x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
   

דיאט און-ליין: אתר מתכוני הדיאטות הטוב ביותר

 

 

תפוחי אדמה צלויים בעשבי תיבול: (183 קלוריות למנה)

700 גרם תפוחי אדמה קטנים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

3/4 כפית רוזמרין יבש, מפורר

3/4 כפית אבקת חרדל

1/2 כפית מרווה יבשה

1/2 כפית קורנית (טימין) יבשה

1/4 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

חממו את התנור מראש ל- 230 מעלות או הכינו את הגריל לחום ישיר. בעזרת קולפן הסירו רצועה דקה של קליפה סביב מרכזו של כל תפוח אדמה. ערבבו בקערה גדולה את השמן, הרוזמרין, החרדל, המרווה, הקורנית והפלפל השחור. הכניסו את תפוחי האדמה לשמן המתובל וערבבו עד לציפוי אחיד. גזרו 4 פיסות רדיד אלומיניום (באורך של כ-30 ס"מ). חלקו את תפוחי האדמה בכמויות שוות ל-4 פיסות הרדיד. עטפו כל תפוח אדמה ברדיד, סגרו את העטיפה היטב והדקו.הכניסו את חבילות תפוחי האדמה העטופים לתנור או הניחו על הגריל. צלו 30-35 דקות בתנוא או 25-30 דקות בגריל. הפכו את החבילות פעם אחת באמצע הצלייה.

מרק פלפלים : ( 136 קלוריות למנה )   

תרסיס שמן

2 בצלים

8 פלפלים (כתומים, צהובים ואדומים) חתוכים לקוביות.

מים

4 שקיות אבקת מרק בטעם עוף

מלח פלפל

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל גס ומטגנים בתרסיס שמן עד שיזהיב. מטגנים מעט את הפלפלים , מוסיפים מים עד כיסוי ומוסיפים את אבקת המרק והתבלינים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהפלפלים מתרככים. מעבירים את מוצקי המרק לבלנדר וטוחנים עם מעט נוזלי המרק. מסננים את הפלפלים המוחמצים כדי להיפטר מהקליפות ומעבירים את הנוזלים לקנקן. מחזירים את הפלפלים המעוכים לסיר ומוסיפים בהדרגה את נוזלי המרק עד שמגיעים לרמת הסמיכות הרצוייה.

חציל ופלפל קלויים: (193 קלוריות למנה)

1 חציל קלוף, חצוי ופרוס

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות

1 פלפל ירוק חתוך לרצועות רחבות

1 בצל פרוס

1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

בזיליקום טרי (לא חובה)

אופן ההכנה:

חממו תנור מראש ל-180 מעלות. שימו את החציל, הפלפלים והבצל בתבנית אפייה מטפלון וטפטפו שמן זית על הירקות. אפו בתנור 20 דקות וערבבו מדי פעם. סדרו את הירקות בכלי הגשה וקשטו בבזיליקום טרי.

עגבניות צלויות עם פסטו: (90 קלוריות למנה)

3 עגבניות טריות

2 שיני שום

1כוס עלי בזיליקום טרי קצוצים

2 כפות שמן זית כתית מעולה

1/4 כוס גבינת פרמז'ן טרייה מגוררת

2 כפות צנוברים

אופן ההכנה:

חצו את העגבניות. ערבבו את השום, הבזיליקום, שמן הזית, הפרמזן והצנוברים בממחה או במעבד מזון ועבדו למחית אחידה. שימו כפית מהמחית על כל חצי עגבניה. הניחו את חצאי העגבניות על תבנית צלייה וצלו במרחק 8 ס"מ ממקור החום עד שישחימו קלות למשך 3-5 דקות.

