x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

עולם המיסטיקה והקבלה

 
 
]
   דף הבית    חלומות צלולים    עניין החולומות    חלומות וקבלה    הילות    הילות
   מדיטציה יהודית    מדיטציה    וידיאו מדיטציה    סרט דיסקברי על היפנוזה    הפנוזה/hypnosis    nlp
   גרפולוגיה    סוד השמות והאותיות    לפורום    מוות קליני    צור קשר    תפילה מהקבלה
   קמיעות/קבלה מעשית    סוגסטיה    שחות אריקסוניות    ריגרסיה    הרצאות וידאו    הרצאות אודיו
 
    דף הבית
    חלומות צלולים
    עניין החולומות
    חלומות וקבלה
    הילות
    הילות
    מדיטציה יהודית
    מדיטציה
    וידיאו מדיטציה
    סרט דיסקברי על היפנוזה
    הפנוזה/hypnosis
    nlp
    גרפולוגיה
    סוד השמות והאותיות
    לפורום
    מוות קליני
    צור קשר
    תפילה מהקבלה
    קמיעות/קבלה מעשית
    סוגסטיה
    שחות אריקסוניות
    ריגרסיה
    הרצאות וידאו
    הרצאות אודיו
חלומות וקבלה, סמלים בחלום ופשרם, שינה נכונה, הפרעות בשינה והטיפול בהם, פירוש חלומות, מדוע חולמים? הטבת חלום

עולמנו זה של קפה בבוקר ופקקי תנועה בשעות הערב, הוא רק אחד מבין עולמות רבים וממדים נוספים המפרידים בינינו לבין המציאות האמיתית. ישנן דרכים רבות שבהן ניתן לעבור לממדים אחרים, ואחת מהן היא החלום.

כאשר הגוף נמצא במצב של שינה, שלשלאות הקיום הגשמי נשברות. הנשמה חופשית עתה לעלות לממד גבוה יותר, ושם היא מוזנת רוחנית ומקבלת כוח.

מדוע הצורך הזה במילוי מצברים?

יום רגיל הרצוף באי-סדר, במגבלות זמן, מרחב ותנועה, גובה תשלום כבד מן הגוף ומן הנשמה. לדוגמה, הזמן מלחיץ אותנו באופן מתמיד: אנו מנסים נואשות לסיים משימות בזמן, או שאנו הופכים לחסרי סבלנות בעת שהזמן "עובר" לאט מדיי.

בעת "האיפוס הרוחני" שלנו, הנשמה נמצאת בממד שהוא מעבר לזמן, מרחב ותנועה. העבר, ההווה והעתיד מאוחדים. כל מהלך החיים של האדם - מן הלידה ועד המוות - עשוי להיות מוצג בפניו.

וכך, חוץ מטעינת מצברים, הנשמה לפעמים קולטת מראות על אירועים שעתידים להתרחש, חיוביים או שליליים, ואלה מקבלים צורת חלום.

מדוע אנו חולמים?
חכמת הקבלה מלמדת שכל אחד מאתנו נמצא בעולם הזה כדי להשיג את האור. על מנת להגיע למצב זה, עלינו לעבור תהליך של שינוי ושיפור תמידיים. החלומות יכולים להיות הזדמנויות וסימני דרך המאפשרים לנו להבין מה עלינו לשנות בחיינו. הם גם מסוגלים לספק לנו אנרגיה שתסייע לנו להוציא אל הפועל את משימותינו.

