הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

   פורום ייעוץ / פורום כללי    עמותת s.o.s חיות    פנסיון לזוחלים    אימוץ כלבים    שממיות למכירה
 
    דף הבית
    פורום ייעוץ / פורום כללי
    גידול איגואנות
    גידול חרדון מזוקן
    גידול ארנבים
    כלבים - גורים
    כלבים - בוגרים
    ייחום וזיווג של כלבים
    כלב - מתי לפנות לוטרינר ?
    עיקור וסירוס לכלבים
    חתולים - גורים
    חתולים - בוגרים
    ייחום וזיווג של חתולים
    חתול - מתי לפנות לוטרינר?
    עיקור וסירוס לחתולים
    שממית לאופרד
    גידול נחשים
    נחשים - טיפול בטפילים
    ארס הנחש, הכשת נחש
    נחש - הוג נווז
    נחש - פיתון לבן שפה
    נחש - פיתון שטיח
    גידול טרנטולות
    גידול עקרבים
    גידול חמוסים
    גידול תוכים
    טיפול בעזרת בעלי חיים
    גידול צבי מים
    התאכזרות בבעלי חיים
    חורף? כללים לשמירת החיות
    משחקים מסוכנים - כלבים
    עזרה ראשונה לכלב
    זכותם כזכותנו
    The Dog Collection
    ביגוד כלבים
    לאנשים שאוכלים בשר
    האמת שמאחורי הפרוות
    עמותת s.o.s חיות
    פנסיון לזוחלים
    The animals save the planet
    אימוץ כלבים
    שממיות למכירה
Animal Rights This Week
 
 

פעילות

מדברים זכויות בעלי-חיים באנונימוס

ביום א', 7.6.2009, בשעה 19:30, ינחה אריאל צבל דיון בנושא: "'כשאהיה גדולה אהיה צמחונית': אילו חוויות מכוננות רגישות, אומץ ונכונות להשקיע בהגנה על בעלי-חיים?" הדיון נערך במסגרת תוכנית למפגשי העשרה לפעילות ולפעילי העמותה בתל-אביב. למגיעים מחוץ לעיר מומלץ להתקשר למשרד (info@anonymous.org.il או 03-6204878) כדי לתאם נסיעות משותפות עם פעילות/ים מהאזור.

 

קמפיין נגד כלובי הסוללה

ביום ג', 16.6.2009, בשעה 19:00 יתקיים במשרד אנונימוס בתל-אביב מפגש השקת הקמפיין נגד כלובי הסוללה ונגד הרפורמה שמתכנן משרד החקלאות. המפגש יכלול הסברים על הרפורמה ועל המאבק המתוכנן והכוונה לפעילות. לפרטים נוספים: רונן 0524826043 ronenbar07@gmail.com

 

כלובי סוללה: קבוצת פייסבוק

נפתחה קבוצת פייסבוק לקידום המאבק נגד כלובי הסוללה. מומלץ להצטרף ולהזמין חברים לקבוצה.

 

קורס בירושלים: בין ממון למזון

ביום ד', 10.6.2009 בשעה 19:30 ירצה אבי לוי בנושא "סחר הוגן". זאת במסגרת הקורס "בין ממון למזון: דברים שלא ידעת על מזון, סביבה, חברה וכלכלה" בהפקת המכללה החברתית-כלכלית בשיתוף המרכז הקהילתי הצמחוני, ברח' בלפור 8, ירושלים. ההשתתפות בתשלום סמלי.

לפרטים: יוסי reyo@netvision.net.il או 052-2598773; דפנה sea.yam.ac@gmail.com
 

סוסים וחמורים

ביום ב', 8.6.2009, בשעה 15:30 מול עיריית תל-אביב-יפו בכיכר רבין, תפגין עמותת "הכל חי" נגד ניצול סוסים וחמורים בעיר, הגוררים משאות כבדים ברחובות עד למותם מהזנחה מאפיסת כוחות או משחיטה. בעיר יש חוק עזר האוסר על החזקת חמורים וסוסים ללא רישיון, אך החוק כמעט שלא נאכף.
ראיתם חמור או סוס בעיר? פנו לעירייה והגישו תלונות: מוקד 106 או לשכת ראש העירייה - פניות ותלונות הציבור, בטלפון: 03-5218244
 

ממפים את המשקים החקלאיים בישראל

מכיר/ה משק או מתקן חקלאי אחר המחזיק בעלי-חיים רבים? אנונימוס תשמח לקבל מידע על מיקום המשק ודרכי הגעה אליו. אנא פנו ל-erezkat@gmail.com

