x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

   הקדמה    שאלות נפוצות     מאמרים    דפי גידול     לקניה או מידע נוסף
 
    דף הבית
    כיצד מתחילים?
    גידול מזון חי
    גידול בייבי טרנטולה
    הנשל- טרנטולה בתוך טרנטולה
    גודל הטרריום
    גודל הטרנטולה שלך
    שערות צורבות כמנגנון הגנה
    האכלת טרנטולות בוולדות
    טרנטולות שוחות?!
    קשורים ברשת
    טקסונומיה ודפי גידול
    דפי גידול אוויקולריה
    דפי גידול ברכיפלמה
    דפי גידול הטרוסקודרה
    דפי גידול הפלופלמה
    דפי גידול נהנדו
    דפי גידול פואקילוטריה
        Tarantula Pit
   
Create Yor Badge




 
 
על אף המידע הרב ודפי הגידול הרבים, המצויים באתר זה ובאתרים שכנים, מגדלים מתחילים רבים פונים אלי בשאלה:  "כיצד לגדל בייבי טרנטולה? ".
עם הזמן, התחוור לי, כי בעיניי המגדל המתחיל, אין די במידע אודות אחוזי לחות או הוראות כלליות- כ"האכל אותה במזון הקטן מגודל ביטנה "- וכי ישנו צורך הולך וגובר במידע מדוייק, אמין ומפורט. אז למען הסר חשש מליבכם ועל מנת לאפשר לכם, החובבים, לחוות את חווית הגידול מלווים בתחושת ביטחון מלאה, דעו  כי לא נזרקתם ישירות למים עמוקים. במאמר זה  אעבור שלב שלב, אספק לכם את הידע החיוני לכם ואדגיש בפניכם את אותן נקודות ההבדל בין גידול עכבישי בייבי לגידול עכביש טרנטולה בוגר.
 
 
 
 
 
 
קודם כל ולפני הכל- רגע הקניה:
לרשותכם עומדות שתי דרכים לרכוש ממני טרנטולה:
  •  להגיע אל ביתי לאחר יצירת הקשר עימי- במקרה זה, יחד עם הטרנטולה, יסופק לכם כלי קיבול, המתאים לגודל הטרנטולה, המכיל שכבת מצע (כבול קוקוס ) ובמקרה של טרנטולות אילניות, אף קליפת עץ קטנה לעיגון הקורים הניטווים.
  • משלוח- למה לצאת מהבית כשהטרנטולה יכולה להגיע אליכם? צרו עימי קשר, על מנת לקבל עוד פרטים על דרך רכישה זו.
אז מה זה בעצם "בייבי טרנטולה "?
 
טרנטולות, כמו כל העכבישים, מתרבים באמצעות  הטלת ביצים. אותן הביצים מאוגדות להן יחדיו, בתוך שק עשוי קורים אותו טווה האם. ברוב המינים, "תדגור " האם על שק הביצים ותדאג לאספקת חמצן שוטפת אל כל הביצים שבשק, על ידי סיבובו, הפיכתו וגרירתו עימה אל אותם המקומות בהם הטמפרטורה והלחות הינם אופטימליים לביצים המתפתחות. לאחר תקופת "דגירה " מסויימת, בהגיע הרגע הנכון, תפער האם חור במעטה הקורים, באמצעות ניביה, והעוברים יחשפו אל חלל העולם. בשלב הראשוני, ה"עכבישונים ", למעשה, עדיין הינם עוברים ומראם כביצה בעלת שמונה רגליים. בשלב ראשוני זה, העוברים נותרים במקומם המוגן שבשק הביצים, כאשר שק החלמון העוברי שבבטנם מהווה להם מקור מזון עיקרי. העוברים אינם צורכים מזון מן החוץ ועוברים בשק את נשלם הראשון. לאחר נשל זה, יש שיחפשו מזון ויש שיעברו נשל נוסף מבלי שהכניסו מזון לגופם. אותם העכבישונים שניזונו, בדרך כלל, יסתפקו בזחל קטנטן או צרצרון ויעברו גם הם נשל שני. גודלם של העכבישונים, בעת הבקיעה, נע ממספר מילימטרים ועד ל- 2 ס"מ בסוגים ענקיים כ"גוליית " (הסוג Theraposa ) . 
בתמונות מופיעים השלבים המתוארים מעלה: עוברים בשק הביצים, נשל ראשון ונשל שני, על פי סדר הצגתם. שימו לב כיצד מתעבה שילדה החיצוני של הבייבי עם הנשלים וציבעה הופך משקוף לכהה. 
 
