x
בניית אתרים בחינם
החופש שלך להעניק את הטוב ביותר. עגלול.

 
 

 

איך להתכונן לבואו של תינוק לחיינו ולביתנו

רוכז ונערך ע"י אור רון

את בהריון מתקדם, ומתחילה לתכנן מה צריך לדאוג שיהיה לקראת בואו של יצור חדש לעולמך ולביתך. מצ"ב רשימה שהורכבה ע"י הרבה בעלות נסיון (מהפורום שלנו וגם ממקורות נוספים). מכייון שהרב התייחסו לעניין, כך גם הדעות חלוקות כמעט על כל דבר. "מה שעבור האחת הוא הכרחי ובלתי ניתן לחיות בלעדיו, עלול להיות מיותר ובזבוז כסף מוחלט עבור האחרת". ברשימה שריכזתי השתדלתי להיות כמה שיותר אובייקטיבית ולהביא את מכלול הדעות שנאמרו. "לכל אחת צרכים שונים ולפעמים מגלים אותם רק אחרי הלידה. ההמלצה היא לקנות מינימום מראש, ורק אחר כך לראות מה את רוצה ומה לא (וגם בזה אין הרבה בטחון)".

וכמובן שניתן גם לבקש חלק מהדברים כמתנה…

בסוף המסמך ישנו ריכוז של הדברים שרצוי שיהיו כבר מראש (וגם פה הדעות חלוקות).

· שידת מגירות: מומלץ לקנות חדשה, למרות שניתן גם להשיג יד שניה (זה לא מוצר בטיחותי עם תאריך תפוגה). זהו פריט שיכול לשמש אותנו שנים רבות, בהתחלה להחתלה (למי שזה נוח לה. יש כאלה שלא משתמשות בשידה לצורך החתלה) ולאחסון של כל הדברים הנחוצים לתינוק: בגדים, טיטולים, תמרוקים וכ"ו. ההמלצה היא לקנות שידה שבה לפחות שורת המגרות העליונה תהיה מחולקת ל- 2-3 מגירות, לשם נוחות הסידור (אחרת מתבלגן מהר). כמו כן מומלץ לודא שקיים מנגנון עצירה המונע יציאת המגירות עם פתיחתן. כשהילדים כבר גדולים השידה יכולה לשמש לאחסון צעצועים ומשחקים, ו/או לאחסון בגדים/מצעים וכ"ו. ועדיין, מי שלא מתכוונת לחתל על השידה, ויש לה מקום איחסון אחר – לא חייבת לקנות שידה. ומנגד – ניתן לקנות שידה ללא מגירות, לצורך החתלה בלבד.

· מזרן לשידה: אם מתכוונים לחתל על השידה, יש לדאוג למזרון. ההמלצה היא על מזרן מצופה גומי שהוא הכי פרקטי. (אפשר גם להשתמש במצע של מגבות או מצעים ושעוונית, במקום המזרון, אבל מזרון זה לא דבר כלכך יקר). מומלץ להניח מתחת למזרון מעין שעוונית כדי למנוע החלקתו.

· מזרן/משטח החלתה: למי שלא מתכוונת להשתמש בשידה. יש האוהבים פלסטיק, כי הוא רחיץ. יש האוהבים מבד כי הוא יותר רך ונעים. בכל מקרה – ניתן לפרוש עליו מגבת או חיתול בד.

· חיתולים חד פעמיים: המידה הכי קטנה נקראת NEW-BORN (יש רק לפאמפרס ולהאגיס), ממש פצפונים (לא מתאימים לתינוק שנולד מעל 4 ק"ג), ובהתחלה מחליפים הרבה ועדיף לקנות יותר מאשר חבילה אחת ואת הזולים ביותר, אלא אם יש את מי להריץ לסופרפארם הקרוב כל הזמן. דעה אחרת דווקא טענה שמומלץ לא לקנות סטוקים מראש, כי לא כל טיטול מתאים לכל ילד. (לפעמים גם מקבלים כל מיני דוגמיות בבית חולים, וכדאי לבדוק קודם מה מתאים). אם רוצים שיהיה מוכן מראש בבית – רצוי לקנות חבילה הכי קטנה שיש. בהמשך כדאי לשים לב למספר דברים, כמו שהציפוי יהיה ממגע בד ולא ניילון, שתהיה סגירה רב פעמית, ספיגה טובה והרחקת נוזלים מעור התינוק, אוורור (תואם לעניין המגע בד). מצד שני יש לזכור שלכל תינוק מתאים משהו אחר, מבחינת המבנה האנטומי.

