x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

"כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא"
 
 
    ראשי
    מעלות וסגולות הציפייה לגאולה ולמשיח ואיך נדע לזהות את מלך המשיח
    התיקון הכללי
    אחרית הימים: היכן אנחנו נמצאים?
    מסרים מעולם האמת דניאל עולמו של אוטיסט
    סיפורים של חוזרים בתשובה
    לצעוק לריבונו של עולם
    עולם התשובה
    הסכנות בשימוש באינטרנת
    ספרי יהדות להורדה למחשב
    שכר לימוד תורה
    להיכן אנחנו הולכים?
    יהודי כנס לכאן
    י"ז בתמוז
    כיבוד הורים
    אין ייאוש בעולם כלל
    חסימת פרסומות + עצות להינצל מהסכנות שבאינטרנט + תוכנות
    קליפים ושירים באווירה יהודית
    רשימה קטנה של אתרי יהדות וקבלה מהאתר /olam-jew.com
    פורום
    חדש!!! הורדות ללא גזל
    רבי נחמן מאומן- ברסלב
    תפילין וכל מה שקשור בהם
    תפילין וכל מה שקשור בהם המשך
    הזוהר הקדוש
    הרב משה בן משה
    מרן הראשון לציון הרב עובדיה יוסף
    ספר תשובה שלמה- דרכים לתשובה מאוזנת
    הדרכה קצרה לכל המיתחזקים למינהם
    הדרכה קצרה לכל המיתחזקים למינהם- המשך
    הדרכה קצרה לכל המיתחזקים למינהם- המשך
    אגרת רבי שמשון
    אגרת הרמב"ן
    גלאט גוגל
    שיר השירים
    5 רמות של הנאה
    שמירת הברית
    שמירת הברית- המשך
    מאמר על חשיבות שמירת הברית
    ערכו של חיוך
    דברים שצריך לדעת על הסילבסטר
    ספירת העומר
    תמונות של צדיקים
    כעס ושמחה
    סיפורים
    שנת שמיטה
    שנת שמיטה המשך
    רגע של מחשבה
    הניסיון האחרון
    קשה לשמור שבת מה עושים
    סרטים
    שמירת הלשון
    שיעור תורה עם הרב רפאל בית ספר טשרנחובסקי
    אתר עם הורדות של סרטים לסולולרי
    תן שם לדף
    תן שם לדף
    תן שם לדף
    תן שם לדף

הסכנות שבאינטרנט - סכנות האינטרנט

סידרת מאמרים בנושא: התמודדות עם האינטרנט , סכנות האינטרנט , גלישה בטוחה , סינון פורנוגרפיה ועוד.
מאמר זה הוא מאמר מקיף בנושא: סכנות האינטרנט

סכנת האינטרנט

(מאמר הבא מכיל עיצות להנצל מהסכנות)

החומר נאסף במשך שעות רבות (כשבועיים) על מנת לתת לכם הגולשים תמונה מקיפה על העניין , לא ידוע לי על מאמר יותר מקיף מזה ברשת.
לתגובות והערות ניתן לשלוח לאימייל:  olam@olam-jew.com או  טלפון 3118666 057

ובכן מה ההשקפה על האינטרנט?
האינטרנט כמו גם הטלוויזיה יכולים להיות כלים מצויינים להרבות באור ובקדושה בעולם, אבל המציאות היא שהכלים האלו משמשים כיום ברוב המקרים וברוב הפעמים להוריד את האדם ולא להעלות אותו, לכן אנחנו צריכים להיות חכמים לדעת את הסכנות וללמוד את הפתרונות.
לכן במדור זה נפרט את הנזקים האפשריים והעובדתיים מהאינטרנט ובמאמר הבא נביא עצות כיצד (לנסות!) להינצל מהן.
כמו כן במאמר נוסף נביא דברי עידוד וחיזוק למי שמרגיש ייאוש כתוצאה מנפילות בפיתויים הפזורים בכל פינה באינטרנט.

האינטרנט כיום:
האינטרנט חדר היום כמעט לכל בית, ישנם בתים דתיים ואפילו גם חרדים שאת הטלוויזיה הם לא מכניסים  אבל את האינטרנט הם כן הכניסו הביתה, אם זה בגלל שניתן לכאורה לשלוט על התכנים, כי האדם הוא הגולש והוא מחליט להיכן וכמה זמן יגלוש, לעומת הטלוויזיה שבה מי שקובע הם רשות השידור והזכיינים.


וכמו כן ישנם שהכניסו את האינטרנט גם בגלל סיבות לימודיות שדורשים מהם שימוש בכלי זה וכן מסיבות של פרנסה וכדומה.

היתרונות של האינטרנט הם רבים שבמקום לחפש חומר ניתן להגיע אליו בלחיצת כפתור וכך ניתן להרחיב את הידע בנושאים רבים.

לצד היתרונות ישנם גם החסרונות שאותם צריכים לפרט על מנת שנדע ממה להיזהר וכיצד להתמודד.

כולנו יודעים שהטכנולוגיה של האינטרנט- בעצם מקשרת עם בערך חצי מיליארד אנשים לרשת גלובלית ומאפשרת מעבר מיידי, אנונימי ובלתי מצונזר של חומר כתוב ותמונות. כל מי שמתחבר לרשת יכול לפרסם שם מה שהוא רוצה ולכל אחד יש גישה אליו.


כמו שכתוב באתר משטרת ישראל: "הסיכונים הטמונים בשימוש באינטרנט, כפי שעולה מתוך הסקירה, רבים הם. מעגל המשתמשים בכלי זה, ההולך ומתרחב מדי יום, הופך את ציבור זה לקורבן פוטנציאלי לפשעים מסוגים שונים, שמקורם או ראשיתם - באינטרנט. הקשר באמצעות כלי זה הוא וירטואלי, ולא אחת מתפתח לקשר פנים מול פנים, לא תמיד עם האדם הנכון…"
לכן אנחנו חייבים למענינו ולמען ילדינו להיות מודעים לנזקים על מנת לדעת כיצד וכמה חשוב להינצל מהסכנות:

 

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!

פירוט הנזקים האפשריים:
להלן פירוט הנזקים האפשריים מהאינטרנט: כמו שאומר פתגם חכם: ידיעת הבעיה היא חצי מהפיתרון
1) נזק השטחיות- רוב האתרים באינטרנט מציעים סוג של שטחיות כי מטרת רוב בעלי האתרים לכבוש כמה שיותר תשומת לב מכמה שיותר גולשים והם יודעים שאם הדברים שלהם יהיו מעט עמוקים מיד יעזבו אותם רוב הגולשים ויחפשו משהו יותר קליל וקריא, ולכן רוב האתרים "מצטיינים" ברדידות ושטחיות שגורמות להוריד את האדם לחשיבה רדודה ונמוכה כמו שאומר הרב שרלו לעלון השבועי עולם קטן: "דור האינטרנט אינו מסוגל להתמקד בנושא מסוים יותר מכמה שניות. לשבת עם דף גמרא, להתעמק ולהתמודד, הם דברים קשים ביותר בעבור דור האינטרנט."

2) פריצות ותועבה:
בין 25%-50% מהגברים עם גישה לאינטרנט, מודים בצפייה "און-ליין" בחומר פורנוגראפי. מה גם, שרוב המבקרים באתרים פורנוגרפיים, הנם בוגרי אוניברסיטה נשואים.
סקר בריטי דיווח, שיותר ממחצית מניסיונות החיפוש למילים באינטרנט, מיועדים לאיתור פורנוגרפיה. שמונה המילים הנפוצות ביותר בחיפוש קשורות כולן לפורנוגרפיה. על אף שיש הרבה חומר פרוץ חינם באינטרנט, תעשיית הפורנו און-ליין מצליחה להרוויח כיום, דרך שירותי "שלם לפי צפייה" ופרסומות בערך מיליארד דולר לשנה.


