פיתות זעתר פיתות טעימות מיוחד לניגוב לבנה או כך סתם.
.jpg)
חומרים ל-10 פיתות: ½3 כוסות קמח לחם לבן (500 גרם) ½ כפית מלח 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים 1 כפית סוכר ¾1 כוסות מים פושרים (350-400 מ"ל) 4 כפות שמן זית שמן זית, להברשה תערובת זעתר עם שומשום, לפיזור
אופן הכנה: 1. הכנה עם שמרים יבשים: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים. מוסיפים את השמן ואת המים בהדרגה ולשים בקרס לישה במהירות איטית במשך כ-5 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור בצק גמיש ודי דביק (הכנה עם שמרים טריים: בקערית קטנה ממיסים את השמרים בחצי כוס מהמים,מערבבים את הסוכר פנימה ומשהים לתסיסה במשך כעשר דקות. מוסיפים לקערת הקמח וממשיכים כרשום) 2. מפזרים מעט קמח על פני הבצק בקערה, מכסים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח,כשעה. 3. מוציאים את הבצק שתפח ולשים אותו מעט על משטח מקומח. הבצק פחות דביק מקודם,ומשתדלים להוסיף מעט קמח ככל האפשר במשך הלישה. מחלקים ל-10 חלקים,מגלגלים לכדורים ומניחים אותם על המשטח המקומח. 4. מרדדים כל כדור (להתחיל בכדור הבצק שנוצר ראשון) לעלה עגול בקוטר של כ-15 ס"מ. 5. מניחים כל 5 פיתות על נייר אפיה בתבנית שטוחה (סה"כ 2 תבניות), מכסים בניילון או במגבת יבשה ומשהים לתפיחה במשך כחצי שעה. 6. מדליקים את התנור על מצב גריל ומחכים שיתחמם מספר דקות. מכינים בצד קערית עם שמן זית ואת תערובת הזעתר. 7. אופים כל תבנית כ-2-3 דקות בגריל, כשהתבנית במסילה העליונה. משגיחים שלא יישרף. 8. מוציאים את התבנית, הופכים את הפיתות, מברישים בנדיבות את הצד הלא אפוי בשמן זית,ומפזרים מעל תערובת זעתר. 9. מכניסים לתנור בחום גריל לעוד כ-1-2 דקות. לשים לב שלא יישרף. 10. מוציאים מהתנור ומצננים מספר דקות על רשת.

מקור המתכון : גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
.jpg)
|