· משחה לטוסיק: מומלץ להצטייד בשפופרת אחת של משחת "וולדה" שמחוללת פלאים בטוסיק אדום, או "אינטיול". ביומיום ניתן להשתמש בכל משחה "פושטית" שהיא.

· פח לחיתולים: חלק טוענים שמיותר, אם כי נוח לשימוש.

· עריסה: מתאימה רק לחודשים הראשונים, ולכן מומלץ לשכור.

· מיקומון: משמש לייצוב התינוק בתנוחה הרצויה. מעטות משתמשות בו, ובאותה מידה ניתן גם לגלגל מגבת/שמיכה מגולגלת. לדברי הרוב – קניה מיותרת. (כיום מדברים על כך שמומלץ להשכיב התינוק על הגב, ולכן אילתור המגבות לא בהכרח מתאים.)

· מיטה: אפשר ומומלץ יד שניה, אך יש להקפיד על תו תקן. ישנן מיטות בהן ניתן לכוון את גובה המזרון (המשטח עליו מוצב המזרון) והן עדיפות, כי לא קל להתכופף כל הזמן אל התינוק, וכל עוד הוא לא עומד – אין סיבה. ישנן מיטות שהסורגים בצד אחת יורדים, לנוחיות הוצאת התינוק מהמיטה. ישנן מיטות שניתן להסיר לגמרי את הסורגים ולהפוך את המיטה למיטת פעוט. מזרון למיטה כדאי לקנות חדש או לוודא שהמזרון במצב טוב ולא סחבה.

· מגן ראש: חשוב מאוד, גם לעריסה וגם למיטה.

· מיטת נוער: גם "מחסן" וגם מקום נוח לישיבה ואפילו שינה בחדר התינוק. (זה בהחלט לא דבר שצריך לרוץ לקנות לפני הלידה וגם לא מיד אחריה…)

· בייבי-סנס: דעות חלוקות. לחלק נתן לישון בשקט, חלק בכלל לא השתמשו בו. תלונות על אזעקות שווא מפחידות ומלחיצות (אם כי אלה הנמכרים כיום בחנויות לא מייצרים אזעקות שוא). אולי כדאי לנסות להשיג יד שניה, לפחות כדי לבדוק את יעילות המכשיר.

· אינטרקום: אם החדר של התינוק רחוק מחדר ההורים.

· מצעים: למיטה, למגן ראש, לעגלה. סדיניות.

· שמיכות: שתהיה אחת לעגלה ו 1-2 למיטה, בעובי שונה. לא לקנות קטנטנות כי הם גדלים מהר. שתהיינה רכות ונעימות. בחורף מומלץ פליז או הולופייבר. ניתן גם להשתמש בשק שינה לתינוקות. קראתי איפהשהו שאין להשתמש בשמיכת פוך לתינוקות.

· ארון קטן: (אם אין ארונות בחדר הילדים) לאחסון בגדים קטנים/גדולים/לא בעונה, מצעים וכ"ו.. לא דחוף.

· מדפים: שימושי וחיוני וחוסך מקום בחדר (אבל לא חובה ולא דחוף).

· רדיאטור: לתינוקות חורף

· מד חום למדידת טמפרטורת החדר (לא הכרחי).

· מכשיר אדים (מומלץ אדים קרים). אין צורך לקנות מבעוד מועד. רק אם מתעורר צורך. (אזהרה – לא לשים מתחת למיטה עם בייבי סנס, כי מונע מהמכשיר להתריע!)

· טרמפולינה: רצוי יד ראשונה, כי מתבלה מהשימוש הרב. נטען שעדיפה על סלקל בגלל הזוית בה נמצא התינוק.

· אוניברסיטה או כל פעלולון אחר. לא חובה. אפשר להשאיר לחלק המתנות, או לקנות בשלב מאוחר יותר.

· מובייל.

· צעצועים: לא מומלץ לקנות בהתחלה (מלבד אולי מובייל או אוניברסיטה). מקבלים המון מתנות ועם הזמן רוכשים.

· קלטות/דיסקים של מוסיקה קלסית

· נדנדה: ממש לא הכרחי. אפשר להשאיר לחלק המתנות, או לקנות בשלב מאוחר יותר.

· לול: מאוד שימושי לחלק, ומיותר לחלוטין לאחרים, ובכל מקרה לא חובה מההתחלה. ישנם לולים עם שני מצבי גובה.