חוקרים מסבירים, כי שלש תכונות מצליחות להניע את תעשיית הפורנו און-ליין: 1. נגישות 2. מחיר זול  3. אנונימיות.
למרות שגברים צופים בחומר פריצות יותר מנשים , לעומת זאת אחוז הנשים גבוה יותר מהגברים בשימוש בצ'אטים ובפורומים להכרויות - המקביל הווירטואלי של פאב לפנויים/פנויות.
מחקרים מגלים, כי בערך 10% ממשתמשי הצ'אטים והפורומים יוצרים קשרים אישיים, כשליש מאלה מגיעים למפגש אמיתי, וכרבע מאלה מתפתחים לקשר רומנטי.
(>מקורות למידע ניתן לקרוא כאן)

כאשר האדם נופל בפריצות באינטרנט הוא מזיק לעצמו  ולמשפחתו
להלן נזקי הנפילות בפריצות באינטרנט:


א. זולות מינית- כאשר האדם צופה באתרים של פריצות באינטרנט זה גורם לו להוזיל את הערך החשוב ושמו אשה וגורם לו לראות את העולם הנשי כאובייקט מיני, לא לחינם במחקרים שנעשו לצופים כבדים בחומר מיני גילו שאצלם אלימות מינית לגווניה היא דבר מקובל כי כך הם גם ראו בסרטים...
כמו כן גם במחקרים גילו שאנסים ומתעללים מינית- נוהגים לצפות בסרטים מסוג זה וכן מנסים לחקות באכזריות סצינות שהם ראו על קורבנותיהם המזדמנים...
להלן ציטוט (22.02.04 YNET) "בשנים האחרונות ישנם פסיכולוגים וסוציולוגים שחוברים למתנגדים הדתיים והפוליטיים, ומזהירים מפני ההשפעות של הפורנוגרפיה שחודרת לכל חלקה טובה. לטענתם, הפורנוגרפיה משפיעה על המיניות ומערכות היחסים בצורה הגרועה ביותר.

לטענת מומחים, גברים הצופים בפורנוגרפיה לעיתים קרובות מפתחים ציפיות לא מציאותיות לגבי ההופעה החיצונית וההתנהגות של נשים, והם מתקשים לבנות מערכות יחסים, לשמור עליהן לאורך זמן ולהרגיש מסופקים מבחינה מינית.
הפורנוגרפיה ברשת האינטרנט, שמאפשרת גישה קלה ושמירה על אנונימיות, העלתה את הצריכה הכוללת של הפורנוגרפיה. לדברי אלווין קופר, שעורך סמינרים בנושא התמכרות לסייברסקס (סקס דרך האינטרנט), 15% מהמבקרים הקבועים באתרי הפורנוגרפיה מפתחים התנהגות מינית שמשבשת את חייהם.


"האינטרנט הוא הקראק והקוקאין של ההתמכרות המינית", אומרת ג'ניפר שניידר, אחת ממחברות המאמר 'סייברסקס נחשף: האם זו פנטזיה פשוטה או אובססיה?'.
ב. סטיות- הטבע האנושי הוא כזה, שהתמכרות לתענוג אחד, יוצרת תאווה לתענוג אחר, שפל יותר וחוזר חלילה, בתהליך ספיראלי אינסופי כלפי מטה, לעבר השפלה מוחלטת.


כאשר מתרגלים לסוג אחד של מין או לרמה מסויימת אז כבר נמאס וכבר לא מעניין כמו בהתחלה ואז מחפשים משהו מגרה יותר כדי להגיע לאותה רמת ריגוש כמו בהתחלה ואז ממשיכים הלאה לאחר שכבר כל הדברים ה"רגילים" כבר משעממים מחפשים גם סטיות ואלימות עם מין ואונס וכל הדברים הכי מוזרים הכל על מנת להגיע לרמת ריגוש שכבר כהתה ונשחקה מרוב שימוש.
ג. לנשואים: ירידה בקשר הזוגי עם האשה- כאשר האדם רגיל לריגושים שמצויים באינטרנט הוא כבר לא מתרגש מאשתו כי הוא רגיל למה שמוצע באינטרנט, רק שבאינטרנט אין את הקריבה הרגשית לאשה וזה גורם לכהות רגשית וקיום יחסים אוטומאטיים, כמו כן יכולות לעלות לו במחשבתו בזמן שהוא עם אשתו כל מיני נשים שהוא ראה באינטרנט וזה מקביל לניאוף רגשי, איזה אשה תסכים להיות "בשר התותחים" של הניאופים של הגבר?


מחקר שנערך באינטרנט בשנת 2003 על ידי אוניברסיטת טקסס כריסטיאן מצא שככל שגברים צופים יותר בפורנוגרפיה, כך הם נוטים יותר לתאר נשים במושגים מיניים. מרק שוורץ, מנהל מרפאת מסטרס וג'ונסון בסנט לואיס, מיזורי, טוען שלא די בכך שהפורנוגרפיה גורמת לגברים להתייחס לנשים כחפץ ,היא גם מובילה לתלות בדימויים חזותיים כדי להגיע לגירוי מיני. "הגברים הופכים להיות כמו מחשבים, הם אינם יכולים להתגרות מבני אדם שנמצאים לידם", הוא אומר. (22.02.04 YNET)

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!


ד. הפסד הקשר לבורא עולם- כאשר האדם נופל בראיות אסורות, עולות לו המחשבות האסורות והתמונות שהוא ראה וכך קשה לו התפילה והלימוד תורה וגם הוא מרגיש "מלוכלך" בחטאים ולא מרגיש ראוי להתפלל בכוונה, בנוסף לכך שהיצר נותן לו הרגשה שהוא צבוע אם הוא יתחיל להתפלל יותר בכוונה , כי הוא מרגיש סתירה פנימית בין מעשיו הקודמים למעשיו בהווה.


ה. השתתפות בחוסר מוסריות- רוב הנשים שמשתתפות באתרים אלו זה מתוך בצע כסף ומאילוץ כלכלי או מתוך לחץ ואיומים, וכך הצופים בהם בעצם שותפים למעשים לא מוסריים אלו ומעודדים את בעלי האתרים להמשיך לנצל מינית את הנשים האלו.

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!
ו. כתוב שאלוקים שונא זימה- ואלוקים משרה את שכינתו על מקום טהור וקדוש ולכן כאשר אנחנו נופלים בפריצות אנחנו מרחיקים מעצמינו את הקדושה ואת הבורא ולכן אנחנו צריכים להתאמץ בכל מאודנו שלא ליפול וגם אם נפלנו לקום מהר ולהחזיר את הקדושה אלינו. (להלן נביא עצות לקימה מנפילה)
בנוסף לכך כתוב בספרי הקבלה שנפילה שלנו וראייה אסורה גורמת לבריאת מלאכים רעים שמונעים מאיתנו ומכל עם ישראל את ההגנה האלוקית, וכך נגרם לנו בעקיפין פיגועים וצרות רבות.


ז. יאוש דכדוך ועצבות- לאחר נפילה האדם הרבה פעמים מרגיש מיואש נכלם ועצוב מחוסר העמידה שלו בפיתויים ורגש זה גורם לו לחפש שוב את ההנאה האסורה שגורמת אחריה שוב לדכדוך ועצבות וייאוש, לעומת זאת עמידה בגבורה כנגד הפיתויים בריחה מניסיונות והצלחה שלא לפגום – כל הצלחה כזו ככל שתארך יותר זמן גורמת לאושר ושמחה לאדם שמרגיש שהוא השולט על העניינים ועל הגוף ולא שהגוף שולט עליו.


