מתכונים 
לא יודעים מה כבר לבשל לילדים הנה רעיונות למתכונים
מתכון למג'דרה
נהוג להגיש מאכל זה של אורז ועדשים כארוחה חלבית ירושלמית מלווה ביוגורט.
מצרכים:
1 כוס עדשים ירוקים שרויים 2 בצלים קצוצים דק 3 כפות שמן מלח ופלפל 2 כוסות אורז שטוף ומושרה במים כשעה 1/2 כפית כורכום 11/2 כוסות מים 3 בצלים פרוסים לסהרונים 3 כפות שמן
אופן ההכנה
- מרתיחים את העדשים בכמות מים המכסה אותם, עד שיתרככו והמים יתאיידו (כ-20 דקות). - מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא מקבל גוון זהוב, מוסיפים אותו לעדשים ומתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את האורז, הכורכום ו-11/2 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה בסיר מכוסה 20 דקות. מערבבים מדי פעם במזלג. - מטגנים את הבצלים הפרוסים ב-3 כפות שמן עד שמתקבל גוון שחום. מקשטים את האורז והעדשים בפרוסות בצל מטוגנות. מגישים עם יוגורט.
   
מתכון לקוסקוס מלא עם עדשים ובטטה
מנה משביעה ובריאה של קוסקוס מלא עם עדשים כתומות וקוביות דלעת ובטטה
יתרון בריאותי: מעבר לעובדה שקטניות הן ספקיות חלבון מן הצומח הן גם מסייעות בהורדת כולסטרול ומכילות אשלגן אשר תורם להורדת לחץ הדם.
טיפ: קטניות מכפילות ואף משלשות את משקלן בתום הבישול, הן משביעות הרבה יותר מאורז ודגנים נוספים ודלות שומן.
מתכון ל-4 סועדים
מצרכים לקוסקוס:
350 גרם קוסקוס מלא
כוס ציר ירקות (אפשר גם מים רותחים)
כף שמן זית
כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון
מצרכים לירקות:
כוס עדשים כתומות שטופות ומבושלות במים כ-10 דקות
1 גזר
בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
200 גרם דלעת חתוכה לקוביות
2 בצלי שאלוט קלופים וחתוכים לחצי
2 כפות צימוקים בהירים
1/4 כוס נענע
בזיליקום
כוסברה
שמיר
גרידת תפוז
1 לימון פרסי
מעט קינמון
מלח גס
כפית ראס אל חנות
חצי ליטר ציר ירקות (אפשר מים)
אופן הכנת הקוסקוס:
- מכניסים לתוך קערה את הקוסקוס המלא, מוסיפים כוס ציר ירקות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים ומכסים
בניילון נצמד כ- 10 דקות.
- בסיר נפרד מכניסים את הגזר, הבטטה, הדלעת, בצלי השאלוט, גרידת תפוז, קינמון, לימון פרסי, צימוקים, מלח גס וממלאים בציר ירקות.
- מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית עד לריכוך הירקות. מוסיפים את העדשים שבושלו מראש ואת עשבי התיבול ומבשלים כדקה.
הגשה:- בקערה גדולה מכניסים את הקוסקוס המופרד בעזרת מזלג ויוצקים את המרק מעל.
מתכון לסלט ניסואז
סלט צבעוני עם שילוב טעמים מיוחד הכולל זיתים, ביצה ארטישוק
מצרכים לרוטב:
1/2 כוס מיונז מאיכות טובה
1/4 כוס שמן זית
2 יח' פילה אנשובי
1 שן שום
מיץ לימון מלימון אחד
כף צלפים
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה:
- טוחנים הכול במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. במידה והרוטב יוצא סמיך מידי יש להוסיף מעט מים.
מצרכים לסלט:
50 גרם טונה אדומה טרייה
100 גרם פולי סויה (אדממה)
50 גרם זיתי קלמטה מגולענים
50 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף ומבושל
1 ביצה קשה
כוס עלי מיקרו חרדל
כוס עלי מיקרו חמנייה
2 יח' פילה אנשובי קצוץ
אופן הכנה:
- חולטים את הפולי סויה במים חמים ומפרידים את הגרעינים מהתרמיל.
- חותכים את הארטישוק הירושלמי לקוביות ומניחים בקערה. מוסיפים את פולי הסויה, זיתי הקלמטה, עלי החרדל, עלי החמנייה ואנשובי.
- מוסיפים רוטב ומערבבים, מניחים בקערת הגשה.
- מחממים מעט שמן במחבת טפלון וצורבים את הטונה קלות מכל צד ומניחים בצד.
- פורסים את הטונה ומסדרים מעל הסלט, פורסים את הביצה ומסדרים גם כן מעל הסלט. מגישים.