· משטח לינולאום או פאזל רצפה גדול: נוח לניקוי, נוח לזחילה. ניתן לשים (לינולאום) על שטיח לריכוך. מבודד מקור הרצפה. לינולאום ניתן לקנות בחנויות בנין ו"עשה זאת בעצמך". בפאזל הרצפה יש לשים לב שאין חלקים קטנים מדי. לא פריט חובה מההתחלה.

· אמבטיה: פריט חובה. רצוי גם "רגלים" להגבהה. עדיפות ליד שניה (כי השימוש בה יחסית קצר), אם כי בבתים בהם אין אמבטיה בנויה – אמבטית הפלסטיק עשויה לשמש עוד שנים רבות. (הערה לענין זה – ישנם גדלים שונים לאמבטיות. האמבטיה הגדולה אכן יכולה לשמש לזמן רב. הקטנות לא).

· דפני: כולם ממליצים. רצוי לרכוש כיסוי בד או לשים מגבת קטנה כריפוד לגוף התינוק. יש הממליצות על הכסא של "בבט" העשוי בד מגבת.

· מד חום למדידת חום מי האמבט. יש הטוענים שזה לא חובה ומספיק התחושה ביד (מרפק). מי שלא סומך על התחושות שלו – שיקנה.

· שמן בלניאום הרמל: שמן אמבטיה לתקופה הראשונה, המגן מפני יובש. מחליף את השימוש בסבון בתקופה הראשונה.

· מגבות רחצה גדולות: יש כאלה עם כובע. חדשות או משומשות – רצוי לכבס קודם כל עם סבון כביסה לתינוקות (להקטין סיכון לאלרגיות).

· תנור אמבטיה: לא חובה. אפשר לשים את האמבטיה בחדר עם רדיאטור או חימום אחר.

· עגלה: מאוד אישי ואינדיוידואלי. יש כאלה המשתמשות במנשאים, והעגלה נראית מיותרת (אם כי זה דבר שקשה לחזות לפני הלידה). יש להקפיד שניתן להשכיב ל- 180 מעלות (רוב המשולבות הן רק עד 175 מעלות, אבל כנראה שזה טוב מספיק). ניתן לשלב עגלה וטיולון. יש חשיבות למשקל, ולנוחיות קיפול.

· טיולון: לא נחוץ בשלב הראשון (ויש שאומרים שבכלל לא נחוץ לפני גיל שנה). ישנן עגלות משולבות שבהתחלה הן עגלות שכיבה אבל יכולות גם לשנות זוית עד כדי ישיבה.

· עגלול: נוח מאוד לטיולים קניות שינה ועוד, בעיקר לאיזורים כפריים, אם כי גם בעיר זו תופעה הולכת ומתפשטת.

· סלקל: היו שאמרו שבלי סלקל לא משחררים מבית החולים. היו שלא שמעו על כך, ובכל זאת – רצוי שיהיה סלקל או כסא בטיחות ביציאה מבית החולים. יש סוגים רבים. יש כאלה המשמשים גם ככסא בטיחות. יש בנות שיש להן כסא בטיחות וטרמפולינה ולכן הסלקל מיותר. יש כאלה שעבורן הסלקל מאוד שימושי, ומשמש גם בבית במקום הטרמפולינה. יש לבדוק מה הצרכים/רצונות. יש גם כאלה שניתן להרכיב על העגלה. גם המשקל של הסלקל הוא נושא לחשיבה. כיום יש סלקלים עם ידית נשיאה המאפשרת אחיזה בכיוון הנוח לכף היד. יש חנויות שמאפשרות לשכור סלקל. ישנם סלקלים הבאים עם תומך ראש. ניתן להשיג את האפקט (שמירת הראש במרכז שלא יצנח לצדדים) ע"י חיתול מגולגל. ישנם סלקלים המתלבשים על עגלה – רצוי לא להסתובב עם זה הרבה כי זו לא תנוחה שמומלץ לתינוק לשהות בה זמן רב מדי.

· כסא בטיחות לרכב: עדיף יד ראשונה כי משמש לכמה שנים ותוקפו פג אחרי 6 שנים. רצוי כזה עם כיסוי לשמש. אם שמים אותו מאחור – צריך מראות מתאימות. יש לבדוק מצבי ישיבה/שכיבה, כיוון הצבה. רצוי כסא בטיחות שמתאים לטווח גילים גדול ולכיווני ישבה השונים. לעתים הסלקל משמש גם ככסא בטיחות – צריך לבדוק מה השימושים לכל אחד…

· מנשא: יש המון סוגים – תינוכיס, מנשק, תינוח, בייבי-ביורן, מינסארי, מנשא אינדיאני ועוד... לא לכל אחת זה נוח. רצוי (אם אפשר) לנסות מנשאים שונים אצל חברות לפני שהולכים לקנות.

