משלוחי שוקולדים
כך חנות פרחיםבמצעת גם משלוחי שוקולדים.
טלפון 1800-65-00-75
שוקולד
שוקולד הוא מזון העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, הנקרא קקאו תאוברומה Theobroma Cacao (ביוונית - מזון האלים). השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וחומצת שומן (חמאת קקאו). הוא בדרך כלל ממותק עם סוכר ומרכיבים נוספים ומיוצר כחפיסות שוקולד או כמשקה הנקרא שוקו. השוקולד גורם לשיחרור אנדורפינים במוח, ועל ידי כך משרה תחושה טובה, ויש אף האומרים, ממכר.
ישנם שלושה זנים של עצי קקאו אשר בפוליהם משתמשים לצורך הכנת שוקולד. היקר, המבוקש והנדיר ביותר הוא הקריולו, המשמש כ־10% מתעשיית השוקולד. לפולים של עץ זה טעם מריר פחות וארומטי יותר מאשר שאר פולי הקקאו. פורסטרו הוא הזן הפורה ביותר, בו משתמשים ב־80% מתעשיית השוקולד, ואילו ה־10% הנותרים הם מזן המכונה טריניטריו שהוא הכלאה של שני הזנים האחרים.
שוקולד שאינו מיוצר כחפיסות, מופק לעתים בצורה של פסלים קטנים (בדרך כלל של חיות או אנשים).
בנוסף, שוקולד לרוב הוא המרכיב העיקרי בגלידות, עוגיות, עוגות ו
לצפייה לחץ כאן----> פרחים
קינוחים אחרים. מקור המילה שוקולד הוא בשפת נאהואטל של האצטקים.
קוביות שוקולד בשוקולד מותך
סוגי שוקולד
ישנם ארבעה סוגים עיקריים של שוקולד[יש לציין שרכיבי השוקולד העקריים הינם "עיסת קקאו", "חמאת קקאו" ורכיבי חלב שונים (כאבקת חלב, מי גבינה וכדומה) וכמובן סוכר]:
- שוקולד כהה: שוקולד הזהה למעשה לשוקולד החלב, אך תכולת הסוכר בו נמוכה.התקן האירופאי קובע כי שוקולד כהה חייב להכיל לפחות 35% מוצקי קקאו. השוקולדים האיכותיים ביותר מכילים 70% מוצקי קקאו או יותר.
- שוקולד חלב: דומה בהרכבו לשוקולד כהה. מכיל עיסת קקאו וחמאת קקאו. נמס בטמפרטורה של כ-32 מעלות צלזיוס.
- שוקולד מריר: שוקולד כהה בעל תכולת סוכר נמוכה יותר וללא רכיבי חלב; משמש לרוב למטרות בישול, אך יחד עם זאת, ישנם רבים המעדיפים לאכול שוקולד זה בצורתו המוצקה על פני סוגים האחרים. נמס בטמפרטורה של כ-37 מעלות צלזיוס.
- שוקולד לבן: זהה לשוקולד החלב אך לא מכיל את עיסת הקקאו המקנה לשוקולד החלב את צבעו החום. מבוסס על חמאת קקאו ואינו מכיל מוצקי קקאו. נמס בטמפרטורה של כ-29 מעלות צלזיוס.
לאחר תהליך ההכנה של השוקולד הבסיסי, עובר השוקולד לעתים עיבוד במהלכו הוא מעוצב בצורות שונות וממולא בחומרי מילוי שונים. בצורתו הנפוצה ביותר נמכר השוקולד בחפיסות בהן מוטבעת תבנית של ריבועים. לעתים מוסיפים לשוקולד טעמים כמו מנטה, תפוז או תות שדה (אך גם צ'ילי). חפיסות שוקולד מכילות בדרך כלל מרכיבים נוספים, כגון אגוזים, שקדים, קרמל וצימוקים. שוקולדים אחרים מכילים ליקרים אלכוהוליים. שוקולד אוורירי הוא שוקולד בטבלה, נפוח יותר, המיוצר בתהליך המותיר בועות אוויר מרובות בגופו, כחלק ממרקמו.
פרלינים הם ממתקים העשויים משוקולד מעוצב בצורות שונות וממולא במליות שונות.
משלוחי שוקולדים אור יהודה ן משלוחי שוקולדים אזור ן משלוחי שוקולדים בת ים ן משלוחי שוקולדים בני ברק ן משלוחי שוקולדים גבעת שמואל ן משלוחי שוקולדים גבעתים ן משלוחי שוקולדים גני תקווה ן משלוחי שוקולדים הוד השרון ן משלוחי שוקולדים הרצליה ן משלוחי שוקולדים חולון ן משלוחי שוקולדים יהוד ן משלוחי שוקולדים כפר סבא ן משלוחי שוקולדים כפר שמריהו ן משלוחי שוקולדים סביון ן משלוחי שוקולדים פתח תקווה ן משלוחי שוקולדים קראון ן משלוחי שוקולדים קרית אונו ן משלוחי שוקולדים ראשון לציון ן משלוחי שוקולדים רמת אפעל ן משלוחי שוקולדים רמת גן ן משלוחי שוקולדים רמת אביב ן משלוחי שוקולדים רמת השרון ן משלוחי שוקולדים רעננה ן משלוחי שוקולדים תל אביב ן
|