אז קודם כל, מה זה פלייט סימולטור?
סדרת הסימולטורים האזרחיים של מיקרוסופט, Flight Simulator, נועדה לדמות עד כמה שאפשר את עולם הטיסה. הגרסה האחרונה שקיימת היא 2004 המוכרת גם בשם "מאה שנות טיסה". הסידרה הולכת חזק מאז שנת 1981 בערך ורק מתחזקת ומשתפרת עם השנים.
----------------------------------------------------
שאלות כלליות
מאיפה אני יכול ללמוד לטוס כמו שצריך בסימולאטור?
ב-FS2004 יש מערכת שיעורי טיסה ומבחנים טובה מאוד. לא קשה להבין אותם ועם קצת למידה ואימון עוברים את המבחנים בקלות. זאת אחד הדרכים ללמוד לטוס כמו שצריך ולא לבזבז את הזמן. למי שיש בעיה עם האנגלית, שימצא לעצמו תחביב אחר... בנוסף יש את בית הספר לטיסה הווירטואלי (IFS) הכולל מחזורים שבכל אחד ישנם מספר חניכים הלומדים את כל בסיס ההטסה, תפעול המטוס ועבודה מול יחידות תעבורה אווירית (פקחים) המתקשר לנושא VATSIM (פירוט בהמשך). הבית ספר כרגע כולל קורס לרישיון פרטי המכשיר חדשים לטיסה על הססנה 172. בעתיד יוספו קורסים נוספים ומתקדמים יותר.
למי שאין רצון או יכולת לחכות לשיבוץ למחזורים, יש תמיד את האופציה ה"עצמאית", משמע ללמוד באופן עצמאי מאין ספור המדריכים והמאמרים הקיימים בסימולאטור וברשת. כאלה ניתן למצוא בקלות על ידי חיפוש קל ב-Google.
בנוסף, הדרך ה"נורמטיבית" ללמוד היא: - הקפות (ססנות, חד מנועי) - זה בסיס כל הטיסה. - הקפות מתקדם (דו-מנועי), אזורי אימון. - CVFR (קלים) טיסות בנתיבים נמוכים, לדוגמה: הרצלייה - חיפה, דרך הנקודות בצרה, צומת השרון, חדרה, צומת פרדיס, עתלית, מחלף דרום ובת גלים. כמובן על פי הגבהים והנהלים המוגדרים בכל נתיב. - IFR קלים. לאחר שליטה מעולה באלה אפשר להתקדם גם למטוסים מתקדמים יותר כגון בואינג בטיסות IFR פנים ובינלאומי.
האם אפשר להוסיף מטוסים חדשים לFS?
ברור! ישנם מאות אלפים של מטוסים שניתן להוריד בחינם ממאות אתרי האינטרנט הקשורים לפלייט סימולאטור.
מה זה סינרי?
סינרי זה תוסף, לרוב שדה תעופה, המהווה גרסה יותר מציאותית של אחד קיים, או אחד שלא קיים בכלל בסימולטור. סינרי זה גם תוסף של דברים לא בשדה תעופה, בניינים ואובייקטים שונים. למשל: המלונות בסינרי של אילת או מגדלי עזריאלי בסינרי של תל-אביב וכדומה..
מאיפה אני יכול להשיג מטוסים חדשים או סינרי?
מדף הקישורים או מדף הורדת מטוסים באתר.
איפה ניתן למצוא סינרים לישראל? ב-Avsim ובאתר ניתן למצוא את כל הסינרים המפורסמים לישראל כיום.
מה זה LandClass? האם יש כזה לישראל? LandClass בד"כ הכוונה לטקסטורות הקרקע בנוף מסוים בסימולאטור. ישנו עדכון LandClass של זאב כהן לאזור הצפון והמרכז, ולדרום של עידו רוזנטל (ניתן למצוא קישור להורדה, בתשובה לשאלה הקודמת).
האם מטוסים שהורדתי שמתאימים ל-FS2002 יעבדו ב-FS2004?
רובם, כן. מטוסים מצוינים כמו ה777 של MelJet או כל המטוסים החדשים של OpenSky וכך גם המטוסים של IFDG, עובדים בלי בעיות ב-FS2004. כמובן שיש עוד מלא מלא מטוסים שעובדים אבל לא ניתן לתת רשימה שלמה...
