x
בניית אתרים בחינם
הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 
 
Hack4Fun     
 
 כל מה שרציתם לדעת על האקינג וגם מה שלא.
 
 
 
 
    דף הבית
    פריקינג
    האקינג
    גוגל האקינג
    קרדינג
    הנדסה חברתית
    פריצה עם אקספלויטים
    פורום לכל הנושאים שבעולם
    פורום האקינג פריקינג
    צור קשר
    האצת מהירות הגלישה
    פורום ביקוש תוכנות וקראקים
    שפות תכנות
    באג xss

7 דרכים לסחוט מגוגל את המיץ

גוגל יכול לעשות בשבילכם הרבה יותר. כל מה שצריך זה לדבר אליו בשפה שלו ולהכיר את הסימנים המיוחדים. לייף האקר עם המדריך המהיר

אסף אביר 12:1308.10.2006
1. הכירו את גוגל-האקינג
"גוגל האקינג" הוא לא מונח חדש. המין האנושי גילה מזמן שגוגל סורק נתחי ענק מהרשת – אבל מחזיר את אותן תוצאות על אותם חיפושים, ושבשביל להגיע עמוק יותר, צריך קצת להתאמץ.

איך אפשר לחזור עם גוגל לאתר ההוא או לכתבה ההיא, שהיינו בהם פעם ושכחנו לשמור במועדפים? איך אפשר למצוא אתו הודעות פורום עתיקות, חומרי ארכיון לא נגישים, MP3 להורדה, ספרים שלמים, אתרים פרוצים וכמובן פרטים מביכים?

הכל אפשרי, קצת באמצעות עמודי החיפוש המתקדם, ויותר באמצעות שורת פקודות קצרה שקל ללמוד ואפשר לשלב באלפי דרכים, כדי למצוא מיליארדי דברים. יש קהילות שמתייחסות לגוגל-האקינג כאל ספורט אולימפי, ובודקות כל העת כמה רחוק אפשר להגיע איתו. כדאי ללמוד את זה. גוגל זה כבר חלק מהחיים.
2. לימדו את התווים הבסיסיים
שורת הסימנים הבאה, שמשותפת למנועי חיפוש רבים וגם לגוגל, תעזור לכם להסביר יותר טוב מה אתם מחפשים. נסו לשלב כמה מהסימנים, ותראו איך התוצאות שאתם מקבלים משתנות מיד.
3. לימדו את הכלים המורכבים
ואם אתם יודעים מה אתם רוצים, אתם יכולים לעשות הרבה יותר. שילוב הפקודות הבאות בשורת החיפוש ירכזו עבורכם תוצאות יותר קרובות בהרבה למה שרציתם למצוא, ויאפשרו לכם להגיע לעמודים עשירים ומועילים, שלא הייתם מגיעים אליהם בשום דרך אחרת.
:intitle
הפקודה הזו, בצירוף מילה אחרי הנקודתיים (תמיד ללא רווח) תורה לגוגל להציג רק עמודים שהמילה המבוקשת מופיעה בכותרת שלהם (הזהה לכותרת הכחולה שמופיעה בגוגל). למשל: חיפוש של מילה בצירוף הפקודה ויקיפדיה:intitle יציג רק את העמודים שבכותרת שלהם מופיעה המילה "ויקיפדיה". אם תחפשו את מירי בוהדנה בצירוף הפקודה, תקבלו את כל העמודים שבוהדנה מוזכרת בהם, ושוויקיפדיה מוזכרת בכותרתם.

:allintitle
הפקודה הזו תורה לגוגל להציג רק עמודים שכל המילים אחרי הנקודותיים מופיעות בכותרת שלהם. הפקודה הקודמת מאפשרת רק מילה אחת, או משפט מדוייק במרכאות.

:inurl
פקודה זו תורה לגוגל להציג רק עמודים שרצף האותיות אחרי הנקודותיים מהווה חלק מכתובת האתר, או את כולה. הפקודה הזו שימושית אם אתם זוכרים חלק מהכתובת, או אם אתם רוצים לקבל רק תוצאות מאתרים שכוללים בכתובת שלהם את אותה המילה – למשל, אתרי geocities, או אתרים שמופיעה בהם המלה groups.

:allinurl
מאפשר לסנן שורות כתובת לפי מספר קטעים.

