טיפול פסיכודינאמי (ציטוט מתוך אתר "מקום של קשר - מכון לטיפול פסיכולוגי")
טיפול פסיכודינאמי שם במרכז ההתבוננות והחקירה את עולמו הפנימי של האדם. טיפול זה הוא הידוע והמוכר מבין שיטות הפסיכותרפיה, ומבוסס על תורתו של זיגמונד פרויד, אבי הפסיכואנליזה. על פי גישה זו הדינמיקה הנפשית המודעת והלא מודעת הינה המקור לקשיים ולמצוקות שאדם חווה בחייו. יתירה מזאת, טיב היחסים המשמעותיים שאדם חווה בחייו והאירועים מעברו משפיעים על האופן בו הוא חווה את עצמו ואת העולם, וכן על איכות הקשרים הבינאישיים שהוא יוצר בהווה.
פסיכולוג פסיכודינמי מאפשר לאדם לעצור לרגע מן הפעולה והעשייה היומיומית ובעזרת המטפל להתבונן ולחקור את עולמו הפנימי. ההנחה היא כי אדם המבין באופן מעמיק יותר את עצמו יוכל להתמודד טוב יותר עם קשיים ולשנול דפוסי התנהגות שמעכבים אותו בהשגת מטרותיו.
בתוך הקשר הטיפולי, באמצעות הקשבה אנאליטית, אמפתית ולא שיפוטית, נעשה ניסיון להבין את החוויה הפנימית של המטופל. הקשבה זו מאפשרת לגעת במקומות העמוקים של הנפש, לעבד את הקונפליקטים הלא מודעים ולרפא את המקומות הכואבים והפגיעים. תהליך זה מאפשר צמיחה והתפתחות נפשית.
הטיפול הדינאמי כולל טווח של גישות הנבדלות בין השאר ביחסן לעמדה אותה נוקט המטפל בטיפול. למשל, בעוד הגישה הקלאסית מתייחסת למטפל כאל רופא, המנתח את המטופל ומסביר לו את עצמו, מרבית הגישות העכשוויות רואות בתהליך הטיפולי מפגש בין שני אנשים התורמים באופן הדדי להתפתחות התהליך הטיפולי.
טיפול פסיכודינאמי מתקיים בדרך כלל במתכונת של פגישה אחת או שתיים בשבוע לאורך תקופה משמעותית של חצי שנה לפחות ועד מספר שנים.
|
|