x
בניית אתרים בחינם

 

234567
 
    דף הבית הפרשת חלה
    מצוות הפרשת חלה
    דיני הפרשת חלה
    שלבי הפרשת חלה
    נוסח להפרשת חלה
    השוואה רוחנית לחומרים
    סגולות להפרשת חלה
    וידאו מערבי הפרשת החלה שלי
    תמונות מערבי הפרשת חלה
    קצת על הערב שלי
    ו....קצת עליי
    תגובות בפייסבוק הפרשת חלה עם ענת
    הכנות לערב נשים
    קליעות מרהיבות עין
    פורום הפרשת חלה
    פרסום בערוץ הידברות 97
    פרסומים בעיתונות
    בעיות ופתרונן

 

 
בעיות ופתרונן :
 
 
 
 
אם הלחם שאפינו לוקה בחסר, להלן רמזים שעשויים לסייע לנו להתגבר על הבעייה :
 
הבצק דביק  - לאחר הלישה להניח את הבצק בצד למשך 10 דקות וללוש שוב, במידה והבצק ממשיך להיות דביק יש להוסיף מעט קמח לפי הצורך.
 
בצק קשה ללישה - להוסיף מעט מים וללוש היטב היטב, את המים יש להוסיף בהדרגה ולא בפעם אחת, לאחר הלישה להניח בצד לתפיחה.
 
לחם שאינו תופח - עודף מלח, סוכר או מים, חוסר שמרים, תפיחה מוגזמת שגורמת לבצק לקרוס, חום תנור גבוה מדי. 
 
לחם תפוח מדי - חוסר מלח, עודף שמרים, תפיחה ממושכת מידי.
 
קרום חיוור מדי - חום תנור נמוך מידי, חוסר סוכר או מלח, משך אפייה קצר מדי.
 
קרום כהה מדי - חום תנור גבוה מדי, אפייה ממושכת מדי, עודף סוכר.
 
בעיות וסדקים בקרום - תפיחה קצרה מדי, עודף קמח.
 
מירקם פגום - ערבוב או לישה לא נכונים, תפיחה ממושכת מדי, חום תנור נמוך מדי.
 
קרום עבה מדי - חוסר סוכר, תפיחה ממושכת מדי, חום תנור נמוך מדי, לחות גבוהה מדי במשך התפיחה שגרמה
לעמילן שבבצק להתגבש על פניו.
 
מאפה שהתפשט מדי - חוסר קמח בעיסה.
 
תפיחה שאינה אחידה - חום התנור בתא התנור אינו אחיד ולכן המאפים אינם תופחים בצורה אחידה.
 
תחתית המאפה לחה או בצקית - אפייה קצרה מידי ביחס לזמן המומלץ במתכון.
  
 לישה טובה של הבצק חשובה מאד כמפתח להצלחת המאפה, בשלב הראשוני יש ללוש את העיסה במשך 7 דקות רצוף.