x
בניית אתרים בחינם

7 דרכים לצאת לעצמאות אישית

פורסם ב- 23.04.15, בשעה 16:50, נצפה 8173 פעמים
חופש

I'm Free! (צילום: Shutterstock)

היום המדינה חוגגת עצמאות, ואילו רובנו, בני נוער בעיצומו של גיל ההתבגרות, צועדים כל יום לעבר העצמאות המלאה האישית שלנו. בגיל ההתבגרות אנחנו גדלים, מתפתחים ומתחילים לרצות חיים בוגרים משל עצמנו. ריכזנו עבורכם את כל הדברים העיקריים שצריך לעשות כדי להפוך לאנשים בוגרים, עצמאיים ואחראים.

1. להיפרד מההסעות של אימא ואבא – אחח, אין כמו האוטו של אימא או אבא. כולנו יודעים שעם קצת עבודה קשה ופאפי-פייס שאי אפשר לעמוד בפניו ההורים יסכימו ויסיעו אותנו לאן שנרצה. בשביל לעשות את הצעדים הראשונים לעצמאות אנחנו צריכים להיגמל מבקשות עבור טרמפים ולהתחיל להסתדר לבד: לבדוק אוטובוסים ורכבות, לקנות אופניים אם צריך ולהתחיל ללמוד לקבלת רישיון הנהיגה ברגע שאפשר.

2. להודות בטעויות  אין מה לעשות, כולנו בני אדם. כולנו יודעים לקנא כשצריך, להתעצבן כשצריך ולשמוח כשצריך. כולנו גם יודעים לעשות טעויות ולהתחמק מהן בשביל לא "להרוס" את שמנו הטוב ולקחת אחריות. על מנת לקבל עצמאות אנחנו צריכים לקחת את עצמנו בידיים ולדעת לומר "טעיתי" – ולנסות לתקן, כמובן. אין כמו להיות כנים עם עצמכם ועם הסביבה.

3. לפתוח חשבון בנק – אחד הדברים שיכולים לגרום לנו להרגיש עצמאיים זה לקנות לעצמנו את הדברים שאנחנו רוצים כמו בגדים, או סמארטפון חדש, ואפילו לשלם על יציאות לסרט או למסעדות עם חברים. אין כמו לעבוד קשה ולקנות בכסף שהרווחתם משהו שמאוד רציתם.

4. לעשות בייביסיטר לאחים הקטנים – שישי בערב מגיע וההורים מתים לצאת מהבית, אבל הם מפחדים להשאיר את האחים הקטנים שלכם לבד בבית –  וכאן בדיוק אתם צריכים להיכנס לתמונה. במקום לצאת עם חברים בשישי בערב כדאי לגלות אחריות ולהישאר לשמור על האחים הקטנים ועל הדרך לחזק את הקשרים איתם. מי יודע, אולי תזכו בנקודות קרדיט ובצ'ופרים.

חבר'ה

יוצאים לעצמאות! (צילום: Shutterstock)

5. לפתור לבד בעיות בבית הספר – לצערנו, היום אפשר לגלות על כל הברזה, איחור או אי הכנת שיעורי בית. המורים כותבים את זה לעצמם ביומן ואז מעלים לתוכנות שונות שעוקבות אחרי התקדמות התלמיד (לדוגמה , משו"ב). אמנם אין לנו מה לעשות נגד זה, אבל אנחנו בהחלט יכולים למנוע מההורים שלנו להתעמת עם המחנכת בנוגע לכל בעיה. איך עושים את זה? פשוט מאוד: מדברים עם המחנכת ומנסים לפתור את הבעיה לבד, להביא אישורי רופא ולדאוג ללוח זמנים מסודר. 

6. לעמוד בשעות החזרה הביתה מיציאות עם חברים – נכון, אנחנו כבר ילדים גדולים ובדרכנו להשגת עצמאות, אבל זה עדיין לא אומר שאנחנו גרים לבד וקובעים לעצמנו את החוקים. ההורים שלנו עדיין הם ששמים לנו גבולות וקובעים עבורנו מתי לחזור הביתה אחרי כל יציאה. כדי שנוכל לעשות יותר צעדים עצמאיים ולקבל את אמון ההורים שלנו אנחנו צריכים לגלות אחריות ולעמוד בדד-ליינים שהם מציבים לנו, לחזור הביתה כשהם מבקשים ולהגיד להם איפה אנחנו. זה עלול להיות קצת חופר ומתיש, אבל האמון והעצמאות שנקבל בעקבות זה שווים את זה.

7. לבחור לעצמנו מסלול לימודים – לימודים הם הגורם המשפיע וכנראה המכריע ביותר בחיים של כולנו, אבל מה לעשות שלא כל אדם יכול להתאים לכל מסלול לימודים? יש אנשים שמתאימים למסלולים הומניים יותר, למדעי הרוח, ויש אנשים שמתאימים למסלולים ריאליים יותר, למדעים מדויקים. אנחנו לא יכולים לתת להורים שלנו לבחור לנו מסלול לימודי כי בסופו של דבר אנחנו הם שמקבלים את תעודת הבגרות, אנחנו הם שעושים את המבחנים ואנחנו הם שבוחרים באיזו עבודה לעבוד.

קרדיט לעיתון ראש אחד ! 


logo בניית אתרים בחינם