ט. קריסת התדמית העצמית – הרבה מקשרים את נפילתם לחוסר אישיות חזקה וחוסר במשמעת עצמית וכך זה הוא נזק לכל החיים כי האדם כבר לא מאמין בעצמו שהוא מסוגל להתמודד כנגד יצרו וכנגד כוחות הרע שבעולם.
כמו שכותב תלמיד ישיבה תיכונית אלישע אבינר: "למרות כל ההבטחות שנתתי לעצמי וכל מה שהצטערתי, לא התגברתי על עצמי ונכנסתי לאותו אתר לפני כחודש. ושוב פעם אותו הדבר... נשבעתי לעצמי לא לעשות את זה שוב, וכל פעם בתפילה - בעת אמירת `תחנון` - כיוונתי על זה, וקיבלתי על עצמי שבחיים לא עוד פעם. אבל אתמול שוב... ואני רוצה להגיד לך שנמאס לי מזה. אני כבר מתבייש מעצמי ואני אפילו לא מעיז לבקש על זה סליחה, ואני מאמין שבעתיד הלא רחוק זה יקרה לי שוב ואין לי כוח לזה. כי אני יודע שבאמת אסור להיכנס לאתרים כאלה אבל אני לא מאמין שאצליח להתגבר על עצמי.
(נ.ב. עלינו לדעת שיצר זה הוא הכי חזק באדם ונפילה בזה לא מראה על כל אישיותינו אלא על כוחות חזקים שפועלים עלינו ואין להתייאש)


נחזור לנזקים הנוספים המצויים באינטרנט:
3) נזקים משפחתיים- זוגיות- אחוז הגירושים עלה פלאים מאז שהאינטרנט נכנס לבתים, וזה נובע מכמה סיבות, נכון שיש את הסיבות החיצוניות של רגילות לנוחות של החיים ותרבות האינסטנט ולכן חושבים שהבן זוג הוא כמו גרביים שאם הם כבר לא נראות טוב או לא מריחות טוב אז אפשר לזרוק למכבסה...
אבל בנוסף לכך הצפייה באתרי תועבה גורמת להבנה ויחס מעוות כלפי האשה, ואם האשה מגלה את הצפייה של הבעל אז האימון הזוגי מתפורר,והגט קרוב...
בכתבה ב- 22.02.04 YNET נאמר: "לפעמים פורנוגרפיה גורמת לפרידה של בני זוג. שני שלישים מתוך 350 עורכי הדין הגרושים שהשתתפו בכנס האקדמיה האמריקאית לעורכי דין לענייני נישואים שהתקיים בשנת 2003, אמרו שהאינטרנט היה גורם משמעותי בגירושים בשנה האחרונה, כשההרגל לצפות בפורנוגרפיה דרך המחשב תורם ליותר ממחצית מקרי הגירושים.
 "יש קשר מובהק בין גירושים לאינטרנט", אומר ריצ'רד בארי, נשיא האגודה. "לפני שבע-שמונה שנים הפורנוגרפיה לא שיחקה כלל תפקיד בגירושים".
כמו כן עוד נאמר שם: "שימוש בפורנוגרפיה על ידי גברים כדי להגיע לפורקן ללא דרישות מסיח את דעתם מהמשימה לנסות לענג את בנות זוגן האמיתיות"

אבל חוץ מטעמים אלו יש לאינטרנט תרומה "חשובה" ועצובה לריבוי מקרי הגירושים, במחקר חשוב שהופיע בכתב העת American Psychologist, חוקרים מאוניברסיטת קרנגי מלון, בדקו את כמות הזמן שאנשים מתייחסים לבני משפחתם לפני ואחרי התקנת מחשב, בעל גישה לאינטרנט.
במשך שנתיים של מחקר, ההתייחסות למשפחה ירדה בצורה דרמטית והירידה הייתה ביחס ישיר לעליה בשימוש באינטרנט. למרבה האירוניה, הרבה מאלה שהשתתפו במחקר, הצדיקו את הזמן הגובר שבילו אונ-ליין בטענה, שהיה צורך "לשמור על קשר" עם חברים ומשפחה מרוחקים, תוך התעלמות גוברת מאלה שחיים במחיצתם. כל שבוע אני שומע תלונות מבני זוג, הורים ובפרט ילדים, שמרגישים כי האינטרנט גנב מהם את האנשים הכי יקרים להם. (מקורות ניתן לקרוא כאן)


במקום להקדיש זמן לאשה לשיחה להנאה ובילוי יחד, הוא גולש שעות על גבי שעות באינטרנט וכך נוצר ריחוק בין בני הזוג וריחוק גורם לחוסר שלום בית ואהבה ואז שוב מגיע האינטרנט והורס שוב כי יש חדרי צ'אט ופורומים ואתרי היכרויות שמציעים בקלות שטנית לבגוד בבן זוג וכך כל היתקלות עם בן או בת הזוג גורם לאדם לחשוב שההיא או ההוא מהאינטרנט יותר קורץ ויותר מעניין וסבלני, ובמקום לנסות לתקן את האי הבנות הלגיטימיות עם בן הזוג אז הגולש בורח למחשב ולאינטרנט כדי לשקוע בדמיונות.
ואם לבסוף מחליטים חס ושלום להתגרש ולנסות לבנות בית עם כל אותם דמויות וירטואליות הקיימות במחשב, פתאום מגלים שהמציאות טופחת על הפנים וגם לדמויות הוירטואליות האלו יש דרישות ויש חסרונות ובעיות ולרוב הבעיות וחוסר ההתאמה יותר גדולים מהבן זוג הראשון ולבסוף מתייאשים ממוסד הנישואין וכך מתרבים הגרושים והגרושות המיואשים מלבנות בית ומגידול ילדים בריאים בגופם ובנפשם.

4) נזקים משפחתיים- חינוך ילדים- עד לפני כ- 10 שנים היו ההורים מקדישים לילדיהם כ- 3 שעות לעומת היום שמקדישים בממוצע כ- 14 דקות ! בלבד – נכון שגם הטלוויזיה אשמה, אבל האינטרנט ממשיך את ההרס של הטלוויזיה וגורם לכך שבמקום שנקדיש זמן לילדים אנחנו יכולים בקלות לטעות בבזבוז זמן בשיטוט ללא מטרה מועילה לחיינו, הילדים זקוקים נואשות לתשומת לב, זקוקים לחום והאהבה שלנו, ואם הם לא מקבלים זאת הם מחפשים במקום אחר, ובמקומות אלו יש עלות לכל חמימות ולכל תשומת לב, הם יכולים ליפול לחברה מפוקפקת, הם יכולים ליפול לאתרים מפוקפקים, כי אין להם את החמימות מההורים שעסוקים בדברים אחרים.
הרבה נערים נפלו לסמים בגלל הורים לא חמימים או בגלל חברה מפוקפקת שהציעה להם חום תמורת השתתפות במעשים לא מוסריים ומזיקים לגוף ולנשמה...
ולא מעט מזה התחיל מחוסר תשומת לב וחוסר הקדשת זמן לילדים על ידי בזבוז זמן במכשירים האלקטרוניים הטלוויזיה ועכשיו גם האינטרנט.

5) נזקים חינוכיים לילדים בגלל האינטרנט:
נזק חינוכי א' ירידה בלימודים: מחקרים רבים מתארים את הנזק, שעיסוק באינטרנט יכול לגרום להישגים בלימודים. על אף שהורים רבים עוזרים לילדיהם להתחבר לאינטרנט כדי לשפר ציונים, המחקר מגלה, שזמן מיותר ברשת, מתורגם לפחות זמן בקריאת ספרים ולפיתוח מיומנויות למידה גרועות יותר. בעוד למידה אמיתית דורשת ריכוז, האינטרנט מעודד קפיצות אימפולסיביות מאתר לאתר. באוניברסיטה גדולה בניו-יורק, קצב הנשירה בשנה הראשונה, עלה בצורה יחסית להשקעת המוסד במחשבים ובגישה לאינטרנט. בדומה מנתחי עסקים רואים קשר, בין גישת העובד לאינטרנט לבין ירידה ביצרנות. (מקורות כאן)

נזק חינוכי ב': פורנוגרפיה- בנוסף לנזקים הלמודיים האפשריים, על ההורים לדעת את הסכנות הנוספות הכרוכות בגלישה של הילדים:- בסקר שערכה FOUNDATION KAISER FAMILY בשנת 2001 (לפני 4 שנים!... היום בטוח האחוזים עלו...) נמצא ש-70% מבני הנוער בגילאי 17-15 נתקלים בפורנוגרפיה באינטרנט במקרה. בגיל מבוגר יותר יש יתר מודעות להשפעות של התמונות הפורנוגראפיות: 59% מהצעירים בגילאי 24-15 טענו שפורנוגרפיה באינטרנט מעודדת צעירים לקיים יחסי מין לפני שהם מוכנים לכך; 49% אמרו שהפורנוגרפיה גורמת לגברים להתייחס לנשים בזלזול ומעודדת את הצופים לחשוב שסקס לא מוגן זה בסדר.
"פורנוגרפיה משפיעה על אנשים בגיל צעיר", אומרת הסוציולוגית דיאנה ראסל, שכתבה כמה ספרים בנושא. "ולצערנו, עבור ילדים רבים הפורנוגרפיה היא החינוך המיני היחיד שהם מקבלים".
מחקרים שנעשו לאחרונה מראים קשר בין תוקפנות גוברת אצל בנים לחשיפה לפורנוגרפיה, וכן בין צריכת פורנוגרפיה בילדות להתעללות מינית בבגרות. (מקורות:22.02.04 YNET)

ד"ר יצחק קדמן, מנכ"ל המועצה לשלום הילד, מכנה את האינטרנט "שדה המוקשים המודרני", וטוען שהיום הסכנה אורבת לכל ילד שיש לו מחשב בבית וחיבור לאינטרנט. "לצד כל הברכה והתועלת שיש באינטרנט, ברשת ישנן סכנות עצומות, שלילדים אין את היכולת להתמודד איתן", הוא מסביר. "הסכנות הן מרובות, החל בצ'טים, שבהם ממתינים לילדים סוטים מיומנים, וכלה בכל האתרים או המשחקים שאפשר להוריד, שמלאים בתכנים מיניים או בתוכני אלימות נוראיים. לפעמים, באתרים תמימים יש קישור שמוביל את הילד לעולם תוכן שממש לא מיועד לו".

