x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

 
    דף הבית
    הזמנת טיפול
    פלייר (1)
    פלייר (2)
    תורת העיסוי ( 1 )
    תורת העיסוי ( 2 )
    תורת העיסוי ( 3 )
    מאמרים ( 1 )
    מאמרים ( 2 )
    מאמרים ( 3 )
    מאמרים ( 4 )
    טיפולים
    סוגי הטיפולים
    שיטות טיפול ( 1 )
    שיטות טיפול ( 2 )
    כוסות רוח
    נרות הופי
    אבנים חמות
    עיסויים ( 1 )
    עיסויים ( 2 )
    עיסויים ( 3 )
    סוגי עיסוי
    עיסוי ב - 4 ידיים
    הודי איורודה
    ארומותרפיה
    שיאצו
    תאילנדי
    סיני טווינא
    הריון
    מדיטציה
    צאקרות
    הגל החדש - SPA
    טיפולי ספא
    סוגי השמנים
    אבני חן
    קופונים ומתנות
    תמונות הודו ונפאל
    פורום
עיסוי תאילנדי
 
 

העיסוי התאי צמח בהודו מתוך היוגה. פיתוח תורת העיסוי התאי מיוחסת לרופא שהיה בעל בריתו וחברו של בודהה לפני 2,500 שנה.

 

העיסוי התאילנדי משלב:

·     מתיחות שמקורן ביוגה, כולל עבודה יסודית על המפרקים, עצמות   השלד והגמשה והארכה של השרירים

·     לחיצה על נקודות האקופרסורה ולאורך מסלולי האנרגיה (שיטה זו קדומה לשיאצו)

·     עבודת לישה, בדומה לעיסוי השוודי הקלאסי

·     רפלקסולוגיה

·     הילינג

התורה שמאחורי העיסוי התאילנדי

העיסוי התאילנדי מבוסס על מסלולי אנרגיה בלתי נראים הנעים לאורך הגוף. העיסוי התאילנדי מחשיב במיוחד עשרה מתוך המסלולים, המכונים Sen או Sip Sen (בתאילנדית Sip פירושו 10).

לפי הפילוסופיה היוגית, כוח החיים, פראנה, נספג אל הגוף עם האוויר הנשאף והמזון הנאכל. הפראנה מועברת ומסופקת לכל חלקי הגוף על ידי מערכת מסלולים הנקראים Nadis. מסלולים אלו בלתי נראים ואינם מוגדרים באופן אנטומי, ויוצרים מעין גוף שני , בנוסף לגוף הפיזי, בשם Prana Maia Kosha. לפי תורת העיסוי התאילנדי בגופנו 72 מסלולים. העיסוי התאילנדי, כאמור, מתרכז בעיקר בעשרה מסלולים.

ניתן לחשוב על נקודות אלו כעל חלונות אל תוך הגוף. חלונות אלו מאפשרים תחלופת אנרגיה קוסמית, ובתהליך זה שומר הגוף את עצמו באיזון עם חיוניות אנרגיית היקום.

הפרעה בזרימת האנרגיה תביא לאספקה בלתי מספקת של פראנה, אשר תגרום, אם לא תטופל, למחלה. העיסוי התאילנדי עושה עבודה במסלולי האנרגיה, משחרר חסימות, ומעורר זרימה חופשית של פראנה, ומאפשר שיקום ושימור הגוף.

רוח העיסוי התאילנדי

בתאילנד נחשב העיסוק בעיסוי התאילנדי לעיסוק רוחני שהולך עקב בצד אגודל עם תורת בודהה, ונלמד ומתבצע, לעתים קרובות במקדשים. רק בשנים האחרונות יצאו מכוני העיסוי המסורתי בתאילנד אל מחוץ למקדשים.

מטפל טוב עושה את העיסוי תוך תהליך מדיטיבי. הוא פותח ב- Puja, תפילה מדיטטיבית במהלכה הוא מתרכז ומבקש עזרה בתהליך העבודה והריפוי אותו הוא עומד להעניק. המטפל מעסה בערנות מלאה, מודעות גבוהה וריכוז מוחלט. התהליך קשה ודורש מיומנות ומסירות מוחלטת. לרמה הגבוהה באמת מגיעים מעטים, רובם מורים דתיים החיים במנזרים ועוסקים במדיטציה בודהיסטית.

קיים הבדל מהותי בין עיסוי הניתן באווירה מדיטטיבית לבין עיסוי הניתן באופן אוטומטי, כחלק מעבודה. לפי התורה התאילנדית, רק מטפל שעובד בהלך רוח מדיטטיבי יפתח אינטואיציה לזרימת האנרגיה בגוף ולמסלולי הפראנה.

