x
בניית אתרים בחינם

MiKil - אתר ללימודי מדעים - מעודכן לפי תוכנית לימודים 2025


תחומי התמחות: מדע וטכנולוגיה, כימיה, ביולוגיה, מוט"ב

 

                                          סביבה ללא מיקרואורגניזמים

כייצד באמת המיקרואורגניזמים משפיעים על חיינו, עולמינו וסביבתינו? 

 אם עולמינו היה ללא מיקרואורגניזמים? ללא חיידקים, פטריות וכ"ו....? 

 

1. פירוק חומרים אורגנים לחומרים אי אורגנים - החיידקים והפטריות מפרקות את הגוויות (פגרים, גופת יצור חי מת), והפרשות של יצורים חיים אשר המכילים חומרים אורגנים (הכוללים חלבונים, שומנים ופחמימות) לחומר אי אורגני חזרה לטבע. - חיסרון אם המיקרואורגניזמים לא היו קיימים, כי להחזיר חומרים לטבע זה תהליך חשוב!
2. קירור המזון - המקרר שומר על טריות המזון, ומעקב את התפתחות החיידקים והפטריות, לכן לא יהיה צורך לקירור המזון אם לא יהיו מיקרואורגניזמים - יתרון.
3. קילקול המזון - מה שמקלקל את המזון הוא חיידקים ופטריות, לכן המזון לא יתקלקל, בנוסף לכך המזון לא יסריח - יתרון.


4. ללא מחלות - הסביבה והעולם שלנו יהיה ללא מחלות כגון: דלקות בכרום המוח, צרבת, איידס, ודלקות ומחלות הנגרמות ע"י וירוסים וחיידקים. כמו כן יהיה פחות תמותה - יתרון.
5. מוצרי חלב - חיידקים מסוימים מייצרים מוצרי חלב, לכן אם לא יהיו מיקרואורגניזמים לא יהיה מוצרי חלב - חיסרון.
6. פירוק התאית - העשב שהפרות אוכלות לא יכול להתפרק ללא החיידקים במערכת העיכול. בקיבה יש חיידקים שמפרקים את התאית (תאית הוא חומר הנמצא בדופן התא של הצמחים) שבחציר והעשב. ללא החיידקים התאית לא יכולה להתפרק! לכן היינו צריכים להאכיל את הפרות במזון אחר (גרעינים מיוחדים), שיקר יותר. כתוצאה מאירוע זה דבר זה מייקר את החלב והבשר של הפרות - חיסרון.

7. עיקור וחיטוי המזון - ללא המיקרואורגניזמים לא יהיה צורך לעקר מזון ולהפוכו לסטרילי ומחוטה, מכיוון שלא יהיה במה לטהר אותו. - יתרון.
8. ירקות ופירות כבושים - אם לא יהיו מיקרואורגניזמים לא יהיו פירות וירקות כבושים (כמו מלפפון, כרוב פלפל...), מכיוון שהחיידקים מפרקים ויוצרים חומצה. - חיסרון.




 

\

                                                                           My Company © 2025 All Rights Reserved

logo בניית אתרים בחינם