 

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!

נתוני הגולשים (מאתר משטרת ישראל):
סקר: רוב הגולשים לאתרי מין הם בני 12 – 17 (ידיעות 7.8.2001, עמוד 24) "קבוצת גילאי 12 - 17 הינה הגדולה מבין קבוצת הישראלים הגולשים מהבית באתרי הסקס השונים באינטרנט. כך עולה מנתוני חברת "נילסן נט רייטנגס", העוסקת בבדיקת דפוסי ההתנהגות של גולשי האינטרנט מהבית.
במהלך יוני, החודש שבו נערך הסקר, גלשו באתרי הסקס יותר מ- 132 אלף ישראלים, המהווים 13.2 אחוז מהגולשים בישראל."

 


"חוץ מפורנוגרפיה ומאלימות, האינטרנט טומן בחובו מידע לתכנים כמו דרכים לייצור סמים, סאדו-מאזו ועוד", אומרת שוש צימרמן, ראש היחידה למניעת התעללות בילדים ובבני נוער בשירות הפסיכולוגי הייעוצי במשרד החינוך.
למרות שניתן לתלות את האשם המרכזי בהורמונים הגועשים של בני הנוער, להורים חלק לא מבוטל בהרגלי הגלישה של ילדיהם. השירות הפסיכולוגי של משרד החינוך מנסה בימים אלה לעורר את מעורבותם של ההורים בעניין, מכיוון שהורים רבים כלל אינם מודעים לתכנים שאורבים לילדיהם ביער הווירטואלי. "ישנם ילדים שממש מתבודדים ומתמכרים לאינטרנט, ואת זה אפשר לראות", אומרת צימרמן. "יש גם סימנים קלאסיים של מצוקה - שינויים בהתנהגות, הסתגרות, תפקוד בבית הספר ועוד".

"ההורים מנוטרלים", אומר ד"ר קדמן. "אין להם את הכלים להתמודד עם הבעיה, מפני שרבים מהם כלל אינם יודעים כיצד להשתמש באינטרנט, והרבה ילדים מבינים בזה יותר מהוריהם. לפני מספר חודשים התפרסם מחקר מארצות סקנדינביה, והתברר שהיה פער עצום בין מה שההורים חשבו שהילדים עושים מול המחשב, לעומת מה שהילדים עשו באמת".
(YNET26/8/2004)

נזק חינוכי ג': עברייני מין מחקר רחב של אמריקאים בגיל העשרה גילה לאחרונה, שקרוב ל-60% קיבלו אי-מייל או מסר מיידי, מאדם זר ו-63% מאלה שקיבלו אומרים, ששלחו תגובה ולא סיפרו להורים שלהם.
להלן נתונים מאתר משטרת ישראל:
להלן סקר שנעשה בנושא קורבנות ילדים ונוער באינטרנט, שנערך על ידי המרכז לחקר פשעים כנגד ילדים באוניברסיטת ניו-המפשיר, בארה"ב, בין אוגוסט 1999 לפברואר 2000.
במסגרת הסקר הועברו שאלונים ל- 1,501 ילדים ובני-נוער בני 17-10 בנושאים הטרדות מיניות ושידול:
מהסקר עולים הממצאים הסטטיסטיים הבאים:
פיתוי ושידול מיני: 19% מהמשתמשים הצעירים קיבלו מסר או שידול מיני לא רצויים דרך האינטרנט במהלך השנה האחרונה.
77% מקורבנות הפיתוי היו בגילאי 14 - 17 וכרבע היו בגילאי 10 - 13.
מרבית הצעירים, אשר דיווחו על קבלת הצעת פיתוי, לא הוטרדו מאוד מאירועים אלה, אך 23% היו נסערים מאוד. 20% ציינו שהיו נבוכים מאוד ו- 20% דיווחו לפחות על סימפטום אחד של לחץ ו/או מצוקה.
רק פחות מ- 10% ממקרי הפיתוי דווחו לרשויות (משטרה, ספקי אינטרנט או "קו חם").
57% מהבנים שנטלו חלק בסקר דיווחו על היחשפות לא רצוייה לפורנוגרפיה, לעומת 42% מהבנות.
רק 3% ממקרי החשיפה הלא רצויה לחומר מיני דווחו לרשויות (משטרה, ספקי אינטרנט, "קו חם").
הטרדה- 6% מהילדים ובני-הנוער קיבלו איומים או הוטרדו במהלך השנה האחרונה.
לואיס פרי, מנהל האף.בי.איי, כתב במסמך בשם "המדריך להורה לבטיחות באינטרנט", שהתפרסם באתר של האף.בי.איי: "למרבה הצער, אותה התקדמות בטכנולוגיית המחשבים והתקשורת שמאפשרת לילדינו להגיע למקורות חדשים של מידע וחוויות תרבותיות, גם חושפת אותם לניצול ולפגיעה מצד עברייני מין ממוחשבים".


באותו מסמך מאיר עיניים, שנועד אמנם לאזרחי ארה"ב, אבל נכון לגבינו כמעט באותה מידה, נכתב: "יש אנשים המנסים לנצל מינית ילדים, באמצעות שימוש בשירותים מקוונים ובאינטרנט. חלק מהאנשים האלה מפתים בהדרגה את המטרות שלהם, על ידי שימוש בהרעפת תשומת לב, חיבה, ואפילו מתנות. אנשים אלה מוכנים להשקיע כמות עצומה של זמן, כסף ואנרגיה בתהליך הזה. הם מקשיבים לילד ומגלים אהדה לבעיות שלו. הם מודעים לאופנות החדשות במוסיקה, בתחביבים, בתחומי ההתעניינות של הילדים. האנשים האלה מנסים לסלק את העכבות של הילד, על ידי החדרה הדרגתית של תכנים מיניים לשיחות".


עוד קטעים מכתבה: מדריך להורים: הצד האפל של הרשת (תורגם ע"י גילה ברונר, מתוך העיתון: Family PC מרץ)
"האינטרנט שההורים מכירים הוא בוודאי לא אותו מקום שבו הילדים מבקרים. בעוד הורים מתחברים לאתרי קניות וגולשים לקבלת מידע, הילדים מבלים שעות בשיחות און-ליין ומחליפים ביניהם מסרים מיידים. למרות שרוב השיחות הן חסרות משמעות ולא מזיקות, הרי שבאחדות משתתפים מבוגרים חסרי-מצפון המשתמשים ברשת כדי לקשור קשרים עם ילדים לא תמיד מתוך כוונות טובות.
כל אחד שמע כבר על מקרים בהם פותו צעירים מחוץ לבתיהם ע"י "טורף" שפגשו און-ליין. הרבה הורים מאמינים שילדיהם בטוחים מפני שהם הזהירו אותם לא למסור שם או מספר טלפון. אבל הילדים ממשיכים להיות חשופים לא רק ל"טורפים" שמטרתם להטריד מינית, אלא גם לסוטים ששולחים לקטינים הודעות זימה וכו'


לא קיימים נתונים סטטיסטים על מספר הילדים שנוצלו מינית לאחר שפותו באינטרנט, כיוון שלא מדווחים על פשעי אינטרנט בנפרד. אבל חוקרים משטרה משוכנעים שהיקף הבעיה גדול וצומח, כי האינטרנט מוצף במשחרים לטרף מיני שהנגישות שלהם לילדים קלה במסגרת זו. אנשי משטרה אומרים שבעבר פושעי מין היו חייבים ללכת לפארקים, לגני משחקים או לבתי-ספר והם נמצאו שם בסיכון שיגלו אותם. אבל היום, האינטרנט הוא פארק וירטואלי אינסופי ושם אפשר להתקרב לילדים מבלי שאחרים יראו אותם מתקרבים אליהם.

