בס"ד
מהי תפיסת העולם ( הרציונל ) העומדת מאחרי שטר הורות משותפת שלהלן?
1. הסכם ממון – איש או אישה שטרחו לפני המפגש בניהם להשיג רכוש, או שירשו רכוש רב, ראוי שרכוש זה יישאר בבעלות בעליו. הרבה רווקים או רווקות לא מתחתנים בשל העובדה שיצטרכו לחלוק את רכושם במקרה של גירושין.
2. הורות משותפת – המטרה היא לשים את הבאת הילדים וגידולם במרכז הקשר בין האיש והאישה. כאשר המטרה היא מיחוץ לזוגיות בין האיש והאישה, הדבר מייצב ומרענן את הזוגיות בצורה דרמטית.
3. הורות משוחררת – כאשר הקשר בין האיש והאישה יכול להיות גמיש אזי הקשר הוא הרבה יותר בריא עם הפעלת רגשות חיוביים חזקים. כאשר האיש והאישה נתונים במעין "סיר לחץ" אזי עולים וצפים הרבה רגשות שליליים. ולכן האיש והאישה יחליטו בניהם מהו המינון שמתאים להם. ואין בכך כל בעיה הלכתית בכל צורה שהיא.
4. טיוטא – שטר ההורות המשותפת הינה טיוטא כך שכל איש ואישה יכולים לשנות את שטר. אני ממליצים לעשות זאת עם בית דין שמבין בנושא ואוהב את עם ישראל.
5. לגבי פרוד ונשוי – ילד שנולד בהורות משותפת הינו יהודי כשר למהדרין. מאד מאד מבקשים לשתף את האישה בנושא המצווה.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
להלן שטר הורות משותפת: ____________________________________________
ב"ה תאריך : ________________
וא"ר יוסי אין בן דוד בא עד שיכלו נשמות שבגוף שנאמר (ישעיהו נז) [כי לא לעולם אריב ולא לנצח אקצוף] כי רוח מלפני יעטוף ונשמות אני עשיתי (סדר נזיקין, מסכת עבודה זרה דף ה, א:) יהי רצון שהילדים שיבאו לעולם, בעקבות הסכם זה, יקרבו את הגאולה.
שטר הורות משותפת.
בין האיש:
לבין האשה':
שיקראו להלן ביחד : " ההורים "
הואיל: והאב רוצה לקיים את מצוות התורה ולהביא ילדים לכבוד הקדוש ברוך הוא, ולמרות שהאב פרוד / נשוי, מקיים האב את דברי הנשר הגדול הרמב"ם בהלכות אישות פרק ט"ו הלכה ט"ז: "אף על-פי שקיים אדם מצות פריה ורביה, הרי הוא מצווה מדברי סופרים שלא יבטל מלפרות ולרבות כל זמן שיש בו כח, שכל המוסיף נפש אחת בישראל כאילו בנה עולם."
והואיל : והאב שומר חוק ואוהב חוק, לכן מוכן הוא להתקשר עם האם על פי שטר הורות משותפת, היות ועל פי חוק מדינת ישראל אינו יכול לשאת אישה נוספת. ובתקדימים כבר אושר לרווקות טיפולי פוריות מגבר נשוי.
והואיל : והאשה רוצה לממש את זכותה הטבעית להיות אם, ולא רוצה לבחור בחלופות הרעות של בנק הזרע, או להתחתן עם גוי, וכן רוצה להשתתף במצוות פריה ורביה החלה גם עליה (שו"ת האלף לך שלמה סימן א) וכן רוצה להקים את דברי התורה בסיועה המוחלט והמשמעותי למצווה בכך. לבחור בחלופה ולקיים את הציווי האלוהי: "זֶה הַדָּבָר אֲשֶׁר-צִוָּה ה' לִבְנוֹת צְלָפְחָד לֵאמֹר לַטּוֹב בְּעֵינֵיהֶם תִּהְיֶינָה לְנָשִׁים"
והואיל : וההורים מעוניינים להביא בצוותא לעולם ילד ולשמש לו הורים אוהבים ותומכים, תוך הבטחת שלומו ורווחתו וטובתו של ילדם המשותף.
