לציפוי 200 גרם שוקולד חלב 120 גרם שוקולד מריר 1 כף חמאה
אופן ההכנה:
ערבבו את כל חומרי הבסיס יחד לקבלת תערובת חלקה, יתכן והסוכר החום יתגבש ל"גושים".. אין מה לדאוג. שפכו את התערובת לתבנית 22 מרובעת ולחצו אותה (דחיסה) עד לקבלת משטח חלק. לציפוי, המיסו את השוקולדים והחמאה יחד, ושפכו על הבסיס. הכניסו למקרר עד להתקשות השוקולד. חתכו לריבועים והגישו.
עוגיות פולנטה:
ניתן להשתמש בכל צנטר לזילוף הבצק, ואפילו רק בכפית או כף הכל תלוי בכם... הרכיבים: 1 כוס קמח תירס 13/4 כוס קמח רגיל קורט מלח 1 כוס חמאה 2/3 כוס סוכר 1 כפית גרידת לימון 1 ביצה 1 חלמון 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
לערבב בקערה קמח תירס,קמח,מלח במיקסר על מהירות נמוכה לערבב חמאה,סוכר,קליפת לימון,ביצה,חלמון ווניל.
להכניס לאט לאט בהדרגה את החומרים היבשים עד לעיסה אחידה להכניס לשקית זילוף עם צנתר יפה ולזלף צורות כראות עיניכם לתנור 180 עד להשחמה לכ-25 עוגיות גדולות.
סוכריות בצק סוכר בצורת כדורסל:
מה צריך? בצק סוכר צבוע בכתום חותכן עגול מקלות פלסטיק לסוכריות שקיות צלופן לאריזת סוכריות סוגרנים מיוחדים לסגירה שקית זילוף חד פעמית שוקולד מריר
על משטח עם קורנפלור או אבקת סוכר, רדדו את הבצק הכתום. גובה הבצק צריך להיות כ1 ס"מ (תלוי בקוטר המקל). בעזרת כלי טקסטורה צרו על פני כל המשטח טקסטורה של חורים. הפעילו את הדמיון.. אפילו סקוטשברייט (נקי כמובן) יכול לשמש אתכם במקרה הזה.
חתכו עם החותכן העגול עיגולים עיגולים כמספר הסוכריות שאתם רוצים ליצור. תקעו בזהירות את המקלות בתוך העיגולים והניחו לייבוש. (ניתן להשתמש באבקת CMC להאצת התהליך).
המיסו שוקולד מריר והכניסו אותו לשקית זילוף חד פעמית עם חריר קטן או שקית זילוף רב פעמית עם צנטר מספר 2 3 או 5 תלוי בכם. זלפו את צורת הקווים על הכדורים והניחו לייבוש שוב. לחילופין, אם אינכם מעונינים ב"תעסוקה" עם שוקולד, השתמשו בטוש דיו אכיל שחור מתוק.נט. לאחר הייבוש, הכניסו לשקיות, סגרו והגישו לאורחים!
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
חומרים
לשקדי מרק:
1 חלבון
כף מים
1/3 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
200 גרם שקדים פרוסים
מעט שומשום לקישוט
למרק שוקולד: 2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1 כף גדושה קקאו
300 גרם שוקולד מריר
להגשה: גלידה שאוהבים
אופן ההכנה
מכינים "שקדי מרק":
טורפים יחד חלבון ומים. מוסיפים סוכר וסוכר וניל. מערבבים פנימה שקדים פרוסים. משטחים את התערובת על תבנית משומנת בתרסיס שמן ומפזרים מעט שומשום מעל לקישוט. אופים בתנור שחומם ל160 מעלות עד להשחמה. שוברים את הגושים שנוצרו ומניחים להתקרר. שומרים בכלי אטום.
.
מכינים מרק שוקולד:
בסיר מביאים לרתיחה חלב ושמנת. מוסיפים תמצית וניל וקקאו וטורפים היטב לקבלת שוקולטה חמה.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את השוקולד.
מרכיבים ומגישים:
יוצקים לכלי הגשה, מקשטים בשקדי מרק, שמים מעל גם כדור גלידה ומגישים מיד.
עוגות שוקולד פרווה ב4 גדלים: 26 ס"מ, 22 ס"מ, 18 ס"מ, 10 ס"מ, רצוי קפואות, לפי המתכון הבא. להכנת העוגה צריך להכין את המתכון 3 פעמים. אני ממליצה לא להכין את כל הכמות בבת אחת, אתם תתחילו להסתבך עם קערות ועירבובים. זמן האפייה של כל תבנית משתנה - שימו לב שהתבנית הקטנה תהיה מוכנה בשליש מהזמן של התבנית הגדולה !
