"בוראק" במילוי גבינת עיזים
הברוק דומה לפטיאר, סמבוסק הך הבצק שונה ולא מכיל
חומרי הטפחה (שמרים וכ"ו)
החומרים לבצק : 200 גרם מרגרינה 100 גרם חמאה 1 ק"ג קמח 1 כוס מים 1 כפית מלח 1 כפית סוכר
למלית : גבינת עיזים מלוחה קשה מגוררת ("ג'יבנה" – בשווקים ובמכולות ביישובים ערביים. או כל גבינת עזים מלוחה קשב פטהא וכ"ו)
לטיגון : שמן לטיגון עמוק (כל שמן מלבד שמן המיועד לסלט) הכנת הבצק : להמיס מרגרינה וחמאה ביחד על האש. לצקת לקערה בה יש תערובת קמח, מלח וסוכר. לצקת כוס מים לסיר בו הומסה המרגרינה ולשפוך מייד אל קערת הקמח. לערבב וללוש בצק רך מאד. להניח אותו לשעה "להתגבש" לרדד ליריעה דקה מאד ולקרוץ עגולים בחותכן עוגיות עגול או כוס בקוטר 8 ס"מ. להניח כפית גבינה במרכז כל עיגול, לקפל שניים, להדק היטב הקצוות ולקפלן בצביטות תוך
יצירת שוליים מזוגזגים (כמו אימפנדה). לטגן עד שמשחים. להוציא לצלחת עם נייר סופג או מסננת. להגיש חם.
(לגיוון ניתן להוסיף סומסום לצפוי הבוראק , ללא ביצה !)
מקור המתכון : סדנת בישול עם השף חוסאם עבאס ממסעדת אל-באבור
|