· תיק לעגלה: הכרחי (אבל לא חובה תואם לעגלה. ניתן להשתמש בכל תיק שיש בבית). עדיף יד שניה. תיק גב טוב יכול להתאים.

· בקבוקים: כדאי שיהיו כמה בקבוקים, גם אם מתכוונים להניק. מלבד אחד קטן, לא מומלץ לקנות קטנים כי מהר מאוד הם לא מספיקים, אך גם פה הדעות חלוקות. היו שאמרו שהבקבוקים של BFREE גם יקרים וגם קשים לניקוי.

· אביזרים לרחיצת בקבוקים (מברשות)

· מחמם בקבוקים: מצרך יקר ואפשר להשתמש במקומו במים רותחים (ואם זה לא חלב שאוב אז גם במיקרו).

· סטרילייזר למיקרו. שווה להשקעה למי שלא מתכוונת להניק. אם לא יודעים מראש – מומלץ לחכות עם הרכישה הזאת. ניתן גם לחטא את הבקבוקים במים רותחים. לא מוצר חובה. עולה כ- 100 ש"ח.

· מתקן לייבוש בקבוקים (עולה כ- 25 ש"ח בסופר פארם).

· תרמוס: לשמירת מים חמים להכנת תמ"ל (והיתה עצה להרגיל תינוקות לשתות את התמ"ל בטמפרטורת החדר, וכך אין צורך לדאוג לחימום)

· תמ"ל: רצוי שיהיה בבית לפחות קופסה אחת, לכל מקרה… (אם לא היה בה שימוש ניתן להחזיר לסופר-פארם). ניתן לצלצל לחברות המייצרות/משווקות שישלחו דוגמה. לכל תינוק ההעדפות שלו.

· מחלק מנות: לא חובה מההתחלה תלוי איך מסתדר עם ההנקה.

· משאבת חלב: כדאי לא לקנות מראש כי לא בטוח שיהיה בה צורך, אבל לקחת בחשבון שייתכן שתצטרכי מהיום למחר. אם יש לקבל בהשאלה, לפחות להתחלה – מה טוב. ניתן לקבל בהשאלה מיד שרה. יש משאבה של כל פעם שאיבה מצד אחד ויש כפולות, לשאיבה משני הצדדים בו זמנית.

· חזיות הנקה: 1-2 חזיות במידה גדולה יותר מזו של סוף ההריון. המלצה אחרת היתה דווקא לא לקנות יותר מאחת, כי לא בטוח שנניק, וגם לא ברור איזו מידה נצטרך. (ויש שהסתדרו גם עם החזיה הרגילה).

· פדים להנקה: היתן לרכוש כביסים מבד או חד פעמיים (מומלץ – ג'ונסון). יש להחליף פד ברגע שנרטב, כדי שלא תתפתח פטריה.

· משחה לפטמות: ישנן משחות שמקלות קצת על הכאב ההתחלתי למי שמניקה. "רפאל" לא מומלצת בימינו כי היא מכילה חומר שצריך לנקות את הפטמות לפני ההנקה. "פיורלן" (PURELAN) לא מכילה ולכן יותר מומלצת.

· כסא/כורסה נוחה לאם המניקה (נו, מה? האמא לא פחות חשובה…). אם יש כרית הנקה אפשר להניק כמעט על כל כסא.

· כריתי/כרית הנקה: שימושי הן לפני הלידה (לשינה נוחה של האם), לייצוב התינוק בעת ההנקה, לתיחום המיטה, למשחק ועוד. יש המעדיפים את אלה של שילב ע"פ כריתי – יותר רך ויותר זול (אבל בלי רוכסן פנימי).

· בגדים: עדיף יד שניה ומינימום הכרחי, כי הם גדלים מהר (וגם מקבלים הרבה מתנות). יש ילדים שצריך להחליף להם בגדים בתדירות גבוהה (פולטים) ויש שהרבה פחות – עוד סיבה להמתין עם קניית בגדים מסיבית. להתחלה רצוי בגדים עם רגליות וחזיות, מפלנל או כותנה. יש שממליצים על בגד-גוף עם תיקתקים במפשעה על-פני חזיות, כדי שלא יעלה למעלה ויחשוף בטן/גב עם כל תנועה. כובע בהתאם לעונה – נגד קור או נגד שמש. גרבים.

