x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 

 
 
    דף הבית
    פורום
    מדריך המעבר לחטיבה
    מדריך לגידול שרקנים
    מדריך להתמודדות עם ערפד
    מדריך לבת מצווה
    מדריך למעבר דירה
    מה לעשות עם 300 ש"ח?
    איך לקבל חיית מחמד?
    מדריך למעבר דירה לחו"ל
    מדריך לארועים משפחתיים
    איך לא להשתעמם בשיעור?
    מדריך למתנה המושלמת
    המלצות לספרים
    מדריך לבניית אתר
    מדריך לטיפוח אישי
    המדריך המלא להרווחת כסף
    מדריך לארגון מסיבה
    איך להתלבש מגניב לבצפר?
    דרכים להעביר את החופש
    המלצות על שירים
    מדריך למידה למבחנים
    איך לשרוד את החורף?
    המדריך השלם לפיקניק
    המדריך למסיבת רווקות
    איך להיות כוכב?
    מדריך לבייביסיטר
    מדריך לעיתונאי הצעיר
    מדריך לעיצוב לוח מודעות
    מדריך לעיצוב לוקר
    מדריך לחיים בריאים
    מדריך לטרנדים עכשווים
    מדריך לעיצוב יומן
    Money money money
    מדריך לטיסה נעימה
    מילון הפחדים
    המדריך לדייט הראשון
    9 עצות לדייט טוב
    מדריך לניהול קייטנה
    מדריך למשועמם הסטנדרטי
    מדריך לשמירה על איכות הסביבה
    כיצד להתגבר על עבודה משעממת?
    המדריך לשמות הגרועים בהיסטוריה
    מדריך לקניית בגד-ים
    מתכונים
    לרדת בגדול
    מה התסרוקת שלך אומרת עליך?
    המדריך לבחירת תיק לבצפר
    איך להתאפר ליציאה?
    הטיפ של סטריפ
    עשה ואל תעשה
המדריך לעיתונאי הצעיר
 
אם חלומכם הגדול הוא להיות עיתונאים, ובכל זאת אתם רוצים תמיכה בכניסה לעולם התקשורת, אנחנו כאן, עם כל העצות שיעשו לכם את הכתבה
 
1.תמצאו לכם נושאים מיוחדים לעשות עליהם כתבות. אל תעשו כתבה על נושא שעושים אותו עוד מאה איש (אפילו שניים זה לא שווה).נסו לחשוב על רעיונות הקשורים למועדים קרובים וכן הלאה ולמצוא דרך מקורית ומדליקה להציג אותם.
לדוגמה, ברוב הכתבות שהתפרסמו בארץ על בריטני ספירס תיאר הכותב את ההיסטוריה שלה (של בריטני) ואת הסיבה שהביאה אותו לכתוב עליה כתבה(הוציאה דיסק חדש,יצאה למסע הופעות וכ'ו), אבל בכתבה האחרונה עליה ב"מעריב לנוער",לרגל הוצאת האלבום החדש שלה,אסף הכתב דעות של סלבז לגביה. אין ספק שזה יותר מעניין,וגם מקורי,לא?
 
2.תעשו כתבות על מה שאתם הייתם רוצים לקרוא....אל תעשו כתבות שלדעתכם ישעממו אנשים...
 
3.ביקורת תמיד טובה...אם אמרו לכם משהו טוב על הכתבה הרווחתם מחמאה ואם אמרו משהו לשפר/לשנות הרווחתם עצה. אל תפחדו מביקורות, ביקורות יכולות רק לבנות אותך ולא להכשיל אותך.
 
4. כאשר אתם מראיינים מישהו, נסו ראשית להבהיר לו למה כוונתכם במילה 'ראיון' (לדוגמה: "רמי, אני מעוניין לפגוש אותך באיזה מקום, כל מקום שתבחר, ולשאול אותך שאלות על הכדור הפורח שבנית, הראיון יתפרסם בעיתון 'מסטיק' , מקובל עלייך?" ). הכינו שאלות מראש ונסו תמיד לאתגר את עצמכם - אל תשאלו שאלות "קלות" וחסרות טעם, או שאלות של כן ולא. אם המרואיין מסרב שהראיון יתקיים בביתו(וזה גם אם הוא מתראיין בעילום שם), תוכלו להיפגש בכל מקום אחר- בקניון, בפיצרייה, בביתכם , בגינה ציבורית וכ'ו. בררו עם המערכת לגבי צלם שישלח אל המרואיין, בתנאי שהוא אכן רוצה להצטלם, ובקשו תגובה מאישיות שהוזכרה בראיון, את התגובה תשימו בבוקסות(הציטוטים לצד הכתבה שאתם תמיד רואים בעיתון) לצד הכתבה, והתקשרו לאחר הפירסום אל המרואיין לשמוע את דעתו.
 
