סרפד
סרפד
 זה צמח רפואי וטוב לציפורים. הסרפדים מכונים גם סרפד צורב .
זוהי עשב שנתי ממשפחת Urticaceae .
הסרפד שנוא כי הוא גורם לכוויות, וריחו וצבעו לא אהובים
* העלים של סרפד הצורב עשירים בחלבונים.
הם גם מכילים * פלבונואידים (נגזרים של kaempferol quercetol, ו isorhamnétol) * מינרלים (סידן אשלגן, סיליקה) וויטמינים A ו - C. * חומצה פנולים (חומצה caffeic, מאלית caféyl חומצה, חומצה כלורוגנית) * Sitosterol, scopolétol, ו גליקופרוטאינים, שומנים, סוכרים וחומצות אמינו חינם. * השורשים של הסרפד מכילים סוכרים , לקטין, הפנוליים רבים (חומצות, פנולים, scopolétol, aldehydes ו כהלים ו phenylpropane homovanillic), ליגננים. סטרולים כגון sitosterol. * הפעולה היא בשל הנוזל הצורב בבסיס השיער. זה מורכב, סרוטונין היסטמין, אצטילכולין ולאוקוטריאנים
העלים מכילים כמות טובה של חלבון (9g לכל 100 גרם של העלים),
כמות גדולה של ברזל (41mg/100g יותר בשר) ואבץ.

כאשר עלו הצמחים וכיסו את פני האדמה, הופיעו גם החיות אוכלות העשב. טעמו אוכלות העשב את הצמחים השונים, וצמחי הסרפד - שעליהם וגבעוליהם היו חלקים ופרחיהם צבעוניים ומלאי צוף - היו טעימים לחכן של החיות יותר מכל הצמחים. עלתה זעקת הסרפד למרומים: "אנא, בורא הצמחים, הצילני משיני החיות! לא יחלוף זמן רב, ומשפחתנו תיעלם כליל מן העולם! טוב היה לו לא בראת אותנו!"
כינס בורא הצמחים את מלאכיו, התייעץ עמם ופסק: "ירד המלאך צמחיאל ויעניק לצמח הסרפד תכונות שירתיעו את בעלי החיים מלאכלו."
ירד צמחיאל והעניק לצמחי הסרפד שערות צורבות, שכיסו את עליהם ואת גבעוליהם. באו החיות אוכלות העשב, ניסו לתלוש ולאכול, כדרכן, את צמחי הסרפד, אך - אוף! השערות הצורבות ננעצו בשפתיים ובלשון, צרבו והכאיבו עד מאוד. שמחי צמחי הסרפד - ניצלנו!"


שם בלטינית: dioica סרפד שם אלטרנטיבי: סרפד צורב טפסים זמינים: עלה
סרפד עלים - dioica סרפד - ניתוח של סרפד טרי מראה נוכחות של חומצה פורמית הרירית, מלחים, אמוניה, חומצה פחמתית ומים. זוהי חומצה פורמית של סרפד, עם פוספטים ואת עקבות של ברזל, המהווים את זה כזה מזון בעל ערך לרפואה. סרפד יש מוניטין בצמחי מרפא וכן נחשב בהומיאופתיה כתרופה שימושית. ההכנות של הצמח יש תכונות עפיצות ולפעול גם טוניק מגרה. תה סרפד חם אינו טעם כמו תה רגיל לא מריר, חריף, מנטה או לימוני, זה יותר כמו מניה חזקה של מהות עשיר, עמוק צמח ירוק, וזה אחד המשקאות מזין ביותר. בכל פעם שאתה מרגיש לרוץ למטה, עייף, עצבני או אפילו, לעשות כמה. רבים מן היתרונות הם עקב רמות גבוהות מאוד של הצמח של מינרלים, במיוחד, סידן מגנזיום, ברזל, אשלגן, זרחן, מנגן, סיליקה, יוד, צורן, נתרן, גופרית ו. הם גם מספקים כלורופיל טנין, והם מקור טוב של ויטמין C, בטא קרוטן, וויטמינים B קומפלקס. סרפד יש גם רמות גבוהות של חומצות אמינו נספגים בקלות. הם עשרה אחוז חלבון, יותר ירקות אחרת. סרפד הוא אנטי אסתמטי: המיץ של שורשים או עלים, מעורבב עם דבש או סוכר, ישחרר הצרות הסימפונות ואת אסתמה לבין עלים יבשים, שרופים בשאיפה, יהיה את אותו אפקט. כמו כיחן, מומלץ עבור אסטמה, ליחה התנאים של הריאות, שיעול כרוני. סרפד תה לדחוס או דק סרפדים מיובשים אבקת גם טוב עבור פצעים, חתכים, עקיצות, כוויות. עירוי כבר בשימוש פנימי לעצור הווסת מוגזם, מדמם דימום, משתעל דם, מדמם האף, ושתן דמים. זה ידוע לעזור קריש דם, אבל הדימום העיקרי הוא מסוכן, המעידה על מצבו הבסיסי רציני. להתייעץ עם רופא מוסמך במקרים כאלה. השתמש עבור חתכים קטנים. הוא אמר כי אכילת סרפדים או לשתות את התה עושה עור ושיער בהירים, עבה ומבריק, ואינה ברורה יותר ובריא יותר, טוב אקזמה העור ואת התנאים האחרים. סרפד יש ניקוי תכונות חיטוי, כך התה הוא גם טוב מהביל ושוטף פנים. מרתח של סרפד מניב צבע ירוק יפה קבע.
ארומתרפיה & בריאות שימושים: מכייח, מומלץ עבור אסטמה, ליחה התנאים של הריאות, שיעול כרוני. סרפד יש ניקוי תכונות חיטוי
_________________
http://site.2all.co.il/finches/