קישואים בסגנון איטלקי: (190 קלוריות למנה)

900 גרם קישואים חתוכים לרצועות עבות

2 כפות שמן זית

1 בצל אדום פרוס דק

4 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות

1/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל טחון גס

1/2 כוס גבינה צהובה לייט מגוררת

1 לימון קון פרוס

אופן ההכנה:

הניחו את הקישואים בתבנית אפייה מזכוכית. הוסיפו רבע כוס מים וכסו בפלסטיק נצמד. בשלו במיקרוגל בעוצמה גבוהה למשך 8-10 דקות, וצננו מעט. בינתיים חממו במחבת גדולה כף מהשמן, הוסיפו את הבצל וטגנו על אש בינונית עד להזהבת הבצל. הוסיפו את העגבניות, המלח והפלפל. הקטינו את האש ובשלו כ-10 דקות נוספות. צרו ערימה של קישואים במרכזן של 4 צלחות לפסטה. בזקו עליהן את כף השמן שנותרה, וסדרו את תערובת העגבניות סביב הקישואים בעזרת כף. פזרו מעל את הגבינה המגוררת, הוסיפו פרוסת לימון והגישו.

עגבניות אפויות עם בזיליקום ופרמז'ן: (132 קלוריות למנה)

3 עגבניות גדולות ובשלות חצויות

1/4 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים \0בזיליקום, פטרוזיליה, זעתר)

1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת

2 שיני שום כתושות

קורט מלח

קורט פלפל שחור

3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

חממו מראש את התנור ל- 180 מעלות. שימו את חצאי העגבניות בכלי אפייה מטפלון, כשהצד החתוך כלפי מטה. ערבבו בקערה קטנה את עשבי התיבול, פירורי הלחם, גבינת הפרמז'ן, השום, המלח, הפלפל השחור ושמן הזית. פזרו על כל עגבניה כמות שווה של תערובת. אפו כ-30 דקות.

פטוצ'יני בטופו ויין לבן: (380 קלוריות למנה)   

200 גר פסטה פטוצ´יני
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן כתושה של שום
150 גר פטריות טריות פרוסות
1 גבעול סלרי קצוץ
150 גר´ טופו חתוך לקוביות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס גניבת פרמזן מגוררת
400 גר קוביות עגבניות משומרות
200 גר רסק עגבניות
חצי כוס יין לבן
2 כפות חלב דל שומן
1 כפית בזיליקום יבש או 4 עלים טריים קצוצים.

אופן ההכנה:


בשלו את הפסטה על-פי הוראות היצרן, סננו והניחו בצד. שפכו מעט שמן לסיר וטגנו את הבצל והשום עד להזהבה. הוסיפו את הפיטריות והסלרי וטגנו למשך 5 דקות נוספות. הוסיפו את הטופו, תוך כדי ערבוב הוסיפו גם את הפטרוזיליה, חצי מכמות הפרמז'ן, העבגניות, רסק העגבניות והיין הלבן. ערבבו היטב ובשלו למשך 30 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. בקערה גדולה ערבבו את הפסטה עם החלב, והבזיליקום ובחשו פנימה את הרוטב. העבירו לצלחת הגשה ופזרו מעל את שאר הפרמז'ן.

פירה "פרחי כרובית" (81 קלוריות למנה)

4 כוסות פרחי כרובית

30 גרם ממרח אוליביה דיאט

30 מיליליטר חלב 0% שומן

קורט מלח

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

אדו את פרחי הכרובית במעט מים או בשלו במיקרוגל עד שיתרככו. עבדו למחית במעבד מזון והוסיפו את הממרח והחלב. תבלו במלח ופילפי שחור. ערבבו עד לקבלת מרקם אחיד.

צ'ילי עסיסי (כ-250 קלוריות למנה):

החומרים (ל- 8 מנות):
1 פלפל ירוק - חתוך לקוביות ומגורען
1 בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום קצוץ
1 כף שמן
שלושת רבעי קילו שעועית מקופסא מסוגים שונים, מסוננת ושטופה
400 גר´ עגבניות משומרות שלמות
1 קופסת תירס גמדי, מסונן ושטוף
2.5 כוסות מים
1 כוס אורז לא מבושל
2 כפות אבקת צ´ילי
1.5 כפיות של כמון

אופן ההכנה:
בסיר גדול לאדות בשמן את הפלפל הירוק, הבצל והשום עד שמתרכך. להוסיף עגבניות, שעועית, תירס, מים, אורז, צ´ילי וכמון. לערבב היטב ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש. לכסות ולאדות 30 דקות, מדי פעם לערבב. ניתן להגיש עם שמנת.

logo בניית אתרים בחינם