x
בניית אתרים בחינם
החופש שלך להעניק את הטוב ביותר. עגלול.

 
 

תזונת התינוק/פעוט/ילד

מערכת העיכול אצל התינוק-

- מערכת שעדיין לא בשלה.

- תינוק נולד ללא שיניים.

- בחודשים הראשונים ימו מעכלת את המזון – מזון רוחני, מנטלי.

- אינו יכול לאכול לבד מבחינת מוטוריקה גסה ועדינה.

- הקשר של התינוק עם העולם נעשה דרך הפה.

- יכול להשתנק ממזון לא מתאים לו.

תזונה עקרונות –

- עד גיל חצי שנה הנקה מלאה.

- מגיל חצי שנה הצגה הדרגתית של מזון מוצק.

- התקדמות המזון בהתאם לגדילת השיניים.

- במידה והילד לא רוצה- לחכות.

- להציע מזון באופן עקבי ומסודר – לימוד – הדרגתי.

- מזון טרי ומבושל אם אפשר אורגני – פחות קפוא יותר טרי.

- להימנע ממזונות קשים לעיכול.

אכילה נכונה-

- ארוחות קבועות.

- לא לפחד ממונוטוניות ושעמום.

- לא לדחוף אוכל – לא לעשות עניין (פתולוגיות קשות – הפרעות אכילה)

- לא צריך לגמור את האוכל בצלחת.

- להשקיע באוכל. יפה לעין, יצירתיות

- דוגמא אישית – חלק מתהליך-מה שאני אוכלת גם הילדים שלי

- לגמול מזון בלילה – מגיל שנה בקבוק, הנקה – גיל שנה וחצי .(המזון מתעכל פחות טוב). טוב מאוד לקראת בקיעת השיניים לא יוצר עומס במערכת העיכול.

מוכנות למזון מוצק

- המוכנות הדרגתית.

- הצגת מזון טרם זמנו יכולה לגרום לפתולוגיות – איך נדע? קקי ללא ריח ללא מרקם קשה או רך, והתינוק עבר שינוי מהותי בהתנהגות.

- קושי לעקוב אחרי הקקי – כמה ימים לכל מזון.

- צמיחת שיניים – עדות לבשלות מערכת העיכול אצל התינוק. (חלבון מהחי להציג רק יש שיניים טוחנות).

- עניין באוכל- מגלה עניין, נלהב.

- חלב בשר וביצים מפוצצים באנטיביוטיקה – אם אפשר רק מזון אורגני.-

(סיפור מקרה – ילדה עם תפרחת חיתולים – תזונה עקבית מרק עוף. מאבחון מקיף הבנו שהעוף היה מלא אנטיביוטיקה – האם עברה לעוף אורגני והתפרחת עברה.)

גיל 6 עד 12 חודש-

כל עוד התינוק יונק והאם מוסיפה תחליף מזון לתינוק – ניתן להוסיף – חלב אורז /שקדים- (מכיל ברזל וסידן) 2 כפות על כוס מים רותחים.

מזון מוצק מגיל 6 ח' להתחיל עם ירקות כתומים – לחזק את מערכת העיכול – בטטות, דלעת, גזר, דלורית.

לתת כל שבוע ירק אחד לאחר אפשר להכין מרק ירקות מירקות שהצגנו.

7 חודש- הוספת דגנים – קינואה, אורז בסמטי.

8 חודש- הוספת קטניות – עדשים- כתומות, שחורות.

9 חודש – טופו, לחמים – לא קמח מלא בלבד לחם קוסמין, 50% לבן 50% מלא.

12 חודש – ביצים, פשטידות, טונה, דבש.

ברזל וסידן:

- חלב אם, חלב עזים, ביצה אורגנית, בקר, הודו, עוף אורגני, דגים- טונה, סרדינים, סלמון,

דגנים וקטניות, טחינה ושקדייה, פירות יבשים.

ירקות שלא מומלצים עד גיל שנתיים:

כרובית – מכילה הרבה גופרית, קולורבי, לפת, צנונית, בצל ירוק, קישואים (גזים).

ירקות שלא מומלצים בכלל:

עגבנייה- ממשפחת הסולניים יש בה הרבה חומציות, חציל, פלפל ירוק, תפוח אדמה, במיה, פול.

עמילניים שלא רצויים עד גיל שנתיים:

לחם חי- רק לחם לבן או מעורב עם סוגי דגנים.

אורז מלא או קוואקר.

עמילניים מומלצים:

אטריות אורז, אטריות סובה, כוסמת, מג'דרה, קוסקוס, סולת, אורז בסמטי, שעועית לבנה.

צבעי ומאכל וחומרים משמרים –

תוספי מזון- לא תוספי ויטמינים שמושתלים למזונות בכדי להעשיר אותם, אילו תוספים שמזיקים כמו:

חומרים משמרים-חומצה בנזואית, בנזואית הנתרן(נפיחות,גירוד בעור), סאלצילטים.