יש אומנם כאלה שלא יעבדו. (בעיקר אלה שתוכנתו בגרסה ישנה של FSDS או בתוכנה אחרת חוץ מ-Gmax)
האדמה ב-FS2004 נראית גרועה ומפוקסלת מאוד. איך מתקנים?
הולכים ל-SETTINGS, בוחרים ב-Display, ושם מסמנים את Extended terraintextures.
התפריטים בFS2004- הופכים לשחורים ולא רואים את העכבר כאשר ה-AA מופעל?
בטלו את ה-AA שנמצא באפשרויות של הסימולאטור.
אם אתם רוצים להשתמש ב-AA בכלל (מאוד מאוד מומלץ לעשות כך), תפעילו אותו דרך האפשרויות הגראפיות של הכרטיס כרטיס המסך (לחיצה ימנית על שולחן העבודה >> מאפיינים >> הגדרות >> מתקדם). כדי לא לקבל את אותה הבעיה שוב, יש להפעיל את ה-AA על לפחות 4X). אומנם יש ירידה בביצועים שזה מופעל אבל זה שווה את זה כדי לשפר את האיכות הגראפית בסימ'.
מאיפה אני משיג חבילות של מטוסי AI?
מדף האתר " תנועת מטוסים לסימולטור ".
במטוס שהורדתי אין לי כלום במבט VirtualCockpit?
זה מפני שלא כל מטוס מגיע עם תא טייס תלת מימדי. אם אין לו אחד אין דרך להוסיף לו. ה-VC הוא חלק מהמודל התלת מימדי של המטוס ולא ניתן לערוך אותו.
איך אני פותח וסוגר את הדלתות של המטוס?
לחיצה מהירה על מקש ה Shift + E תפתח את הדלת הראשית של המטוס. אם קיימים עוד דלתות אז לחיצה על הצירוף מקודם ומיד אחר כך על מספר כמו 2 או 3.
האם ניתן להגדיר מקשים בסימולטור?
כן. ניתן להגדיר כל מקש או מצערת כלשהי, בסימולאטור בחלון ההגדרות הבא: SETTINGS >> Assignments פשוט לוחצים על אפשרות מסוימת ברשימה ומגדירים לו מקש (על ידי לחיצה בחלון הקטן שיפתח).
מהם התוספים, בתשלום, הכי טובים ומציאותיים שיש?
בקטגוריית המטוסים כבדים: 1. ה-767 Level-D Sim או בקיצור LDS, הוא ללא ספק התוסף המציאותי ביותר שקיים. אין כמעט הבדל בין טיסה ב-LDS767 לבין טיסה ב-767 אמיתי מבחינות רבות. זו טענה מבוססת ע"י טייסי 767 אמיתיים. מטוס זה הוא הגרסה שממשיכה את ה767PIC המפורסם שהיה נפוץ ב-FS2000/2000.
2. ה-737NG וה-744 של PMDG, תוספים שמדמים באופן מצוין את המטוסים האמיתיים. 3. 747-200 RFPנחשב לאחד המוצרים היותר "מורכבים" שקיימים בשוק ה-FSהיום. (ישנו מדריך בעיברית למטוס, באתר VATIL).
4. ה-747 וה-777 של PSS הם גם מאוד מציאותיים.
5. ה737-400 של DreamFleet הוא תוסף מצוין שמדמה את מטוס ה737-400 בצבעי שלל חברות התעופה. גם כן מאוד מאוד מציאותי.
כמובן שישנם עוד אך אלו הם העיקריים והנפוצים יותר. ורק לשם ההתרשמות: טייסי אלעל אמיתיים מתאמנים על שלושת התוספים הראשונים, במסגרת "פרויקט אלעל" של חטיבת VATIL ואלעל האמיתית.
במטוסים קלים: ישנן שלוש חברות עיקריות המוציאות מטוסים קלים באיכות גבוהה במשותף או לחוד: 1. Carenado 2. DreamFleet 3. Flight1 כל אחת מציעה מספר מגוון של מטוסים ביניהם ה-Cessna 172R של Flight1, ה-Cessna 310 מבית DreamFleet וה-Cessna 182 של Carenado.
סינרים: כל חבילות הסינרי של SimFlyers שבינהם ניו יורק, ניו ארק, פרנקפורט, מנצ"סטר, לוס אנג"לס, לאס וואגס, רומא, ברי, דאלאס, וושינגטון, טורונטו, אטלנטה, שיקגו ועוד...
