וירוס כופר, וירוס מצפין קבצים
מה זה וירוס כופר? מה כדאי לעשות אחרי שהמחשב מותקף עם וירוס שדורש כופר וירטואלי על מנת לשחרר את קבצים אישיים שלכם
|
עודכן: יום ראשון, 10:30, 17/06/2018 | אור מחשבים |
מה זה וירוס כופר
וירוס כופר הויא וירוס שנדבק במחשב דרך לחיצה על קישורים מצורפים במיילים, מצפין את הקבצים האישיים שלכם ולאחר מכן באמצעות הצגת הודעות על המסך דורש כופר על מנת שתקבלו את מפתח הצפנה שהפורצים גנבו בזמן תהליך הצפנה. הוירוס נקרא רנסום וירוס או באנגלית Ransomware. ישנן גרסאות שונות של תוכנת הכופר - Locky,CryptoLocker,CTB Locker, CriptoWall
הודעת של וירוס הכופר CTB-Locker
מפעם לפעם אנו מקבלים אזהרות על מינים שונים של וירוסים אשר מופצים במחשבים, לרוב דרך רשת האינטרנט. הווירוסים השונים עלולים לפגוע במחשב בצורה הרסנית ובלתי הפיכה, ולגרום לנזקים חמורים, ולכן חשוב מאד להיזהר מהם. אחד מסוגי הווירוסים הנפוצים ביותר בשנים האחרונות הוא וירוס כופר – וירוס אשר גורם לנזק שאותו ניתן לפתור רק באמצעות תשלום כופר לאדם ששלח את הווירוס. כל מה שרציתם לדעת על וירוס כופר – לפניכם.
וירוס כופר הוא וירוס אשר נשלח אל המחשב באופנים שונים, וכאשר הוא נפתח – הוא יוצר הצפנה לכל הקבצים שנמצאים על גבי המחשב. כאשר קובץ מוצפן, אין אפשרות מעשית לפתוח אותו, אלא אם כן מקבלים תוכנה מתאימה לפתיחת הצופן, וקוד מתאים – על מנת לזהות את סוג ההצפנה.
האקרים אשר שולחים וירוס כופר דורשים תשלום, אשר לרוב מתחיל במאות ואף אלפי דולרים, ומבטיחים לשלוח את קוד ההצפנה רק לאחר תשלום הכופר. עם זאת, תשלום הכופר לא בהכרח מבטיח שההאקר אכן ישלח את הקוד. אמנם ברוב המקרים הקוד אכן נשלח לאחר התשלום, אך ישנם מקרים שבהם התשלום מתבצע, והקוד לא נשלח. קשה מאד עד בלתי אפשרי לפתוח את ההצפנה של הקבצים ללא הקוד המתאים, ולכן, אם נפגעתם מווירוס כופר ואינכם מתכוונים לשלם, מצבכם קשה, ואתם למעשה מאבדים את כל החומר שנמצא על המחשב שלכם.
המשטרה חסרת אונים מול התקפות של החקרים כי הכול מתבצע דרך דארקנט - העולם הטחטון והפשע של רשת האינטרנט. תשלום של שיחרור הקבצים מתבצע באמצעות מטבע וירטואלי - ביטקוינט. לא מומלץ לנעשות לשחזר את הקבצים כי זה תהליך שדורש המון ידע ולא תמיד מוצלח. בסך הכול אנחנו לא רוצים לתעסק עם עולם הטחטון.
מה עושים אחרי שהמחשב נדבק עם הוירוס?
אחרי שהמחשב נדבק עם וירוס הכופר עדיף לפרמט ולהתקין מחדש מערכת ההפעלה ווינדוס. חשוב לפני פירמוט לגבות מה שאפשר מהקבצים האישיים. ברוב המקרים הוירוס מצפין קבצי וורד, אקסל, פוור פוינט, קבצי תמונות וסרטים. כטכנאי מחשבים טיפלתי בהרבה מחשבים שנדבקו עם וירוס הכופר וברוב המקרים קבצי אאוטחוק (קבצי PST) נשרים שלמים ולא מוצפנים. ניתן לבצע סריקת וניקוי וירוסים באמצעות תוכנות אנטיוירוס און ליין.