מונוסודיום גלוטומנט – אסטמה, קוצר נשימה, כאבי ראש, בטן, שלשולים, התכוצויות.

חומרי הדברה – בעיות בדרכי העיכול.

ניטריטים במזון מעושן.

ממתיקים מלאכותיים.

רגישיות למזון:

לא כל רגישות למזון היא אלרגיה ולהפך תמיד ללכת על מזון שהילד צורך והרבה.

חלב בעיקר – חלב פרה רגישויות לאנטיביוטיקה, והורמוניים, שלשולים, עצירויות, כאבי בטן נפיחיות בבטן גבינה צהובה- כאבי ראש.

אגוז קולה – מנפיקים ממנו את השוקולד – מגרנות, אקזמה, היפר אקטיביות, נזלת כרונית. תחליף מצוין ממרח חרובים בטעם שוקולד.

מה ניתן לעשות?

שלב ראשון- הסמכת מזון בדרך כלל מספר חודשים.

שלב שני- טיפול על מנת לאזן את הגוף.

שלב שלישי- החזרה הדרגתית של המזונות שיצרו את הבעיה במינון.

אלרגיות

לכל מי שיש לו רגישות גבוהה לאלרגיות כמו: אסטמה, מיגרנות, פריחות...

מה עושים?

מודעות – בורות הצרכן עולה בבריאותו.

- צורכים ירקות ופירות אורגניים.

- להפעיל את המטבח הביתי ולא לקנות אוכל מוכן.

פתולוגיות ופתרונם דרך הרפואה הטבעית:

- דלקות אוזניים, כאבי גרון, דלקות עיניים, צינון – קבוצה שמסמנת שהילד רווי בליחה, הסמכת מזון תזונה בלי מייצרי ליחה.

- אסטמה, שיעול- תה-ג'ינג'ר-קליפה, דבש מעל גיל שנה לימון 1/2 כפית, עיסוי חזה.

- שלשול- גזר+אורז בסמטי.

- עצירות- תזונה עם נוזלים, מוצרי חלב עזים,בטטה.

- קוליק- 3 חודשיים ראשוניים – תה קמומיל, שומר, שמן לבנדר, לימון, קלנדולה 2 טיפות לתוך האמבטיה.

מזונות מייצרי ליחה-

מוצרי חלב פרה, במבה – בוטנים, מוצרי סויה, תפוזים (כאשר הילד מנוזל ועם ליחה אכילת התפוז רק מגבירה), אוכל מטוגן, בננות, אוכל שומני, סוכרים ובשר אדום.

מזונות מסלקי ליחה-

פיטרוזליה, שום, בצל, אמבושי-שזיפ יפני, סלרי, תה ירוק, לימון, שיפון, גרסי פנינה, שורש לוטוס.

להלן כמה עצות לשדרוג האוכל והפעלת המטבח הביתי:

*יוגורט עם פרי ודבש תמרים, טחינה עם פרי.

* להוסיף הרבה עלים ירוקים טחונים לקציצות או טחינה ירוקה.

*לטבל בטחינה ושקדייה.

*טוסטים עם לחם כוסמין וגבינת עזים.

*קורנפלקס איכותי עם חלב אורז.

*קציצת עם רוטב.

*רסק פירות- מומלץ לבשל בישול קצר, להימנע מפרי הדר ופירות טרופיים ולא להרבות בבננות ואבוקדו (מייצרי ליחה) , לתבל בשקדייה רסק תמר או משמש מיובש אורגני.

מרק ראשוני-

אפשר לבשל או לאדות, להתחיל עם ירקות כתומים, להוסיף בהדרגה עלים ירוקים ושורש, לאחר חודשיים להוסיף דגנים שבושלו במים לתוך המרק.

מתוקים-

דבש- מגיל שנה, חלבה, מולסה, סירופ מייפל, פירות אורגניים יבשים, פרי, סילאן.

קטניות-

להתחיל בעדשים(כל הצבעים), חומוס, אפונה,(אפשר קפוא), להשרות לפני בישול, תירס.

חלבון מן החי-

ביצים אורגניות, חלב עזים, עוף, בשר בקר, דגים- קציצות טונה, סלמון.

· דף מידע הוא בגדר המלצה בלבד

רק בריאות

שרון כהן רפואה סינית – התמחות- תינוקות וילדים, הריון ולידה-דולה.

http://www.akatar.com/42_SARON1.htm

לא ניתן להשיג עגלול בקיבוץ משמר הנגב, גירסת הדפסה  עגלולים | עגלול
מחיר, קנייה, השוואת מחירים, יד שניה, חדש
אורטופדיה: רצועות פבליק Pavlik harness, דניס בראון, הרנייה, התפתחותי 
המידע באתר זה הינו לידיעה כללית ואינו מחליף ייעוץ רופא. איננו אחראים לנתונים ולנכונותם.
 
  
 website metrics
 
logo בניית אתרים בחינם