כל החבילות של UK2000, כמו לדוגמא London Airports המצוינת. לדעתי, אלה הם הסינרים הטובים שראיתי. בנוסף קיימות קבוצות נוספות כמו LAGO עם ה-EMMA Field ועוד...
היכן ניתן למצוא Checklists (בדיחות חיוניות) למטוסים?
אם מדובר במטוסים דיפולטיים, מטוסים בתשלום וחינמיים מסוימים, קיים checklist באופציית ה-F10 המציגה את ה-Kneeboard.
אם לא, ישנה אפשרות לחפש בדף הבא:
http://www.dauntless-soft.com/PRODUCTS/Freebies/Handlingnotes/simchecklists.asp
חזרה
----------------------------------------------------
פיתוח ועריכה
איך אני בונה מטוסים בעצמי?
ניתן לבנות מטוסים ע"י התוכנה החינמית אך די קשה Gmax. מורידים מאתר החברה: www.discreet.com.
אפשרות שניה היא לרכוש בכ-49 דולר את התוכנה Flight Simulator Design Studio 2.4מאוד קלה לשימוש וחזקה כמעט כמו Gmax בבנייה של מטוסים ואובייקטים לסינרים.
איך אני בונה סינרי?
עקרונית (או לרוב) סינרי של שדה תעופה כלשהו (או סתם מנחת) מתחלק לשני תחומים: 1. התחום הדו-מימדי (המסלול, מסלולי ההסעה והרחבות חנייה) 2. התחום התלת-מימדי, אובייקטים כמו טרמינל, האנגרים, עזרי ניווט וכדומה..
בתחום הדו-מימדי עושים בדרך כלל שימוש בתוכנה AFCAD המאפשרת לעשות שימוש בטקסטורות הדיפולטיות של הסימולטור ולעצב אותם על פי רצון היוצר. ניתן ליצור בעזרת התוכנה את המסלול, מסלולי ההסעה, רחבות החנייה, עמדות חנייה ועוד. בנוסף זו התוכנה המאפשרת שליטה והוספה בתחומי עזרי הניווט (NDBים, VORים, ILSים וכו'), עמדות חנייה ללשונית בסימ' ונקודות התחלה על המסלול. אפשרות שנייה היא הדבקת טקסטורות פוטוריאליסטיות (בדרך כלל מתאים לנמלי תעופה גדולים ומשמעותיים כמו נתב"ג בארץ).
גם בתחום התלת מימדי ישנן שתי אפשרויות: א. בעזרת FSDS או Gmax בונים את האובייקטים הרצויים ואז בעזרת תוכנה כמו Airport For Windows 2.60 או Flight Simulator Scenery Creator, מכניסים אותם אל הסימולאטור. ב. אפשרות שנייה (ויותר שימושית ברוב המקרים) היא שימוש בתוכנה בשם Rwy12 Object Placer (יוצרים ישראליים, ישראל רוט וזאב כהן, יוצר הסינרים המפורסם) המאפשרת למקם ב-FS אובייקטים רבים (בין השאר, רכבים למיניהם, אובייקטים הנפוצים בשדות תעופה, עזרי ניווט, האנגרים, תחנות כוח, מסעדות ומה לא..) באופן פשוט מאוד על ידי מיקום קורדינאטות או פשוט מיקום מקושר עם FS והתוכנה. לתוכנה יש תוספים שניתן להוריד הכוללים אובייקטים נוספים שאנשים אחרים יצרו. ניתן להוריד את התוכנה ואת התוספים שלה בספריית הקבצים של אתר Avsim.
בנוסף יש את תחום יצירת הלנדקלאסים. לנדקלאס הכוונה לטקסטורות קרקע דיפולטיות המחליפות את הקיימות והמתאימות יותר לאזורן (למשל הלנדקלאס של זאב כהן לאזור הצפון והמרכז). תוכנה קלה ומומלצת לעריכה היא 2.0 EZ-LANDCLASS שניתן (איך לא..) להשיג באתר Avsim. (הערה: מדובר בעיצוב מחודש של הקרקע בסימ' בשימוש הטקסטורות הדיפולטיות, לא עריכת הטקסטורות עצמן)
איך אני צובע מטוסים?