בספר הזוהר מוסבר שחלום שלא נפתר הוא כאיגרת שלא נקראה. הזוהר מבהיר שאין דבר קורה בעולם הגשמי מבלי שקדמה לו סיבה בעולם הרוחני, ובלא שנקבל רמז מקדים כלשהו. על- ידי ראייה נכונה, פירוש נכון ושימוש נכון בחלומות, נוכל לצפות מראש מצבים עתידיים, ולמנוע בעיות שעלולות להתעורר. (פירוש הסולם, כרך ו', פרשת וישב, סעיף צ"ג)

בספר הזוהר אנו קןראים:
...נפשי אויתיך בלילה...בוא וראה. נפש האדם, בעת שעולה לישן על מיטתו, יוצאת ממנו ועולה למעלה. ואם תאמר שכולם עולים עמה למעלה. ואם תאמר שכולם עולים דהיינו שגם שאר המדרגות: רוח ונשמה עולים עמה למעלה, אינו כך...אלא הנפש עולה אל המלך ולא נשאר אז עם הגוף, רק רשימה אחת שהיא מידת חיים של הלב. והנפש הולכת מן הגוף ומבקשת לעלות. וכמה מדרגות הם לעלות. היא משוטטת ופוגשת בקליפות של אורות הטומאה. ואם היא טהורה שלא נטמאת עם הגוף ביום, היא עולית למעלה. ואם אינה טהורה, היא נטמאת בין הקליפות הללו ומתדבקת בהן, ולא תעלה עוד. ושם, בין הקליפות, מודיעים לה דברים מאלו דברים העתידים לבא בזמן קרוב, והנפש מתדבקת בהם. ולפעמים שמצחקים בה, ומודיעים לה דברי שקר. וכך הולכת באותו אופן כל הלילה עד שיעור האדם משנתו, ואז חוזרת הנפש למקומה, להגוף. (פירוש הסולם, כרך ד', סעיפים קמ"ו-ק"נ)

במשך היום קיים מאבק בין מודעות החומר של הגוף המבקש סיפוק חומרי, לבין מודעות הנשמה ששואפת להיות בנתינה, בעשייה ובהשפעה. השינה היא למעשה מתן אפשרות לנשמה להגיע למקום שהגוף אינו שולט בו, והזמן, תנועה ומקום אינם מגבילים. בלילה מקבלת הנשמה כוח, לו היא זקוקה ליום המחרת.

קיימים שלושה סוגי חלומות - חלום, חיזיון, נבואה. כאן נתייחס למדרגת החלום.

החלום מגיע מהמלאך הממונה על החלומות, המלאך גבריאל. כל אחד מקבל את הארת החלום לפי מדרגתו. כיוון שגבריאל מייצג את ספירת גבורה, החלום מכיל אמיתות ושקרים גם יחד. מסביר ספר הזוהר

"בוא וראה, הרי למדנו שמדרגת החלום הוא למטה, והוא מדרגה השישית לנבואה, משום שממקום שהנבואה שורה עד מדרגת החלום, הן שש מדרגות. והפתרון עולה ממדרגת החלום למדרגה אחרת, ומפרש, החלום הוא מדרגה שלמטה בגבריאל, והפתרון עומד עליו...". (פירוש הסולם, כרך ה', פרשת וישב, סעיף רנ"ו)

החלק האמיתי: של החלום מראה את העתיד. אם הוא מעלה את העבר, זוהי שגיאה שאנו חוזרים עליה, ועלינו לתקן אותה. על חלומות אלה נאמר: "חלום - אחד משישים מנבואה". כלומר, יכול שיהיה בו מן האמת, ולפי מדרגתו של האדם הוא רואה פחות ברור או יותר ברור את פרטי החלום. בדרך כלל אם התמונה חדה, ברורה ובהירה והצבעים ברורים - זוכרים את החלום, או שמתעוררים בלילה. לעתים זהו חלום בתוך חלום.

החלק השקרי: על חלומות אלה נאמר "כשם שאי אפשר לבר בלא תבן, כך אי אפשר לחלום בלא דברים בטלים." בדרך כלל הוא משקף את מה שהאדם ראה או הרהר בו במשך היום, וקשור יותר לעולם הדמיון המושפע ממזגו, מסוג האוכל, מהתרבות בה האדם חי וכן מהלחצים שהוא חווה ביומיום. חלומות אלה הם לרוב משונים ביותר, ועליהם נאמר: "והחלומות שווא ידברו."