והואיל: וההורים חפצים לשמור על ניהול עצמאי של כל מערכות חייהם, לרבות המשפחתיות, החברתיות הכלכליות ובכלל זה הפרדה מחלק מנכסיהם וממונם.
והואיל: וההורים מעוניינים לקבוע את התנאים להורותם המשותפת, תוך הסדרת האופן בו יגדלו את ילדם המשותף והגדרת חובותיו וזכויותיו של כל אחד מהם הן כלפי הילד והן כלפי ההורה השני.
מוסכם מותנה ומוצהר כדלהלן:
1. המבוא להסכם זה הינו חלק בלתי נפרד ממנו. ההורים מצהירים כי האמור בו משקף נאמנה את רצונותיהם וכוונותיהם לקיים קשר של הורות משותפת,המבוססת על כבוד הדדי, אהבה לילד , שמחה וחדוות היצירה. 2. ההורים מצהירים כי הם ישאפו לקיים את יקיימו את כל התורה כולה תרי"ג מצוות כציווי אלוקי בכלל, ובפרט את הציווי של לעשות הישר וטוב בעיני ה', ואהבת לרעך כמוך, שמירת שבת, כשרות, טהרה וברית מילה לבן.
3. ההורים מצהירים כי אפשרי שיחלקו משק בית משותף ו/או מסגרת של חיים בצוותא ו/או חיי זוגיות כדי לתת לילד מודל חינוכי של אב ואם, אך מודל זה יכול להיות לסרוגין כגון ספנים אחת לחצי שנה או לפי ראות ורצון ההורים.
4. ההורים מצהירים כי האיש רשאי לפתח מערכות יחסים נוספים של הבאת ילדים על פי תורה בלבד.
5. ההורים מקבלים את דעת תורה שכל זמן שההורים רוצים להביא במשותף ילדים אזי האם לא תפתח מערכת יחסים עם אף גבר אחר. זאת כדי שחלילה לא יווצר המצב בו הילד לא יודע מי אביו והאיש לא יהיה בטוח מי בנו. אם וכאשר האם תחליט להרות מגבר אחר בהסכם הורות משותפת, אזי האב יחתום על אישור הפסקת ניסיונות הורות משותפת בכתב, ורק החלקים של חינוך וגידול משותף יחולו על הסכם זה.
6. ההורים קובעים כי רק ההורים עצמם בלבד יהיו רשאים לקבל החלטות לגבי הילד המשותף ולקבוע את מסגרות חייו.
7. ההורים מתחייבים בצורה בלתי חוזרת כי הילד או הילדה ילמדו במסגרות חינוך תורניות בלבד זאת לאחר בדיקה והחלטה של שני ההורים לגבי מוסד הלימודים.
8. ההורים מחליטים מראש כי מתוך כבוד והערכה, האשה תחליף את שם משפחתה לשם המשפחה של הבעל לאחר חתימת הסכם הורות משותפת התורני הזה.
9. הסכם זה יכנס לתוקף רק לאחר שעמותת "דור ישרים" תאשר שאין סכנה לפגמים גינטיים בילדים המשותפים.האשה תדווח לאיש על כל בעיה בריאותית שתתגלה בעובר במהלך ההיריון ולאחר היוולדו.
10. הילד יישאר בחזקת האשה ובמשמרתה וזאת ללא תלות במצבם המשפחתי של הצדדים. עד גיל 6. האשה והאיש יגרמו לילד לכבד לאהוב ולירא את כל אחד מההורים. משמורת זו תהיה נתונה להחלטת ההורים או לעיון מחדש על ידי בית הדין. שנקבע להלן.
