בעיות ופתרונן :
אם הלחם שאפינו לוקה בחסר, להלן רמזים שעשויים לסייע לנו להתגבר על הבעייה :
הבצק דביק - לאחר הלישה להניח את הבצק בצד למשך 10 דקות וללוש שוב, במידה והבצק ממשיך להיות דביק יש להוסיף מעט קמח לפי הצורך.
בצק קשה ללישה - להוסיף מעט מים וללוש היטב היטב, את המים יש להוסיף בהדרגה ולא בפעם אחת, לאחר הלישה להניח בצד לתפיחה.
לחם שאינו תופח - עודף מלח, סוכר או מים, חוסר שמרים, תפיחה מוגזמת שגורמת לבצק לקרוס, חום תנור גבוה מדי.
לחם תפוח מדי - חוסר מלח, עודף שמרים, תפיחה ממושכת מידי.
קרום חיוור מדי - חום תנור נמוך מידי, חוסר סוכר או מלח, משך אפייה קצר מדי.
קרום כהה מדי - חום תנור גבוה מדי, אפייה ממושכת מדי, עודף סוכר.
בעיות וסדקים בקרום - תפיחה קצרה מדי, עודף קמח.
מירקם פגום - ערבוב או לישה לא נכונים, תפיחה ממושכת מדי, חום תנור נמוך מדי.
קרום עבה מדי - חוסר סוכר, תפיחה ממושכת מדי, חום תנור נמוך מדי, לחות גבוהה מדי במשך התפיחה שגרמה
לעמילן שבבצק להתגבש על פניו.
מאפה שהתפשט מדי - חוסר קמח בעיסה.
תפיחה שאינה אחידה - חום התנור בתא התנור אינו אחיד ולכן המאפים אינם תופחים בצורה אחידה.
תחתית המאפה לחה או בצקית - אפייה קצרה מידי ביחס לזמן המומלץ במתכון.
לישה טובה של הבצק חשובה מאד כמפתח להצלחת המאפה, בשלב הראשוני יש ללוש את העיסה במשך 7 דקות רצוף.
|