  

 

  
הטרנטולה בביתה החדש:
 
היתחדשו, עכביש טרנטולה חדש נוסף לאוספכם !
במסעו הקצר אל ביתכם עבר הבייבי תלאות רבות, סביבתו השתנתה ושינויים אלו מעלים את רמת העקה (סטרס ) שלו. היו בטוחים כי הוא לא ינפח את נשמתו בשל כך, אך הוא בהחלט יראה מפוחד ומעט מכווץ. כצעד ראשון, יש להניחו במקום חמים ומבודד מזעזועים. בשום אופן אין להציע לו מזון ביום בו הגיע אל ביתכם- נוכחותו של מזון חי רק תעלה את רמת הלחץ שלו. מזון מת שלא יאכל ירקיב בכלי ויזמין אקריות להתרבות. השתדלו מאוד שלא להעבירו לכלי אחר עוד באותו היום, תנו לו לפחות יום אחד למנוחה והסתגלות ורק לאחר מכן העבירו אותו כלי.  
 
מצע וגודל הכלי:
 
מגדלים חדשים מתפלאים למראה הכלי הקטן בו מוחזקים עכבישי הטרנטולה ויש אף השואלים אותי באם הם לא סובלים בשל כך. דעו לכם, כי טרנטולות בייבי רצוי לשכן בכלים קטנים, שכן הן חשים ביטחון במרחב המצומצם והמוגן. בנוסף, גם תהליך מציאת המזון נעשה לעכבישונים הרבה יותר קל. שכנו עכבישי טרנטולה, שגודלם מעל שני ס"מ, בכלי פלסטיק מאוורר, שקוטרו כחמישה סנטימטרים ובו מצע לח. עומק המצע הרצוי הוא כאחד עד שני סנטימטרים. אני ממליץ לשכן עכבישונים, שהינם קטנים משני סנטימטרים, בקופסאות פילם מחוררות, המדופנות בנייר טואלט או נייר מגבת לחים. בעת שימוש בכבול (קוקוס או אורגני ), אין להשתמש בכבול הנמכר במשתלות כמצע לעציצים. כבול זה מכיל תערובות דשנים ומינרלים ובהחלט אינו אופטימלי.
     

 

 לחות ושתיה:
 
תנאי הלחות, הנדרשים למחייתם של עכבישוני הטרנטולה, משתנים בין סוגי הטרנטולות השונים. כאשר גודלם אינו עולה על כחמישה סנטימטרים, אין עכבישי הטרנטולה שותים מכלים המוצעים להן, אלא מוצצים את הנוזלים ישירות מהמצע. הקפידו על ריסוס שכבת המצע העליונה במים או שפיכת כמות המשתווה לפקק של בקבוק ליטר וחצי כפעם- פעמיים בשבוע, בהתאם לצורך. לסוגי טרנטולה הדורשים תנאי לחות גבוהה, שיפכו כמות מים המשתווה לשני פקקים בכל פעם כפעם- פעמיים בשבוע, בהתאם לצורך.
 
מזון:
 
עכבישי טרנטולה קרקעיים אינן מתנגדים לאכול מזון מת או מזון הגדול מגודל גופם. עם זאת, קחו בחשבון כי שאריות המזון שלא נאכל יושארו באחת מפינות בכלי, יעלו עובש וימשכו אליהן אקריות. בשל כך, אני ממליץ לתת מזון גדול יחסית רק לאחר נשל, כאשר הקיבולת הינה מקסימלית ורוב הסיכויים שהבייבי יכלה את המזון המוצע לו. עכבישי טרנטולה אילניים נוטים לחפור, בשלבי חייהם הראשונים. הניחו את המזון בפתח מחילתם, הן כבר ימצאו אותו.
כמזון, אני ממליץ, להישתמש בזחלים קטנים של חיפושיות קמח, צרצרונים ורימות של זבובי תסיסה. את אלו האחרונים ניתן למצוא בכל פרי מרקיב, החשוף לחלל האוויר מחוץ לכותלי הבית. תעשו בחוכמה, באם תמעכו את ראשו של הזחל. עשיית כן תמנע את התחפרותו. בדרך זו הוא ימצא בקלות על ידי הבייבי שלכם ולא יהווה איום בעת הנשל.
 