סרפד
Urtica
סרפד, סוג של צמחים ממשפחת הסרפדיים. אלה הם צמחים המכוסים בשערות צורבות, הכוללים מינים חד שנתיים או רב שנתיים, שהם חד-ביתיים (זכר ונקבה באותו צמח) או דו-ביתיים (צמחים נפרדים וזכרים ולנקבות). תפוצתם משתרעת בעיקר בחלקים הצפוניים של האזור הממוזג. כמה מינים גדלים באזור הטרופי ובאזור הדרומי הממוזג.
בארץ גדלים ארבעה מינים, מהם שלושה מינים חד-שנתיים ומין אחד רב-שנתי – סרפד החולה.
השם סרפד מציין את תכונת הצריבה, אך לצמחים אלה יש גם תכונות רפואיות, שהיו ידועות כבר בימי קדם. השתמשו בהם לריפוי מחלות דם, מחלות בדרכי השתן, מחלות בכליות, וכן מחלות ראומטיות. יש האוכלים את החלקים הצעירים של הצמחים ומכמה מינים אפשר להפיק...



סרפד הכדורים - Urtica pilulifera הסבר
סרפד צורב - Urtica urens
צמח חד שנתי, ממשפחת הסרפדיים פריחה שבט אייר צמח הגדל כמעט בכל מקום במעזבות, גינות , בין הבתים, חורבות ישנות ועוד. הצמח בעל שערות זיפניות צורבות המכילות "חומצת נמלים" (ארס של נחש בכמות קטנה).
מקורות
הסרפד מופיע פעם אחת בתנ"ך, ( בישעיה פרק נ'ה פסוק י'ג ) "תחת הנעצוץ יעלה ברוש ותחת הסרפד יעלה הדס". ואילו במקורות נקרא " קורייס " - שממנו התקינו חבלים וחוטים. הסרפד כמו הקוצים מסמל שממה ועזובה. מפרשים אחדים כמו יונה אבו ג'נח, רש'י והרד'ק נהגו לזהות את הסרפד עם "החרול " שנגזר מהמלה חרר שמובנה חריף וצורב, והרי מעשה הסרפד הוא צריבה. וידוע בלשון העם מחלת עור בשם " חררה " שהם פצעונים קטנים ופריחה. כמו כן בלשון הרפואה " סרפדת " שהיא מחלת עור פריחה ובועות קטנות, המזכירים את צריבת הסרפד. הרמב"ם מזכיר את הסרפד כצמח טוב לכבד וכן להניח את עליו על נשיכת הנחש. צמח עשיר במינרלים וויטמינים,בעל תגובה בסיסית. מכיל - ברזל, אשלגן, נתרן, גופרית, חומצת נמלים, נחושת ויטמין A , ויטמין C , ויטמין D , ויטמין
שימושים רפואיים
- מועיל לחוסר ברזל, אנמיה.
- עצירות בדרכי השתן מנקה את האבנים
והאבק.
- מוציא מהגוף " חומצת שתן " המצטברת
בפרקים.
- עוצר שטפי דם חיצוניים ופנמיים.
- מכיל ברזל - טוב לאנמיה , חוסר ברזל.
- מחזק את הגוף, בגלל כמות המינרלים
והויטמינים.
- טוב להרעלות קיבה.
- מחלות נשים שונות.
- טוב לקצרת (אסטמה ) ולבעיות נשימה.
- טוב לבעיות בכבד.
- מעולה לכל מיני בעיות בדם.
- טוב לסרטן הדם.
- הפרעות במחזור הדם.
- הפרעות בכליות.
- מועיל לחיסון הגוף ולבלוטות הלימפה.
- יעיל לפרוסטטה ( בלוטת הערמונית )
- מועל נגד צניחת אברים.
- עיל נגד רואימטיזם ( בעיות בפרקים).
- יעיל למנוע סניליות בגיל המבוגר.
- חולי הנופל.
- פצעים בפה.
- נפיחויות באברי הגוף.
- שלשולים, וכאבי בטן .
- אחד המרכיבים במרבה לסרטן, לכולוסטרול, צהבת
ושיגעון.
אופן השימוש
לשים כפית עלים יבשים בכוס,לשפוך מים רותחים ולחכות 5-7 דקות, לסנן ולשתות 1-3 כוסות ביום.
www.teva-hatamar.com/

_________________
תוקן על ידי kanr ב- 29/01/2011 19:06:50
http://site.2all.co.il/finches/

|