מתכון לסלט עוף פריף
רצועות כרוב פריכות עם בצל מטוגן ונתחי עוף נפגשים ביחד עם רוטב ויניגרט עשיר
מצרכים:
600 גרם חזה עוף
50 גרם שקדים קלויים
2 בצלים
1/2 כוס בלסמי
1 כף סוכר
1 כרוב לבן פרוס דק
2 חב' בצל ירוק פרוס דק (בלי החלק הלבן)
4 פרוסות פרי לקישוט (אגס, תפוח, שזיף)
מיץ לימון
רוטב ויניגרט (מתכון בהמשך)
אופן הכנה:
1. מתבלים את חזות העוף במלח ופלפל וצולים משני הצדדים עד שהעוף מוכן. חותכים לנתחים קטנים.
2. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך פריך.
3. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ובאותה מחבת מטגנים קלות את הבסלמי עם הסוכר עד שהם הופכים לתערובת אחידה.
4. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה גדולה כרוב פרוס, בצל ירוק, נתחי עוף ואת רוטב הבלסמי ומערבבים.
5. מוסיפים שקדים קלויים, מיץ לימון ורוטב וינגרט. מקשטים בבצל מטוגן
רוטב ויניגרט תפוז חרדל
2.5 כפות מיץ תפוזים
שליש כוס שמן מעורב (שמן קנולה + שמן זית ביחס שווה)
שליש כוס חומץ בן יין לבן
כף וחצי לימון סחוט
3 כפות חרדל חלק
4 כפות רוטב טריאקי
חצי כפית טימין קצוץ
1/2 שן שום
כפית פלפל שחור גרוס
קורט מלח
מערבבים ביחד את כל החומרים עד שהם מתאחדים לכדי רוטב חלק.
פילה אנטיאס וסלמון ברוטב חלב קוקוס
דואט של פילה אנטיאס וסלמון צרובים עם תרד ואספרגוס ברוטב חלב קוקוס ויין לבן
דגים:
150 גרם פילה סלמון טרי נקי מקוצים וקשקשים
150 גרם פילה אנטיאס נקי מקוצים וקשקשים
מעט שמן זית לטיגון
קורט מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
מיץ לימון מ-2 לימונים טריים
ירקות ירוקים:
100 גרם עלי תרד שטופים
100 גרם עלי מנגולד שוטפים וחתוכים בעובי ס"מ
50 גרם ניצני אספרגוס חלוטים (מבשלים במים חמים כ 2-3 דקות מוציאים ומקררים)
2-3 שיני שום קצוצות
מלח
פלפל לבן
שמן זית
רוטב יין לבן:
50 גרם חמאה
3 שיני שום שלמות
1 כוס יין לבן
1 כוס חלב קוקוס
מיץ לימון מלימון אחד
1 ענף תימין מפורר לעלים
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה:
- רוטב: במחבת על חום בינוני ממיסים את החמאה ומוסיפים את השיני שום השלמות.
- מוסיפים את היין הלבן וחלב הקוקוס מבשלים עד שהנוזל מצטמצם לחצי.
- מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים עד אש נמוכה עד להסמכה. מוסיפים את עלי התימין, מלח ופלפל לבן.
- לקט ירקות ירוקים: מחממים מחבת עם מעט שמן זית מטגנים קלות את השיני שום. מוסיפים את הירקות הירוקים, מקפיצים כ 2-3 דקות ומוסיפים מלח פלפל לבן.
- הדגים: ממליחים ומפלפלים את הדגים, יוצקים את המיץ לימון מעל.
- מחממים מעט שמן במחבת וצורבים את הדגים כ3 דקות מכל צד, עד להכנה מלאה של הדג.
- הגשה: בצלחת אובלית יוצקים מעט רוטב, בכל צד של הצלחת מניחים מעט מן הירוקים, מעל כל ערמה של ירוקים מניחים את הדג. ניתן לקשט את הדג במעט עשבים ירוקים ומגישים.
הידעת?
אספרגוס - קיים בשלושה צבעים: לבן, ירוק וסגול. הלבן לא נחשף לשמש לכן לא נוצר בו כלורפיל, צורת הראש צריכה להיות סגורה, בירוק פחות כיוון שנחשף לשמש. בנוסף, האספרגוס מכיל 2% חלבון ו- 92% מים. גורם לאפקט משתן, ידוע כמעורר חשק. מומלץ לבשל אותו כאשר הוא עומד וקשור כשהמים מגיעים עד לראש, כדי שהראש יתבשל פחות מהגבעול.
גוף ונפש - המתכונים

ספגטי עם רצועות הודו ופטריות צילום : ערוץ 10
עודכן 06:54 10/11/2010
ארוחת צהריים בקלי קלות - ספגטי עם נתחי הודו מוקפצים ביין לבן ופטריות
בתאבון!!!
|