*כל הזכויות שמורות לאתר של תמוש_הממוש*
כמות: עוגת חתונה עם 4 קומות
חומרים
עוגת שוקולד פרווה עסיסית: 2 כוסות קמח תופח 1 כוס קקאו 2 כוסות סוכר 2 ביצים 1 כוס שמן 1 כוס מים פושרים 1 כוס מים רותחים
לציפוי שוקולד פרווה: 2 פחיות חלב קוקוס 800 גרם שוקולד מריר 2 כפות דבש מעט תמצית וניל 50 גרם מרגרינה (לא חובה)
לקישוט: בייגל'ה מקלות נייר כסף לציפוי נשיקות מרנג קטנות לבנות (או סוכריות לבנות) סוכריות כסף קטנות בובת חתן-כלה בסיס קרטון עגול גדול ועבה
אופן ההכנה
מכינים את העוגות: מערבבים יחד את כל החומרים, יוצקים לתבנית ואופים ב-160 מעלות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לכמה שעות.
מכינים את הציפוי: מחממים את כל חומרי הציפוי לתערובת חלקה (מרגרינה מוסיפים רק כשמסירים מהאש, אם משתמשים).
מרכיבים ומקשטים: מיישרים בסכין את החלק העליון של כל עוגה ומניחים את העוגות אחת על השנייה (הכי קל אם הן חצי קפואות. אפשר לייצב בעזרת מקלות בייגלה שנועצים בעוגות במרכז. מרפדים את התחתית בנייר כסף לניקוי זריז של הטפטופים ומוזגים את הציפוי על 4 הקומות, מלמעלה. מניחים לו להתקשות מעט ומסירים את נייר הכסף. מצמידים בהיקף כל קומה נשיקות מרנג קטנות ומפזרים בעדינות עם כפית את סוכריות הכסף צמוד למרנג. מניחים בובת חתן כלה מלמעלה.
כשמכניסים את העוגה היא נראית כמו אסון - כל הרוטב מציף את העוגה, אבל כשהיא יוצאת אין זכר לרוטב - עד שמכניסים כפית פנימה.... אפשר להכין בתבנית אחת גדולה או בכלים אישיים (וזמן האפייה מתקצר כמובן)
לאמבטית שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר 200 גרם שוקולד חלב 100 גרם חמאה חופן מרשמלו
לציפוי לאחר הטבילה: פירורי פתי בר, קורנפלקס, קוקוס, סוכריות צבעוניות.
אופן ההכנה
נועצים את המרשמלו על השיפודים. בסיר קטן (במיקרוגל) מחממים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים מרשמלו (קרועים בידיים) ומערבבים. מטביעים את שיפודי המרשמלו ברוטב ומגלגלים בציפוי שרוצים. אוכלים או מניחים על נייר אפייה להתקשות ושמים את כל השיפודים באגרטל
לאמבטית שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר 200 גרם שוקולד חלב 100 גרם חמאה חופן מרשמלו
לציפוי לאחר הטבילה: פירורי פתי בר, קורנפלקס, קוקוס, סוכריות צבעוניות.
אופן ההכנה
נועצים את המרשמלו על השיפודים. בסיר קטן (במיקרוגל) מחממים את שני סוגי השוקולד והחמאה. מוסיפים מרשמלו (קרועים בידיים) ומערבבים. מטביעים את שיפודי המרשמלו ברוטב ומגלגלים בציפוי שרוצים. אוכלים או מניחים על נייר אפייה להתקשות ושמים את כל השיפודים באגרטל
למי שרוצה להשקיע ולהכין לבד את העוגה, , אבל אפשר גם לחסוך זמן חפיסה של עוגת שוקולד להכנה מהירה.
כמות: 4 עוגות אישיות
חומרים
לעוגה: 1 חבילה עוגת שוקולד חמה להכנה מהירה 4 (או 8) ממתקי פררו רושה
להגשה: חצי כוס שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר 50 גרם שוקולד לבן מומס
אופן ההכנה
מכינים את העוגה במילוי פררו רושה: מכינים את העוגה לפי ההוראות על האריזה מזלפים לכלי אפייה אישיים (מנייר או אלומיניום) משומנים בתרסיס שמן . מחביאים בכל עוגה ממתק פררו רושה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 10-12 דקות. מגישים מיד.
מכינים רוטב, מקשטים ומגישים: בסיר קטן מחממים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוזגים לצלחת, מקשטים בנקודות שוקולד לבן ובעזרת קיסם מערבלים קלות ליצירת קישוטים. שמים במרכז הצלחת את העוגה ומגישים.
לסופלה: 300 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה חצי כוס סוכר (100 גרם) 2 ביצים שלמות + 6 חלמונים 2 כפיות ברנדי (10 מ"ל) חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה): 3/4 כוס דחוסה סוכר חום כהה 1 כף קינמון 1 כף קקאו
להגשה: אבקת סוכר 4 כדורי גלידה
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים. בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי. מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם). מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים. מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן. אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי. מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
לשכבת שוקולד: 300 גרם שוקולד מריר 1 מיכל שמנת מתוקה קליפת תפוז מגוררת 1 כף ליקר תפוז
אופן ההכנה
מכינים את התחתית: במיקרוגל ממיסים שוקולד ומערבבים לתוכו את ממרח השוקולד. מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים עד שהם מצופים בתערובת. משטחים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקפיא.