 

הרצאות

אנונימוס מקיימת ללא תשלום הרצאות מבוא לזכויות בעלי-חיים בעברית ובערבית. ההרצאות מותאמות לנוער בגיל חטיבת-הביניים ובית-הספר התיכון. צוות המרצים קטן ואיכותי, עם ניסיון רב בהסברה מול קבוצות של נוער, ילדים וחיילים, ובמסגרות נוספות. פרטים במשרד: info@anonymous.org.il 03-6204878 

לאנונימוס דרושים/ות מרצים מתנדבים בעלי ניסיון משמעותי בהדרכה/הוראה, לעריכת הרצאות על זכויות בעלי-חיים בפני נוער בצפון הארץ ובדרום, עד פעמים אחדות בחודש, לפי תוכנית נתונה. לפרטים נוספים: רותם rotvia@gmail.com או טל' 03-6204878

 

תורמים לאנונימוס – ומקבלים זיכוי ממס

ניתן לתרום לאנונימוס ולהזדכות על התרומה בתשלום מס ההכנסה ("סעיף 46") ב-35% מסכום התרומה. לקבלת הזיכוי, מלאו טופס 116 וצרפו את הקבלות מאנונימוס.

תורמים באמצעות טופס מאובטח; או שולחים אלינו פרטי התקשרות.

 

מידע על פעילויות קבועות ; התנדבות באנונימוס

לוח היכרויות לטבעונים/ות ולצמחונים/ות; פורומים לצמחונות לטבעונות: תפוז; אג'נדה


חדשות

כלכליסט ענף הלול. בכתבה "מי שם ארסן בעוף שלי" (30.5.2009) מבררים עמיר קורץ ויוני שדמי, בעקבות דו"ח מבקר המדינה, "איך קרה שבמשך ארבע שנים האכילו מגדלי העופות בישראל את התרנגולות באחד הרעלים המסוכנים ביותר, כל הדרך לצלחת שלנו?" הכתבים גילו "חמדנות, רשלנות וחלמאות שיצרו תערובת מסוכנת יותר מהרעל עצמו." בדרך הם מגישים תיאורים מדויקים ומצמררים של לול תעשייתי, וביניהם: "עם פתיחת הדלת, הצחנה עוטפת הכל. אבל הדבר הבולט ביותר בלול הוא האפרוחים עצמם. זהו משטח צהוב רוחש, המכסה כל סנטימטר פנוי בלול, ונדמה שאתה מצוי באמצעה של שמיכה צהובה גדולה שחיה ומתנועעת תחתיך. נדמה שהאפרוחים דחוסים לגמרי זה על גבי זה ולא תוכל לעשות צעד אחד בלי למחוץ אותם, אבל כשאתה מניף רגל באוויר כדי לעשות את הצעד הבא ולהניח את הרגל במקום אחר, האפרוחים נערמים זה על זה תוך ציוצים וצווחות, וכבדרך פלא מתפנה מקום המספיק בדיוק לכף רגלך. מיד אחר כך ממהרים האפרוחים לכסות את החלל שהשארת מאחוריך."
 
וואלה! ארסן. בכתבה "מזון העופות עלול להמשיך להזיק" (4.6.2009) מדווח אייל דץ על דיון שנערך בכנסת בוועדה לביקורת המדינה, בעקבות דו"ח המבקר. בדיון נמסר שנשפכו לקרקע 50 טון ארסן אי-אורגני מסרטן, "אשר הימצאותו בקרקע עלולה לגרום לאילוח מי תהום וסכנות רבות נוספות."
 

גלובס כלובי סוללה. בכתבה "בזבוז כספי הציבור: ישראל תשקיע 300 מ' ש' בבניית כלובי תרנגולות בשיטה שהוצאה בעולם מחוץ לחוק" (גלובס 31.5.2009) מדווחת מירב אנקורי על כוונתו של משרד החקלאות להשקיע כ-300 מיליון ש"ח מכספי הציבור בהקמת כלובי סוללה בתעשיית הביצים, ניגוד למגמה העולמית הרווחת במדינות רבות בעולם, להוציא את השימוש בכלובים אלו מחוץ לחוק. הכתבה מתבססת על דו"ח אנונימוס בעניין תנאי הגידול של התרנגולות בתעשיית הביצים, עם התייחסות להשלכות האפשריות של הרפורמה במישור הכלכלי, הצרכני והחברתי.