:intext
הפקודה מורה לגוגל לחפש את המילה שתופיע אחרי הנקודותיים רק בגוף הטקסט של האתר, תוך התעלמות מהכותרות או שורת הכתובת. allintext, בהתאמה, מאפשרת חיפוש של מספר מילים.
איפה מלנקקים אל כתבת נענע אליזרין?
איפה מלנקקים אל כתבת נענע אליזרין?
:ianchor
הפקודה הזו מאפשרת חיפוש בלינקים. חיפוש באמצעותה יציג את כל האתרים שכוללים את המילה שאחרי הנקודותיים בכל הטקסטים שמחוברים ללינק. באופן זה, אפשר לחפש את כל המקומות שמקשרים לאדם, אתר או מושג מסויים. באנגלית זה עובד קצת יותר טוב מאשר בעברית.

:filetype
באמצעות הפקודה הזו אפשר לסנן את החיפוש לקבצים בלבד. הסימן שתכניסו אחרי הנקודותיים יבטיח שהתוצאות יכילו רק קבצים מהסוג הזה. הקבצים שגוגל מאפשר לחפש: מצגות פאוארפוינט (ppt), מסמכי אקרובט (pdf), מסמכי וורד (doc או rtf) וטבלאות אקסל (xls).

:site
עם הפקודה הזו אפשר לעשות שני דברים: אפשר לרשום אחרי הנקודותיים כתובת של אתר, ולהגביל את החיפוש לאתר הזה בלבד (למשל site:www.globes.co.il יגביל את החיפוש לאתר גלובס); ואפשר לרשום סיומת של דומיין, ןלהגביל את החיפוש לאתרים מסוג זה בלבד (למשל: site:ac.il יגביל את החיפוש לאתרי אוניברסיטאות ישראליות).
מימין: מחפשים את המדור לפי מילה בכותרת וקטע מכתובת הערוץ. משמאל: מחפשים מצגות אקדמיות על "אוראלי"
מימין: מחפשים את המדור לפי מילה בכותרת וקטע מכתובת הערוץ. משמאל: מחפשים מצגות אקדמיות על "אוראלי"
:link
אם אחרי הנקודתיים תכניסו כתובת url שלמה, תקבלו את רשימת העמודים שמפנים לכתובת הזו.

:cache
אם אחרי הנקודותיים תכניסו כתובת url שלמה, תקבלו גרסה ישנה של הדף, מתוך מאגרי האינדקס של גוגל. ביומיום, גוגל סורק עמודים ומעתיק אותם למאגריו. את החיפוש הוא מבצע בתוך המאגרים שלו, שולף משם את התוצאה – ומפנה את הגולש לאתר האמיתי. אם חיפוש שלכם גילה הודעת פורום רלוונטית, אבל כשלחצתם על הלינק לא מצאתם אותה, חיפוש ה-cache (“מטמון") של העמוד יחזיר אתכם לגיבוי שנשמר על שרתי גוגל. אולי זה עדיין יהיה שם.

אגב, הלינק הקטן "cached” שמופיע מתחת לכל התוצאות בגוגל, תפקידו זהה לפקודה: הוא שולח אתכם אל הגיבוי הישן.

:related
ואם אחרי הנקודותיים האלה תכניסו אתר או כתובת url שלמה, תקבלו רשימת אתרים העוסקים באותו נושא, או נותנים תכנים ושירותים דומים. החיפוש באמצעות הפקודה הזו הוא הגרסה הגוגולית האוטומטית לאינדקסים הישנים והטובים של האינטרנט, שמציגים רשימות אתרים לפי קטגוריות נושאים. לגוגל, כמובן, יש גם אינדקס מסורתי.

:Info
לבסוף, אם תכניסו אתר או כתובת url אחרי הפקודה הזו, תקבלו לינק לעמוד, ומתחתיו חמישה לינקים לעמודי תוצאות, שיאפשרו לכם לבדוק את האתר המדובר מכמה כיוונים: לראות את גרסת המטמון שלו, לקבל רשימת אתרים דומים, לקבל רשימת אתרים שמלנקקים לעמוד הזה, לקבל את רשימת האתרים שהעמוד הזה מלנקק אליהם, ולקבל רשימת אתרים שמזכירים את העמוד הזה.
-
כמו בסימני החיפוש הבסיסיים, הוספה של סימן מינוס לפני כל אחת מהפקודות מחזירה את כל התוצאות פרט לאלה שמתוארות בפקודה.