איך מגנים על המחשב?
לעיתים ניתן להגן על המחשב מפני וירוס כופר באמצעות תוכנות אנטי וירוס מתקדמות. אך חשוב לזכור, שההאקרים משתכללים מיום ליום, ומצליחים לעיתים קרובות לעקוף את תוכנות האנטי וירוס השונות. לכן מומלץ מאד להגן על המחשב גם בדרכים אחרות. כך, למשל, חשוב מאד שלא להיכנס לאתרים מפוקפקים. לרוב, תוכנות האנטי וירוס השונות מתריעות על אתרים בעייתיים, שעלולים להכיל וירוסים – אל תתחכמו! אם אתר מוגדר כבעייתי, אל תיכנסו אליו.
בנוסף, כפי שמזהירים שוב ושוב, חשוב מאד שלא לפתוח מיילים שנשלחו ממקור לא ידוע. עצם פתיחת המייל עלולה לגרום להשתלטות של וירוסים שונים. אם כבר פתחתם מייל כזה, ולא קרה כלום, אל תתפתו להמשיך – אל תיכנסו לקישורים שנמצאים במייל, ובעיקר אל תפתחו קבצים אשר מצורפים אליו. הקבצים המצורפים לרוב מכילים את הווירוסים השונים, וביניהם, כמובן, וירוס כופר. פתיחת קובץ שהגיע מכתובת מייל לא מוכרת עלול להיות הרסני למחשב שלכם. ההימנעות מפעולות מפוקפקות מעין אלה, היא ההגנה הטובה ביותר על המחשב שלכם מפני וירוסים מכל הסוגים, ובעיקר מפני וירוס כופר.
הודעת ורוס הכופר בזמן הדבקה, מופיע על שולחן העבודה
גיבוי קבצים
מלבד ההגנות שציינו קודם, ישנה הגנה נוספת שתוכלו להשתמש בה, בעיקר מפני וירוס כופר. מדובר בפעולה פשוטה, אשר מאפשרת לכם להגן על הקבצים שלכם מפני ההצפנה שיוצר וירוס כופר, ולאפשר לכם להמשיך להשתמש בקבצים החשובים שלכם גם במקרה שבו נפגעתם מוירוס כופר.
מדובר, פשוט, בגיבוי מחשב. גיבוי של הקבצים שלכם לעיתים קרובות מסייע לכם להתגבר על וירוס כופר, ולהמשיך להשתמש בקבצים למרות ההצפנה – לא בקבצים שעל המחשב עצמו, כמובן, אלא בקבצי הגיבוי שדאגתם להם מראש.
מומלץ לבצע גיבוי אחת לחודש לפחות, ואם אתם מבצעים פעילויות רבות במחשב – פעם בשבוע, ואפילו פעם ביום. ניתן לבצע גיבוי ידני לזיכרון חיצוני, או לבצע גיבוי לענן כלשהו שאתם מחוברים אליו. ישנן גם תוכנות גיבוי חיצוניות, אשר מיועדות בעיקר לגיבוי תקופתי גדול, ומגבות את כל התכנים שעל המחשב שלכם לכונן חיצוני. מומלץ אף לבצע גיבוי כפול, על מנת להגן על הקבצים מכל בעיה שהיא.
הנחיות חשובות להגנה מוירוס הכופר
- לא ללחוץ על קישורים בדואר אלקטרוני ממקורות לא יודעים לנו.
- לא להוריד קבצים ממקורות חשודים
- לא ללחוץ על קישורים לאתרים לא מוכרים
- לדאוג לתוכנת אנטיוירוס במחשב
- לבצע עדכונים למערכת ההפעלה ותוכנת אנטיוירוס
- הכי חשוב! - לעתים קרובות לגבות את כל הקבצים אישיים שלכם בקונן חיצוני ולדאוג לנתק אותו מהמחשב אחרי הגיבוי.
