בייגלה אפוי עם מלח/זעתר
הביגלה שהישתרש בכל הארץ אין קיסק שלא מציג אותו, בציפוי של מלח, או זעתר.
החומרים: קילו קמח לבן 2 וחצי כוסות מים פושרים + רבע כוס. 2 כפיות גדושות מלח. 1 וחצי כפית סוכר 30 גר שמרים
ההכנה: א. בקערית קטנה - ממיסים את השמרים ברבע כוס מים פושרים+הסוכר ומניחים לתפוח 10 דקות. ב. בקערת המערבל -נותנים את הקמח, השמרים התוססים, ושתיים וחצי כוסות מים. מעבדים עם קרס הלישה במשך 10 דקות, במהירות איטית. ג. מניחים את הבצק לתפוח כשעה. לאחר שעה "מוציאים לו את האויר" מוסיפים את המלח ולשים שוב. ד. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים בערך, ומכדררים כדורים. מניחים להם כ-5 דקות, ואז משחילים אצבע לאמצע הכדור ומנופפים בתנועת הולה הופ על האצבע. כך נוצר הביגלה בלי החיבור. מותחים את הכעך לגודל גדול, בערך שיבר קוטר. ה. מכינים בצלחת עמוקה מים פושרים ובצלחת שניה שומשום. טובלים את הכעכים במים ומיד בשומשום. ו. מניחים לתפוח כחצי שעה נוספת. ז. אופים בתנור לוהט (250 מעלות) בין 10 ל-15 דקות. הצבע צריך להיות שזוף בהיר מאדהדפס דף זה !
מקור המתכון : גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
.jpg)
|