11. תשלום עבור מזונות לילד מוסכם באופן הבא: האיש ישלם ______ ₪ לחודש, האשה תשלם ___________ ₪ לחודש עד הגיע הילד לגיל 16. התשלומים יועברו להורה המגדל את הילד. עבור הוצאות חריגות כגון טיפולים רפואיים חריגים ישלמו ההורים. לפי היחס % ___ האיש והיתר האשה.
12. ההורים שומרים על הפרדת רכוש מלאה לגבי כל נכסיהם, ובאשר לכספים והזכויות שיש או יהיו בעתיד לכל אחד מהם. לפיכך כל רכוש מכל סוג ומין השייך לאחד ההורים לרבות נכסי דלא ניידי ונכסי ניידי, בכסף ובשווה כסף, פרטי או עסקי, בארץ ובחו"ל ולרבות מקרקעין, מיטלטלין, רכבים, כספים, תוכניות חסכון, ניירות ערך, קופות גמל, קרנות פנסיה, ביטוחים שונים, זכויות המוענקות במסגרת העבודה, חפצי ערך, מניות וכל זכות מכל סוג שהוא ללא יוצא מן הכלל. לרבות פירות הנובעים מנכסיהם יישארו בבעלות נפרדת של ההורה לו הם שייכים ולהורה האחר לא תהיינה זכויות או חובות כלשהן בנכסים ובכספים אלה. זאת לפי הכלל ההלכתי: "איני ניזונת, ואיני עושה"
13. בחתימה על הסכם זה, על ההורים חלה התחייבות תורנית, מוסרית, והלכתית לא לפנות בכל נושא לבית המשפט החילוני. זאת משום שבית המשפט החילוני לא מבין בחוקים האלוהים שנתנו לעם ישראל ולעולם בהר סיני, ובודאי שלא רוצה ליישמם בחיים, ההורים יפנו אך ורק לביה"ד ___________ ואם לא יאופשר זאת יהיה ביה"ד הרבני הפוסק היחידי והסופי בכל הנושאים השנויים במחלוקת בין ההורים.
14. ההורים מתחייבים כי הסכם הורות משותפת תורני זה יובא לאישור בית דין תורני: _________________. וכל נושא שההורים לא יפתרו בעצמם מתוך אהבה, כבוד הדדי, והערכה הדדית, יפנו ההורים לרב מוסכם שבהעדר קביעה משותפת אחרת יהיה הרב ________________, ואם תהליך זה לא יסתיים, אזי יפנו לבית הדין כמתואר בהסכם כל התנאים שבין הצדדים יכנסו לתוקף ויהיו ברי תוקף כך שיתפסו גם על פי דעת תורה.
15. אם יפר מי מהצדדים התחייבות זו ישלם להורה הנפגע סך של ____________ש"ח מבלי למעט מזכותו של ההורה הנפגע לכפות ביצוע ההסכם ולשם כך יפקידו ההורים כל אחד בידי משנהו שטר חוב על סכום זה כך שניתן יהיה לגבותו ללא שיהוי.
16. כל הסכומים הנקובים בחוזה זה יהיו צמודים לשכר הממוצע במשק.
17. הסכם זה אינו עשוי כאסמכתא או כטופסי שטרות והצדדים מודים שעשו עליו קנין סודר בכלי כשר לקנינים והוא עשוי על דעת בית דין חשוב שהינו ________________ וכל התנאים בהסכם זה נעשו כתנאי בני גד ומנשה ובהתאם כל תנאי שבחוזה שעשוי יהיה להשתמע כתנאי פגום שאינו תופס הרי יש לקוראו כתנאי בני גד ומנשה כך שיתפוס כראוי.
ובזאת באנו על החתום לכבוד הקדוש ברוך הוא:
_____________________ ____________________________
האיש: האשה:
ערבים לאיש:
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______
ערבים לאשה:
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______
עדים:
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______ עד
שם פרטי_________ שם משפחה_________ ת.ז.__________ ______ עד
|