x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 

לכל אדם באשר הוא -
המוכן לקבל על עצמו את הגשמתו בחיים אלו

   דף הבית    מאמרים    פורומים    צור קשר
 
    01-ילדים צמחוניים
    02-מזון מרוסס
    03-אכילה מסודרת
    04-שיבוש מערכות
    05-סיבות למחלות
    06-מוצרים מהחי
    07-חלבונים
    08-התחדשות
    09-ראש השנה
    10-למה לעשות שינוי
    11-פירות: מזון מושלם
    12-שומנים
    13-עשב חיטה
    14-נבטים: מזון על
    15-מסע לאחדות
    16-טבע האדם
    17-שינוי פיסי ורוחי
    18-צומות מים ומיצים
    19-מזון אורגני
    20-אפרסמון
    21-חקלאות אורגנית
    תמונה

אפרסמון: דבש מהצומח

 

עונת החורף בעיצומה, והאפרסמון נמצא כאן כבר מספר חודשים, והוא ללא ספק, פרי החורף המתוק והזמין ביותר. הוא נמצא איתנו כבר מסוף ספטמבר, והוא ממשיך איתנו עד מרץ.

אני ממליץ להרבות באכילתו, וליהנות מהטעם המתקתק והמרקם המענג.

אין צורך להגביל את צריכתו לפרי אחד ליום, וניתן לצרוך ממנו ככל שרוצים. פרי אפרסמון שנאכל כשהוא בוסר, מהווה "רעל" למערכת העיכול, וגורם לנזק משמעותי. כמוהו כל פרי בוסר שנאכל טרם זמנו. כיום נפוצים בארץ בעיקר זנים שעוברים תהליך של הבחלה, שלאחר מספר ימים על המדף מתרככים ומבשילים במלואם. בעבר כשמכרו אפרסמונים ללא תהליך הבחלה מתאים, אנשים רבים חוו בעיות בעיכולם בליווי תחושת עפיצות בפה.

כדאי לאכול את האפרסמון לאחר שהוא מתרכך מעט, ובמצבו הטרי. אפשר להוסיף אותו לסלטים שונים של עלים ירוקים וליהנות מארוחה משביעה ומזינה.

בארץ, קיים מגדל אחד בלבד של פרי האפרסמון בגידול אורגני מזן "טיומף", והוא נמצא בקיבוץ דן שברמת הגולן. כך שבחנויות הטבע השונות בארץ, מקור הפרי הוא אחיד, ההבדל הוא אך ורק בגודלו. הפרי האורגני מסוג "טיומף" הוא זן "עפיץ" והוא משווק לאחר תהליך הבחלה מלא.

ישנו גם פרי מזן "פויו" שניתן לאכלו קשה ישירות מהעץ ללא תהליך של הבחלה. הוא אינו נפוץ בשווקים, והוא נמצא בעיקר בגינות פרטיות ובחצרות.

עץ פרי האפרסמון מזן ה"טיומף" חזק ועמיד יותר לשינויים, והוא מניב יבול רב. הפרי נשמר היטב בקירור לזמן ממושך. זאת לעומת ה"פויו", שאינו נשמר בקירור, ויש לשווקו מיד לאחר קטיפתו. פרי מזן "פויו" מכיל גרעינים בתוכו.

עיקר שיווקו של האפרסמון מיועד לייצוא לאירופה ולמדינות שונות בחו"ל.

 

האפרסמון כמו שאר הפירות בטבע, עשיר במגוון ובשפע של ויטמינים ומינרלים. הוא הפרי העשיר ביותר בבטא קרוטן (ויטמין A) מבין פירות הארץ.

 

מתכוון לארוחה משביעה ומזינה:
4 אפרסמונים - גדולים חתוכים לחתיכות גדולות

6 עלי מנגולד גדולים – קרועים לחתיכות גדולות

אפשר להוסיף לקערה עלים ירוקים מכל הסוגים על-פי העדפה אישית, וביניהם עשבי בר שונים כמו: כף-אווז, גדילן, חרדל, חלמית (חוביזה) ושאר ירוקים.

 

אלירן דה-מאיו

דואר אלקטרוני: elirand2@hotmail.com

פלאפון: 054-5818518

 

http://free.2all.co.il/naturalife