סיוטים מתרחשים כאשר במשך היום אדם מתנהג באופן שלילי, או חווה מצבים שליליים ללא כל שליטה. הסיוטים נועדו לסייע לאדם בחשיבתו ובהעלאת שאלות על זהותו ועל המשך דרכו.

אך קיים גם מצב שונה: התלמוד הבבלי אומר (מסכת ברכות, דף נ"ה עמוד ב') שדוד המלך מעולם לא חלם חלום טוב, ואילו אחיתופל מעולם לא חלם חלום רע.

דוד המלך קיבל את המסר בחלום, שינה את מה שצריך היה לשנות, ועל- ידי כך לא היה עליו לחוות במציאות את מה שנרמז לו בחלום.

ככל שהאדם נמצא בתהליך מתקדם יותר בעבודה הרוחנית שלו, כך יוכל לזהות טוב יותר את הסימנים שיופיעו בחלומותיו.

אם כך, על- פי הזוהר - מעבר לחלום עצמו - חשובה המודעות שמובילה אותנו לחלומות אלה.

שאלת חלום
על מנת לקבל תשובה על שאלה, עלינו לשאול "שאלת חלום". השאלה צריכה להישאל בצורה מסוימת מאוד. היא אינה יכולה להיות משאלה אנוכית, 'לעצמנו בלבד', אלא משאלה שתהפוך אותנו לערוץ גם לטובת אחרים. השאלה הלא נכונה מובילה לתשובה הלא נכונה, וזו מביאה אותנו למקום הלא נכון.
החלום לפי קבלה הוא כמו תצרף (פאזל), ועלינו לדעת כיצד להרכיב את כל רכיביו.

מדיטציה לפני שאלת חלום
לפני השינה ניתן לתרגל מדיטציה על מנת לקבל תשובה לשאלה שיש לנו; עלינו להתמקד באותיות ז-כ-ר-י-ה, ולקרוא בספר הזוהר.

פירוש חלומות
מסופר על אדם שחלם חלום, ופנה עם אותו חלום לעשרים מפרשים שונים. כל אחד מהם פירש לו את החלום בצורה שונה, וכל אותם עשרים פירושים התממשו.

הזוהר מסביר :
"...כי הפתרון תלוי בדבור, שהיא הנוקבא. ועל כן בדבור תלוי הדבר, שכתוב הלוא לאלקים פתרונים, הלא לאלקים, ודאי, שהיא הנוקבא הנקראת אלקים." (כרך ד', סע' קמ"ו-ק"נ):

ובמקום אחר :
"בא וראה, כי למדנו, שכל החלומות הולכים אחר הפה...." (שם,סעיף רנ"ד):


על-פי הזוהר פתרון החלום עולה לעתים בחשיבותו על החלום עצמו. לכן כשפונים לפותר חלומות או אל חבר כדי שיפתרו לנו את החלום, עלינו לבדוק מספר נתונים: מהו הקשר שלי לאותו אדם; מהי רמת הרוחניות שלו; עד כמה בקי האיש בפירוש חלומות; האם הוא יכול לשמש עבורי ערוץ תקשורת עם האור, או שחלילה הוא מחובר יותר אל החושך.

ישנן שתי דרכים לפרש חלום: סימן שנחשב לשלילי מוסר לנו על משהו שאנו צריכים לשנות בחיינו, ועל ידי תיקון ושינוי דרכנו נוכל למנוע את התממשות הסימן. דרך זו עדיפה על האפשרות השנייה - לפרש אותו סימן כדבר שלילי שיתגשם ויפגע בנו.