עיסוי תאילנדי ועיסויים אחרים

העיסוי התאילנדי שונה מהותית מהעיסוי המערבי הקלאסי (עיסוי שבדי). בעוד שהעיסוי השבדי נמשך כחצי שעה, מופעל על רקמות רכות ושרירים וכולל בעיקר עיסוי ולישה של רקמות אלו על מנת להביא להרפיית השריר, נמשך העיסוי התאילנדי המסורתי משך זמן כפול, והוא פועל בעיקר על עצמות השלד, ועל זרימת האנרגיה של הגוף. במסגרת זו הרפיית השרירים היא מטרה משנית, אשר מושגת ממילא עקב ההרפיה הכללית של הגוף והנפש.

לישת השרירים, המוכרת מהעיסוי השבדי, מוחלפת על ידי נקודות הלחיצה במסלולי האנרגיה בעיסוי התאילנדי.

בניגוד לסוגי העיסויים האחרים, נעשה העיסוי התאילנדי בלבוש מלא, והוא בעל זרימה וקצב ייחודיים, אשר להם השפעה מרגיעה ומדיטטיבית למטפל ולמטופל כאחד.

יישומי העיסוי התאילנדי

העיסוי התאילנדי, מעצם היותו, פועל לעומק הגוף והנפש, ועל כן משרה על המטופל הפחתת מתח, מנוחה והרפיה. השימוש במתיחות איטיות וממושכות מקנה לגוף גמישות ועמידה בלחצים. מכאן שעיסוי תאילנדי יסייע כמעט לכל אדם: החל בעובדי משרד המבלים את מרבית ימיהם בישיבה (במיוחד אלו העובדים מול מסך מחשב), דרך עובדי צווארון כחול (העובדים עבודה פיזית) וכלה אתלטים ורקדנים, המפעילים שרירים רבים בגופם, תוך מאמץ מרוכז. העיסוי התאילנדי מתאים לצעירים, בוגרים וגם למבוגרים מאוד שעצמותיהם 'יבשות" ופרקיהם קשיחים.

העיסוי התאילנדי מתאים לטיפול בכאבי שרירים וכאבי גב, כאבי ראש ומיגרנות, בעיות במערכת העיכול, לניקוי רעלים מן הגוף ושחרור חסימות במערכת הדם והלימפה, העיסוי התאילנדי מיועד להארכת השרירים וחיזוקם, להרגעת מערכת העצבים, להפגת מתחים ולחצים ולאיזון הגוף כרפואה מונעת המועילה לבריאות טובה.

בנוסף, מועיל העיסוי התאילנדי כמייצב נפשי, הגדלת המודעות לגוף ולנפש, הפחתת מתח נפשי והשריית שינה רגועה, מגדיל את היכולת לתת ולקבל, מסייע להגברת הביטחון העצמי, ומסייע להצלחת טיפולים בשיטות נוספות (כגון טיפול פסיכולוגי וביופידבק).

 

 

עיסוי תאילנדי מסורתי

 

שמו של העיסוי התאילנדי במקורו הינו "נואד תאי" (Nuad Thai).

בתאילנד ובחלק גדול מארצות אסיה, בני אדם הסובלים מבעיות של תפקוד גופני, אינם נחשבים כ"חולים" במובן המערבי של המונח, אלא כאנשים שאיזונם האישי הופרע זמנית, אם במישור הנפשי ואם במישור הגופני.

העיסוי התאילנדי הינו מקור הידע הראשוני לטכניקות העיסוי של היום. העיסוי התאילנדי הוא חלק מהמכלול והוא יוצא מנקודת הנחה בסיסית שבגוף האדם קיימים מספר רב של קווי אנרגיה בלתי נראית (מספרם כ-72,000) ושמם סאן (Sen).

הסאן בעיסוי התאילנדי הם המקבילים למרידיאנים בשיטות הסיניות של אקופונקטורה ואקופרסורה ולשיאצו היפנית.

מקובל לחשוב שמקור העיסוי התאילנדי הוא במורשת ההודית וזאת מכיוון שחלק מן השמות ההודיים אכן נשמרו. לדוגמה, המושג פרנה (Parna) שמשמעו אנרגיית החיים. לפי הנספגת לתוך הגוף מתוך האוויר ומתוך המזון בתהליכי הנשימה והעיכול - לפי התיאוריה של הפילוסופיה ההודית.

העיסוי התאילנדי אינו דומה לטכניקות העיסוי המערביות והוא מתחלק לשני סוגים:

א. העיסוי הכללי למתן הרגשה טובה, תחושת הקלה, גמישות ואיזון אנרגטי.
ב. העיסוי התרפי להקלה בבעיות רפואיות שונות, שאותו מבצעים אך ורק מטפלים מוסמכים עם ניסיון רב.

העיסוי התאילנדי משמש כטיפול מתחזק הנערך על בסיס קבוע וגם מטפל במגוון בעיות. הוא מתאים גם לספורטאים ומסייע ומקל על נשים בהריון. יש לו יתרונות רבים: הוא מתבצע על מזרון, התנועה על הקרקע והתנועות הטיפוליות הייחודיות לו מחזקים ומגמישים את המטופל.

עיסוי התאילנדי נעשה בלבוש קל המאפשר תנועה מלאה.
 
 
 
****************************************************************
 
כדי לחזור לדף הראשי יש ללחוץ על הבנאר