אפשר לצבוע טקסטורות מטוסים בכל תוכנת ציור שקיימת. אפשר לעשות את זה בעזרת הצייר של Windows אך מן הסתם לא ניתן לממש איתו צביעה מקצועית כל כך. רוב קהילת הצבעים משתמשים בעיקר ב-Adobe PhotoShop CS2 וגם ב-PaintShop Pro 7. תוכנות ברמה מאוד גבוהה המציעות אפשרויות לרוב מעבר לכל שימוש (במיוחד PhotoShop של Adobe). בנוסף ישנה תוכנה בשם DXTBmp של היוצר מרטין רייט (ניתן להשיגה ב-Avsim) שאיתה ניתן לשנות את הפורמט של הטקסטורות עליהן עובדים, להוסיף שכבות אלפא לשקיפות או להשתקפות, לייט מאפים ועוד...
איפה אפשר ללמוד על צביעת מטוסים? בפורום הדרכת צביעה באתר Project Open-Sky ישנם מספר מדריכים לצביעת מטוסים.
חזרה
----------------------------------------------------
התקנת תוספים
איך אני מוסיף מטוסים חדשים שהורדתי ל-FS?
כשמורידים מטוס כלשהו, הוא יגיע כמעט תמיד בקובץ ZIP. אתם צריכים להרחיב את ה-ZIP הזה לתיקייה זמנית רגיל, לאחר מכן לכו לתיקייה הזאת ותסתכלו על מבנה התיקיות שנוצרו בה. צריכים להיות לכם תקייה בעלת שם המטוס שהורדתם. נגיד Cessna_172. בתוכה יהיו כמה תיקיות נוספות (בדרך כלל Model, Panel, Sound ו-(Texture. העבירו את התקייה הזאת לתוך
תקיית הFS9/Aircraft שלכם (FS9 אם מדובר כמובן ב-FS2004). כעת, לכו לתוך התיקייה הזאת ותבדקו אם יש שם (בתוך תיקיית המטוס שבתוך תיקיית כלי טיס של FS) תיקייה בשם Gauges. אם כן, העתיקו את תוכנה בלבד לתוך התיקייה FS9/gauges. הערה: אם יש בין הקבצים שאתם מעבירים, קבצים דחוסים מסוג CAB, אל תפתחו אותם או שתדפקו לכם את הפאנל של המטוס!
אם יש תיקיית effects, מעתיקים את תוכנה לתקייה FS9/effects באופן דומה להעתקת ה-Gaugesים.
זהו. המטוס החדש צריך להופיע תחת רשימת המטוסים בתוך ה-FS, כמו כל השאר.
ישנם מקרים (בייחוד במטוסים בתשלום) שבהם התקנת המטוס היא באופן של התקנה אוטומטית. במקרה כזה לא נותר אלא ללחוץ פשוט על קובץ ה-exe ולעקוב אחרי ההוראות המצוינות במהלך ההתקנה.
איך אני מוסיף/מחליף סקין של מטוס?
סקין (טקסטורת המטוס במקרה הזה) המצוי להורדה ברשת יגיע גם בפורמט קבצי ZIP. בתוך התיקייה מצויים לרוב תיקייה אחת Texture וקובץ ReadMe (הוראות). יש לבדוק טוב שמדובר בסקין שמתאים למודל ספציפי שיש לכם (דיפולטי או תוסף שהורדם לפני כן), לא כל סקין של ססנה למשל, יתאים לכל מודל של ססנה.
אם אתם בטוחים שאינכם מעוניינים בסקין המקורי של המטוס שלכם, אתם יכולים פשוט להעתיק את תוכן תיקיית ה-Texture (טקסטורות בסיומת BMP) ולהחליפן בטקסטורות הקיימות כבר בתיקיית ה-Texture של תיקיית המטוס שלכם (Flight Simulator9/Aircraft/X). אם אתם מעוניינים להוסיף את הסקין בנוסף לסקין המקורי, יש לערוך את הקובץ Aircraft.cfg שמצוי בתיקיית המטוס ולהוסיף לו (בעזרת Notepad) שורת קוד מיוחדת שמקום מתאים, שמצויה בקובץ ה-ReadMe של הסקין (גם שם לרוב מצויות הוראות ברורות שאין הרבה בעיה להבין אותן).
איך אני מוסיף סינרי חדש?