· גומיות שיער לחיזוק הרגליות (לודא שלא לוחץ על הרגל!!)

· חיתולי טטרא/פלנל: יד ראשונה, והרבה (לפחות 12) (ניתן גם יד שניה. להרתיח ולהשתמש)

· מגבות קטנות: לניגוב הפה (פליטות וכ"ו). יש המשתמשים בחיתולי בד.

· אבקת כביסה: ישנן אבקות כביסה מיוחדות לתינוקות (תינוקלין, למשל) כי יש תינוקות הרגישים לחומרים כימיים מסויימים. מי שחושבת על זה – מומלץ לקנות עוד לפני הלידה ולכבס את דברי התינוקות מבעוד מועד. לא כל התינוקות רגישים, ובלתי ניתן לחזות זאת מראש. (טענו שה"תינוקלין" מאוד מלבינה. יש גם "מקסימה" בלי הביו, שלא מלבינה).

· מוצצים: רק יד ראשונה. רצוי לנסות כמה סוגים שונים עד שברור מה התינוק מעדיף. רצוי לנסות את הסוג האורטודנטי שלא מזיק להתפתחות השינים, ובהתחלה עדיף את אלה ללא הידית. לא מומלץ לקנות הרבה מראש כי לא ברור איזה, אם בכלל, התינוק יעדיף.

· מד חום: מד חום לאוזן לא מומלץ כי הוא אינו מדויק. עדיף מד חום דיגיטלי למדידה בטוסיק.

· מספרי צפרניים: אלה המיועדים לתינוקות, עגולים בקצה.

· אלסבון לתינוק – מומלץ עם משאבה

· מסרק ומברשת לתינוק

· שמפו ללא דמעות

· אלכוהול 70%

· קיסמי אזנים לתינוקות (העבים)

· כדורי צמר גפן

· מגבוני בד לחים ללא בישום

· אקמולי (חובה לקרוא הוראות שימוש ולהתייעץ עם רופא לפני השימוש)

· נרות אקמול (חובה לקרוא הוראות שימוש ולהתייעץ עם רופא לפני השימוש). בד"כ לא לשימוש לתינוקות ששוקלים פחות מ- 7 ק"ג ולכן אין דחיפות ברכישתם.

· מזרק

· טפטפת

· תכשיר נגד גזים

מה הכרחי ממש בהתחלה:

כסא בטיחות לרכב (או סלקל עם בסיס לרכב)

טיטולים

מגבונים לחים (רצוי)

משחה מונעת תפרחת (רצוי)

אלכוהול לחיטוי הטבור

פדי הנקה

חזיות הנקה

אם לא מניקים: תמ"ל + בקבוקים + מחלק מנות + סטריליזטור

ביגוד

הערה כללית: חנויות התינוקות נותנות בד"כ בונוסים לאלה שעושים קניות מרוכזות, וכדאי לבדוק מה מקבלים (הנחה כספית, מוצרים וכ"ו). לפעמים כדאי כבר לקנות גם את הלול, כדי שיסחבו לך אותו הביתה עם המיטה והשידה.

ועוד המלצה שניתנה: להרשם לכמה שיותר מועדוני לקוחות של החברות השונות, כי מקבלים דוגמיות והנחות. לפעמים צריך ליזום ולהתקשר אליהם, ולפעמים הם מקבלים את הפרטים שלך בבי"ח. פעם היו מביאים חבילות לבתי החולים. כדאי לבדוק זאת, כי כנראה שכבר לא מביאים לחדרים, אלא צריך לקחת אותם. רצוי לתת רק כתובת ולא מספר טלפון, כדי למנוע הטרדות.

והכי הכי הכי חשוב: לא לשכוח להנות מהפלא הזה שנכנס לתוך חיינו!!!!

לא ניתן להשיג עגלול בקיבוץ משמר הנגב, גירסת הדפסה  עגלולים | עגלול
מחיר, קנייה, השוואת מחירים, יד שניה, חדש
אורטופדיה: רצועות פבליק Pavlik harness, דניס בראון, הרנייה, התפתחותי 
המידע באתר זה הינו לידיעה כללית ואינו מחליף ייעוץ רופא. איננו אחראים לנתונים ולנכונותם.
 
  
 website metrics
 
logo בניית אתרים בחינם