 

פוטר יואב צדוק. ב-3.6.2008 פיטרה מועצת עיריית אשקלון את הווטרינר העירוני, ד"ר יואב צדוק, ברוב של 11 מול 8 חברי מועצה. זאת כ-15 חודשים לאחר חשיפת כלבוטק ושנים לאחר התלונות הראשונות על מנהגו להרוג חיות בריאות ולגרום להן סבל רב. בעקבות דו"חות של שתי ועדות חקירה והשימוע שנערך לצדוק, החליט ראש העירייה להמליץ על פיטוריו לאלתר.

כתבות בנושא
"הצדק נעשה - ד"ר צדוק הוטרינר הרשותי של אשקלון פוטר מתפקידו," תנו לחיות לחיות, 4.6.2009.
זמן מעריב, "אשקלון: פוטר הווטרינר העירוני", nrg מעריב, 4.6.2009.
שמוליק חדד, "חוות דעת: יהיה קשה לפטר את הווטרינר צדוק", ynet ,3.6.2009.
 

news1 השו"ט. בכתבה "בכירים בשירות הווטרינרי עלולים להיפגע" (4.6.2009) מדווח עידן יוסף ש"הוועדה לבחינת השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, בראשות השופט בדימוס ורדי זילר, קובעת כי מנהל השירותים, הד"ר משה חיימוביץ', וסגן המנהל לאמרכלות, יהודה מאירוביץ', עלולים להיפגע ממסקנותיה, ועל כן היא מאפשרת להם להגיב בטרם יוגש הדוח הסופי." בין עשרות סעיפים של מסקנות חמורות, כתבה הוועדה שחיימוביץ' ומאירוביץ' נאשמים ב"אי-עשייה מספקת לשם קיום ולשם קידום המטלות המוטלות על השירותים הווטרינריים, ובכלל זה בעניינים הבאים: [...] פעילות הנוגעת למניעת צער בעלי-חיים בין כשהיא מוגדרת בדין ובין אחרת."


ynet הרס החולות. בכתבה "חולות חלוצה: במקום מחילות ושיחים – תפוחי אדמה" (3.6.2009) מדווחת יעל עברי דראל על תוכנית משרד החקלאות ומינהל מקרקעי ישראל להרוס את אחד משטחי החולות הבתוליים האחרונים בארץ ולהופכו לשדה תפוחי אדמה. "אם לא יחול שינוי של הרגע האחרון, כבר בשבועות הקרובים יתחילו באזור עבודות חריש עמוק. סקר סביבתי שבוצע בשטח לאחרונה הזהיר שהאזור המיועד להפוך לשדה תפוחי אדמה משמש בית למגוון של צמחים, יונקים קטנים, זוחלים ובעלי כנף. [...] החריש צפוי להרוס את מבנה השיחים והשורשים, לפגוע במחילות של יונקים קטנים ובבתי גידול של ציפורים וזוחלים. בהמשך ישתלטו עשבים פולשים על הקרקע, שלא יאפשרו שיקום של הצמחיה הטבעית."

 

ynet גרעיני רבייה. בכתבה "חוזרים למקורות" (30.5.2009) מסכם ארז ארליכמן את תוצאות מבצעי ההשבה לטבע של ראמים לבנים, יחמורים פרסיים, ערודים ונשרים מקראיים.


mynet אשקלון ניקיון. בכתבה "הצבע הירוק יחזור לחוף – ויציל את צבי הים" (3.6.2009) נמסר על ניקיון החופים שבאזור אשקלון, בידי מתנדבים והעירייה. הניקיון חיוני להגנה על חיות הבר, ובמיוחד צבי הים.

 

רדיו וטלוויזיה. ניתן לשמוע ולראות באינטרנט תוכניות בעברית בנושא זכויות בעלי-חיים: רדיו קול החיות ויומן חייתי.
 

תזונה וצרכנות

ynet מקרוביוטיקה. בטור "ירקות, פירות ואצות: עוברים לתפריט מקרוביוטי" (3.6.2009) מציגה פיליס גלזר את ההסיטוריה של המקרוביוטיקה ועיקרי התפריט (שאיננו טבעוני לחלוטין) בתוספת שלושה מתכונים.
 
גלובס סמלים. בכתבה "על דולפינים וארנבות: "גלובס" מציג מורה נבוכים לסימנים הירוקים על מוצרים" (4.6.2009) מגישה מיכל רז-חיימוביץ' מידע על סמלים כגון סמל הארנב, המוטבעים על אריזות מוצרים.

