הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

   פורום ייעוץ / פורום כללי    עמותת s.o.s חיות    פנסיון לזוחלים    אימוץ כלבים    שממיות למכירה
 
    דף הבית
    פורום ייעוץ / פורום כללי
    גידול איגואנות
    גידול חרדון מזוקן
    גידול ארנבים
    כלבים - גורים
    כלבים - בוגרים
    ייחום וזיווג של כלבים
    כלב - מתי לפנות לוטרינר ?
    עיקור וסירוס לכלבים
    חתולים - גורים
    חתולים - בוגרים
    ייחום וזיווג של חתולים
    חתול - מתי לפנות לוטרינר?
    עיקור וסירוס לחתולים
    שממית לאופרד
    גידול נחשים
    נחשים - טיפול בטפילים
    ארס הנחש, הכשת נחש
    נחש - הוג נווז
    נחש - פיתון לבן שפה
    נחש - פיתון שטיח
    גידול טרנטולות
    גידול עקרבים
    גידול חמוסים
    גידול תוכים
    טיפול בעזרת בעלי חיים
    גידול צבי מים
    התאכזרות בבעלי חיים
    חורף? כללים לשמירת החיות
    משחקים מסוכנים - כלבים
    עזרה ראשונה לכלב
    זכותם כזכותנו
    The Dog Collection
    ביגוד כלבים
    לאנשים שאוכלים בשר
    האמת שמאחורי הפרוות
    עמותת s.o.s חיות
    פנסיון לזוחלים
    The animals save the planet
    אימוץ כלבים
    שממיות למכירה
(קרדית ל  www.TARANTULApit.com )
דף גידול טרנטולות
 
אם זו הטרטולה הראשונה שאתה קונה, דף זה יספק לך את הקווים המנחים שאתה צריך לדעת על התחלת הגידול.
להתחלה מומלץ לקנות בייבי טרנטולה ולא טרנטולה בוגרת. עצם זה שהיא קטנה זה יעזור לך להקל את הרעיון שאתה מגדל עכביש, ואם היא גדולה מדי היא יכולה להיות מרתיעה בעייניך. ובנוסף גם תזכה לחוויה לראות אותה מגיעה לבגרותה בזכות הטיפול המסור שלך.
 
דברים חשובים לפני הקנייה
1. שמה המדעי של הטרנטולה - יש הרבה שמות עממיים לסוגים של טרנטולות, שמה המדעי יעזור לך למצוא מהם בדיוק התנאים שהיא תהיה זקוקה להם, איך היא תראה בבגרותה ועד כמה היא תגדל.
2. גודל הטרנטולה - פרט זה חשוב כדי שתוכל לדעת באיזה מקום אתה הולך למקם אותה ואיפה היא תחיה בביתך.
3. קרקעית או אילנית ? - יש טרנטולות שזקוקות לקרקע גדולה יחסית, ויש כאלה שיותר זקוקות לגובה. חשוב לשאול את המוכר איזה סוג הטרנטולה שאתה עומד לקנות.
4. רגועה או אגרסיבית ? - יש סוגים שהם חמי מזג בעלי תגובות מהירות, בעוד שיש אחרים שהם איטיים ורגועים. יש טרנטולות יפייפיות שהן אגרסיביות, לכם אם אתה מגדל מתחיל עדיף לא להתפתות ליופי ולא לשכנועים של המוכר (מה שיותר נפוץ) ולהעדיף סוג יותר רגועה ושקט. צריך להיות ידע ונסיון רב בשביל להתמודד איתם לכן עדיף תמיד סוג יותר שקט ואז להתחיל לבנות את הנסיון.
מיני טרנטולות מהסוגים ברכיפלמה (Brachypelma) וגראמוסטולה (Grammostola) הינם טובים כטרנטולה ראשונה. מינים אלו רגועים באופיים, רובם ציבעוניים ואין דרישות מיוחדות לשם גידולם- מה שמקל עליך מאוד כמגדל מתחיל ומגדיל את סיכוייך לגדלה לתפארת.
 
ישנם מוכרים שינסו לשכנע אתכם לקנות טרנטולה אגרסיבית אבל יפה כי ככל שהן יפות הן עולות יותר כסף. אל תתפשרו ואל תפלו למשחקים.
 
