הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

   פורום ייעוץ / פורום כללי    עמותת s.o.s חיות    פנסיון לזוחלים    אימוץ כלבים    שממיות למכירה
 
    דף הבית
    פורום ייעוץ / פורום כללי
    גידול איגואנות
    גידול חרדון מזוקן
    גידול ארנבים
    כלבים - גורים
    כלבים - בוגרים
    ייחום וזיווג של כלבים
    כלב - מתי לפנות לוטרינר ?
    עיקור וסירוס לכלבים
    חתולים - גורים
    חתולים - בוגרים
    ייחום וזיווג של חתולים
    חתול - מתי לפנות לוטרינר?
    עיקור וסירוס לחתולים
    שממית לאופרד
    גידול נחשים
    נחשים - טיפול בטפילים
    ארס הנחש, הכשת נחש
    נחש - הוג נווז
    נחש - פיתון לבן שפה
    נחש - פיתון שטיח
    גידול טרנטולות
    גידול עקרבים
    גידול חמוסים
    גידול תוכים
    טיפול בעזרת בעלי חיים
    גידול צבי מים
    התאכזרות בבעלי חיים
    חורף? כללים לשמירת החיות
    משחקים מסוכנים - כלבים
    עזרה ראשונה לכלב
    זכותם כזכותנו
    The Dog Collection
    ביגוד כלבים
    לאנשים שאוכלים בשר
    האמת שמאחורי הפרוות
    עמותת s.o.s חיות
    פנסיון לזוחלים
    The animals save the planet
    אימוץ כלבים
    שממיות למכירה
משחקים מסוכנים
 
מדי שנה מנותחים בעלי חיים רבים עקב בליעה של מה שמכונה ברפואה בשם הכללי "גוף זר". בפתיחת המעיים מתגלים בפנינו חפצים שונים ומשונים. החל במוצצים, דרך קלחי תירס וגלעיני אבוקדו וכלה במקרה מדהים בו מצאנו לאורך כל המעי של מסטינו-נפוליטני חתיכות גדולות של כדורגל אותו הוא קרע לגזרים שבוע קודם לכן. הרבה חפצים ביתיים ותמימים למראה - כשהם משמשים כצעצועים עבור החיות שלנו, ובמיוחד אם החיה שלנו הפכה אותם לצעצוע שלא בידיעתנו, עלולים להיות מסוכנים ואפילו קטלניים עבורם.

החפצים המסוכנים ביותר עבור חיות מחמד הם אלו שאינם מותאמים עבורם בגודל או במידת הרכות/הקושי. צעצוע רך מדי ניתן לקרוע לגזרים ולבלוע את חלקיו, צעצוע קשה מדי עלול לשבור את השיניים וצעצוע קטן מדי עלול להבלע בשלמותו. וכיוון שבית הבליעה גדול מקוטר המעיים, חפץ שנבלע בקלות לא בהכרח יעבור בקלות את מערכת העיכול. להיפך, רוב הסיכויים שיתקע באחת מלולאות המעי ויגרום לחסימה.

סימנים ראשוניים לחסימת מעיים הם הקאות ושלשול. לפעמים אחרי חסימה חלקית החפץ יוצא מאליו. אבל אם הוא גורם לחסימה מלאה יופיעו גם חוסר תיאבון, אי-מתן צואה, דיכאון והתייבשות. לעיתים הסימנים מתפתחים תוך מספר שעות, לעיתים יעברו ימים רבים עד שנראה סימנים.


להלן מספר טיפים לגבי שימוש בצעצועים והרחקת סכנות:

1.מקלות וענפים יכולים להשבר ולקבל קצוות חדים, שעלולים לגרום לפציעה חודרנית בפה, בגרון או במעי. לכן מקל שמשמש למשחק "לך תביא" צריך להיות גמיש. כשהמשחק מסתיים, שימו את המקל במקום אליו כלבכם לא מגיע, כדי שלא יתפתה ללעוס אותו.

2.יש כלבים שאוהבים ללעוס או לאכול אבנים. זהו הרגל מגונה במיוחד העלול להסתיים בניבים שבורים, או בחסימת מעיים חריפה. אל תעודדו את כלבכם אם הוא מנסה לשחק באבנים.

3.מגבות, גרביים, ולבנים הם משחק לעיסה חביב על גורים שעלולים לבלוע את הקרעים. במקרה כזה לא רק שנעלם זוג התחתונים האהוב עליכם, אלא שלרוקי תהיה חסימת מעיים. סיגרו את כל הארונות ואת דלתות חדרי האמבטיה וחדר הכביסה.

4.צעצועי גומי רכים עלולים להקרע תוך כדי משחק. גורים נוטים לבלוע חתיכות שקרעו, ואפילו לבלוע צעצועים רכים בשלמותם. אחד החפצים ה"חביבים" על גורים הם מוצצים. לכן, קנו לכלבכם צעצועי לעיסה שאינם יכולים להקרע והרחיקו מוצצים וצעצועים שמיועדים לתינוקות.

5.כשאתם מציעים לכלבכם כדור משחק וודאו שהוא גדול מספיק ואין שום אפשרות שיבלע.

6.חוטי תפירה, פקעות צמר וגומיות הם משחק משעשע עבור חתולים אך גם מאוד מסוכן. חפצים חוטיים, כשהם נבלעים בשלמותם, גורמים לחסימת מעיים קשה. גם אם הם נבלעים חלקית - למשל קצה החוט נכרך סביב הלשון והיתר נבלע, לא ניתן להוציא אותם ללא ניתוח. אם תראו חו""ח חוט מבצבץ מפיו של החתול שלכם לעולם אל תנסו למשוך אותו החוצה. אם הקצה השני נמצא במעיים משיכת החוט עלולה לקרוע את המעי ולהרוג את החתול.

7.אם אתם מציעים לכלבכם פירות - סלקו את הגלעין מבעוד מועד. כלבכם, בלהיטותו אחרי הפרי עלול בקלות לבלוע גם את הגלעין. תירס הציעו רק בגרגרים, ללא הקלח.

8.אל תתנו לחיות שלכם עצמות עוף. זה לא משחק ראוי ולא מזון ראוי.

9.חתולים אוהבים להתחבא ולנסות מקומות מסתור חדשים. שקית ניילון עלולה להפוך למלכודת מוות אם חתולכם מכניס אליה את ראשו, ובניסיונו להחלץ הוא נכנס לפניקה, מסתבך ונחנק.


בשימוש נכון ובעזרת הגיון בריא גם חפצים בבית וגם צעצועים שנקנו בחנות יכולים לספק שעות רבות של משחק מהנה, אבל מומלץ מאוד שתשגיחו על רוקי בזמן שהוא משחק. לא רק שהשגחתכם תמנע תאונות, אלא שהמשחק הרבה יותר מהנה כשאתם שותפים פעילים.

 

כל הזכויות שמורות
ל-

17/09/2004 | ד''ר נעמה מנור -


 
  כל הזכויות שמורות לPet Care.