חולים ומתים ליד הנילוס
בעלי-חיים במצרים, כתבה שנייה

בשבוע שעבר תיארנו את השמדת חזירי מצרים, שנערכה בתירוץ של "שפעת החזירים".  בכתבה זו נסקור את הטיפול בחיות אחרות המנוצלות בחקלאות המצרית.
מדיניות
במצרים אין מדיניות להגבלת ההתאכזרות לבעלי-חיים. טיוטת חוק רווחת בעלי-חיים הוגשה לאישור בשנת 2004, אך לא אושרה. אמנם, מצרים חתומה על הנחיות לרווחת בעלי-חיים של OIE (הארגון העולמי לבריאות בעלי-חיים). הנחיות אלה כוללות את "חמש החירויות" (חופש מרעב, מצמא ומתת-תזונה; מאי-נוחות גופנית ותרמית; מכאב, מפציעה וממחלה; והחופש לבטא התנהגות טבעית), "שלושת ה-R" (הפחתה, עידון והחלפה של השימוש בחיות בניסויים), וכן הנחיות מפורטות על הובלת חיות בים, ביבשה ובאוויר, על שחיטה ועל השמדה שנועדה לבקרת מחלות. קאהיר אף אירחה באוקטובר 2008 את הכנס הבינלאומי השני של OIE בנושא רווחת בעלי-חיים. אולם ספק אם יש ביטוי מעשי כלשהו למחויבות המוצהרת של ממשלת מצרים לעקרונות OIE.

יתכן שדווקא השמדת החזירים תביא בעקיפין לגיבוש מדיניות להגנה כלשהי על בעלי-חיים. לפי עדכון מ-4.6.2009 מאת הארגון הבינלאומי (שבסיסו בלונדון) WSPA, המחאה הבינלאומית נגד ההשמדה עוררה את הממשלה להבטיח, ששר החקלאות ומנהל השירותים הווטרינריים יצטרפו ל-WSPA  ול-OIE לשיחות בקאהיר בעניין חקיקת חוק לרווחת בעלי-החיים ושיפור המדיניות כלפי חיות.

גמלים מובלים מסודן למצרים במסע מפרך שעולה בחיי רבים מהם, ולבסוף רובם נשחטים לבשר.

לפי נתוני האו"ם, בשנת 2007 נשחטו במצרים 130,000 גמלים עבור בשרם. (צילום: leahloca68)

 
מוסדות הדת
לצד ההתפתחות האטית במוסדות האזרחיים, יש להזכיר התפתחויות במוסדות הדתיים של מצרים. ב-4.5.2008 פרסם השייח' הגדול של אל-אזהאר, ד"ר מוחמד סייד טנטאווי, פתווה הקובעת שהתאכזרות לחיות אסורה לפי האסלאם. בפתווה יש פירוט ספציפי נגד התאכזרות לחיות בהובלה ובשחיטה. המדובר בפסיקה של הסמכות האסלאמית העליונה במצרים, בתגובה לפנייה מצד אחמד אל-שרביני מהארגון ESAF (החברה המצרית לידידי בעלי-החיים). יתכן שלפתווה יהיו השלכות על המשלוחים החיים של כבשים ובקר מאוסטרליה למזרח התיכון, אך אל-שרביני מבהיר שהשינוי צפוי להיות אטי מאוד. עם זאת, אין ספק שלא מדובר בהצהרה חד-פעמית. באוקטובר 2008 התקיים כנס אסלאמי בנוכחות בכירים בממשל, בעקבות הפתווה; וב-14.4.2009 התקיים כנס עולמי בנושא סטנדרטים לחלאל (שחיטה לפי עקרונות האסלאם) ביוזמת ESAF ובהשתתפות נציגי WSPA – בנוסף על נציגים מרחבי העולם האסלאמי. נציגי WSPA ואל-שרביני אף קיימו פגישה מיוחדת עם השייח' טנטאווי.

