איזה מאווררים קיימים?
מה מתאים לי?
מאווררים נחלקים לשלושה סוגים:
1. מאווררים ניידים:
אלו מאווררים לא מקובעים. ניתן להזיזם ממקום למקום בקלות. בדרך כלל, הם הזולים ביותר וכוללים מספר תצורות:
- מאווררי מגדל:
בנויים כמגדל המתנשא לגובה מטר לערך. בדרך כלל לא מתאפיינים בעוצמה גבוהה, אך יתרונם בפעולתם השקטה ובבטיחותם: המאווררים מוגנים בתוך מארז המגדל עצמו, כך שאינם חשופים למגע, ולכן מתאימים במיוחד לחדרי תינוקות וילדים.
- מאווררי מיני: מאווררים קטנטנים עם עוצמה מוגבלת מאד, לשימוש אישי. מאובזרים לעיתים בתפס קפיץ לחיבור לשולחן או רהיט אחר.
- מאווררים שולחניים:
הם בעלי ממדים קטנים או בינוניים וקלי משקל, בדרך כלל מצוידים בידית אחיזה נוחה.
- מאווררי עמוד:
מתנשאים לגובה העמוד עליו הם מותקנים, ומסוגלים לכסות שטח אוורור רחב יותר. עשויים בגימור פלסטיק או מתכתי, ומאד פופולריים בסלון.
- מאווררי רצפה: בנויים ממתקן הצבה פשוט. לרוב לא מתנשאים לגובה. אחדים מדגמי הרצפה נקראים מאווררים רוטוריים, וכוללים רשת מסתובבת באמצעות מנוע נוסף, לשם פיזור טוב יותר של האוויר.
2. מאווררים תלויים:
מאווררים אלה מקובעים על הקיר בהתקנה פשוטה של בורג או שניים. הם מאפשרים לאוורר באופן קבוע חלל בינוני בגודלו, למשל מטבח או מרפסת, וחוסכים שטח פיזי ברצפה. הם מצוידים בחוטי הפעלה לנוחות המשתמש, ולעיתים גם בשלט-רחוק. לבחירתכם מאווררים תלויים תעשייתיים גם בקוטר 26 אינצ', שיספקו חללים גדולים יותר.
3. מאווררי תקרה:

מאווררי תקרה יעילים לשימוש גם בקיץ וגם בחורף; יתרונם הגדול, בצריכת חשמל נמוכה יחסית למזגנים. אמנם הם מספקים עצמת קירור נמוכה יותר, אך דווקא פעולתם עוזרת לאוויר המזגן להתערבל ולהתפזר טוב יותר בחלל. מאווררי תקרה הם גם פריט עיצובי דקורטיבי, שכולל עפ"י רוב גם מנורה או מספר מנורות. בניגוד ליתר המאווררים, התקנת מאוורר תקרתי מחייבת איש מקצוע מיומן.