ויקיפדיה:intitle- מירי בוהדנה
יחזיר את כל התוצאות הקשורות למירי בוהדנה פרט לאלה שכוללת את המילה "ויקיפדיה" בכותרת.

site:www.globes.co.il-
ידאג לסנן את כל התוצאות מאתר גלובס, ולא להציג אותן.
4. נגנו ג'אז
התחילו לאלתר. צירופים שונים של הפקודות יניבו תוצאות שונות.

החיפוש michael moore site:www.nytimes.com מניב כ-2,000 תוצאות, רובן ככולן כתבות מהניו יורק טיימס, לעומת פחות מעשר תוצאות מהניו יורק טיימס בחיפוש המתקדם של גוגל-ניוז.

הנתונים האלו: "parent directory" intitle:index.of -html -htm -html -php -asp מאפיינים תיקיות ברשת, מהסוג שלא מעוצב כאתר. אלא פשוט מלא מכל טוב קבצים. אם תנסו להצליב את השורה הזו עם מילים שמעניינות אתכם, תוכלו לערוך חיפושים במאגרים פנימיים רבים.

אם במספר חיפושים תכניסו את הנתונים: filetype:doc -site:ac.il -site:gov.il ולפניהם תוסיפו את המילים "למכותב בלבד" “לשימוש פנימי" “לעיני הנמענים בלבד" תוכלו להגיע לכמה מסמכים עסקיים ומשפטיים, מעניינים יותר ופחות (בעיקר מעניינים פחות, למען האמת), של כמה חברות במשק.

פרט למגבלה של עד עשר מילים בשדה החיפוש, ומספר פקודות שלא ניתן לשלב אותן עם פקודות סותרות, כמעט ואין סוף לסוגי החיפושים הממוקדים והמעמיקים שאתם יכולים לבצע.
5. שחקו בשורת הכתובת
מספר התוצאות שתקבלו בעמוד התוצאה של גוגל, סינון תוכן לא-ראוי, גודל התמונות ב-google images, שפת האתר ועוד משתנים, מוגדרים כולם בשורת הכתובת של הדפדפן. היכרות עם השורה הזו תאפשר לכם להתאים את העמוד לצורכיכם, בלי לעבור דרך אף מסך הגדרות.

יש אנשים שהתעסקות בהגדרות ושינויי טקסט נשמעים להם כמשימה שדורשת כישורי תכנות. ובכן, בעוד חמש דקות גם אתם תתכנתו, אז כדאי להתחיל להתאמן.

הציצו בשורת הכתובת של דף התוצאות שגוגל נתן לי כשחיפשתי את shakira.
אתם שמים לב? אחרי המילים http://www.google.com/search? מופיעות כל מני אותיות, שאפשר לחלק לקבוצות של num=10, hl=en, lr=, q=shakira. ובין הקבוצות האלה מפרידים סימני &.

כל קבוצה כזו, כמו קבוצות אחרות שלא מופיעות בדוגמה הזו, היא משתנה אחר בדף. המשתנה Num=10 קובע שמספר התוצאות בכל עמוד (number) יהיה שווה לעשר (=10). את המספר הזה אתם יכולים לשנות באופן ידני לכל ערך בין 1 ל-100. המשתנה hl=en קובע ששפת האתר תהיה אנגלית. שנו את האותיות en ל-he, לחצו על רענון, וקיבלתם את אותו הדף בדיוק רק בעברית. lr=, נועד לציין מגבלות על שפות התוצאות, ואין לו הרבה שימוש.

משתנים נוספים שאפשר ליישם, למשל ב-google images הם “safe=” שקובע האם התוצאות יסוננו (on) או לא (off); או imgsz=, שמאפשר שליטה על גודל התמונות שיתקבלו, החל ב-imgsz=small (קטן) עד imgsz=xxlarge (גדול במיוחד) וכמובן, imgsz=all (כל הגדלים). בשביל להכניס את השינוי בדף, עליכם למצוא את ההגדרה בשורת הכתובת ולשנות אותה. אם היא איננה, הוסיפו בקצה שורת הכתובת את הסימן המפריד &, ואחריו את המשתנה הרצוי לכם.
6. תכנתו לכם גרסת גוגל משלכם
לא לברוח! הודות להוצאת ספרי המחשבים או'ריילי (O'Reilly) שמכסים את מה שקורה באינטרנט באופן שהוא אמנם לא תמיד עדכני, אבל בהחלט נרחב, אתם יכולים ליצור לכם עכשיו מנוע חיפוש אישי מתמחה, המבוסס על גוגל.

