גירושים בישראל יכולים להתנהל בבתי משפט לענייני משפחה ובבתי דין רבניים פרט לגט וכתובה כמובן שזה רק בבית דין רבני , ההבדל בניהם שבבתי הדין הרבניים משלבים דין תורה הלכות ונהלים דתיים , אך בחלק מהחוקים כפוף בית דין לחוק הישראלי .אגב רק לידיעה כללית אסור לישראל לדון בבתי משפט .(הלכות בעניין ניתן לראות בדף ההלכות) .
יישוב סיכסוך (גישור)
ביולי 2016 נכנס לתוקף חוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה "חוק גישור חובה",חוק זה סולל דרך בדיני משפחה,וקובע שהליך בענייני משפחה כגון:גירושין,מזונות,חלוקת רכוש,ומשמורת ילדים יתחיל בדרך של בקשה ליישוב סכסוך בביהמ"ש או בבית דין רבני במקרים שקם צורך להגשת צעדים דחופים כגון : מזונות הסדרי ראייה וצוי הגנה שאז ניתן להגיש כצעד דחוף עם פתיחתו של הליך יישוב הסיכסוך. ומטרתו של הליך יישוב הסיכסוך לנסות לגשר בין הצדדים ולהביאם להסכם בדרך של פשרה. על מנת למנוע את "מחלחמת הגירושין" .
הסכם גירושין
הסכם גירושין הוא השלב הראשון בתהליך והוא נכתב בדרך כלל בסיוע עורך דין טוען רבני או מגשר , ולמרות שזו לא חובה ,זה הסכם שכולל שורת היבטים מעשיים של הגירושין והשלכות למצב חדש . ההסכם מתייחס בדרך כלל לנושא הסדרי ראיה ומשמורת ילדים ואופן טיפול במחלוקות.חלוקת רכוש ,משכנתא,כספים,מזונות,זכויות סוציאליות,חובות וכולל סידור גט .
לאחר הכנת ההסכם עליו לקבל אישור רשמי לערכאה אותה אתם בוחרים בהסכמה, או בית המשפט לענייני משפחה או בית הדין הרבני. והכל מסתכם בדיון אחד לבסוף ההסכם יאושר ויתקבל תוקף של פסק דין .