סינרים לרוב באים באותה הדרך כמו מטוסים, קבצי ZIP. בתיקייה הזמנית אליה הרחבתם את ה-ZIP, יהיו לכם שתי תיקיות, אחד Scenery ואחד Texture.
לכו לתיקייה FS9/ADDON SCENERY שלכם, וצרו תיקייה חדשה עם שם שיתאים לסינרי. כמו למשל FS9/ADDON SCENERY/TelAviv(ברוב המקרים אין צורך ליצור תיקייה חדשה).
כעת, העתיקו את שני התיקיות מקודם אל תוך התיקייה שיצרתם, או פשוט העבירו את כל התיקייה שכוללת את שתי התיקיות המצוינות.
פתחו את ה-FS ולכו לתפריט ב-SETTINGS (בתוך ה-FS עצמו, לא במסכי הפתיחה) > World ואז בחרו ב-Scenery Library. לחצו על Add וכוונו אותו לתיקיית הסינרי. לחצו על OK ותבצעו התחלה מחדש ל-FS. כעת הוא טוען מחדש של בסיס המידע של הסינרים ובסיומו יש לכם FS עם סינרי חדש.
האם ישנו סדר התקנה מסוים לסינרים? אין משמעות (לפחות ברוב המקרים) לסידור התקנת הסינרים. עקרונית, כל סינרי ימצא את מקומו (בין הוא לנדקלאס או אובייקטים וכדומה..). לא ידוע אישית על סדר התקנה מיוחד, למרות שיש כמה שאמרו שישנם כמה שינויים קטנים בסדר התקנה מסוים כמו חפיפה בין טקסטורות קרקע ודברים בסגנון. התקנה על פיאופן הגיוני: 1. meshים למיניהם (צורת הקרקע) SRTM. 2. לנדקלאסים (צפון V2, מטרופוליטן ודרום (שים לב שיצאה גירסה 1.5 לנגב שמחברת עם הלנדקלאס של אזור המרכז, ניתן להשיג ב-AVSIM). + אובייקטים של כל לנדקלאס. 3. ת"א פוטוריל או טקסטורות קרקע אחרות פוטוריאליסטיות. 4. שדות תעופה (חיפה, שדה דב, מחניים, אילת, ב"ג, הרצליה.....) כאמור: אישית לא מכיר חשיבות רבה לעניין, זה פשוט יותר מסודר.
איך אני מוסיף מטוסי AI משלי? (לא חבילות מוכנות)
קראו את המדריך הבא:
http://www.gamer.co.il/gamer2/php/topic.php?topicid=141352
איך אני מוסיף אפקט של ירי ברקטות או כל אפקט אחר?
כדי להוסיף למטוס מסוים אפקט של ירי רקטות (או כל אפקט אחר) צריך להוריד אותו מאתר כלשהו כמו מהדף הבא כדוגמה: http://www.simviation.com/fs2002misc11.htm
(אתם את הדוגמה המצויה בדף, אך העיקרון זהה בהתקנות אחרות).
לאחר סיום ההורדה, תפתחו את קובץ ה-ZIP לתיקייה רגילה. כעת יש לכם קובץ אפקט בשם: fx_rocketp.fx תעתיקו אותו לתיקיית האפקט בתיקייה הראשית של FS, לדוגמא: C:/Program Files/Microsoft Games/FS9/effects
לאחר מכן תלכו למטוס שבו אתם רוצים להתקין את האפקט, תכנסו לתיקייה שלו ותפתחו את הקובץ: Aircraft.cfg ה-Windows כנראה לא יזהה אותו אז תפתחו אותו בעזרת Notepad או בעיברית: פנקס רשומות.
עכשיו תחפשו תגית בשם אפקט ("[Effects]") ומתחתיה עם רווח אחד תעתיקו את שורות הקוד תחת תגית ה-[SMOKESYSTEM] שמצויות ב-ReadMe של התוסף. זהו בעצם שימוש באפקט העשן הרגיל המופעל בעזרת מקש I בזמן הטיסה.
הערה: ישנם מטוסים שמגיעים עם אפקט ירי מותקן כמו לדוגמה ה-Ah-1 קוברה המצויה להורדה באתר HoverControl.
חזרה
---------------------------------------------------
טיסות רשת
איך אני עושה טיסת רשת עם חברים?
