מתכונים
אז בפעם הקודמת היו לנו פה סופגניות, והנה עכשיו אנחנו עוברים למאכל שהכי לא קשור אליהן.. כן כן, תחזיקו חזק.. סושי ! טה דה!
סושי- הכנה ביתית קלה ומהירה
מצרכים
1 כוס אורז לבן(לפי הכמות) 1 חבילת דפי אצות (ניתן להשיג כמעט בכל סופרמרקט, וזה זול, אפילו פחות מעשרה שקלים לחבילה) 2 כפות חומץ אורז 1 כף סוכר 1 כפית מלח 1 מחצלת מיוחדת לגלגול סושי
מילויים לפי הטעם האישי: טונה, גזר, אבוקדו *יש למעוך*, ואפילו אפשר לערבב ביניהם.
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז במים ומעבירים לקערה. 2. מוסיפים לאורז את החומץ, הסוכר והמלח. מערבבים. 3. מניחים אצת סושי אחת על המחצלת לגלגול הסושי, כך שהצד המבריק של האצה יהיה פני מטה, מכסים שלושת-רבעי אצה באורז( לא חובה שכבה עבה כזאת, מספיק רק שזה יכסה קצת את פני האצה) ומשאירים את השוליים בסוף ריקים. ועל האורז מניחים את המילוי (לבחירתכם) אבל לא על כל ציפוי האורז, אלא רק על שליש מהשטח המכוסה אורז. 4.לוקחים את המחצלת ומגלגלים בעזרתה את האצה ומדי פעם עוצרים להדק את זה, לבסוף משאירים פס קטן ריק בסוף, מרטיבים אותו במים וסוגרים אתה רול. 5. מצננים במקרר (!) לכמה שעות טובות ואז פורסים ואוכלים. בתיאבון !
* לשאלות / הסברים פנו לפורום.
|