
5 עגבניות גדולות קלופות וחתוכות לקוביות..
0.5 ק"ג בורגול גס שטוף ומסונן.
2 בצלים קצוצים
1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות
1 כף רסק עגבניות
חצי כוס שמן זית
1 כף אבקת מרק
פלפל שחור ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה :
מטגנים את הבצל בשמן עד שיזהיב, מוספים את החציל והפלפל הירוק וממשיכים לטגן היטב,
מוסיפים את העגבניות ומאדים 10 דקות.
מוספים את התבלינים ורסק העגבניות ומערבבים, מוספים את הבורגול בוחשים ומוספים מים
עד לכיסוי כל התבשיל.
מבשלים עד למרקם הרצוי (יש שמעדיפים את התבשיל מימי ויש שמעדיפים אותו יבש יותר)
מצוין כתוספת בכל ארוחה.
|