x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

מתכונים  מהמטבח

הערבי בישראל
 

  
   מדריך הדפסה וחיפוש    צור קשר    פורום    המומלצים    הטחינה    כתבות    תן חיוך    זכויות נכים ומוגבלים
 
    דף הבית
    תרבות האוכל הערבי
    על המאכלים המסורתיים
    תבלינים
    מילון ערבי-עברי-ערבי
    סלטים שונים
    סלטים דגנים וקטניות
    סלטים וירקות מבושלים
    מתכונים - ביצים וירקות
    מתכונים - דגנים וקטניות
    מתכונים - בצקים מאפים
    מתכונים - עם יוגורט
    מתכונים - מרקים
    מתכונים - דגים
    מתכונים - עוף
    מתכונים - ממולאים
    מתכונים - בשר /עגל
    מתכונים - טלה וכבש
    מתוקים, עוגיות ועוד
    תרופות בית !
בייגלה סומסום אסלי
 
זוכרים את הבייגלה הירושלמי עם נייר העיתון והזעתר שבתוכו?
אז כשמתחשק משהו מלוח וטעים זאת התשובה.

 

 
המצכים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
3 כפות סוכר
1/2 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים פושרים

אופן ההכנה:
הבצק כמו כל בצק שמרים קלאסי.
שמים את המרכיבים בקערת המיקסר כאשר את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה,
תוך כדי פעולת המיקסר. להוסיף מים עד שהבצק נוח למגע, לא דביק אבל גם לא יבש!
ללוש את הבצק 10 דק` ולהתפיח שעה במקום חמים

להגשה : 
זעתר מתכון בקטגוריה תבלינים
כונוס מניר עיתון (כדי להרגיש את הבייגלה האמיתי)

הכנת הביגלה :
לחלק את הבצק לשישה כדורים שווים ולרדד כל חלק למלבן באורך תבנית תנור
(כ-30 ס"מ).
למרוח על הבצק מתערובת הזעתר ולגלגל את הבצק.
להניח את הגליל כשהסגירה כלפי מטה על תבנית עם נייר אפיה,
לכסות במגבת ולהתפיח שוב 1/2 שעה.
חלק מהכדורים יכול להיות בייגלה ללא זעתר.
לוקחים כדור בצק, עושים במרכזו חור ולאט לאט מגדילים את החור
עד שהבצק מקבל צורה של בגלה - זהירות שלא יקרע.
מניחים על תבנית אפיה ומכסים במגבת להתפחה של 1/2 שעה.
לפני ההכנסה לתנור, מורחים על הבייגלה ביצה טרופה ומפזרים המון שומשום.
לאפות בחום 180 מעלות כ-15 דקות.

מקור המתכון : http://images.google.com/imgres

  קורס חינם
אך לעשות כסף באינטרנט ללא ידע מוקדם !
 
קורס כסף באינטרנט בחינם
כולם מדברים על כסף באינטרנט... בוא
לעשות במקום לדבר! הירשם עכשיו בחינם

http://www.clickim.co.il/
 
 
תודתי ניתנת לכל הבשלנים וכותבי המתכונים שאת עמלם
אנו מפרסמים באתר זה
וכל המוסיף יבורך
תודה