 
לחות
טרנטולות זקוקות ללחות בכדי להפשיר נוזלים בגופם ולהקל על תהליך הנשימה. בניגוד לטרנטולות בייבי, שמוצצות את הנוזלים מהמצע שהן חיות עליהן. טרנטולה שעולה על 5 ס"מ צריכה קערית מים קטנה (אפשר פקק) בהתחלה ולאחר מכן קעריות יותר גדולות. אין לשים בתוך המים כדור צמר גפן או נייר טואלט. זאת טעות מאוד נפוצה שיכולה לגרום לבעיות ונזקים !
 
טמפרטורה
טרנטולות הן חיות בעלי דם קר, לכם הטמפרטורה של הסביבה היא טמפרטורת גופם. הטמפרטורה האידאלית בשביל הטרנטולה היא בין 22 ל-28 מעלות, כאשר יש שינויים אצל כמה סוגים. כשהן צעירות הן רגישות יותר לטמפרטורות נמוכות, אך בבגרותם אפשר להוריד להם קצת את החום כל עוד הוא לא יורד מה-18 מעלות.
 
מזון
טרנטולות הן טורפות ויאכלו כל דבר חי אשר יכנס להם לכלוב עד שישביעו. התפריט שלהן בטבע מורכב מזחלי קמח, צרצרים, תיקנים, חגבים, עכברים, לטאות ואף נחשים קטנים. אך אתם יכולים לבחור את מה שהכי מתאים לכם.
חשוב לציין שלטאות ונחשים הם חיות מוגנות בטבע ואין לתת אותם לטרנטולה שכן הם גם יכולים לסכן את בריאותם.
יש להאכיל את הטרנטולה בייבי כפעמיים בשבוע. אם אתם מעוניינים בכל זאת להאיץ את גדילתם אז אפשר להאכיל אותן 3 או 4 פעמים בשבוע.
למען בריאותה של הטרנטולה רצוי לגוון באוכל.
בעקרון טרנטולה בייבי צריכה לאכול פעם אחת בשבוע בעוד שטרנטולות בוגרות יכולות להיות בלי אוכל חודשים.  לכן אם הטרנטולה לא אוכלת אין סיבה לדאגה. אם הבטן שלה מתחילה להתקץ תפנו לורטרינר כי יכולה להיות בעיה רפואית שמורידה לה את התאבון.
 
 
מצע
אם הטרנטולה נמצאת בכלוב קטן מאוד (כגון קופסת פילים) ניתן להשתמש בנייר לח אותו צריך להחליף אחת לכמה שבועות בכדי למנוע צמיחה של פטריות.
לטרנטולות שמוחזקות בכלוב שעולה על קוטר של 5 ס"מ אפשר להשתמש בכבול קוקוס או וורמקוליט. בעירבוב של 60% וורמקוליט עם 40% כבול קוקוס נקבל מצע המאפשר לטרנטולות לחפור ולהפוך את המצע כרצונן.
אצל טרנטולות קרקעיות עובי שכבת המצע צריך להיות בערך 10 ס"מ ואצל טרנטולה אילנית בוגרת מספיק עובי של 2 או 3 ס"מ יספיקו כל עוד תקפידו על ריסוס לשמירת הלחות.
 
איוורור
גם אם הטמפרטורה והלחות עומדים בתנאים הדרושים, חוסר של איוורור יכול לפגוע בבריאות של הטרנטולה שלך.
ברגע שאין איוורור זה גורם לשגשוג של טפילים אצל הטרנטולות. יש לחורר את המכסה ואת הרבע העליון בהיקף הקופסה . את החורים במכסה יש לחורר מחלקם הפנימי כלפי החוץ, על מנת לאפשר את זרימת האוויר.
 
ניקיון
טרנטולות הן חיות מאוד נקיות. יש להן הפרשות אחרי האוכל אשר הן לבנות וחסרות ריח אותן הן מפרישות הרחק ממקום מושבם. לאחר כל הארוחה נשאר מהחיה שאותה היא אכלה כדור קטן שלא ניתן לעיכול וגם אותו היא דוחקת לפינה. חשוב מאוד לנקות את הפסולת שהטרנטולה עוזבת בפינות שכן זה יכול לגרום להופעת טפילים.
המצע של טרנטולה בוגרת יש להחליף בערך כל חצי שנה. את ההפרשות שלה ניתן לגרד עם סכין (בזהירות כמובן).
 
 
בהצלחה !
 
 
 
 
 
 
 
 
  כל הזכויות שמורות לPet Care.