להזמנת שירות טכנאי מחשבים התקשרו:
0544-509979 - אור מחשבים
|
אודות אור מחשבים
שמי אור, טכנאי מחשבים בתל אביב, נותן שירותי תיקון ותחזוקת מחשבים עד בית הלקוח.
בעל ותק בתחום המחשבים מעל 14 שנים עם ניסיון מוכח בתיקון ותחזוקת מחשבים לקהל הפרטי והעסקי.
הגעה מהירה בקריאת שירות תוך שעות ללקוחות בעיר תל אביב.
פתרון יעיל ומקצועי לכל תקלה במחשב במחיר הוגן.
תיקון כל סוגי מחשבים נייחים וניידים בשירות אישי, הדרכות ושדרוג מחשבים .
השכלתי על תיכונית: לימודי מחשבים, בניית ופיתוח אתרי אינטרנט במכללת האקריו, לימודי ניהול רשתות מחשבים, טכנאי מחשבים עם הסכמה A+ במכללת רמת גן.
הסמכה לניהול רשתות מיקרוסופט MCSA ו- MCP, עם שליטה מלאה בחומרת מחשב נייד והשולחני. שליטה מלאה במערכות הפעלה ווינדוס, ידע רב וניסיון מערכות הפעלה מבוססות יוניקס, לינוקס, Mac OS.
סרטוני הדרכה ומדריכי וידאו
התקנת מיקרוסופט אנטיוירוס בחינם בסרטון זה אני מראה לכם כיצד להוריד ולהתקין אנטיוירוס בחינם מבית מיקרוסופט. ניתן לקרוא מדריך המלא להתקנת "אנטיווירוס חינם מומלץ". |
הסרת תוכנות מהמחשב מדריך וידאו כיצד להסיר תוכנה מהמחשב באמצעות הממשק להסרה הוספה תוכניות בלוח הבקרה. |
התקנת Windows 10 מדריך וידאו כיצד להתקין ווינדוס 10 גרסת ניסיון על גבי מכונה וירטואלית במחשב . |
התקנת ווינדוס 7 מדריך וידאו כיצד להתקין ווינדוס 7 על מחשב . |
התקנת Windows 8 סרטון הדרכה מראה צעד אחר צעד איך להתקן באופן אצמית את מערכת ההפעלה חלונות 8. |
אולי יעניין אותך גם
> טכנאי מחשבים בתל אביב
> לקוחות ממליצים
> מחירון טכנאי מחשבים
> תיקון מחשב נייד
> הדרכות מחשבים
> תיקון מחשב מרחוק
> טכנאי מחשבים
עוד בנושא מערכת ההפעלה Windows
שחזור מערכת ווינדוס 10
> מאמר על נושא היסטוריה של מערכות הפעלה
> מערכת ההפעלה ווינדוס 8
> התקנת ווינדוס 8
> התקנת חלונות 7
> פירמוט מחשב
> התקנת ווינדוס 10 על גבי מכונה וירטאלית
> שמירה וגיבוי קבצים
תקלות במחשב
> מסך כחול במחשב
> מחשב מתחמם
> מחשב מרעיש
> מחשב לא נדלק
> מחשב איטי ונתקע
> תחזוקת המחשב
> גיבוי מחשב
> מסך שחור במחשב
> ניקוי וירטים במחשב
סרטוני הדרכה הכי נצפים
מחשב מתחמם אחת הבעיות, בעקבותה אני מקבל פניות מלקוחות היא התחממות יתר במחשב.התחממות במחשב יכול לגרום לתקלות נוספות כמו איטיות, מחשב נתקע ולא זז, נכבה בלי לכבות אותו ועוד. מדריך תקלות // |
|
תגיות:
וירוס כופר, וירוס מצפין קבצים, אנטיוירוס להסרה כופר וירוס, רנסום וירוס, Ransomware virus