הזוהר מחזק טענה זו ואומר

ויחלום יוסף חלום ויגד, מכאן שאין לאדם לומר חלומו רק לאדם שאוהב אותו, ואם לא, אוהב אותו, הוא גורם לו רעה, שאם החלום מתהפך לדבר אחר, הוא שגרם להסתלק הוראת החלום האמיתית על ידי פתרונו. בוא וראה. כי יוסף אמר את החלום לאחיו, שלא אהבו אותו, ועל כן גרמו לו שיסתלק חלומו ויתעכב לשתים עשרה שנה...ויוסיפו עוד שנוא אותו. מה פירוש של שנוא אותו, היינו שגרמו לו קטרוגים בזה, עד שדחה החלום לעשרים ושתים שנים.
(כרך ה', פרשת וישב, סעיפים צ-צ"א):


כלים לשליטה בחלומות ולשיפור איכותם:

מודעות חיובית במשך היום כלפי עצמך וכלפי הסביבה.
עזרה לזולת ע"י צדקה או תמיכה רוחנית.
ניתן לשאול שאלות שרוצים לקבל עליהן תשובות, ועל-ידי כך תגיע הנשמה בחלום למקום המתאים.
מדיטציה לפני שינה: סריקת ע"ב שמות; קריאה בספר הזוהר.
קריאת שמע: זו מורכבת מ- 248 מילים, כנגד 248 חלקי הנשמה שעוזבים את הגוף.
פירוש חלום: יש תמיד לפרש את החלום, ועל הפירוש להיות חיובי. מומלץ לכתוב את תוכן החלומות.
במקרה הצורך - יש לעשות 'הטבת חלום' - דו-שיח מול "בית דין של מטה". יש לעשות זאת מול שלושה אנשים, בטווח של עד שלושה ימים מיום הופעת החלום. כמו כן מומלץ לתת צדקה - לביטול הדין.

החשיבות של זמן החלום

בערב שבת, בשבת בצהריים ובימות החול, בין השעות שבין 2:00 ל- 5:00 בבוקר הן שעות שבהן החלומות לרוב אמיתיים.

הגנה מפני חלומות רעים

מזוזה כשרה בחדר; שינה כשהראש רחוק מהדלת ואינו מופנה כלפיה; שמירה על ניקיון לפני השינה (מקלחת, סדינים, בגדים), קריאה בזוהר לפני השינה, קריאת שמע שעל המיטה לפי סידור התפילה בנוסח המקובלים .

הסמלים בחלום, כפי שציינו, יכולים להיות תוצאה של מספר נתונים, ביניהם: תקופה, תרבות, ערכים חינוכיים וכד'. לכן בפירוש חלום על-פי סמלים, יש להביא את כל אלה בחשבון.

סמלים חיוביים בחלום
נחש - שפע כלכלי; ביצה - בקשתנו נשמעה; לעוף - לעלות אל מעל-הטבע; בית ישן, בית ספר ישן, חבר ישן, אדם שנפטר מנשק ומחבק אותנו, אדם שנפטר נותן לנו סכין או רובה – הגנה; קרוב משפחה מדרגה ראשונה נפטר - חיים ארוכים; החולם נפטר - מקבל חיים.

סמלים שליליים בחלום - בגינם מומלץ לעשות הטבת חלום
צבע תכלת; נר שכבה; אדם שנפטר לוקח חפץ כלשהו (לוקח אפשרות שלנו לקבל);

אדם שנפטר לוקח נעליים; אדם שנפטר נושך אותנו; אדם שנפטר נפטר שוב; ארוס שנפטר (נישואין יידחו); קרוב משפחה שאינו מקרבה ראשונה - נפטר; החולם נקבר (בעיות כלכליות).

הטבת חלום
מטרת הטבת החלום היא להיטיב את המסר השלילי שהתקבל בחלום. מומלץ שהטבת החלום תתבצע על- ידי שלושה גברים. ניתן למצוא את הנוסח בסידור
 
 
  עשה כסף מהבית הצטרפות חינם