הולכים לתפריט File (במידה ומדובר באמצע טיסה) ואז בוחרים באפשרות Multiplayer. נותנים שם לחדר טיסה, קובעים את כמות הטייסים המקסימאלית ולוחצים על Host. אחרי שזה מסיים והוא נכנס לחדר טיסה, נותנים את מספר ה-IP שלכם לחברים איתם אתם רוצים לטוס. הם צריכים לעשות כמוכם, רק שבמסך ה-Multiplayer, להכניס את הIP שלכם למקום המתאים וללחוץ Join.
איך אני יודע את מספר הIP שלי?
הולכים לאתר www.WhatIsMyIp.com ורואים.
מה זה VATSIM?
VATSIM היא רשת כלל עולמית שמאגדת תחתה עשרות אלפי טייסים ופקחים מנוסים על גבי רשת האינטרנט. בVATSIM מספקים לטייסים שירותים של פיקוח ובקרה אוויריים בול כמו במציאות. בין טיסה בVATSIM לטיסה במציאות, אין כמעט הבדלים מבחינת מה שהולך בין הטייסים לפקחים.
הערה מאוד חשובה: ב-VATSIM קיימים כללי משחק ברורים ביותר; אסור להשתולל באוויר, לעשות שטויות, לטוס לאן שרק בא לכם ולומר את מה שבא לכם בקשר. החוקים והנהלים מאוד נוקשים על מנת שזה יהיה כמה שיותר מציאותי. נא לשמור על כבוד הארגון.
מי יכול לטוס ב-VATSIM?
כל אחד יכול! וזה חינם לגמרי! העיקר שיהיה מגיל 13 ומעלה.
אבל, ישנם הגבלות כלשהן על מי כדאי לו בכלל לנסות את זה: מי שבעל ידע כללי בתחום הטיסה המעשי, ומי שיודע אנגלית לפחות ברמה סבירה.
איך אני נרשם לזה?
הולכים לאתר http://www.vatsim.net ולוחצים על הכפתור Join Now בצד. מקבלים באמייל קוד ID וסיסמה שמאוחר יותר ישמשו לאישור כניסה לתוכנת ה-SB (פרטים בהמשך).
יש לזה משהו בישראל?
בהחלט. קוראים לזה החטיבה הישראלית של VATSIM, או VATIL. כתובת האתר היא: www.vatil.org
אני מתחיל בעניין, איך אני מקבל עזרה בנושא? יש לקרוא את את ספר ההוראות לתוכנת ה-SB ולעיין בחומרים המצויים באתר VATSIM. אם יש קושי כלשהו ניתן תמיד להיעזר בפורום.
איך אני רואה איפה והאם יש פקחים מחוברים ברגע מסוים?
מורידים מ-Avsim את התוכנה ServInfo2.02.
האם יש עוד אפשרויות לטיסות המוניות ברשת מלבד VATSIM?
אכן. ישנם רשתות אחרות שמציעות טיסות המוניות ברשת בלא צורך באופן הטסה מקצועי וידע קודם כמו VATSIM. ביניהן: IVAO ו-GameZone.
חזרה
----------------------------------------------
חברות תעופה וירטואליות
מה זה חברת תעופה וירטואלית?
חברת תעופה וירטואלית היא למעשה כמו חברת תעופה אמיתית רק שהיא פועלת בפלייט סימולאטור. ישנם כמה כאלה בישראל (ראו סעיף הבא) והם מדמות את הטיסות של החברות הישראליות, אלעל ארקיע וישראייר ועוד, במספר תחומים ואופנים.
איזה חברות תעופה וירטואליות יש בישראל? בתחום המטוסים הכבדים: חברת התעופה אלעל - http://www.elalva.com/. ללא ספק החברה הוירטואלית המאורגנת והמקצועית ביותר בארץ.
בתחום הקלים: חברת עיט תעופה הוירטואלית - http://www.ait-air.org/. מתמקדת בתחום המטוסים הקלים ומארגנת תחתיה מספר אירועים מצליחים כמו "המרוץ" ועוד..
כל החברות מתמקדות בעיקר בטיסה ברשת VATSIM, למרות שישנה גם אפשרות לטוס במסגרת חברת התעופה בתחום ה-Offline.