סוחר שוקל תרנגול בשוק בבחרייה (צילום: pnendick)

 
עופות – לפני השפעת
במצרים מגודלים ונשחטים כחצי מיליארד תרנגולי בית בלולים מסחריים, ועד מחצית ממספר זה בלולים ביתיים (לפי הערכות שנויות במחלוקת). מספר האווזים והברווזים מגיע יחד לכ-20% ממספר תרנגולי הבית, ורובם הגדול מוחזקים במשקים ביתיים. במצרים מוחזקות כ-17 מיליון תרנגולות לייצור ביצים, ויש גם גידול נרחב של יונים לבשר
 
במצרים יש לולים תעשייתיים גדולים לצד לולים מסחריים קטנים וגידול ביתי; כ-5 מיליון איש, רובם נשים, ממשיכים לגדל עופות במשקים ביתיים זעירים. בלולים המסחריים הגדולים, השיטות הן מערביות והתרנגולים הם מזנים מיובאים. כמו בחו"ל, הם נשחטים בגיל 7 שבועות. לעומתם, התרנגולים בחצרות הם מזנים מקומיים (וכן הכלאות) – הרבה יותר עמידים בפני מחלות ותנאים קשים. אלו ונשחטים בגיל 17 שבועות. עד לאחרונה, הם גם נהנו ממרעה חופשי. עם זאת, בלולים הביתיים המזון גרוע והתרנגולים מתו בהמוניהם לפני השחיטה (30-10% מהם, לפי מקורות שונים). רוב העופות סיימו את חייהם בשווקים, שם הוצגו בכלובים קטנים ונשחטו לעיני הלקוח.

יונים מוצעות למכירה בלוקסור. במצרים פועלים שובכים רבים וגדולים לגידול יונים עבור בשרן,

אולם אין מידע על היקף הגידול וההרג. (צילום: sarahhsia)

 
שפעת העופות
בפברואר 2006 התגלה במצרים הזן הקטלני של שפעת העופות H5N1, ועד כה מתו מהמחלה 27 איש. עם גילוי המחלה, ערכה הממשלה מבצע חיסון נרחב. לדברי העיתון Bloomberg, השמדת העופות החלה כשנגמרו החיסונים. הממשלה השמידה כנראה כ-25 מיליון עופות; לא מצאנו דיווחים על שיטות ההשמדה של הממשלה, אך כתבה אחת של רויטרס מתארת מנהג של בעלי לולים קטנים – להכניס את העופות החולים לשקים ולהטביע אותם.
 
עם פרוץ המגיפה, אסרה הממשלה על מכירת עופות חיים בשווקים ופתחה במאבק לחיסול העופות החיים בחצרות, במרפסות ועל הגגות. כתוצאה מכך, נראה שהמרעה החופשי של עופות כמעט שנעלם במצרים. העופות שרעו בעבר בחופשיות, נסגרו מעתה במתחמים קטנים, בלולים ולעתים קרובות אפילו בתוך חדרי המגורים. אתר SAIDR, העוקב אחר המגיפה במצרים, מדווח כמעט מדי יום על גילוי מקרים חדשים של המחלה. רוב המקרים הם בלולים ביתיים קטנים, אולם מספר העופות במקרים אלה זניח לעומת מספר העופות הנגועים בלולים המסחריים – עד 100,000 עופות בלול ביצים ו-150,000 עופות בלול לבשר בחודש מאי 2009.

תרנגולים מוצעים למכירה בבחרייה בדוכן מאולתר בתוך רכב. למרות תנאי המכירה הפרימיטיביים,

מדובר בתרנגולים מגזע תעשייתי שעבר עיוות באמצעות ברירה מלאכותית. (צילום: Remon Rijper)


לטווח הקצר, נראה שהמגיפה מועילה לעופות במצרים משום שהיא צמצמה את הייצור והצריכה של בשר וביצים; העיצון אל-אהרם, למשל, דיווח כבר במרץ 2006 שהתעשייה מתמוטטת. אולם לטווח הארוך, אין ספק שהמגיפה תאיץ את הכחדת העופות המקומיים והמרעה החופשי. בראשית המגיפה, החקלאים הקטנים חשדו שתגובת הממשלה מוגזמת או שהמגיפה כולה מפוברקת, וניסו להסתיר את העופות. אך עם חלוף הזמן מופיעים דיווחים על בעלות לולים שפוחדות מקרבת העופות החופשיים. לפני שנתיים, עדיין דיווח Bloomberg שמצרים רבים נרתעים מבשר עופות שמקורו במשקים תעשייתיים, הן מטעמים דתיים והן מטעמים בריאותיים. אולם המצב הנוכחי משחק לידיהם של תעשייני העופות, ומן הסתם הצרכנים יתרגלו לכך בהדרגה.
 