ציטוט מאתר המשטרה הדרכה להורים: "עבריינים (מין) מתמקדים בילדים המצטיירים כבודדים, בעלי ביטחון עצמי נמוך, אשר הוריהם אינם משגיחים עליהם או שאינם בעלי ידע וניסיון באינטרנט. עניין שכיח בקרב פדופילים הוא להפוך ולהיות "איש הסוד" של הילד, והם, לעתים קרובות, ילמדו את הילד כיצד לשמור בסוד את חברותם המקוונת מפני מההורים"


נזקים חינוכיים ד' כנופיות: כמו כן נאמר באתר המשטרה במאמר הדרכה להורים: "בני-נוער מחפשים שייכות online, באמצעות המחשב והאינטרנט, בדיוק כפי שהם מחפשים שייכות offline, באמצעות פעילויות חברתיות - ללא המחשב.
לכן, חלק מבני-הנוער מוצאים בכנופיות באינטרנט דבר "גזעי" ("cool") ומעריצים את מנהיגיהן, שלעתים מתגלים כבני נוער גאונים בעלי .I,Q גבוה. בני-נוער, "פריקים" של מחשבים, אשר נמשכים לתחום הטכנולוגיה, עלולים לבודד עצמם מבני-נוער אחרים.
חלק מכנופיות אלו סוחרות בפורנוגרפיה, בתוכנות פיראטיות ועוסקות בפיצוח מערכות מחשב.
כנופיות אחרות נלחמות אחת בשנייה דרך הצ'אט, מפעילות טירור ברשת או תוקפות את חברות ספקי העמיתים, דבר שאינו חוקי.
כנופיות אלו דומות לכנופיות הרחוב המוכרות.הן עלולות לערב בני נוער צעירים בפעילות בלתי חוקית באינטרנט, כגון חדירה למערכות מיחשוב, סחר בתוכנות פיראטיות וכדומה. בני-נוער עלולים להפוך לבריונים ולמטרידים דרך שירותי ה- online.
בארה"ב, חלק מפעילויות אלה מסווגות כעבירות, אשר העונש המירבי עליהן, למבוגרים, הינו 10 שנות מאסר.


הורים יכולים למצוא עצמם נתבעים על פעילות בלתי חוקית של ילדיהם באמצעות המחשב, וחלקם אף נתבעו על ידי קורבנות ההתקפות בתואנה של השגחה לקויה. כמו כן, כנופיות נוער באינטרנט מעודדות מרידה בסמכות."


נזק חינוכי ה' חשיפת הפרטיות: כמו כן נאמר באותה כתבה: " יותר ויותר חברות משתמשות באתרי האינטרנט שלהן, לפרסום מוצריהן (קוקה-קולה, דיסני וכו'). באמצעות משחקים, פרסים, מתנות והצעות אחרות המשווקים מפתים את הילדים ואת בני-הנוער למלא פרטים אישיים על עצמם ועל בני משפחותיהם. הציבור בכלל, והמשתמשים הצעירים בפרט, אינם מודעים לכך שהמידע האישי שהם מסרו, הכולל שמות, גילאים, כתובות ומספרי טלפון, ייקנה ויימכר על ידי ברוקרים בשוק הפרסום והשיווק."

נזק חינוכי ו' סמים ילדים ואינטרנט- להלן סיפור אישי של מישהי המתארת את הסכנה בנושא השפעת האינטרנט על צריכת הסמים:
באמצע שנות התשעים הרבה הורים הרימו ידיים. אמרו שהאינטרנט לא נועד עבורם. הם היו גאים לראות את הילד יושב שעות מול המחשב. הם לא התעניינו בתוכן.
הילדים, מטבעם חכמים תמיד מההורים. הבת שלי גלשה באינטרנט שנתיים לפני שאני גיליתי אותו. באותו הזמן היא הספיקה להכיר את האינטרנט על בוריו וגם לגלוש באתרים שלא נועדו לעיניה היפות. ואני הייתי גאה. הילדה עסוקה במחשב.
כל זה נודע לי כאשר כבר הייתי גם אני מכורה למחשב, לאינטרנט ולמיקלדת. הסתבר לי כי האינטרנט הוא מקום די מסוכן. צריך לדעת להתהלך בו בזהירות וכמו בתל-אביב בלילה להיזהר ממקומות מסויימים ולא להיכנס למקומות מסויימים כי הם מסוכנים.
מצאתי מקום מסוכן כזה כשנכנסתי לפורום בשם סמים. הסקרנות שהובילה את הבת שלי לשם, הובילה גם אותי. נכנסתי והזדעזעתי. זה פורום רע. פורום שמטיף לשימוש בסמים. פורום שמעודד את הנוער להשתמש בדבר הנורא מכל דבר אחר -סמים.
האם זכור לך הכאב והזעם שתקף אותך כאשר חבר שלך נפל ונהרג מכדור של אוייב? האם זכור לך הכאב והזעם כאשר שמעת בחדשות על פיגוע ליד דיסקוטק ובו המוות לקח אליו כך וכך בני נוער שכל חטאם התבטא ברצונם לצאת לבלות? האם זכור לך הכאב והזעם כשנהג רשלן סטה והרג אדם חף מפשע רק כי הלך לתומו על מדרכה בזמן הלא מתאים ובמקום הלא מתאים?

סוג כזה של כאב וזעם תקף אותי כשמצאתי את הפורום על סמים באתר שאמור להיות ידידותי לסביבה, אתר בו יש המון פורומים שפתחו בני נוער. יש שם את הפורומים שמתחילים במלה גדוד כמו גדוד עוז, גולן, דולב, גל. יש את הפורומים של תנועות הנוער צופי מיתר, שבט ארנון, שבט ניר, שבט עומר חולון,שבט שניר, שבט שורק.
יש שם פורומים של חצב-תנועת נוער חולון. יש את הפורום של מועצת התלמידים, מועצת הנוער בת- ים...ובין כל אלה הפורום שהשם שלו אפילו לא מוסתר. פורום סמים.
ובפורום ההוא מצאתי אשכול שפתחה הבת המתוקה שלי, זו שקצת מבולבלת היום, זו שגיל ההתבגרות וההצפה של ההורמונים עושים אותה סקרנית ונועזת מתמיד. מצאתי שם שאלות שלה ושל עוד בנות כמוה.
איך מכינים באנג?
מה ההבדל בין אקסטזי לאל.אס.די?
כמה סוגי מריחואנה יש?
ועוד הרבה שאלות מהסוג הזה. שאלות שנשאלו על ידי ילדים שעדיין לא התגייסו לצבא. שאלות של ילדים סקרנים תאבי הרפתקאות. נושאים את דגל מרד הנעורים.
מופיעה שם שאלה של ילד: "אם אני מעשן גרם שלם של חשיש מה יכול לקרות לי?"
התשובה: "לא יקרה לך כלום, כדי שיקרה משהו עליך לעשן 68 גרם ואז תרגיש את ההשפעה".
בסופו של הדיון המעמיק הזה, הילד ששאל מודיע: "אני אנסה". זהו. לא הייתה שם אזהרה ולא התראה. האשכול נגמר ככה, בהודעה של הילד. אני אנסה.
הרבה פוקדים את הפורום שקוראים לו סמים. יש כאלה שרק קוראים את הפורום.
יש כאלה שמבקשים הבהרות, שואלים שאלות בנושאי הסמים ומקבלים תשובות מפורטות והמלצה.
מסומם מנהל את הפורום. יש לבת שלי תמונה שלו. הוא גם מסומם וגם מטומטם. הוא שלח לה את התמונה שלו לאימייל שלה, וכנראה גם תשובות לשאלות שידע כי הן אולי לא מתאימות אפילו בפורום המופרע שלו.
אני אימא שאיכפת לה. לא רק מהעוללית שהיא הדבר הכי יקר שיש, איכפת לי גם מילדים אחרים, מילדים שאני לא מכירה ולא יודעת מאיפה הם, איכפת לי גם ממבוגרים שמקבלים באותו פורום רעיונות איך לסיים את חייך במו ידיך בלי להתאמץ. כואב לי על כל ילד שינסה סמים. כואב לי על כל אימא שתאבד ילד בגלל סמים. לא קל לגדל ילד. זה קשה. קשה מאד. וכשהילד כבר גדל וכבר עומד ברשות עצמו פחות או יותר וההורים יכולים לנוח רגע, בא המוות או הנכות וזו בכייה לדורות.
ואני זועמת.
אני כועסת שמנהל אתר מאפשר קיומו של פורום אשר מעודד רצח. אני כועסת על מנהל האתר שבשאיפה שלו לעוד פורום ועוד אחד, לא מפריע לו כמה קורבנות יהיו. לא משנה לו כמה חללים יפלו. העיקר שבאתר ירשם עוד פורום אחד.
ולכן, כשאת/ה רואה את הילד/ה יושב/ת בשלווה, שקוע/ה במחשב, גולש באינטרנט, גש/י אליו, חבק/י אותו/ה ותסתכל/י. תבדוק/י טוב טוב איפה הילד/ה שלך משוטט.הוא עלול להגיע לפורום שקוראים לו "סמים" ולא כולם יוצאים מאותו ופורום בשלום.
שימו לב איפה הילד משוטט. זה חשוב. האינטרנט הוא מקום שיכול להיות ידידותי ויכול להיות גם מסוכן. אזהרה לפני כניסה לפורום רק מגרה את סקרנותו של הילד.סמים זה הורג!!!"