5.בקשר לפתיח- זה יכול להיכתב בצורת סיפור,שאלה או ציטוט מספר או מסרט. הסגיר יכול להיכתב כמשפט מחץ(פאנץ' ליין) או משפט מצחיק או משפט למחשבה.
 
6.בקשר לשאלות- שיהיו מגוונות. נסו לחשוב על שאלות מרתקות ומעניינות ואם אתם לא בטוחים בעצמכם אל תתביישו לבקש חוות דעת.  אם המרואיין לא מרחיב בתשובה נסו לגרום לו להאריך בעזרת שאלות ביניים נוספות. אם הוא מדבר יותר מדי נסו לקטוע אותו בין משפט למשפט, כשהוא לוקח אוויר,או להעיר משהו כזה:"ובנוגע לשאלה שלי..." וכדומה.
 
7.נסו לחשוב על העיצוב הגרפי של הכתבה ועל תמונות/ציורים ששווה להוסיף, אל תהיו "ראש קטן". תשימו תמונות שיעבירו מסר ברור שקשור לכתבה.
 
8.עם הזמן יהיה לכם יותר ניסיון והכתבות ייצאו יותר טוב, אז אל תתבאסו אם הכתבות הראשונות יוצאות פחות טובות או בכלל לא מתפרסמות(זו גם אופציה).
 
9.תכתבו רק את האמת, ואל תצטטו דברים שלא היו או תמציאו פרטים, כי זה בניגוד לאתיקה הבינלאומית העיתונאית. ככה ייצא לכם שם של עיתונאים לא אמינים ולא ישרים.
 
10.אתם יכולים להסתכל על כתבות של עיתונאים אחרים או לקרוא ביוגרפיות שלהם שמספרות על תחילת דרכם בעולם התקשורת. זה יכול לתרום ולעודד.
 
11.אל תנדנדו למערכת בכל עניין קטן. נסו בכל זאת לפתח קשרי ידידות עם כל העובדים במערכת, במיוחד עם האנשים המשפיעים ביותר. דרך פטפוט ידידותי ועד לגלויות אלקטרוניות מקושטות לחגים.... הקשיבו היטב להוראותיהם ואל תתבישו לשאול אם משהו לא ברור.
 
12.תהיו תמיד מעודכנים ובקיאים במה שאתם כותבים עליו. אתם יכולים להתמחות בנושא אחד או בנושאים רבים וכך מספר האפשרויות לכתבה או לטור אישי יגדל. אם אתם צריכים לדוגמה לעשות כתבה על פוליטיקה- אין סיבה שתעשו מחקר מקיף על ספורט. ואם אתם פותחים טור אישי(שזה בהחלט משהו שעיתונאי צעיר צריך לשאוף לו)על אופנה,למשל- אין סיבה שתחקרו רובוטיקה.
 
13. קראו ספרי הדרכה לעיתונאי הצעיר. כמו ספרה הנהדר של סיוון רהב- "המדריך לעיתונאי הצעיר", שהוא הביא לנו את ההשראה והרעיונות למדריך הזה. בספר(שאותו תוכלו לקנות במחיר זול ביותר) תמצאו כל מה שאתם צריכים כדי לסלול את הדרך שלכם אל עולם התקשורת. בנוסף נסו להתייעץ עם המוכרים בחנויות הספרים לגבי ספרים אחרים בנושא. ככל שתרכשו יותר ידע- כך תצליחו יותר ותקודמו בתפקידכם.
 
14. הדד-ליין הוא המועד הסופי להגשת הכתבות. מומלץ תמיד להגיש את הכתבות כמה ימים לפני הדד-ליין, כדי שלא תהיו לחוצים ואם תרצו לתקן או להוסיף משהו תמיד יהיה לכם זמן.
 
© כל הזכויות שמורות לאורנג' ופרפל