"ל א פ ה"
פיתה מסורתית מתכון קל ופשוט להכנת "לאפה" אמיתית (ערבית, דרוזית, בדואית) עם או בלי עשבי תיבול בבית על מחבת או תבנית על הגז..
.jpg)
החומרים : 1 ק"ג קמח לבן
1 שקית שמרית 1 כף מלח
2 כפות סוכר 1/3 כוס שמן זית
21/4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה: שופכים לקערה את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר, השמן, וביחד עם כוס מים ולשים לבצק גמיש ולא דביק מדי. אם צריך, מוסיפים עוד מים (להקפיד להוסיף מים בכמויות מאוד קטנות בכל פעם) . מכסים את קערת הבצק ומניחים לבצק לתפוח ולהכפיל את נפחו, אם אפשר במקום חמים. יותר טוב. מומלץ לתת לבצק לתפוח במשך שעתיים. לאחר שהבצק תפח, חותכים ממנו חתיכות בהתאם לגודל התבנית\מחבת ומסדרים אותן על משטח בצורת כדורים. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להם לתפוח למשך כשעה. לאחר שהכדורים תפחו, מקמחים מעט משטח עבודה, ומרדדים את הכדורים לצורת לאפות, בגודל הרצוי. מחממים מחבת\תבנית מתכת על הגז על להבה בינונית, מניחים בכל פעם לאפה מרודדת אחת על המחבת והופכים לאחר שנוצרות בועות וסימנים חומים.
יש לקנות בשוק בעכו, נצרת, ירושלים פלטה מיוחדת בגדלים שונים להנחה על גז או מדורה.
.jpg) פלטה מיקצועית לאפית "לאפות"
מקור המתכון : גולשים
.jpg)
|