תבשיל "עכוב" העכוב הוא קוץ נפוץ הגדל בצפון הארץ
.bmp)

החומרים: צרור בצל ירוק 1 ק"ג עכוב 1/4 כוס שמן זית מלח ופלפל מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה: מנקים את הבצלים וקוצצים דק. קולפים את גבעולי העכוב ומנקים היטב את הקוצים וחותכים לפיסות של 2-3 ס"מ. מחממים את השמן בסיר או מחבת ומטגנים את הבצלים עד שמתרככים מעט. מוסיפים את העכוב ומכסים במים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות או עד שהעכוב רך מאוד. מטפטפים את מיץ הלימון על התבשיל. מגישים חם או קר.
תמונה של עקוב בשוק
זה הפיתרון לעשן "בקאילו "
מותר לעשן בכל מקום !
|