7) הימורים- אלפי אתרים מציעים הימורים אונ-ליין ולפי מחקרים, מעל 15 מיליון אנשים, מבקרים באתרים אלו בשנה ומשאירים שם מיליארדי דולרים מכספי משפחתם.
מחקר שנערך לאחרונה מצא כי היקף ההימורים הבלתי חוקיים של ישראלים באמצעות רשת האינטרנט בשנת 2004 הוערך בכ  125 מיליון דולר. על-פי אותו מחקר, מעורבים בביצוע הימורים לא חוקיים באמצעות רשת האינטרנט עשרות אלפי ישראלים, כ-10% מהם הינם בני נוער. עוד נמצא, כי קצב הגידול השנתי של ההימורים באינטרנט מגיע לכ-38%, ובישראל אף לשיעור גבוהה יותר.עוד מונה חוות הדעת את הסכנות שבהמשך המצב הקיים, ובכלל זה שורה של חוליים חברתיים הנובעים מהתמכרות להימורים, מעורבות של בני נוער בהימורים בלתי חוקיים, ההימורים הבלתי חוקיים כמכשיר לביצוע עבירות של הלבנת הון ועבירות כלכליות נוספות, הפסד הון למשק הישראלי ועוד

ועדה שמינה הנשיא ביל קלינטון לבחון את השפעת ההימורים מצאה ששיעור החובות של מהמרים היה גבוה ב-120% משל אלה שאינם מהמרים. בארה"ב נמצא גם ש-19% מהמהמרים הפתולוגיים והבעייתיים הכריזו על פשיטת רגל לפחות פעם אחת, לעומת 4.2% מהאוכלוסייה שאינה מהמרת.


תעשיית ההימורים העולמית באינטרנט היא ענקית המגלגלת מליארדי דולרים ומעסיקה מיליוני מהמרים כבדים וקלים שמשתתפים בזה, רוב בני האדם כמוני וכמוך לא יכנסו לבית הימורים, אבל משחק פשוט ותמים באינטרנט על כמה דולרים לא נראה מחייב ומסוכן...


כמובן שכל בוני האתרים לא בנו את האתר על מנת לחלק כסף אלא על מנת שהכסף שלנו ינזול לכיסם.
באתרי ההימורים הכסף של הגולש- גולש אל בעל האתר במהירות ויעילות, והכל התחיל מפרסומת תמימה שהציע לך 10$ דולר חינם להימורים באתר ההימורים ההוא, ואז האדם השקיע עוד דולר אחד ועוד אחד ועוד 10 ואז כדי להחזיר את ההפסד שלו הוא משקיע יותר ושוקע יותר עד פשיטת רגל...

כמו כן נכתב באתר המשטרה הדרכה להורים: "ישנם אתרים באינטרנט אשר מאפשרים לגולשים להמר בכסף אמיתי או "רק בשביל הכיף". אינטרנט קזינו וסוגים אחרים של הימורים מקוונים אינם חוקיים ואסורים על ילדים ועל בני-נוער. הגולשים אשר משתתפים בהימורים מקוונים, מסתכנים בהופכם יעד להונאה בסכומי כסף גדולים. אין שום ערבויות לתשלום הפרס, ללגיטימיות או להוגנות, כאשר מדובר בהימורים מסוג זה.
מאחר שההימורים המקוונים יכולים להתבצע בפרטיות, בתוך בית, משרד, חדר וכדומה, אין שום מגע אנושי, שבכוחו, לעתים, למנוע מבני-נוער להמר.
מרבית אתרי ההימורים המקוונים דורשים מהמהמרים להשתמש בכרטיס אשראי. ילדים ובני-נוער יכולים להשיג את הכרטיסים הנ"ל ולבזבז סכומי כסף גדולים עוד לפני שיתגלו."


עוד מאתר משטרת ישראל:
מהמרים בעולם וירטואלי, גובים את החובות במציאות
מתוך: ידיעות אחרונות, 22.7.2001,
"תחום ההימורים נחשב לשני ברווחיותו ברשת, אחרי עסקי הפורנוגרפיה. בעולם פועלים כ- 12 אלף אתרי הימורים גדולים. מאחר שבמדינות רבות בעולם ההימורים אסורים, נוהגים בעלי חברות האינטרנט להרחיק את השרתים למדינות שבהן לא חל איסור כזה. ברשת קיימים כמה עשרות אתרי הימורים ישראליים, שהשרתים שלהם נמצאים בדרך כלל בקפריסין, בלונדון וביוון, אף שפעילות האתר עצמו נעשית בארץ.
עסקי ההימורים באינטרנט מגלגלים מיליוני דולרים. המהמר מפקיד עירבון, או את מספר כרטיס האשראי שלו, וכאשר הוא מפסיד, נגבה הכסף עד הסנט האחרון בכל אמצעי ושיטה. ההימורים אמנם נעשים און-ליין, כלומר בצורה וירטואלית, אבל ההפסד, ובעיקר הגבייה האלימה, נעשים בצורה מאוד מציאותית".

8) פחות חברה וחברים- ככל שמתרבה העיסוק באינטרנט, כך מתרבים הבדידות והדיכאון, במיוחד אצל גברים בני המעמד הבינוני והעליון. קיימות הרבה תיאוריות לגבי היחס בין השימוש באינטרנט לדיכאון. לדוגמא, ישנם חוקרים הטוענים, כי לאנשים יצרניים יש זמן מוגבל לפיתוח וטיפוח הקשרים החשובים להם ביותר, ושימוש מתון-עד-כבד באינטרנט, גוזל בלית ברירה ממאגר יקר זה, מה שמשאיר את אותם אנשים, עצובים ומבודדים חברתית. חוקרים אחרים מזכירים לנו, שעצם הפעולה של ישיבה מול צג מחשב, עשויה לגרות לתגובת שרשרת ביו-כימית שתסתיים בדיכאון. (>מקורות כאן)
על פי המחקרים ככל שהאדם יותר גולש באינטרנט כך הוא מצמצם את מעגל המכרים והידידים שלו, כל שעת גלישה נוספת באינטרנט בכל יום מפחיתה את מספר החברים של האדם, לכן כיום ניתן לראות אנשים מכונסים בתוך עצמם שמרגישים בדידות וחוסר חברה.


9) התמכרות- מתוך המגזין PCאון:
"למעלה ממאה אלף מתמכרים לאינטרנט כיום, בישראל, ונזקים כלכליים באובדן תוצר של חצי מיליארד ש"ח בשנה, הן התוצאות השליליות של תופעת ההתמכרות! כך עולה מתחקיר עדכני של מרכז המידע של PCאון. מהתחקיר שמתפרסם השבוע, עולים נתונים מדאיגים למדי: מדובר בתופעה נפוצה והרסנית, הרבה יותר מכפי שניתן לשער, זאת בגלל חוסר מודעות, טיפול מועט, מגבלות תקציב ובושה של המתמכרים.