מכינים שכבת שוקולד תפוז: בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים קליפת תפוז וליקר ומערבבים. יוצקים על תחתית הפצפוצים ומקררים 4 שעות לפחות (או שעתיים במקפיא). פורסים בסכין טבולה במים רותחים לאצבעות.
200 גרם שוקולד מריר קצוץ 200 גרם חמאה 1 כוס (200 גרם) סוכר 4 ביצים + 4 חלמונים שני שליש כוס (90 גרם) קמח רבע כפית מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וטורפים היטב. טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. מוסיפים חלמונים, וטורפים עד שהם נבלעים בתערובת. מנפים יחד קמח ומלח ומוסיפים לתערובת. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה. יוצקים את התערובת לתבניות חד פעמיות משומנות, ואופים 20-15 דקות, עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע. מוציאים מהתנור ומצננים דקה-שתיים. משחררים מהתבניות ומגישים מיד.
מרפדים משטח עבודה בנייר אפייה ומורחים עלה בלינצ'ס בממרח שוקולד. מניחים עליו עוד בלינצ'ס ומורחים גם אותו. ממשיכים באותו אופן ליצירת שכבות של 5-6 עלים. לא מורחים את העלה האחרון. מעבירים למקפיא למשך חצי שעה עד להתקשות. קורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות ומניחים במנז'טים. שומרים במקרר ומגישים קר.
מכינים את תערובת הבראוניז לקומה הראשונה: ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל. טורפים פנימה שני סוגי סוכר וביצים. מוסיפים קמח, קקאו ומלח וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומיישרים את פני השטח. מעבירים למקפיא להתייצבות בזמן שמכינים את תערובת הבלונדיז.
מכינים את תערובת הבלונדיז לקומה השנייה: מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים חמאה מומסת עם שני סוגי סוכר, ביצה ותמצית וניל. מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה אגוזים ושוקולד צ'יפס.
מרכיבים ואופים: מוציאים את התבנית מהמקפיא ומניחים עליה כפות גדושות מתערובת הבלונדיז בצפיפות, לכיסוי כל פני השטח של הבראוניז. אופים כ-40 דקות, עד שהמאפה יציב וזהוב. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר להמשך צינון של שעתיים-שלוש. מחלצים מהתבנית (נעזרים בקצוות נייר האפייה), מקלפים את נייר האפייה ומניחים על קרש חיתוך. חותכים לריבועים בגודל הרצוי. שומרים בכלי אטום במקרר ומגישים קר, או בטמפ' החדר (אם רוצים מרקם רך יותר של שתי השכבות).
למלית השוקולד: 2 ביצים שלמות + 2 חלמונים בנוסף, בטמפ' החדר רבע כוס סוכר (50 גרם) 250 גרם שוקולד מריר 150 גרם חמאה רבע כפית מלח 2 בננות פרוסות לעובי 1 ס"מ 2 כפות סירופ מייפל
להגשה: רוטב טופי חם
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מקציפים במיקסר ביצים, חלמונים וסוכר 5-7 דקות במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. במקביל ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה ומלח. בינתיים מסדרים על הקלתית את פרוסות הבננה בצפיפות. מטפטפים עליהן סירופ מייפל. מקפלים את השוקולד לקצף הביצים ויוצקים את התערובת לקלתית מעל הבננות. אופים 20-25 דקות בלבד, עד שמלית השוקולד רק מתחילה להיסדק, והיא עדיין רכה למגע. המלית לא נראית אפויה לחלוטין וזה בסדר, היא תתייצב במהלך הצינון. מצננים מעט. מגישים עם רוטב טופי חם (מתכון בהמשך).
לעוגה: כוס (240 מ"ל) שמן 1 כוס (200 גרם) סוכר 4 ביצים 1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו) 1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 1 כוס (140 גרם) קמח תופח לציפוי: 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה 120 גרם שוקולד חלב (אפשר חצי חצי עם שוקולד מריר לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)
להכנה: טורפים יחד את כל החומרים לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
לקישוט: 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס 100 גרם שוקולד חלב, קצוץ גס 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
אופן ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר במשך 5 דקות. טורפים את קצף הביצים לתערובת השוקולד. מנפים מעל התערובת קמח, אבקת אפייה ומלח וטורפים לתערובת אחידה ומבריקה. בעזרת כף גלידה מניחים באופן מרווח שלוליות מהתערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל את שלושת השוקולדים לקישוט. אופים בחום של 180 מעלות כ-15 דקות בלבד, עד שהעוגיות סדוקות ותפוחות מעט למראה, יציבות בשוליים ורכות במרכז. מניחים להן להתקרר לחלוטין אחרת הן מתפרקות. כשהעוגיות קרות משחררים מנייר האפייה בעזרת פלטה, ומגישים