טמפרטורה:
 
עכביש טרנטולה בייבי זקוק לאותן הטמפרטורות להן זקוקים עכבישי טרנטולה גדולים יותר. שמירתם בטמפרטורה גבוהה יחסית תביא להגדלת תיאבונם, פעילותם וקצב גדילתם. בייבי טרנטולה הנשמר בטווח העליון של תחום הטמפרטורה האופטימאלית יתנשל כמעט כל חודש, בחודשים הראשונים לחייו.  שימו לב, ככל שטרנטולה עוברת יותר נשלים כך גם מתקצר מספר שנות חייה. כלומר, טרנטולה נקבה האמורה לחיות כעשר שנים, תחיה מספר שנים קטן יותר משמעותית. בשל כך, רצוי לנקוט בשיטת האצת קצב הגדילה רק בחודשי חייהם הראשונים ולחדול מכך בהגיעה לגודל מספר סנטימטרים. טמפרטורות גבוהות נושאות בחובן את סכנת התייבשות הכלי ובעקבות כך גם את מות הטרנטולה. וודאו כי הטמפרטורות אינן גבוהות מדי, שהכלי מאוורר כראוי וכי הלחות נשמרת, בכל עת. השקעת מספר דקות ומספר שקלים בקניית תרמומטר- מחנות החיות הקרובה לביתכם- תתברר ליהיות אחת ההשקעות המשתלמות ביותר שעשיתם (חוץ מקניית הטרנטולה עצמה, כמובן). 
 
איוורור:
 
 את כלי הפלסטיק נקבו מהחוץ אל הפנים, בכל היקפו.  את המכסה נקבו מהפנים כלפי החוץ. בצורה זו תתאפשר זרימת אוויר חיונית בכלי. וודאו כי חורי האיוורור המנוקבים אינם גדולים מקוטר הראשחזה של הבייבי שלכם! כלל זה הינו הכרחי, על מנת למנוע את בריחתם או את היתקעותם של העכבישונים ב"חצי הדרך אל החופש ". שיחרור טרנטולה בייבי שנתקע בחור איוורור הינה מלאכה מורטת עצבים הדורשת עדינות רבה וסבלנות. חיסכו לעצמכם את הטירחה (במקרה הטוב ) או את עוגמת הנפש ( במקרה הרע ).
 
תאורה:
 
כמו הטרנטולה הבוגרת, כך גם הבייבי. אין צורך בהוספת תאורה מלאכותית ורצוי מאוד שלא להשתמש במנורה כגוף חימום בטרריום. לא רק שהטמפרטורה קשה מאוד לוויסות, הבייבי גם עלול למות מהתייבשות או מהלחץ שהאור הבהיר יוצר בה, בהרגישו חשוף ופגיע.  שימרו את הבייבי במקום בו אין הוא מואר באור שמש ישיר, אך עם זאת חשוף, אפילו אך מעט, לשינויים באורך היום, בעקבות חילופי העונות לאורך השנה. מידע זה הינו חיוני להתפתחותם התקינה של עכבישי טרנטולה בוגרים וצעירים כאחד, ומספק להם נתונים על המתרחש סביבם. בעתות שפע כאביב והקיץ, הבייבי אוכל יותר ומתפתח בקצב מהיר. לעומת זאת, בעתות מחסור וטמפרטורות נמוכות, הטרנטולות יאכלו פחות והפרשי הזמנים בין הנשלים יתארכו. על אף שאנו, המגדלים, מספקים להם טמפרטורה קבועה ולחות יציבה, אין הדבר מושפע. אורך היום הינו בעל השפעה ישירה ועצומה על "השעון הביולוגי " (המערכת הצירקדית ) של הטרנטולות. גם כאשר אורך היום אינו תואם את התנאים הסובבים אותן, הוא נקלט במוחו של העכביש ומשפיע על התנהגותו.  
 
ניקיון:
 
כפי שנכתב במאמר "כיצד מתחילים? ", עכבישי הטרנטולה הינם בעל חיים מאוד נקי. הליכלוך היחיד המצטבר בכלי הינו הפרשותיהם וכדור פסולת המזון שאינו מעוכל. בטרנטולות בוגרות מומלץ להוציא, באמצעות מלקטת, את כדור פסולת זה, מיד לאחר הארוחה, על מנת למנוע שיגשוג של אקריות. כך ניתן לשמור על ניקיון יחסי ולאפשר את החלפת המצע בכלי רק כאחת לחצי שנה. המקרה של טרנטולות בייבי הינו שונה. כדור המזון שאינו מעוכל, בדרך כלל, הינו קטן מכדי שיתאפשר לראותו או למצואו בכלי וכמות ההפרשות הינה מיזערית. בשל כך, יש להחליף מצע כבול כאחת לחודשיים. במקרה בו המצע המדובר הינו נייר סופג מסוג כלשהו, מומלץ להחליפו אחת לשלושה שבועות עד חודש. כך תמנעו התפתחות עובש ופיטריות בכלי.
 
