פ י ת ה
הפיתה הרגילה ליום יום, אין בית ערבי שלא מכנים אותה.

החומרים ל- 20 פיתות :
2 קילו קמח 4 כוסות מים חמים 2 כפות שמרים 2 כפות מלח קמח למשטח עבודה וציפוי הכדורים
אופן ההכנה: ההכנה מערבבים יחד את הקמח , השמרים והמלח לשים את הבצק ומוסיפים מים חמים,וממשיכים ללוש, עד שהבצק נהיה גמיש ולא דביק. את הבצק המוכן לכסות עם בד מחמם למשך שעה, לטפיחה . מחלקים את הבצק המוכן לאחר שטפח ל-20 כדורים שווים . לכסות שוב עם בד מחמם למשך 20 דקות, לטפיחה . טובלים כל כדור בקמח שהשארנו הצידה , ומרדדים לעיגול של 15-12 ס"מ . לפי הגודל הרצוי, כמובן שעל חשבון ההיקף נפסיד מעובי פיתה. מכניסים לתוך תנור חם , בעל גוף חימום עליון ותחתון, ב-180 מעלות צלזיוס עד להשחמה , משאירים בתבנית פתוחה עד לקירור מושלם.
מקור המתכון : גולשים
לעשן בכל מקום !
ולהיפטר מהתמכרות לסיגריות !
|