לשון בקר ברוטב- עם פטריות
אותו דבר אפשר עם זיתים מגולענים
חומרים ל 6 סועדים:
לשון בקר אחת (כדאי לקנות את הקטנות)
בצל קצוץ
2 סלסלאות פטריות טריות מסוג שמפיניון
או 2 קופסאות זתים ללא גלעינים(בשימורים)
לתיבול:
4 עלי דפנה
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
פפריקה אדומה מתוקה
פלפל לבן טחון
מעט כורכום
מלח
הכנת הלשון לבישול:
להרתיח מים בסיר עמוק להוסיף כרבע כוס חומץ רגיל ומעט מלח.
להוסיף את הלשון לסיר לבישול כשעה .
להוציא את הלשון ולקרר ,כשהלשון קרה לקלף את שכבת העור הקוצית מעליה
באזורים שהיא לא מתקלפת להעזר בסכין חדה.
לפרוס פרוסות יפות.
אופן הכנה :
לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות להסדר את הלשון הפרוסה בסיר ולהוסיף את הפטריות
(אחרי ניקוי),
לתבל בתבלינים הנ"ל להוסיף מים רותחים עד לגובה הפטריות ולבשל על אש קטנה עם מכסה ,מידי פעם להציץ ואם חסר מים להוסיף.
כשהלשון רכה להסיר את המכסה למס' דקות נוספות.
לגירסה עם הזתים:
יש להרתיח את הזתים בסיר עם מים למס' דקות ולסנן ואז להוסיף ללשון.
בתאבון..
-------------------------------------------
ריאות פרה ברוטב (סאקט) מתכון מרוקאי
הולך מצוין בשילוב של כירשה (בטן הפרה)
מצרכים:
1.5 ק"ג ריאות פרה טריות 4 שיני שום כתושות
לתיבול:
מלח,פלפל לבן טחון,כמון,פפריקה חריפה ומתוקה ומעט כורכום
אופן הכנה:
יש להכין את הריאות לבישול ע"י הרתחתם במים עם מעט חומץ וניקוי מורידים מיותרים.
לאחר ניקוי הריאות יש לחתוך לקוביות יפות .
בסיר רחב ועמוק לשים מעט שמן סויה ולהוסיף את השום הכתוש ומיד להוסיף את חתיכות הריאות ע"מ לא לחרוך את השום.
לתבל בתבלינים הנ"ל (ריאות הולכות מצוין עם כמון לכן לא לחסוך בכמון),
פפריקה חריפה יש להוסיף לפי טעם אישי (אני אישית אוהבת חריף) ופפריקה
מתוקה בנדיבות.
להוסיף מים רותחים כ3 \2 מעל לריאות ולבשל על אש קטנה עד לריכוך מוחלט
של הריאות .במידה וחסר מים להוסיף במהלך הבישול.
מתאים לארוחת צהריים בימות חגים
בתאבון....
|