x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
   

לכל אדם באשר הוא -
המוכן לקבל על עצמו את הגשמתו בחיים אלו

 

חלבונים

 

גוף האדם משתמש ב- 20 חומצות אמינו סטנדרטיות לבניית החלבונים.

הגוף משתמש בחומצות האמינו לשם צמיחה, תיקון ותחזוקת רקמות הגוף השונות.

את כל חומצות האמינו ניתן למצוא במזון, ואת רובן הגוף מסוגל לסנתז בעצמו על-ידי הכבד.

חומצות אמינו שהגוף מסוגל לסנתז בעצמו נקראות חומצות אמינו בלתי-חיוניות.

 

את 8 חומצות האמינו שהגוף אינו מסוגל לסנתז בעצמו, הוא חייב לקבל מהמזון.

חומצות אלו נקראות חומצות אמינו חיוניות.  

בנוסף, קיימת חומצה נוספת שהיא חצי-חיונית (היסטידין), שלמרות יכולתו של הגוף לסנתז אותה בעצמו, הוא עושה זאת בכמויות זעירות.

 

איכות החלבון נקבעת על-פי הימצאות מספקת של כל חומצות האמינו החיוניות.

הטענה שלא ניתן להשיג חלבון איכותי מהצומח היא מיתוס.

ברוב המזון הצמחי יש את כל חומצות האמינו החיוניות. ההבדל הוא באיזון שלהם.

אין אדם המתבסס על מזון אחד בלבד, ומסיבה זו מחסור בחומצות אמינו חיוניות אינו אפשרי.

אכילה של מגוון סוגי מזון מהצומח תספק לגוף את כל חומצות האמינו החיוניות.

 

בטבלה בהמשך, תוכלו להיווכח שלמרות מה שחשבתם עד היום (מה שלימדו אתכם לחשוב),

ברוב המזונות מהצומח, ישנן כל חומצות האמינות החיוניות.

 

טבלת האיזון האופטימלי של חומצות האמינו החיוניות.

הטבלה מבוססת על המלצת משרד החקלאות האמריקאי USDA (United States Department of Agriculture)

 

 

 

                         

מ"ג של חלבון

 

חומצת האמינו החיונית

 

7

טריפטופאן

27

תראונין

55

איזולאוצין

25

לאוצין

51

ליזין

25

מתיונין

47

פנילאלנין

32

ואלין

18

היסטידין

 

 

פירות (100 ג')
טריפטופאן
 תראונין
איזולאוצין
 לאוצין
ליזין
 מתיונין
פנילאלנין
 ואלין
היסטידין
ניקוד חומצות האמינו
אבוקדו
25
73
84
143
132
38
232
107
49
129
אבטיח
7
27
19
18
62
6
15
16
6
52
אגס
2
11
11
19
17
2
11
17
2
29
אננס
5
19
19
24
26
12
21
24
10
81
אפרסמון
14
41
35
58
45
7
36
42
16
110
אפרסק
10
16
17
272
30
10
19
22
13
54
אשכולית
6
11
7
12
16
6
38
12
6
35
בננה
9
28
28
68
50
8
49
47
77
62
גויאבה
22
96
93
171
72
16
6
87
22
25
מלון
5
13
13
16
18
5
15
18
5
51
מנגו
8
19
18
31
41
5
17
26
12
39
משמש
15
47
41
77
97
6
52
47
27
26
פפאיה
8
11
8
16
25
2
9
10
5
13
קיווי
15
47
51
66
61
24
44
57
27
105
שזיף
9
10
14
15
16
8
14
16
9
39
שסק
5
15
15
26
23
4
14
21
7
90
תאנה
6
24
23
33
30
6
18
28
11
78
תמר (מג'הול)
7
42
45
82
54
17
48
66
29
55
תפוז
12
21
35
32
66
27
43
55
24
45
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ירקות (100 ג')
טריפטופאן
 תראונין
איזולאוצין
 לאוצין
ליזין
 מתיונין
פנילאלנין
 ואלין
היסטידין
ניקוד חומצות האמינו
ברוקולי (20%)
33
88
79
129
135
38
117
125
59
83
גזר (6%)
12
42
45
48
44
8
35
49
18
73
חסה (22%)
9
59
84
79
84
16
55
70
22
90
כרוב (15%)
15
49
72
73
67
14
45
61
29
72
כרובית (19%)
26
72
75
116
106
28
71
99
40
103
לפת (9%)
9
25
36
33
36
11
17
30
14
67
מלפפון (11%)
5
19
21
29
29
6
19
22
10
62
סלק (10%)
19
47
48
68
58
18
46
56
21
71
סלרי (12%)
9
20
21
32
27
5
20
27
12
52
עגבניה (12%)
6
21
20
31
31
7
22
22
13
64
פלפל אדום (9%)
12
37
32
51
43
12
30
41
20
85
קולורבי (15%)
10
49
78
67
56
13
39
50
19
47
קישוא (18%)
11
28
42
69
65
17
41
53
25
86
תרד (30%)
39
122
147
223
174
53
129
161
64
119

 
 

יבשים (100 ג')

טריפטופאן

 תראונין

איזולאוצין

 לאוצין

ליזין

 מתיונין

פנילאלנין

 ואלין

היסטידין

ניקוד חומצות האמינו

אגוז קוקוס (3%)

39

121

131

247

147

62

169

202

77

87

אגוזי ברזיל (8%)

141

362

516

1155

492

1008

630

756

386

67

אגוזי לוז (8%)

193

497

545

1063

420

221

663

701

432

55

אגוזי מלך (8%)

170

596

625

1170

424

236

711

753

391

55

אגוזי פקאן (5%)

93

306

336

598

287

183

426

411

262

61

גרעיני חמנייה (14%)

348

928

1139

1659

937

494

1169

1315

632

81

פיסטוק (13%)

273

673

900

1554

1151

338

1062

1239

507

109

פשתן (12%)

297

766

896

1235

862

370

957

1072

472

92

קשיו (11%)

287

688

789

1472

928

362

951

1094

456

100

שומשום (11%)

388

736

763

1358

569

586

940

990

522

63

שקדים (13%)

192

678

691

1469

601

188

1148

799

562

55

קטניות-דגן (100 ג')

טריפטופאן

 תראונין

איזולאוצין

 לאוצין

ליזין

 מתיונין

פנילאלנין

 ואלין

היסטידין

ניקוד חומצות האמינו

אזוקי (21%)

191

674

791

1668

1497

210

1052

1023

524

79

חומוס (18%)

185

716

828

1374

1291

253

1034

809

531

106

חיטה (14%)

115

254

287

507

245

116

350

361

196

64

חילבה (25%)

391

898

1241

1757

1684

338

1089

1102

668

123

כוסמת (13%)

192

506

498

832

672

172

520

678

309

99

מאש (25%)

37

78

132

175

166

34

117

130

70

67

עדשים (29%)

251

1006

1212

2034

1957

238

1383

1392

790

94

 

אלירן דה-מאיו

דואר אלקטרוני: elirand2@hotmail.com

פלאפון: 054-5818518

 

http://www.2all.co.il/web/Sites/Naturalife

  

 
 

 

logo בניית אתרים בחינם