"פטאיר" (סמבוסק) ממולא בסבנח
"פטאיר" או בשם הידוע יותר סמבוסק, הם כיסונים אפויים וזהובים. בצק הפטאיר מכיל שמרים ומתקבל פריך. אפשר לראות הרבה גדלים ומידות של הכיסונים האלה.

החומרים: לבצק: 1.5 כוס קמח, מנופה 1/2 כפית מלח 1 כפית שמרים 1 כוס מים 1/4 כוס סומאק 1/2 כוס שמן תירס 1/4 כוס מיץ לימון טרי
למלית: 5 בצלים, קצוצים גס 1 כפית מלח 1 ק"ג עלי סבאנח (תרד-בר) טריים (או עלי תרד טריים), שטופים היטב וחתוכים לחתיכות קטנות 1/2 כוס סומאק 1/2 כוס שמן תירס 1/4 כוס מיץ לימון טרי
לסלט חוביזה: (4-6 מנות): 1 ק"ג חוביזה – עלים בלבד 2 בצלים גדולים, חתוכים לחתיכות קטנות 1 כוס שמן זית 1 כפית מלח מיץ מ-2 לימונים
אופן ההכנה: 1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם המלח והשמרים. מוסיפים את הנוזלים (מים, וחלב) בהדרגה, לא משנה באיזה סדר. מערבבים היטב לקבלת בצק אחיד. 2. מכסים את הבצק ביריעת בד ומניחים לשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. 3. להכנת המלית: קוצצים את הבצל, מוסיפים את המלח ומניחים בצד ל-5 דקות. 4 .סוחטים את הסבאנח משאריות הנוזלים. מוסיפים לסבאנח את הבצל ומערבבים היטב.מוסיפים את הסומאק, השמן ומיץ הלימון ומערבבים יחד. אם הטעם מתקתק, אפשר להוסיף מלח. 5. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 5 ס"מ ומשהים רבע שעה. מחממים תנור לחום גבוה של כ-200 מעלות. 6. מרדדים את כדורי הבצק במערוך ומניחים בכל עיגול כפית מן המלית. מקפלים כל עיגול לצורת משולש ומהדקים. 7. מניחים את המשולשים בתבנית ואופים 15 דקות.
לגיוון- אפשר למלא את משלושי הבצק בזעתר ירוק עם סומאק, או בצמח-בר בשם "עווינה" (שאפשר לקטוף באזור התבור בעונת האביב).
הדפס דף זה !
מקור המתכון : מתכון של השף חוסאם עבאס ממסעדת "אל באבור"
כמה כסף ובריאות ישארו לך בייד כל חודש,
כשתעבור לסגרייה האלקטרונית ?
|