|
החשיבות של חלבונים לציפורים כמה סוגי חלבונים יש לדעתכם? 1? 20 ? 600 ? מעל 600 סוגי חלבונים ו- 20 חומצות אמינו חלקם מסונתז [מורכב] בגוף וחלקם מגיע מהדיאטה בשלב זה שכבר כולם יודעים שחשוב מאוד לספק לציפורים חומצות אמינו בדיאטה היומית שלהם הפתרון הנוכחי הוא להבטיח שאתה מספק בדיאטה היומית חומצות אמינו הדרך הכי קלה ע"י מתן תוסף מזון מלא רך אשר מכיל את כל הדרישות התזונתיים או לספק מגוון רחב מאוד של מזונות חלבון מין הצומח ![]() מבנה חלבונים חלבון הינו פולימר שיחידות המבנה שלו, המונומרים הן חומצות אמיניות.כאשר חומצות אמיניות שונות מתקשרות זו לזו הן יוצרות שרשרות חלבונים.רוב שרשרות החלבון מכילות בין 100 ל-700 חומצות אמיניות. ישנן שרשרות קצרות יותר, הבנויות ממספר קטן יותר של חומצות אמיניות והן נקראות פפטידים. ישנם חלבונים בעלי שרשרות ארוכות בהן מספר החומצות האמיניות יכול להגיע לעשרות ואף למאות אלפים. חלבון יכול להכיל שרשרת אחת או יותר של חומצות אמיניות. שרשרת של האנזים ליזוזום הנמצא בחלבון הביצה, מורכבת מ-129 חומצות אמיניות: חלבונים הם מרכיבים חיוניים של הגוף המהווים את החומר המבני שלהשרירים, רקמות ואיברים, ומווסתים את תפקודי הגוף כאנזימים והורמונים. המבנה של החלבון ניתן לתיאור בארבע רמות: המבנה הראשוני, המבנה השניוני, המבנה השלישוני והמבנה הרביעוני.
http://tukipedia.com/article/3271
חלבון מן החי לתוכים גדולים
בניית
רקמות חדשות והחלפת
רקמות ש"יצאו משימוש" או שניזוקו. בניית גופי-חיסון הלוחמים
בזיהומים. הובלת
המזון והחמצן בדם, אל התאים ומהם. ויסות מאזן המים, החומצות
והבסיסים בגוף. ויסות התהליכים הכימיים והפיזיים הקרויים "חילוף החומרים",
שהוא - "בעירת/שריפת" המזון והפיכתו לאנרגיה.
ערכים תזונתיים אופיניים לבשר
דעתם של הוטרינרים ד"ר גדי
שרביט ד''ר קמינסקי ד"ר שלומית לוי דר אורן אולמן
http://tukipedia.com/article/3271
חלבונים דוקטור לנטורופתיה ומוסמכת לפיזיולוגיה ודיאטה רפואית חלבונים מצויים בבשר ומוצריו, בחלב ומוצריו, בביצים ובדגים. כל אלה הם
חלבונים מן החי. אך חלבונים מצויים גם בצומח: בגרעינים, בקטניות, בזרעים
ובאגוזים. לחלבונים ישנם כמה תפקידים בגוף: חלבונים בנויים מתומכי-בניין הקרויים חומצות אמיניות, הנושאות חנקן,
שהוא גורם חיוני לחיים. אנו מכירים 22 חומצות אמיניות. 13 מהן, הגוף מסוגל
לייצר בעצמו מהמזון שהוא מקבל. 9 האחרות, הקרויות "חומצות אמיניות
חיוניות", הגוף אינו מסוגל לייצר וחייב לקבל מבחוץ, ולספוג אותן דרך הדם.
הבעיה היא, ש-9 החיוניות אינן נאגרות בגוף והן מנוצלות במשך שעות מספר מעת
האכילה. לכן, צריך לקבל אותן מהמזון, יום יום. אם הגוף אינו מקבל את כולן
או חלקן, מתפתחות במשך הזמן הפרעות ומחלות. חייב להיות יחס מסוים בין
הכמויות של החומצות האמיניות. לכן, חשוב לקבל חלבונים ממקורות מגוונים,
בכמויות ובאיכויות המתאימות. באופן כללי אפשר לומר, שהחלבונים המצויים בבשר, בחלב ובמוצריהם, וכן
בדגים ובביצים מכילים את החומצות האמיניות ביחס הנכון ביניהן. לכן, מכנים
את החלבונים מן החי בשם חלבונים מלאים. לעומת זאת,
חלבונים המצויים
בצמחים חסרים חומצות אמיניות אלה או אחרות. זוהי, למשל, אחת הבעיות
התזונתיות הקשות שלהצמחונים. אם אתם מחליטים להיות צמחונים, עליכם להתעניין
מה עליכם להוסיף לתפריט כדי שתאכלו נכון ולא ייגרם נזק לגוף. גם אם אינכם צמחונים, אבל אוהבים מאכלים שמקורם מן הצמח, תוכלו להעשיר
חלבונים אלה על-ידי הוספת כמויות, אפילו קטנות, של חלבון מלא. למשל: גבינה
למקרוני; קצת בשר לרוטב של הספגטי; פלחי ביצה או טונה לסלט ירקות. הדבר תלוי בגיל, במצב הגופני ובאיכות החלבונים שאוכלים. (זוכרים? איכות
חלבון נקבעת על-ידי מספר החומצות האמיניות החיוניות שבו והיחס הכמותי הנכון
שביניהן). בתקופת הגדילה, הגוף זקוק לכמות גדולה יותר של חלבונים. כן הוא
נזקק לחלבונים נוספים בתקופת מחלה, או לאחר פציעה או ניתוח. הוא זקוק ליותר
חלבונים גם בתקופת מתח. למשל - אם בתקופת הבחינות אתם עצבנים, יש לאכול
יותר חלבונים מאשר כרגיל. בדרך כלל, מהווים חלבונים 15-20 אחוזים מכלל
הקלוריות היומיות. הטבלה הבאה נותנת את הצרכים בחלבונים, בממוצע ליום, לפי הגיל: תשאלו, לבטח, איך נדע מה וכמה לאכול כדי לקבל כמות חלבונים נאותה? בטבלה הבאה תמצאו כמה חלבונים יש במספר מזונות לדוגמא
כך, שתוכלו לוודא שאתם מקבלים במשך היום את הכמות הדרושה לכם: מהטבלה מתברר, שלמרות שבבשר ישנה כמות גדולה של חלבונים, אין הוא המקור
היחיד שלהם. לכן, טועים אלה האומרים, כי כדי לקבל חלבונים צריך לאכול הרבה
בשר. בבשר ישנם גם שומנים. כך גם בחלב מלא ובגבינות שמנות (על השומנים -
תועלתם ונזקם - נדון בהמשך). הטבלה מראה, כיצד אפשר לגוון את מקורות החלבון, ועדיין לקבל את כל
החלבונים הדרושים. להזכירכם - כל גרם חלבון נותן לגוף 4 קלוריות. חלק קטן ממאמר
http://singalovski.ort.org.il/Virtual_Courses/food/lesson5/lesson.html |