כך עושים זאת:

.א צרו קובץ חדש בפנקס הרשימות.

ב. העתיקו לתוכו את הקטע הבא:
שמרו את הקובץ על שולחן העבודה שלכם. תנו לו איזה שם שתרצו, כל עוד הסיומת היא .html. (למשל iLOVElifehacker.html) סגרו את הקובץ. גשו לשולחן העבודה והקליקו על האייקון. אתם מתבוננים בשדה חיפוש פשוט של גוגל. הוא מתוכנת כך שאם תערכו בו חיפוש, תקבלו את התוצאות ישירות בדף הבית של גוגל, אליו תגלשו באופן אוטומטי.

ג. בשורות הריקות שמעל לשורה אתם יכולים להכניס עוד ועוד הגדרות , הדומות במבנה שלהן לשורה האחרונה. אם למשל תכניסו את השורה הזו :
המנוע המותאם אישית שלכם יחפש רק מסמכי pdf. אם תחליפו את האותיות pdf ב-ppt, המנוע יחפש רק מצגות פאוארפוינט.

אם תכניסו את השורה הזו:
המנוע שלכם יחפש רק באתרים עם הסיומת co.il. אם תשלבו את שניהם, יהיה לכם מנוע לחיפוש קבצי pdf באתרים ישראלים.

והשורה:
תוסיף לכל החיפושים שלכם באופן אוטומטי גם את מילת החיפוש israel.

הדביקו ושנו, ונסו ללמוד גם קצת בעצמכם. יש לאן להגיע עם המנועים האלה. והמנוע הזה, שמבוסס על גוגל ומנצל את הפקודות המיוחדות כדי לאתר קבצי mp3 וספרים מלאים ברשת – הוא רק דוגמה.דף הבית של גוגל, אליו תגלשו באופן אוטומטי.
7. הכירו את פקודות הבונוס
כיום אפשר לעשות עם גוגל הרבה דברים מעבר לחיפוש אתרים. הנה כמה דוגמאות:

:define
הפקודה הזו, בתוספת שם, מילה או מושג אחריה, הופכת את גוגל למפתח-אנציקלופדיה, שכל ערכיה מבוססים על מקורות אמינים ברשת: אתרים של מילונים, לקסיקונים, מגזינים ועיתונים מובילים. מארקדיה ועד "מוכרים בלבד 2” - גוגל ימצא את ההגדרה.

אם תסתכלו בצד הפס הכחול שמעל לתוצאות החיפוש, תמצאו את מילות החיפוש שלכם באנגלית כלינק. הלינק הזה מוביל לכל הערכים על המלה הזו באתר הידע answers.com.

:phonebook
ספר הטלפונים של ארה"ב, ששם משפחה וראשי תיבות של מדינה מספיקים בו כדי למצוא כתובת ומספר טלפון. אתם גם יכולים להכניס אחרי הנקודותיים מספר טלפון, ולקבל את השם והכתובת. לעומת זאת, אתר 144 שלנו, עדיין בשיפוצים. מאז 1999.

:stock: movie:, music, יערכו את החיפושים באגפים מתמחים בגוגל שסודרו כאתר בפני עצמו, שכל תכניו שאובים מהרשת.

לגוגל יש הרבה תוספות. מהווידאו, דרך ספרים, קטלוג אקדמי ועד מחשבון שמובנה במערכת החיפוש ועוד עשרות פיתוחים, שלא כולם תמיד שימושיים. נזכיר רק את גוגל גרופס, קבוצות הדיון של גוגל. באיזור זה מופיע הארכיון המלא של Usenet, שבשנות השמונים היה רוב האינטנט, ועד היום הוא כולל קבוצות דיון מתמחות באלפי נושאים. נסו, למשל, להריץ בו את החיפוש Windows Genuine Advantage.

המנוע של גוגל לא שינה את עיצובו מאז 1999, אבל מאחורי הקלעים הוא משתנה כל הזמן. זו הדרך שלו להישאר רלוונטי. אם תמשיכו לעקוב אחריו, הוא יעזור לכם להישאר רלוונטים.
 
האתר נבנה ע"י  י.ש. (אין המערכת אחראית על נזקים)