לכאורה יכול השימוש באינטרנט להיות מקור לפרודוקטיביות למידה, יצירתיות והנאה, כך טוען קובי שפיבק העורך הראשי של PCאון, אבל, במצבי התמכרות מופר האיזון העדין שבין ההתרגשות הקיימת בעיסוק, לבין התמסרות טוטאלית והקצאת זמן החורגת מפרופורציות. דבר זה מוביל להפרעה משמעותית ביכולת של המכור לתפקד בחיי היומיום. כך הופכת ההתמכרות, כנתיב בריחה מהמציאות וגורמת להזנחת תחומים חשובים אחרים בחייו של האדם, החל ביחסים זוגיים ומשפחתיים, דרך צמצום המעגל החברתי למינימום ההכרחי, וכלה בהתדרדרות בעבודה. מתלוות לכך, בעיות בריאותיות שונות, הנוצרות משימוש בלתי מבוקר וממושך במחשב. השמנה או הרזיה מהירות, כתוצאה מתזונה לקויה וחוסר פעילות גופנית, הן עוד תופעות שכיחות שניתן לאבחן אצל מכורים לאינטרנט.
במגזר הארגוני עסקי מדובר על למעלה מחמישים אלף עובדים שמביאים להפסד תוצר מוערך של למעלה מחצי מיליארד ש"ח, מדי שנה.
התמכרות ילדים: מאתר המשטרה הדרכה להורים: "התמכרות לאינטרנט עלולה להביא לירידה בלימודים ולפגיעה בחיי החברה של המתמכרים.האינטרנט, במיוחד הצ'אט, הוא מדיום ממכר, ושימוש אינטנסיבי בו עלול לגרום לאובדן תחושת הזמן. ללא השגחה מתאימה וניהול זמן נכון, ילדים ובני-נוער המשתמשים בכלי זה, עלולים לזנוח את חובותיהם לבית-הספר ואת חבריהם, למען הצ'אט באינטרנט.
ילדים עלולים לראות באינטרנט משחק אלקטרוני. הם יכולים לשחק בו שעות על גבי שעות, בלי להבין שהאינטרנט הינו שער כניסה לעולם האמיתי, ובו סכנות עולמיות אמיתיות.


ישיבה ארוכה מול המחשב עלולה לגרום, עם הזמן, גם לבעיות רפואיות: בעיות עיניים, לבעיות מפרקים בידיים, לבעיות גב וכדומה.

10) קשרים מסוכנים- הרבה מאוד קשרים דרך האינטרנט בנויים על רמאות והצגה מסולפת. ילדים מציגים את עצמם כמבוגרים ולהפך, גברים "מתחפשים" לנשים ולהפך. אנשים משקרים ביחס לדת, רקע וההישגים שלהם.
בסקר מסוים התברר, כי מעל רבע מאלה שיצרו קשרים חברתיים דרך אי-מייל או הודעות מידיות הודו ששיקרו ביחס לזהותם. לא מפתיע שאכזבה וכאב לב נפוצים בקשרים רומנטיים הנוצרים דרך האינטרנט ועוד בלי להזכיר את אותם טורפים חייתיים, העולים על הרשת בכוונה מראש לפתות אנשים תמימים לפגישות אישיות כדי להתעלל בהם נפשית או פיזית. (>מקורות כאן)
באינטרנט לא רואים עם מי מדברים ולכן על ידי צ'אטים ופורומים ניתן להגיע לדמויות שבחיי היום יום לא היינו מגיעים איתם לקשר כלל וכלל, הרבה בנים ובנות יקרים נפלו בקשר עם בני זוג לא מתאימים מבחינה ערכית ודתית וכך נוצר קשר רגשי לא בריא ולאחר מכן שברון לב מההיפרדות (במקרה הטוב) או נפילות מוסריות קשות במקרה הרע...
כמו כן קשרים אסורים של בני זוג נשואים נרקמים וגורמים לפירוק משפחות ולהתאמללות של חיי המשפחה ושלא נדבר על אומללות הילדים שנקרעים ומתרסקים על ידי הגירושין והריסת המשפחה.


להלן 2 דוגמאות אמיתיות:
במקרה אחד בחורה שהשתתפה בפורום אינטרנטי הוטרדה במשך חודשים ברשת ולא העלתה בדעתה שההטרדה תחדור לחייה האמיתיים. שמה אמיתי והמדינה בה גרה בארה"ב היו במאגר המידע של ICQ. כמובן שהיא טעתה אך היא פשוט לא חשבה שיש בכך סכנה. יום אחד הגיע הרגע הנורא, היא הותקפה ליד ביתה על ידי אלמוני שניסה בכוח להניסה למשאיתו.היה לה נס גדול כי שכן שלה שיצא ברגע התקיפה מביתו הציל אותה. התוקף קרא לה בשם הכינוי שלה באינטרנט...
מקרה נוסף התרחש עם ילדה כבת 13. הילדה התכתבה באינטרנט עם משהו אותו חשבה לילד בן גילה. היא נהגה לספר לו על חיי בית הספר שלה, על התחביבים וקבוצות הספורט להן שייכת. יום אחד היא חשה שמישהו עוקב אחריה בשובה הביתה מבית הספר. ברגע שנכנסה הביתה חשה הקלה, ורצה למחשב לספר לחבר האינטרנטי על מה שקרה. החבר, שהסתתר תחת שם כינוי, שאל אותה שאלות רבות וקיבל מידע על שם קבוצת הספורט שלה ואפילו על צבע והמספר שכתוב על חולצתה בקבוצה.


למחרת, בזמן האימון בבית הספר שמה לב לגבר מבוגר העומד בצד ומתבונן בה, בהמשך מחייך אליה. בדרכה הביתה שוב חשה שעוקבים אחריה.
באותו הערב כשאימה קראה לה דחוף לסלון היא הופתעה למצוא שם גבר בלתי מוכר. הוא הציג עצמו כשוטר והחל לשאול אותה על חברה מן האינטרנט וכשענתה שהיא מתכתבת עם ילד כמוה, הייתה המומה לשמוע שהחבר הזה הוא השוטר עצמו.
"הפעם" אמר לה השוטר "היה לך מזל גדול, אני זה שהתחזיתי לילד ועקבתי אחרייך כי זהו חלק מעבודתי להזהיר ילדים ולהראות להם כמה הדבר יכול להיות מסוכן." השוטר סיפר למשפחה שלפני זמן מה קרה מקרה כזה באמת ובאותה צורה. רוצח שהתחזה לילד הוציא פרטים על ילדה דרך האינטרנט, איתר את כתובתה ורצח אותה בביתה.


להלן מתוך אתר משטרת ישראל:
מתוך: מעריב, 21.1.2001 שם הכתבה: מפגשים בצ'אט הסתיימו גם באונס:
"מקרי פשע רבים, שמקורם בקשרים שנוצרו דרך האינטרנט, נחשפו באחרונה בכלי התקשורת בארצות הברית. באיתקה שבמדינת ניו-יורק, הואשם גבר בן 32, אב לשלושה, באונס נערה בת 14 שפגש באמצעות האינטרנט. הפגישה התקיימה בחדר במלון ששכר תחת שם בדוי, שם אנס את הצעירה.
מקרה דומה אירע זמן קצר לאחר מכן בעיירה אחרת במדינת ניו-יורק; גולש באינטרנט פיתה נערה לפגוש אותו בעקבות צ'אט. היא חשבה שמדובר בצעיר בן גילה, מוכר לה – אך כשהגיעה לפגישה עמו, תקף אותה. ואילו גולשת בת 13 סיפרה בצ'אט שאירגן העיתון יו.אס.איי טודיי כיצד נפגשה עם אדם שהציג את עצמו כסטודנט בן 23, אך היה למעשה פדופיל בן 41."
כל הזמן אנחנו מוצפים בסיפורים ובאזהרות בכל הדרכים האפשריות מפני נוכלים שמציגים את עצמם באופן התמים ביותר ומטרתם ללכוד מישהו ברשת.
הרבה אנשים פיקחים ביותר נלכדים ברשת הזו. למרות שהם לא היו מאמינים שיפלו בה.
המציאות מוכיחה שגם החכמים הגדולים ביותר נופלים ברשתות שחכמים מהם טוו להם. גם כל אמצעי הגנה של הפנטגון לא עמדו בפני החכמים הגדולים יותר מהם.
הבעיה איתם שהנוכלים הללו "החכמים להרע" מגלים את עצמם רק כשהם יודעים שאת כבר לכודה ברשת שלהם. שאין לך אפשרות לצאת.