 התנשלות וגדילה :
 
 
עכבישי טרנטולה מה- "עולם החדש " אינם בוקעים מהביצה עם מעטה מושלם של שערות צורבות. מעטה זה הולך ומתפתח עם כל נשל, עד שהשערות מכסות את ביטנם. בשל כך, בטרנטולות בייבי, לא ניתן לצפות בתהליך "התקרחות " הבטן המלווה בהשחרת ה"קרחת ", המסמנים את בוא הנשל. עכבישוני הטרנטולה הינם בעלי שכבת שלד חיצוני דקה מאוד. על כן העכבישון ישחיר במלואו, בימים הסמוכים לנשל. סימן נוסף להתקרבות הנשל הוא סירובו של בייבי הטרנטולה לאכול. באם בטרנטולות גדולות הסירוב יחל כמספר שבועות ועד למספר חודשים לפני הנשל, טרנטולות בייבי עשויים לסרב למזון רק ימים מועטים לפני הנשל. אף יש פרטים שימשיכו ויאכלו ביום שלפני ההתנשלות. לאחר הנשל, המלצתי היא לחכות כשלושה עד ארבעה ימים לפני שנעשה ניסיון ההאכלה הראשון. באם הבייבי מסרב לאכול, הוציאו את המזון ונסו שוב למחרת.
 
"ארגמן באהיה " ( L. klugi) במצבה הרגיל לעומת השחרה לקראת הנשל. 
 
 
 "אדומת בטן זהובה " B. albiceps מספר ימים לפני הנשל:
 
 
 
בייבי אדומת רגליים מקסיקנית B. emilia התכהות לקראת הנשל:
 
 
מיד לאחר הנשל:
 
 
לאחר כארבעה ימים ושתי ארוחות:
 
 
 
 
הרמת הטרנטולה:
 
 עכביש הטרנטולה הצעיר הינו עדין מאוד, שברירי וזריז בצורה מפתיעה. על כן מומלץ בחום שלא להרים אותם. אף תנועה קלה שבקלות עשויה להפחיד אותו והוא יפרוץ במנוסה, במהירות מסחררת, במעלה זרועכם לכיוון ראשכם או גבכם. אף ייתכן כי  יזנק לריצפה כמוצא אחרון. בשל כל האמור מעלה, מומלץ להרים טרנטולה בידכם רק בלית ברירה, בעת העברה לכלי חדש או בעת ניקיון הכלי הקיים. השתדלו תמיד להחזיק את הבייבי מעל למצע שירכך את נפילתו כגון: מיטה, שמיכה או שטיח. שימו לב, הרמת טרנטולה כרוכה בסיכונים רבים לטרנטולה. כל העושה זאת לוקח את הסיכון במודע ועל כן רצוי כי יעשה זאת בצורה שקולה ואחראית.
 
 
 
לסיכומו של דבר:
 
גידול טרנטולה הינו עיניין פשוט ומהנה למדי, אשר אינו צורך משאבים רבים או השקעה יוצאת דופן. כל הנדרש ממך, המגדל המתחיל, הוא לעקוב אחר הוראות פשוטות אלו והעכבישון שברשותך יגדל ויתחזק. טרנטולות בוגרות הינן חיות נוי יפהפיות המתקיימות במגוון עצום של סוגים, גדלים וצבעים. עיצוב הטרריום ומיקום הטרנטולה במקום מרכזי ויהווה תוספת יפהפיה למקום מגוריכם או לחדר בעלי החיים שלכם. היו בטוחים כי מובטחות לכם שנים של עיניין והנאה מבעלי חיים מרתקים אלו.
  • בכל שאלה העולה, לפני או אחרי רכישת הטרנטולה, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר דרך לקניה או מידע נוסף .
     

קישורים נוספים באתר:

 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 בכפוף לדיני זכויות יוצרים, אסור למשתמש להעתיק, להפיץ מחדש, לשדר מחדש או לפרסם חומר מוגן מאתר זה ללא הסכמה מראש ובכתב מאת בעל האתר. כל הזכויות שמורות © 2007-2014 גיא גפני.