חזרה
-----------------------------------------------
תעופה כללית
איפה ניתן להשיג דפיות לשדות תעופה ומפות לניווט מקצועי? באתרים כמו אגודת התעופה הישראלית, העמותה לקידום התעופה בישראל או אתר מגזין "עם הרוח" ניתן למצוא את הפמ"ת (פרסום מידע תעופתי) פנים ארצי הכולל פירוט שדות התעופה בארץ, מפות ניווט IFR ו-CVFR, ועוד דברים רבים שימושיים כמו רשימות נקודות ציון, מחשבונים למיניהם ועוד ועוד...
כמו בישראל ישנם דפיות לשדות תעופה לכל העולם, שאת רובן ניתן להשיג באתר הבא: http://www.berrygelderblom.nl/modules.php?name=Web_Links&l_op=viewlink&cid=80 בנוסף ישנה סדרת מפות IFR לכל העולם בהוצאת הפנטגון, ביחידת DAFIF (ראשי תיבות Digital Aeronautical Flight Information File), שניתן למצוא כאן: https://164.214.2.62/products/digitalaero/index.cfm אל תשכחו גם את ה-FlightPlanner ב-FS עצמו שכולל מפות IFR (בלבד) מפורטות לכל העולם, דבר המקל על תכנונים מסוימים.
מה זהILS ואיך עושים שימוש בזה? ניתן למצוא מדריכים מפורטים במספר מקורות, ביניהם: א. מרכז הלמידה המפורט בסימולאטור. ב. בית הספר לטיסה הווירטואלי (IFS). ג. אתר VATIL במחלקת הדרכת טייסים. ד. על ידי חיפוש פשוט במנועי חיפוש כמו Google.
כנ"ל לגבי VOR, NDB, Airways ו-Intersections וכן גם VFS ו-CVFR ועוד.
מונחי תעופה בסיסיים
ATC - פיקוח אווירי - Air Traffic Control
VFR- כללי טיסה ויזואליים - Visual FlightRules
IFR - כללי טיסת מכשירים - Instrument FlightRules
CVFR - טיסה ויזואלית מפוקחת. מה שיש בישראל - Controled Visual Flight Rules
VMC - תנאים מטאורולוגיים לטיסה תוך הסתמכות חזותית - Visual Meteorological Conditions
IMC - תנאים מטאורולוגיים המחייבים טיסה תוך הסתמכות על מכשירים - Instruments Meteorological Conditions
ILS - מערכת נחיתת מכשירים - Instrument LandingSystem
GPS - מערכת מיקום לויינית - Global PositioningSystem
SID - יציאת מכשירים מוסכמת ממסלול כלשהו בשדה כלשהו לכיוון כלשהו - Standard Instrument Departure
STAR - ההפך מSID, כניסת מכשירים מוסכמת אל מסלול מסויים בשדה מסויים מכיוון מסויים - Standard Terminal Arivel
Pitch - עלרוד
Roll - גלגול
Yaw - סיבסוב
FMC - מחשב טיסה - Flight Managment Computer
FMS - גם מחשב טיסה - Flight Managment System
VOR - משואת רדיו לניווט - VHF(Very High Frequncy) Omni Range
NDB - עוד סוג של משואת רדיו לניווט - NonDirectonal Becon
ADF - מכשיר רדיו שמכוון אותך למשואת NDB - ראשי תיבות של Automatic Directon Finder
LNAV - ניווט אופקי, מצב בטייס האוטומטי של מטוסי נוסעים מתקדמים - Lateral Navigation
VNAV - ניווט אנכי, מצב בטייס האוטומטי של מטוסי נוסעים מתקדמים - Vertical Navigation
FP - תוכנית שמראה בה את סוג המטוס, שדה המוצא, שדה היעד וכל נקודות הציון שלפיהם הטיסה תתבצע - Flight Plan
METAR- דוח מזג אוויר למקום מסויים.
TAF - גם סוג של דוח מזג אוויר.
PFD - מסך טיסה ראשי - Primery Flight Display
ND - מסך ניווט - Navigation Display
EHSI - גם כן מסך שמראה מידע ניווטי - EnhancedHorizontel Situation Indicator
HSI - שעון ניווט פשוט - Horizontel SituationIndicator
CDI - שעון או אלמנט שמופיע על EHSI או GPS שמראה סתייה מהנתיב המתוכנן - Course Deviation Indicator
Trim - קיזוז
DME - מכשיר למדידת מרחק - Distence MeasringEquipment
AP - טייס אוטומטי - Auto Pilot
|