11) פאסביות- כאשר רגילים שהכל כאן ועכשיו זורם אלינו אנחנו מתרגלים להיות יותר פאסיביים ובמקום לנקוט פעולה של חסד או כל דבר הדורש מאמץ גופני או רוחני.
הגלישה באינטרנט מרגילה אותנו לסוג מסוים של עצלנות וחוסר מעש, לא פעם אנחנו מתפלאים איפה עם ישראל? למה היו רק כל כך מעט בגירוש תושבי גוש קטיף? והרי רוב עם ישראל היה נגד ההתנתקות, מיליון כלי רכב ענדו את הסרט הכתום, אז איפה הם? התשובה היא שהכלים האלקטרוניים גם הטלוויזיה וגם האינטרנט הופכים אותנו לפסיביים ובמקום ללכת למחות מעדיפים לרשום איזו תגובה באיזה פורום על גנות הגירוש. זו רק דוגמא אחת, חשוב שנהיה מודעים לעניין כדי לדעת להתמודד בזה.

להלן פירוט נזקים דתיים רוחניים שיכולים להיגרם מהאינטרנט:

12) בזבוז זמן- האדם נולד עם מטרה ושליחות בעולם, כל ימי האדם הם על מנת שהאדם יצליח למלא את משימתו בעולם ויזכה לקירבה האמיתית לבורא עולם- כל שנייה שמנוצלת לחיזוק הקשר לבורא עולם אם זה על ידי חסד אם זה על ידי לימוד תורה ותפילה – כל רגע שמנוצל לזה, הוא לא יסולא בפז, לעומת זאת כל רגע וכל שעה שאינה מנוצלת לטובה היא בעצם הפסד נצחי לאדם. לכן כשאדם גולש סתם כך ללא מטרה המועילה לקיום שליחותו בעולם, אז הוא בעצם הורג את הזמן, הורג את החיים שלו ומפסיד את בניית האישיות ואת אפשרות לזכות לקירבה נוספת לבורא.
רוב אתרי החדשות בנויים בצורה מושכת על מנת שנקרא אותם בשקיקה, וכך שמידי פעם גם נתפתה לעיין בפרסומות שמפתות אותונו לרכוש מוצרים או שירותים וכו'...


יושבים מאות אנשי עיתונאות ותקשורת וחושבים על איזה צרכים ואיזה כתבה תנגן לך על הלב והעין על מנת שתפתח ותקרא את הכתבה וכך יוכלו לזכות לעוד גולש שיעיין באתר ויוציא את זמנו היקר על הגיגיהם וחדשות שרובם לא רלווונטיות לנו לחיים ואולי גם לא רלוונטיות אפילו לשנייה הבאה לאחר שנגמור לקרוא את הכתבה.
לצד אנשים העיתונאות יושבים אנשי הפירסום וחושבים על איזה צרכים לנגן לך על מנת שתלחץ על הקישור, הם יושבים וחושבים
לכן להלן נביא עיצות כיצד לא לבזבז זמן באינטרנט כדי לנצלו על הצד היותר טוב.
לגברים במיוחד יש את עניין הלימוד תורה- שהשכר שלו הוא עצום יותר מכל המצוות וכל רגע של בזבוז ושיטוט מיותר האדם מפסיד את המצווה הגדולה ביותר והיא מצוות לימוד תורה.
כמו שאמר הרב שרלו לעלון השבועי "עולם קטן"- " אין מבטל תורה גדול יותר מהאינטרנט, יותר מטלוויזיה ויותר מכל דבר אחר – האינטרנט גורם לגולש להימשך עם הזמן ללא שום גבול.

13) הפסד רוחני- המשיכה החומרית הזמינה שנמצאת באינטרנט גורמת לסתירות פנימיות אצל האדם הדתי הממוצע, מצד אחד מבחינה מוסרית ודתית הוא לא מעוניין ליפול בהנאות האסורות הזמינות באינטרנט, אבל מצד שני חסר לו הנאה רוחנית אמיתית שקיימת אצל מי ששומר באמת ושמנצל את זמנו באמת- כמו הנאה מתפילה חמימה ומלימוד תורה כראוי,
ואז מגיעים אתרי הכפירה שמנסים להציע לנו הנאה בלי נקיפות מצפון, פשוט כאשר האדם כופר הוא כבר לא מרגיש מחוייב לאמת מסויימת ואז כל התאוות מותרות לו כביכול, ואז כאשר הוא נתקל באתר כפירה יכול להיות לו אינטרס להאמין לשאלות "הקשות" שיש באתר הכפירה, כי אמונה בשאלות אלו פותרים לו את הסתירה הפנימית והקושי בו הוא נמצא, ואז במקום להתמודד רק עם יצר העריות האדם נדרש להתמודד עם יצר הכפירה והגאווה ומכאן ועד להתנתקות מדרך אבותינו הדרך קצרה...
נכון שיש תשובות לשאלות באמונה אבל האדם לא תמיד מעוניין לדעת אותם או להבין אותם כי אם הוא ידע ויבין נסתם הגולל על ההנאה האסורה...

14) לימוד תורה- נכון שבאינטרנט ישנם שיעורי תורה ושאלות ותשובות אבל אם נשים לב רוב ככל התשובות הן קצרות בלי להתעמק ולפלפל, נכון שהשואל וגם הגולש מעוניין בתשובה וזהו בלי תוספות ופלפולים, אבל מדוע זה כך? כי הרגילו אותנו לסוג של שטחיות, למי יש כוח לקרוא קושיה ותירוץ בתוספות אם יש באינטרנט עשרות או אלפי סיפורים ושיחות מעניינות אמנם רדודות אבל תוססות יותר. למי יש חשק לקום לשיעור תורה אם ניתן לקרוא חדשות מעניינות? אם עד היום הטלוויזיה פגעה בשיעורי התורה ופגעה בעיקר באנשים היותר רדודים והפחות חזקים, בא האינטרנט ומבזבז את הזמן לצעירים שיש להם עוד זמן ופנאי להעמיק וללבן סוגיות יותר עמוקות, ובמקום זה נוח להם יותר לצ'וטט ולהוריד תוכנות (במקרה הטוב...)

15) תפילה- "אוייש שכחתי להתפלל ערבית", "משה, כבר מאוחר לך יש לך עכשיו מנחה", "אוי כואב לי הראש, אני מה זה עייף, קשה לי להתרכז בתפילה, אתמול נשארתי עד 3 בבוקר הייתי על המחשב..." – למי יש כוח לכוון אחרי שינה כזו קצרה? למי יש חשק ללכת לתפילה, במיוחד אם האדם לא מרגיש את נוכחות אלוקים ואת תגובותיו לתפילתינו, בצ'אט אתה שולח תשובה ו"תיק תק" אתה מקבל תגובה, לעומת זאת בתפילה אתה מתפלל מילים שחלקם לא הקדשנו זמן ללמוד אותם וגם ככה התפילה מהירה , אז איך יהיה חשק להתפלל?- חשוב להתמודד עם בעיה זו!

מכל הדברים שלעיל למדנו שבלי מודעות עצמית וערנות – אנו או ילדינו חשופים בקלות להיפגע מהסכנות הרבות הנמצאים בתוך המסך הקטן שמכניס לביתנו הפרטי את כל העולם הגדול, שכולל דברים שהיינו מוכנים לעשות הכל העיקר שלא ניכשל אנחנו וילדינו בהם.
להלן מאמר שני כיצד להנצל מהסכנות באינטרנט- למאמר המלא בנושא הפיתרון סכנות האינטרנט ועניין גלישה בטוחה לחץ  כאן

סינון אתרים - כולם עוברים לאינטרנט רימון - הצל את משפחתך!

 
  אין זכיות יוצרים הכל לזיכוי הרבים