הובלה ושחיטה
במצרים יש כ-8.5 מיליון פרות ובפאלו, וכ-9 מיליון עזים וכבשים (לפי נתוני האו"ם לשנת 2007). אולם את תשומת-הלב מושך בשנים האחרונות הסחר בפרות ובכבשים מאוסטרליה. מאז 1995, הגיע ייבוא הבקר ליותר ממיליון פרטים. התאחדות הארגונים האוסטרלית Animals Australia חשפה את המסע המממושך בתנאים מחרידים, ואת שיטות השחיטה הנהוגות במשחטה הגדולה של קאהיר, אל-בסאטין. מהחקירה עולה, שעובדי המשחטה המצרים נוקטים באכזריות קיצונית כדי לשלוט בפרות ובפרים הגדולים מאוסטרליה ולהכריח אותם לנוע לשחיטה. בין השיטות שתועדו: חיתוך גידי הרגליים וניקור העיניים. גם גורלם של הכבשים מאוסטרליה איום: הם נמכרים ישירות ללקוחות פרטיים שקושרים את רגליהם בחוזקה, זורקים אותם כמו חפץ דומם דוחסים אותם למכוניות בצפיפות שלא תיאמן.
 

תמונות שגרתיות בשוק בקאהיר: מכניסים כבש חי לתוך תא המטען של רכב כשיטת הובלה ומכים פר בקרש כשיטת זרוז.
(מתוך
חקירה סמויה של Animals Australia בדצמבר 2006)

 
הדיון הציבורי באוסטרליה התמקד בכך שהחיות האוסטרליות עוברות במצרים עינויים שאסורים לפי החוק האוסטרלי. בינואר 2006 הצליח Animals Australia להביא לשידור חקירה סמויה של המשלוחים החיים מאוסטרליה בתוכנית התחקירים "60 דקות". בעקבות זאת, הפסיקה ממשלת אוסטרליה את המשלוחים החיים למשך חצי שנה. התעשייה האוסטרלית בנתה משחטה חדשה במצרים, אולם Animals Australia והארגונים המצריים שסייעו לו, לא פרסמו כל מידע חדש בעניין.
 
בשבוע הבא נביא את הכתבה האחרונה בסדרה, בנושא חמורים, סוסים, כלבים וחתולים
 
רשימת המקורות למאמר תובא עם פרסומו באתר אנונימוס

פינת התזונה
בר טבעוני

המהטמה, בלפור 8 (מול בית ראש הממשלה), ירושלים
יום ה' 23:00-17:00, יום ו' 16:00-10:00

 
המהטמה הוא בר טבעוני, שנפתח לאחרונה למשך יומיים בשבוע ב"זנגוויל – מרכז קהילתי לצמחונות". המהטמה מופעל על-ידי מתנדבים, ללא מטרות רווח. 40-30 מקומות ישיבה מוצבים במרכז ובחצר (במזג אוויר יפה) בבניין הבנוי בסגנון ערבי עם רצפה מצוירת וחלונות גדולים, ברחוב שקט.

התפריט צנוע, אך הוא צפוי להתרחב בקרוב. יש בו כריך טופו מטוגן או אפוי, וכריך גבינת מוצרלה צמחית. בכריכים יש גם חצילים מטוגנים, ירקות טריים, פסטו מפטרוזיליה וטחינה. עוד בתפריט, מנה יומית מתחלפת, למשל: תבשיל ירקות שורש, מג'דרה, פשטידת תרד ובטטה, מרק עדשים כתומות ועוד. חלק גדול מהמצרכים המשמשים לבישול הם אורגניים. הכריכים ומנת היום נמכרים במחיר 10 ₪ בלבד.

המקום מציע גם קינוחים כגון כדורי תמרים, עוגת סולת ועוגיות שוקולד צ'יפס (2 ₪).
 
באגף המשקאות מוצעים בינתיים חליטות שונות (בבונג, היביסקוס, לואיזה, לימונית, תערובת צ'אי הודי ועוד) וקפה סחר הוגן. המשקאות חופשיים, אך תרומה תתקבל בברכה.


מערכת זכויות בעלי-חיים השבוע: אריאל צֹבל (עורך), כנען עוזיאל, דדי שי, כרם אביטל

לתגובות: info@anonymous.org.il. אין להשיב (reply) לכתובת השבועון!

אנונימוס: ת.ד. 11915 תל-אביב, מיקוד 61119. טל' 03-6204878 פקס 03-6204717

גיליונות קודמים ניתן לקרוא בארכיון

להרשמה לאנונימוס באמצעות טופס מאובטח

אם בכוונתך להחליף כתובתך, עדכן/י אותנו

אם אינך רוצה לקבל גיליונות נוספים, לחץ/י כאן

  כל הזכויות שמורות לPet Care.