האם כדאי לגזור את נוצות הכנפיים של התוכי או להשאירן במצבן הטבעי? (סיגל ודרור, בקעת הירדן)
אין אמת חד משמעית וכל מקרה נבדק לגופו. גזירת נוצות עלולה להתקבל באופן שלילי על ידי התוכי, אך ברוב המקרים זה לא קורה כך. במקרים רבים, תוכי שיגיב באופן שלילי על גזירת נוצות, עשוי לפתח בעיות התנהגות גם ללא גזירת הנוצות. יתכן שמדובר בפרטים בעלי נטיה שכזו.
נכונה העובדה כי תוכים נולדו לעוף, אך מגדלים רבים נוטים לעבור בנקודה זו לדיונים פילוסופיים ארוכים, מלומדים ומסובכים בכל הנוגע לגידול חיות מחמד ותוכים בפרט. לדעתי, תוכי שנוצות התעופה שלו לא זוכות לגזירה, עלול להסתבך בתאונות ולעיתים הן קטלניות. לצערי, מדובר בתופעה נפוצה.
הבחירה בסופו של דבר, נתונה בידי הבעלים. אם מחליטים לאבטח את הבית, יש לקחת בחשבון כי עדיין ישנו סיכון בשיחרור תוכי שנוצותיו לא נגזרו להיפגע בתאונות. לחלופין, ניתן להגביל את יכולת התעופה שלו בצורה נכונה וזואת על ידי גזירה מדוייקת של הנוצות. לטכניקת הגזירה ולמספר הנוצות ישנה חשיבות רבה.
תוכים רבים הינם גזורי נוצות ועם זאת, עדיין שמחים ומאושרים בחייהם, אם כי יש מקרים קיצוניים המשתנים מתוכי לתוכי. כיום הגישה הרווחת והמקובלת, היא לאפשר לגוזל ללמוד להשתמש בכנפיו ורק לאחר מכן לגזור גזירה עדינה של נוצותיו.
לאחר הגזירה הראשונית, ניתן להמשיך בגזירה משמעותיות יותר, שתאפשר לתוכי לגלוש בבטחה אל הרצפה, אך לא להמריא ולהסתבך בצרות (ד"ר עמיר מאורר)
|